Hadi bakalım KS ekonomistleri yorumlarınızı ve tahminlerinizi alalım. Bakalım kim tutturacak.

Hadi bakalım KS ekonomistleri yorumlarınızı ve tahminlerinizi alalım. Bakalım kim tutturacak.

Ahahaha görsel ve yazan çok iyiymiş yaa jdjsks
Bizim ülkede tahmin tutturmak zor. Bu her alanda böyle ama ekonomi alanında daha da böyle. O yüzden tahmini ben yapmayayım çok popüler olan yapay zekaya bırakayım bu işi. Yani ben bilmem yapay zeka bilir jdjdk

"...2024’te beklenen artış eğilimlerine dayanarak yüzde 35 ile 45 aralığında bir zam yapılabilir. Bu oranlara göre 2025'te net asgari ücretin 22.000 TL ile 25.000 TL arasında olabileceğini tahmin ediyorum. Bu tamamen bir öngörü ve şartlara göre değişebilir ama ortalama bir artış trendiyle bu aralıkta bir rakam öngörülebilir"
Düşünsenize Türkiye gibi ülkede yaşıyorsun üç tarafını denizlerle çevrili balık var deniz ticareti var İpekyolu gibi hattım var ticari olarak dört mevsim yaşıyorsun verimli toprakların var hayvanlar için mera alanların var ki hepsi betona Büründü. Yüksek yüksek zeytin alanların var ama sen zeytin ağaçlarını kesiyorsun yüksek gelir elde edebileceğim bir çok imkan ve şart varken bu ülkede asgari ücretten geçimden et Yememekte bahsetmek ……. Sözcüklerle ifade edilemiyor gerçekten sadece trajikomik diyebiliyorsun. halk biat usulüne alışmış birilerinin kene gibi boynuna yapıştırmış ben duygusuna kapılmış oğlum rahat etsin akrabam rahat etsin kendi aramızda üçbeş kazanalım yolumuzu bulalım derdinde diğer bir kısmının ağzına şükür diye bir parça ekmek verilmiş o ondan almış başını gidiyor gerçekten tuhaf bir ülkeyiz yahu anlaşılması güç bir ülkeyiz birileri ipleri geçirilmiş kukla gibi oynatıyor bizi vezir gibi yaşamak varken rezil gibi yaşıyoruz
Çok haklısın, bu yüzden ben uzun zaman önce bu millete olan inancımı kaybettim.
asgari ücret bir babanın eşi ve 2 çocuğuna gerekli tüm ihtiyacları alıp onları kimseye muhtaç etmiceği rakamda olmalı ve zamn gelmemeli hiçbirşeye
Çok haklısın ama o düşünce bizim ülkede bir hayal olarak kalır maalesef
23-25 arası 💵değişir diyorum 23 , 50 de olabilir. Daha çok 24 gibi bir sayı olabileceğini düşünüyorum. Çünkü alım gücü zayıfladı ve hayat pahalılaştı oldukça. Gönül isterdi ki 30 olsun. Tüm evlere et girebilsin, çocuklar sağlıklı beslensin.
Çok bir şey beklememek lazım hocam. herkes kendi çaresine bakmalı. zaten olsa şimdiye kadar olurdu güzel zam Allah herkesin yardımcısı olsun.
@Mehmetim80 Kesinlikle, inşallah diyorum, güzel günler görmek ümidiyle. ✨
Cevap
21Cevap
bir ekonomist olarak 23 olur diyorum. ama olsa da bir şey değişmez ürünlere de zam gelir yine
Her şeye zam geleceği konusunda hemfikiriz, sadece doğru oranı bulabilecek miyiz ona bakalım dedim. :)
memur ve memur emeklileri yüzde 12.43 emekli zammı alacak ancak kamu-sen v. b sendikalar en az yüzde 25 istiyor iktidar ise refah payı dahil 1 en fazla yüzde 14 olur diyor engelliler 12500 alanlar 14 -15 bin gibi 1 maaş bekliyor
Her zaman ki gibi açlık sınırının altında olur 😑😑😑
Evet orası kesin
22.750 tl.. Sonra modifiye edilip 24 bandina cekilebilir.. Hos bu ulkede hersey supriz.. Kisa orta ve uzun vadede bir plqn yapmak ya da tahminde bulunmak cok zor :))
Bence %25'i geçmeyecek zam oranı. Merkez Bankası'nın sıkı para politikasının sürdürebilirliği için bu gerekli biraz da.
Bu ülkede insan gibi insanca yaşamak zor.
GTAda gibiyiz. Hakkıyla zengin olan az.
Asgari ücret artınca zaten her şey uçacak ne farkeder kaç verdikleri hjsdfh
23 bin falan.
30 da olsa şimdiden yazıklar olsun
Akpliler 1000 fark deseler şükür derler ideali 30000 bin ama 25000 gecmez
23 002 lira olacak
O 2 Lira önemli dimi :)
100 Ayda 2000 Yapar :D
Pardon ya çalışmaktan kafam yandı 1000 yerine 100 yazmışım :D 1000 ayda da 2000 yapar 10000 ayda da 20000 yapar sonsuza kadar gideriz diyecektim.
Elektrik Mühendisiyim, yani sözelcilikle hiç alakam yok :D 2 gündür ofiste ayrı proje evde ayrı proje çalışıyorum, gece 3 e kadar çalıştım sabah kalktım yine işe geldim sabahtan beri hala yoğun bir şekilde çalışıyorum. Kahve bile içemedim.
Teşekkür ederim. Size de iyi çalışmalar
23-25 bin TL aralığında herhangi bir rakam.
Hadi bakalim yine cebimizdeki parayı öldürecekler.
en yakın cevabı bilse bilse @Emrhttr bilir
25-26 gibi.27 olmaz sanırım.
22 bin ya olur ya olmaz yukarısı hiç olmaz
22 000 ile 26 000 tl arası
24 bin civarı olurr
Genelde tahminler bu civarda
Sallamasyon bir cevap veremedim
25 bence
22 bin olur bence
24 civari
25.000
23K.