Güncellemeler
1 yıl
şehir İstanbul. dürüstçe yorum yazarsanız sizde nasıl durumlar?
Güncellemeler
1 yıl
gelirimiz 35 bin değil, bazıları detayı okumadan yanıtlyor galiba.
3 kişilik aileyiz, 3 yetişkiniz, okul yok, eğitim masrafı yok, çoluk çocuk yok, kira yok, sadece aidat + mutfak masrafları + ayda bikaç kere dışarda yeme içme = 35 bin. sizde durumlar nasıl?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Dükkan kira
ev kira
1 çocuk anaokulu
elektirik su doğalgaz internet X2 hem ev hem dükkan
vergi muhasebe
ayda 4 kez dışarıda yemek
3 aydabir ara tatil
Senin durum yine de iyi ne geleceğine biliyorsun ben bugün ne kazanacağımı bilmiyorum
bizim gelir fena değil ama gider olarak 35 bin sadece bu kadar masraflara şaşrtyor beni, günden güne artyor
O kadar düzensiz bir gelirim var ki her ay farklı bir meblağ cebime kalıyor o yüzden bilmiyorum. Ama yetmiyor ne girerse onu harcıyorum genelde
gelirden çok gider söz konusu,
Evet evden her adımımı atmam yürüyerek bile olsa 300 lira nerdeyse 😂 bir de alışveriş yapınca nasıl bu kadar harcadım diyorum gidiyor çünkü durmuyor..
Yetmez tabii nasıl yetsin 35 bir şey mi minimum 50 olmalı
O da çok bir masrafınız yoksa işte kira yoksa minimum 50 olmalı yoksa 80e çıkar
35 gelirimiz değil, detayda yazdğım temel ihtiyaç yeme içme olarak giderimiz sadece
Gelir değil gider olarak konuşuyorum zaten biraz kesenin ağzını açın 35 bin az 3 kişi için
20 bin normal yemek masrafı kaldı 15 o da fatura kıyafet vs. ye gider zaten
her ay kıyafet almıyoz ki canım ya, ekstra giderler artık onlar. sadece gıda odaklı pahalılık her gün artıyor bence
Ben tek yaşıyorum 35000₺ bana zor yetiyor 3 kişiye imkansız
neye harcadgnz da önemli tabi
Dışarı çıkmıyorum kira fatura yeme içme bitti
kira varsa zor. İstanbul'da zaten kira ödeseyedik sadece kiraya 35 filan giderdi. detayda belirttim
Ben 95 bin alıyorum tekim inan bana bile zor yetiyor 😂
detayı okudunuz mu? kira vs yok
Okudum evet Gayet normal bugün ortalama bir mutfak masrafı zaten 15 civarı bide kişisel harcamalar normal yani
uu dışarda yiyip içebiliyorsunuz demek zenginsiniz
ayda birkaç kere
birkaç kere hemde vay milyardersiniz ya
ben dışardan yesem ay sonunda borçlu çıkarım aw geleni harcarsanız tabii ki yetmez
ya masraflarınızı kısacaksınız ya da fazla kazanacaksınız
fazla kazanıyoruz zaten, ben detayda yazdğm giderlere 35 bin dedim ki bu giderlere göre fazla gibi, tabi ki şehir aşırı pahalı
dolabınız doluysa dışarıda kebap hamburger gömüyorsanız gezmeyi de seviyorsanız illa gider 35k zaten eminim paranın 25k sı falan kira ve aidata gidiyor sadece o yüzden normal barınma pahalı
kira yok, aidat var, eğitim masrafı filan yok, sadece yeme içme yol parası filan bu kadar
o zaman böyle ekonominin aw
Bütükşehirde 35.000 yetmesi bile güzel.
ama bu rakam sadece yeme içme ki kısan insanlarız, öyle har vurup harman savurmayız
Tamam işte. 3 kişi; git-gel yol parası var, mutfağı var, az da olsa aktivitesi olacak… İyi yetiniyorsunuz bence. Zor oluyordur ama yetmez de değil.
aynen yol masrafı aidatı faturları filan da var bı de mutfak masrafı, sizde nasıl durumlar?
Belirli bir rakam vermeyeyim. İdare ediyorum ama.
Eşin çalışıyor mu? Tek kişi mi?
35 bin olmaması lazım. Aşırı yiyosunuz siz
hangi şehir sizin?
İstanbul
dışarda bir öğün 3 kişilik yemek zaten 3 bin filan tutuyor
Yoo normal bi kebapçıya gitsen 1500 tl ye çıkarsın.
Ekonomi berbat.
sadece aydan ayda gider artıyor, ona şasıyorum
Evet gelir aynı gider artıyor.
İstanbul zor şehir en az 70 bin lazım
kira ödeyip çocuk okutana 70 bin filan az gelir, ben sadece temel ihtiyaçlar için yazdm
Enflasyon çok haklısın ne olacak böyle böyle
Yetmez 70 80 k para lazım
detayı okudunuz mu
Ek iş gerek size
yahuuu bizim aylık gelirimiz değil konu
Ek kazanc istermisin
kanka okuduğunu anlamıyor musun, sonu gider ayrıca bel altı şeylerinizi ananıza teklif edin