Tasarruf veya birikim hayatınızda bunu esas alarak üç beş kuruş da olsa bir kenara koyar mısınız? Çalışıp kazanmanıza rağmen önceki birikimlerinizin bir evlilik bir hastalık veya herhangi bir nedenle kısacık bir zamanda eriyip biteceğini hiç düşündünüz mü?
Dayanmıyor maalesef.. Hele ki günümüz ekonomisinde günümüz ekonomisinde yatırım yapmak da çok zor bir iş ama elimden geldiğince bir yerlerden bir şeylerden kasıp yapmaya çalışıyorum çünkü yapmazsam eğer bu devamlılık beni bir yere kadar idare eder bundan sonrasını düşünmek için düşünmek adına yatırım yapmaya çalışıyorum
Ülkece yer yönden aşırı zengin bi ülkeyiz Taşa tohumu atsan yeşerecek o seviyede Yer altı kaynakları yer üstü kaynakları Yani böyle çok zengin olan bi ülkede ne tasarrufu ne biriktirmesi ? Herkes apansız bi biriktirme yarışına girmiş sormayın? Örnek bakin ekonomisi oturmuş ülkelere adamlar bikaç bin dolara yuroya araba alabiliyor Cebine 2000 yuro koyan burada kafasına göre tatilini yapıyor Yani bence cok fazla paraya gerek yok Yaşanılan ulkenin huzuru ekonomisi iyi olsun kafi ❤️
şu an borçlarım olduğu için ödemelerim var birikim yapamıyorum fakat normalde zaten tutumlu bir insanım birikim yapmak gerekiyor çünkü her an insanın başına ne gelir bilinmez
ben kenarımda üç kuruş para olunca dayanamayıp borç veriyorum yine elime bi şey kalmıyor, yine bi şey yapmak istediğimde param olmuyor, yine yine yine...
Aynen öyle. Biriktirdiğin para iki günde eriyip gidebiliyor. Bir bakıyorsun yeni bir araba almışsın ya da çocuğun okul masraflarına gidiyor ya da aniden alınan bir eşya. Hiç bilemiyorsun günün getirecek sana. Öyle bir sıkışıyorsun ki o sıkışgınlıkta buzdolabı bozulabiliyor mesela. Her şeyin hayırlısı. Kısmetimizde ne varsa o olacak illaki. Ben şuna inanıyorum. Demek ki oluyorsa hayrı ne oluyor. Gidiyorsa hayrına gidiyor.
Yokluğu da varlığı da gördüm. Parasız çoğu şey olmuyor. Bu yüzden hep kenar da köşede biriktirdiğim para vardır. "benim başıma gelmez, bir şey olmaz" diyor insan ama insanın başına her şey gelebiliyor. Kötü günler için gerçekten köşeye az da olsa para atmak gerekiyor. Zamanı gelince kullanıldığın da "İyi ki" diyorsun.