İlk defa KYK kredisi alacağım taahhütnamede 36 bin yazıyor ve bu yazıyor ne demek isteniyo burada anlamadım kredi bana toplamda 36 bin ödenecek ben geri öderken ne kadar ödeyeceğim?
Ya mezun olduktan bir süre sonra ödemeye başlaman lazım bir de 2022de enflasyon farkı falan konmuyordu ne kadar aldıysan o kadar ödüyordun çok avantajlıydı şimdi nasıl bilmiyorum ben de ona göre alacağım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
İlk defa başvuru yapanlarıj açıklandı mı ki? Gözükmüyor haber sayfalarında
Yeni açıklandı e devletten bakabilirsin
Öğretim kredisi alabilirsiniz yazıyor
Burs alamıyor muyum
Sen ne kadar aldığın a nereden baktın
Burs sonuçları açıklandı mı
Orada mısınn
Burs kredi taahhütnamesi yaz arama kısmına orada yazıyor ama aylık lisans ödeme 2 bin TL bu yıl
Çıkmadı değil mi burs? Öğrenim kredisi dediğine göre kredi çekebiliyorum sadece
Evet
Ben önlisans okuyorum
Off moralim bozuldu
Burs çıkması yks sıralamasına bakıyor mu yoksa sadece aile geliri mi
Bir de burs kredi taahhütnamesi yazdım ilk başta onay işlemi kısmı çıkıyor hangisine tıklamalıyım
72 bin yazıyor bende de
Ya annesi babası vefat edenlere gazi çocuklarına falan çıkıyor ailesi hayatta olan birine çıktıysa torpil vardır işin içinde
Yok ya benim arkadaşım öğretmen çocuğu ona bile çıktı. Ben şok oldum şu an kendime
Mezun olunca çektiğimi ödersem oluyor mu biliyor musun ve her ay ne kadar çekebiliyorum bilgin var mı
Normal kredi kartı gibi her ay mı ödemem lazm acaba
Ya mezun olduktan bir süre sonra ödemeye başlaman lazım bir de 2022de enflasyon farkı falan konmuyordu ne kadar aldıysan o kadar ödüyordun çok avantajlıydı şimdi nasıl bilmiyorum ben de ona göre alacağım
72 bin ne oluyor peki 2 yıl boyunca çekeceğim miktar mı? Herkes aylık 2k çekebiliyor sanıyordum ben
Her ay ödemek zorunda kalıyorsak normal kredi kartı gibi sıkıntı yok benim için de diğer türlü sıkıntı. Aylık 2k için ikidenir ödemkk falan
Mezun olduktan sonra kredi keziliyor o zamana kadar aldığın üzerinden ödüyorsun geri ödemeyi
Faizler bir kereliğine silinmiş biz alırsak faizli ödeyeceğiz yani
Ben bankadan 72 bin çekebiliyorum sandım. Aylık 2 bin bölümüm 2 yıllık fazlasıyla ödeyeceğim galiba öyle mi
Oanyladım yanlışlıkla off
Mezun olduktan sonra istediğin kadar odebiliyorsun istersen hepsini toplu ödersin öyle
Bir de faizli 72
Faizi ne kadar ona bakacaksın yıllar bazında ne kadar faiz gelecek ona bakacaksın
enflasyon kadar koy işte her sene
Aa ciddi mi bir ara o kaldırılmıştı tekrar mı getirildi
Peki almak mantıklı mı
güncel şartları bilmiyourm ki hiç, kardeşime de normal burs çıkmış şimdi anlatıyordu
Evet faizsiz 36 diyolar