"Ğ" ne işe yarıyor
Bilginiz varsa aydınlatırsanız sevinirim
Türk ekonomisi dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri. Son 20 yılda ortalama büyüme oranı %5,4 .

Ülkenin enflasyon oranları uzun süredir Sri Lanka, İran, Surinam, Zimbabve, Suriye ile yarışıyor. Gazeteler Türkiye'ye borç vermekte tereddüt ettiği için Katar'ı suçluyor, gazeteler sürekli Suudi Arabistan, Katar, B. A. E. Swap kanalı ile Merkes Bankasına para vereceğinden bahsediyor. Yani sürekli başkasından bir medet umma isteği var. Deprem oluyor, ilk iş uluslararası maddi manevi yardım talep etmek oluyor. Dünya Bankası, IMF, Asya Bankalarından, Avrupa Birliği'nden acil para yardımı bekleniyor. Çünkü çadır, gıda yardımının bir bölümü yurtdışından gelecek parayla yapılacak. İBAN'la halktan para isteniyor, tüm TV'lerde aynı anda yardım toplama yayını yapılıyor. Türkiye'nin ekonomisi neye göre iyi? Tek başına büyüme önemli bir veri ise Vietnam'ın verileri mükemmel demek. Çünkü Vietnam çok hızlı büyüyor. Büyümekle kalkınma aynı şey değildir. Bu bir. Diğer konu büyümenin borçla mı, verimlilik artışı ile mi, tasarruflardan yapılan yatırımlarla mı finanse edildiği. Bakanı Almanlara turist gönderin diyen ülke, Bakanı Katarlı bakandan sürekli para isteyen ülke ekonomisi iyi değildir. Katar Türkiye'de ekonomik krizin yarattığı fırsatları takip ediyoruz diye ezmişti Bakan Mevlut Çavuşoglu zamanında. Bu olay canlı yayına bile yansımış bir olay. Bu olayda para isteyen taraftaki ülke nasıl iyi bir ekonomiye sahip olsun ki.
Türkiye sülaleden zengin olanlar ve ticaret yapanlar için cennet gibi bir yer. Maaş alan sabit gelirliler için cehennem gibi bir yer. O yüzden ekonomi iyi mi ? Kötü mü ? sorusunun cevabı insana göre değişir.
ekonomiden anlamam, rtenin aksine ben ekonomist degilim. yasama bakiyorum sadece. ben bundan 2 3 sene once cok daha rahat alisveris yapiyordum, biseyler alip satiyordum. belki cogu kisiye gore ailemin ekonomik seviyesi yuksek olmasina ragmen, universiteyi ailemin yaninda okumama ragmen ben bile zorlaniyorum, bir seyi alabilmek icin digerlerinden kısmam gerekiyor cogunlukla. onceden boyle degildi. markete git, her hafta her seyin fiyati artiyor, bunlari gore gore ekonomimiz iyi diyemiyorum ben, siz diyebiliyorsaniz ne mutlu size
Cevap
6Cevap
ekonomi kötü evet
Buyume dzdiginiz sey belli bir zumreye hizmet ediyor ic piyasada oluyorsqniz orta direk dqhq cok fakirlesiyor aclik siniri artiyorsa.. Istzdiginiz kadar buyume aciklayin.. Bu ragati yerinde olqnlqri kandirmaya yeter sqdece :))
Türkiye'nin yüzde 5,93'lük büyüme oranı diğer ülkelerle karşılaştırıldığında, Avrupa Birliği (AB), OECD ve G20 ülkeleri arasında birinci sırada yer aldığı görüldü.
O ulkzlerdeki cari aciga.. Butceye.. Paranin dzgerine ve alim gucune.. Enfasyonq felanda bir bak.. Kim ne kadar nasil buyumus sonra konusalim :))
Ekonomi değil serbest piyasa berbat bir şekilde artışta ekonomiyi kötü yapan serbest piyasanın rahatlığıdır bir ülke bir ürüne maximum fiyat değeri vermezse ycunubaçık bırakırsa 50 tl lik ürünü bir firma 200 tl ye de koysa almak zorundasın
Milletle ... Şak mı geciyorsun. Millet perişan halde
Ekonomik büyüme hızından bahsediyorum enflasyondan değil. hersey pahalı çünkü enflasyon yüksek. Türkiye'nin yüzde 5,93'lük büyüme oranı diğer ülkelerle karşılaştırıldığında, Avrupa Birliği (AB), OECD ve G20 ülkeleri arasında birinci sırada yer aldığı görüldü.
Bu tarz soruları şikayet edin en azından kaldırılsın ki az gerçekleri oda görsün
Güzel troll slşdkfdsşf tamam sen ğ harfini kullanma
asgari ücretle bir aile geçinmeye çalışıyor birde ekonomiyi mi övüyorsun aq
Türkiye'nin yüzde 5,93'lük büyüme oranı diğer ülkelerle karşılaştırıldığında, Avrupa Birliği (AB), OECD ve G20 ülkeleri arasında birinci sırada yer aldığı görüldü.
Doğru söylüyorsun seninle tartışma bile girmek hata olur
Zaten az doğru soyledigine inansa gizli sormaz gelecek tepkiyi oda biliyor
2024 un ilk yarısında Türkiye'nin yüzde 5,93'lük büyüme oranı diğer ülkelerle karşılaştırıldığında, Avrupa Birliği (AB), OECD ve G20 ülkeleri arasında birinci sırada yer aldığı görüldü.
@MarllboroRed kardeşim nasılsın iyi misin boş ver konuyu 🤣
İyim içiyorum iddaa maçlar felan saol seni sormali
@MarllboroRed aynisi benimde almanya 2 lig patlatacak kuponlari
Elsvenger mi öyle bı takım var 2 gölüne kaldim
@MarllboroRed ilk yarı 1.5 oynadım 3 maça birisi geldi
Utrech üst Köln üst geldi. O dediğim takım da 2 atması gerek bakalım öyle oynama ilk yarı sıkıntı hep
@MarllboroRed kısmet inşallah senin kupon gelir
Herkesin gelsin kasa kazancagina
Tek ölçütün bu olduğunu düşünüyorsan yazık sana
Haklısın
At gözlüğü yakışmış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?