Dün bir videonun altında bir kızın yorumunu görmüştüm , kız sevgilisine her ay düzenli borç para veriyor sevgilisi de bu parayla diğer sevgilisine hediyeler alıyor Neler var ya 🤦🏻♀️
Sevgilin senden her ay borç para istese verir misin?
Yok vermem yani evet gerçekten aşırı zor bir durum olur borç değil direkt yanında olur yardım ederim o başka ama her ay vermek nedir maaşa mı bağladım adamı... çok ayıp zaten sürekli istemek
Eski sevgilime sürekli maddi destek sağlıyordum. 1 gün bir az paraya sıkıştım. Borç para teklif etti almazsan kötü hissederim dedi. 2 gün geçmeden geri istedi. Bir şey almalıyım acil dedi. İyi ki harcamamışım o güne kadar. Hemen geri verdim
Ne kızın erkeğe ne de erkeğin kıza borç para vermesi gibi bir durum olması uygun değildir. Borç para denilen meblağ borçtur ve geri ödenmesi icap eder. Bir de sürekli sürekli isteniyorsa anlayın ki dolandırılıyorsunuz.
İhtiyacı varsa veririm, borç olarak değil. Yani ne bileyim, kendisi öğrenci olsa ve ailesinin durumu iyi olmasa ben maddi açıdan destek olmak isterdim, bu beni mutlu da ederdi.
Vermem. Detayı okuyunca da özelliklee kadınların da neden vermemesi gerektiği daha bariz olmuş.
Bu etikette de çok sorulan bir konu bu maalesef. Borç vereyim mi? Borç verdim nasıl isterim? Benden borç istedi ne yapmalıyım? Vs.
Borç isteme hangi ilişkide olursa olsun hoş olmayan bir şey. Borç ticari ve finansal bir durumdur aslında. İlişkilerde çok zarari olmadıkça olmamalı. Hele her ay hiç olmamalı.
Borç alınabilecek kurum olarak bankalar zaten var. Almak isteyen alsın. Alamıyorsa bankanın borç vermediğine ben de vermem çünkü ödeyemeyecek demektir.
Konu sevgilimse zaten borç olarak bir şey olmaz geri almamak üzere yaparım ne yapacaksam.
Geçmişte böyle bir durum yaşadım. İlk başta sevgilimin maddi zorluklarını anlayışla karşıladım ve destek olmaya çalıştım. Ancak bu durum zamanla bir döngü hâline geldi ve sevgilim maddi sorumluluklarını ihmal etmeye başladı. Verdiğim destek, onun sorunlarını çözmek yerine daha da derinleştirdi. Kendimi bir partnerden çok finansal bir kaynak gibi hissetmeye başladım.
Bu tecrübemden yola çıkarak, sevgilimin sürekli borç istemesi durumunda ona maddi yardım yapmak yerine, bütçesini nasıl daha iyi yönetebileceği konusunda destek olmayı tercih ederim. Sağlıklı bir ilişki, karşılıklı fedakârlık ve anlayış gerektirir; ancak bu fedakârlıkların sınırları olmalıdır. Aksi hâlde, ilişki dengesi bozulur ve duygusal bağlar zarar görebilir. Bu yüzden böyle bir durumda yardım etmek yerine sevgilimin kendi ayakları üzerinde durabilmesi için cesaretlendirir ve gerekli adımları atmasını beklerim.
Her ay para isterse sorun etmem ama 'borç' isterse gerilirim. Hele bir de geri ödeyemiyorsa beni saf yerine koyduğunu düşünürüm ve karakterini yeniden gözden geçiririm.
Yani veririm hatta arkadaşım istemişti geçen vermiştim illa sevgili değil ki arkadaşlarımı da veriyorum borç para bazen insanın işi düşüyor 1 lirayı bile bulamıyor
bı erkekten sürekli borc isteyen kıza erkekler olumsuz bakar. madem oyle bende senle yatarım modu olur. keza cogu kız erkekleri cüzdan olarak görüyorlar.
Acil ıhtıyacı varsa verırım borç olarakta görmem ama alışkanlık haline getırırse sıkıntı.. eşim olmalı o sevıyeye gelmeli o zaman ıstedıgı gıbı davranabılır