Öncelikle akşamdan beri sürekli bir düşünce içindeyim. Bu parayı isteyen kişi ablam.
ablam 14 senelik evli ama eşinden dolayı hiçbir şekilde mutlu olamamış birisi.
şu an biri 3.5 yaşında birisi 13 yaşında bir oğlu bir kızı var.
Annemin bir evi vardı 1-2 sene önce satmak durumunda kaldık. Gelen parayı da faize koymuştuk ama tekrar ev alamadık tabii kaldı öyle. Annemler kiraya çıktılar. 15.500 tl ne eksik ne fazla kiraları var.
bu kirayı faizin üstünden alıp ödüyorlar. Kendi gelirleri 20.000 tl , bir annem bir de 17 yaşında erkek kardeşim var ve o parayla bir ayı zor idare ediyorlar. Ablam ( üveyiz bu arada oralara pek girmiyorum) defalarca benden para istedi bende verdim. Yeri geldi 50.000 verdim yeri geldi 90.000 verdim yeri geldi 20.000 verdim ama bir türlü kendilerini toparlayamadılar ve kalan borcu da ödemedi.
Geçen yine benden para istedi 20.000 tl gönderdim kendi esnek hesabımdan çektim çünkü evliyim ama çalışmıyorum şu an. Sonra yine bir şeyler oldu onlar tarafında ve çıkmaza girdiler. Tabii ki eniştemin suçu bu.. sonra bugün ise ablam aradı ve benden 200.000 tl istedi. Araba 2-3 aya satılınca hemen vereceğini söyledi. bende kabul edemedim. Sadece bakarım falan dedim ama ben o paranın üstünden ne kadar alırsam o kadar çok faizden zarar görüyorum. bir de demez mi bankayı değiştiririz bende dedim bunu istemiyorum. Neden onun işi için ben bankayı bile değiştirmek zorunda olayım… sonrasında dedim ki annemlerin ocak ayı zamlı olacak kiralarına ev sahibi zam yapacak ee o zaman onlar ne yapacaklar abla dedim. sen kendini düşünüyorsun ama onlar ne olacak dedim. arabayı 3 ayda satabilirsin belki ama o kadar zaman ekside olacaklar ne yapacaklar dedim.
Vee tabii ki daha verdiklerimi ödeyemiyor.
siz olsınız kırmadan etmeden nasıl söylerdiniz veremeyeceğinizi?
Cidden paraları hem azalacak hem de faizleri düşecek ve şu an ki kiralarını bile ödeyemecekler.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bence mantıklı bir cevap vermişsin. Eğer amacı bir şeyleri suistimal etmek değilse hâlden anlayacaktır
Valla ben mantıklı bir cevap verdim vermesine de o kendince ne zaman para veremem desem bozuluyor. Yani ne ben onu bu duruma getirdim ne de annem.
bunun sorumlusu olmadığımız halde kaç kere yardımcı olduk ama bir yerde kendi annemi ve erkek kardeşimi de düşünmeliyim. Gidecek başka kapıları yok. Babam da yok. Annemin de o paradan başka bir yüklü parası yok zaten kalmadı da. Beni evlendirdi kullandı , ablama verdi alamadı derken yarıya düştü.
Şimdi ise düşünüyorum olmaz yani 200 çok bir meblağ öyle herkesten ekmek su ister gibi isteyemezsin. Akşam eşimle paylaştım bunu o da aynılarını dedi. Sakın dedi. Bak bugün bile ben bu kadar parayı ne abimden ne babamdan isteyemem dedi. Ablan kolay yoldan çözmeye alışmış iyice dedi.
Sen verdikçe hep verirsin sandığı için hep ilk durağı sensin dedi.
Ama bu annenlerin parası ve vermek zorunda değilsin.
Onları bu hale eşi getirdi artık bırak kendi içlerinde çözmeyi öğrensinler dedi.
Evet çok zor bir durumdalar ama sen kaç kere annenin parasından verdin ama bir türlü toparlamak istemedi enişten hep burnunun dikine gitti ve tekrar tekrar battı dedi.
En çok zoruma giden de kendi öz ablası var demiş ki Ece den bir 200 daha al toplam borcunla ona ödersin. Dışardan bakınca ne kadar kolay geliyor herkese.
Yani biz galiba dışardan çok varlıklı mı görünüyoruz acaba?
Annemin kirada oturduğunu gelen faizin yarısından fazlasıyla kirasını ödediğini bildikleri halde bu aklı verip bir de sanki 10.000 tl borcu varmış ablamın da onu ödermiş gibi topluca ödersin demesi beni çok kızdırdı.
Nerden baksanız 200 de verirsem eski borçları ve faizlerle birlikte bana 400.000 tl ödemesi gerekir ve bunu bana nasıl ödeyecek ablam bunu da düşünmüş mü acaba?
Eşine tamamen katılıyorum. Hazır kaynak olarak kullanmaya çalışıyor gibi görünüyor. Oluruna bırak. Sen yeterince yardımı yapmışsın. Kendi boyunu aşan yardımı beklemesi yanlış. Bence bekle bakalım senden kaynak bulamayınca nasıl bir yol izleyecek
Verme.
O para geri gelmez.
Senden fazla yüz bulmuşlar.
Arabalarını piyasanın altına versin 10 güne satılır.
@cikolatikek bence de
bence annen hemen yeni bir ev alsin , parayi faizde tutmak mantikli degil..
Alamaz evi yeni satmadı gelen parayla o zaman da alamıyordu zaten şu an hiç alamaz
daha ufak vs alsin 1+1bile olabilir degilse cok zorda kalir
Alamaz kardeşim 700 ancak var
Noktasına kadar okudum hayır demeyi bilmiyorsun haberin olsun
O doğru çünkü kan bağımız da olmasa o benim ablam ve seviyorum onu.
Ne olursa olsun bu yaşamı haketmiyor bunun da farkındayım.
Ee tabii ki üzülüyorum da bu haline.
Sonuçta iki tane masum çocuğu da var.
Nasıl anlatayım ki size içimdeki duyguyu.
Eniştem mahvetti ablamı..
ablam çok çalışkan bir kadındır aslında ama eniştem de bu yok.
Ablam da onu çekiyor işte…
İnsan gözü önünde acı çeken birini görünce dayanamıyor. Ben merhametli biriyim, öyle olduğumu düşünüyorum en azından.
Yapamıyorum hayır diyemedim. En son intiharın eşiğinden aldım onu. Çocuklarına ne derim ben dedim.
Şimdi ise yine para istedi. İnsan bunu mutlu mutlu istemez tabii ki onun da yüzü kızarıyor utanıyor farkındayım.
Veremem diyeceğim galiba çünkü annemi de kardeşimi de düşünmek zorundayım.
Bu dünyayı çok iyisin be kardeş
Sana kalmış o karar bize düşmez
Sonuç olarak size danıştım bir arkadaşınız olarak sordum varsayım ya da kendinizi benim yerime koyarak kendi cevabınızı yazın
Çok Zor bir durum vereceksen o parayı unut derim veremez isen üzüleceksin sen yap karşılaştırmayı kar zarar olayı hangisi ağır basarsa