200.000 tl verilmeli mi sizce?

Öncelikle akşamdan beri sürekli bir düşünce içindeyim. Bu parayı isteyen kişi ablam.
ablam 14 senelik evli ama eşinden dolayı hiçbir şekilde mutlu olamamış birisi.
şu an biri 3.5 yaşında birisi 13 yaşında bir oğlu bir kızı var.
Annemin bir evi vardı 1-2 sene önce satmak durumunda kaldık. Gelen parayı da faize koymuştuk ama tekrar ev alamadık tabii kaldı öyle. Annemler kiraya çıktılar. 15.500 tl ne eksik ne fazla kiraları var.

bu kirayı faizin üstünden alıp ödüyorlar. Kendi gelirleri 20.000 tl , bir annem bir de 17 yaşında erkek kardeşim var ve o parayla bir ayı zor idare ediyorlar. Ablam ( üveyiz bu arada oralara pek girmiyorum) defalarca benden para istedi bende verdim. Yeri geldi 50.000 verdim yeri geldi 90.000 verdim yeri geldi 20.000 verdim ama bir türlü kendilerini toparlayamadılar ve kalan borcu da ödemedi.

Geçen yine benden para istedi 20.000 tl gönderdim kendi esnek hesabımdan çektim çünkü evliyim ama çalışmıyorum şu an. Sonra yine bir şeyler oldu onlar tarafında ve çıkmaza girdiler. Tabii ki eniştemin suçu bu.. sonra bugün ise ablam aradı ve benden 200.000 tl istedi. Araba 2-3 aya satılınca hemen vereceğini söyledi. bende kabul edemedim. Sadece bakarım falan dedim ama ben o paranın üstünden ne kadar alırsam o kadar çok faizden zarar görüyorum. bir de demez mi bankayı değiştiririz bende dedim bunu istemiyorum. Neden onun işi için ben bankayı bile değiştirmek zorunda olayım… sonrasında dedim ki annemlerin ocak ayı zamlı olacak kiralarına ev sahibi zam yapacak ee o zaman onlar ne yapacaklar abla dedim. sen kendini düşünüyorsun ama onlar ne olacak dedim. arabayı 3 ayda satabilirsin belki ama o kadar zaman ekside olacaklar ne yapacaklar dedim.
Vee tabii ki daha verdiklerimi ödeyemiyor.

siz olsınız kırmadan etmeden nasıl söylerdiniz veremeyeceğinizi?
Cidden paraları hem azalacak hem de faizleri düşecek ve şu an ki kiralarını bile ödeyemecekler.

200.000 tl verilmeli mi sizce?