Maddi çok şey söylenebilir. İstediğim zaman elimde olsa yeniden başka istekler doğacaktır. Bu doyumsuzluk hep süregelen bir şekilde devam edecek gibi. O yüzden alamadıklarıma göz koymamak daha makul görünüyor. Manevi açıdan ise doyumu sağladığımı söyleyebilirim. Eksiklikler hep olacaktır ama buna odaklanmak beraberinde sadece memnuniyetsizliği getirecektir. Bunun bir getirisi olmaz bana.
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Eksiklikler her zaman olacaktı elbet. Bazen elindeki ile yetinmeli insan. Bu daha iyisini alabilecek duruma gelene kadar. Haklısınız takılıp kalmamak gerek.
Bu etikette en çok sorulan şeylerden birisi de bu ve hep alabilir şeklinde sorulanlar. Ben ısrarla alamaz dedikçe alabilir diye soruyorlar, alınamayacağını yaşayarak öğrenecekler 😇
Şu ana kadar az daha sakinlik, sessizlik alabilsem iyi olurdu ama onu da alıcam 😂
Sorduğun sorunun cevabını biliyorsun aslında.. fakat yine de sormanın sebebi belki bir umut alma /verme işinde güzel bir denge yaşamış birine rast gelmeyi umuyorsun. Fakat maalesef benden giden şeyler karşılığında çok fazla acı çektim. Sonu güzel oldu aldığım şeyler fazlasıyla yetiyor da alabilmek için fazlasıyla verebilmek gerekiyor hem de oldukça fazlasıyla.