Dostlar herkese selamlar, öncelikle 24 yaşında işinde gücünde bir insanım, çok güzel ilerleyen bir ilişkim, nişanlılık ile taçlandırdığım ve evlilik arifesinde olduğum bir dönemdeyim. Yaklaşık 1 senedir nişanlım ile beraber ortak olarak aylık kişi başı 10Bin şeklinde totalde 20bin tl kenara para atarak devam etmekteydik (evlendikten sonra birikimimiz olsun araba ev almak istersek diye) çok şükür ailelerimizin durumu iyi ve bu evlilik sürecindeki masraflarda bize çok destek oldular. Bu biriktirdiğimiz tutar benim kripto borsası hesabımda spot işlemde durmaktaydı (en büyük hatam, aklımca değer kaybetmesin kazansın fikriyle cahilce bir davranış oldu). Geçtiğimiz günlerde gece yarısı yanlış işlemler ile nasıl yaptigimi bile bilmeden kurcalarken bu tutarın tamamını 10-15 saniye içinde kaybettim (benim neyime borsa?)
O anın korkusu ve yaptiğim hatayı düzeltmek amacı ile kaybettigimi yani en azindan nişanlıma ait olanı yeniden yerine koymak ümidi ile kredi cekip yeni işlem açtım, o da gitti bari son gideni kurtarayim diye diye yaklaşık 600bin tl daha kredi ve kredi kartı olmak üzere tüm herşeyimi tek gecede kaybettim (o an ölmek istedim) elimde avcumda bisey kalmadı toparlama umudum kalmadı kayiplari yerine koyma umudum kalmadı günlerce aç susuz iştahsız uykusuz ruh gibi gezdim resmen hayat siyah beyaz oldu.
Aileme söylemem gerektiğinin farkındaydım çünkü kendi başıma bu kadar borcu ödeme imkanim yoktu ( bu arada nişanlımın parasını kredi cekerek vermiştim hemen geri)
Aileme nasıl söylerim nasıl ederim diye düşünmekten kendimi yedim bitirdim, intiharı düşündüm (oysa ki cok neseli ve hayat doluyumdur) ruhsal çöktüntüye bunalıma girdim en sonunda aileme söyleme kararı aldım ve babama konuyu açtım.
Çok fazla ağladım çok fazla hemde bazen ağlamaktan nefessiz kaldım utancımdan pişmanlığımdan dolayi yüzüne bakamadım babamın en çok en en en çok da böyle bir hata yapmış olmanın ve bu durumla ailemin karşına çıkmak o mahcubiyet ve pişmanlıkla en cok o koydu. Babam dinledi yeri geldi kızdı yeri geldi sakinleştirdi, sözler verdim ben de Babamdan öğrendiğim en büyük şey bu hayatta şeref ve namus için yaşamasıydı ve ben de ayni ideoloji ve fikirle büyüdüm, çok çalışacağım 10-15 kat daha fazla ve bir şekilde halledeceğiz. Üzerimden çok büyük duygusal bir yük kalktı ama hala utancım, pişmanlığım ve mahcubiyetim devam ediyor uzun bir süre daha (belki de borcu bitirene kadar) bu böyle devam edecek ama bir şekilde halledeceğim.
Belki de özel bir üniversiteye binlerce dolar verip, yurt dışında eğitimler alarak senelerce okuyarak gezerek öğrenemeyeceğim bir şey öğrendim KOLAY PARA diye bir şey yoktur. Borsa ( eger uzman değilseniz) kripto cart curt 3-5 fazladan kuruş için alınan risklere değmez insan cebindekini bilmeli ayağını yorganına göre uzatmalı.
Benim gibi hata yapmayın, ya da hatanın bu kadar büyümesine izin vermeyin.
Esenlikler diliyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer