Tabii telefon faturam bile 1000 tl gelmiş. Yetişebilir musunuz her şeye?

Tabii telefon faturam bile 1000 tl gelmiş. Yetişebilir musunuz her şeye?

Bir tane hırka vardı uzun süredir Takip ettiğim. Etiket fiyatı 4.999 TL olan. önce 1000 liraydı sonra 1500 lira oldu Daha sonra 1.800 oldu dün akşam fiyatını birden 700'e düşürdüler ben de kaptım hemen Kısacası nazlı alıcı olmak lazım. Gördüğümüz her şeyi ihtiyaç zannedip yapışırsak çok fena geçiriyorlar.
Ulkeyi bana verin sorunlari cozeyim :) diyanetle isim yok ne de olsa... altina audiler, mersolar cekenleri ve korumalarla gezenleri, luks ve sasaa icinde halkin parasini yiyenleri şutlarim. Yurtdisina para kacirip bilmem ne merkezi adi altinda mahalle insa edip ulkeden kacacak halim de yok. Butceyi mis gibi duzenlerim, ulkedeki burokratik yukleri ve aksakliklari tespit edip duzeltirim. Ekonomiyi de duzeltirim (dedigim gibi kacak kocekle isim olmaz, yandaslara para yedirmece falan da olmaz, nefret ederim zaten) her yeri duzeltirim.
Vatandaslarimi kaliteli yapmak icin standartlar belirlerim ve uygularim (bu konu cok detayli). Sokaklarda dusuk seviye yaratimlar olmayacak duzeye getiririm insanlarimi. Yani suc oranini dusururum. Sehirleri estetik ve kolay yasanabilir hale getiririm.
Dunya capinda markalarin sehir sirketler kurup nitelikli isgucu olusturmalarini saglarim.. vs vs
Emniyet teskilatinda gobekli tipleri masa basi islere veririm. Polisim, askerim caki gibi olur. Alkol gobegiyle ve silahiyla caka satan ve isini yapmayan kiytirik polisler sahada olmaz...
Sanayide surdurulebilirlik konseptine uygun uretim anlayisiyla gereksiz kaynak tuketimini azaltirim... bu da piyasada urunlerin mantikli fiyatlara satilmasini saglar..
Sonra sizin de bu sorudaki gibi dertleriniz olmaz.
Sosyal konutlar yapip vatandasa is bulup cok dusuk miktarda kira odemesi karsiliginda uzun yillar kiralarim.. Daha egitim, tarim, saglik, teknoloji ve savunmaya, kultur ve turizme vs girmedim dikkat ederseniz :D
Simdiden beyninize gireyim ilerde dogru tercih yapin, lol.
Interneti de ucretsiz ve yuksek hizli yapicam bu cok onemli :D
Vallahi artık neye baksam 1000 TL...
Marketten ekmek alıyorum, kasada bana 'Bu da 1000 TL olsun mu?' diye soruyorlar. Evdeki kediyi seviyorum, yanıt: 'Bu sevme 1000 TL, sevmek bedava değil.' Bu gidişle fıkra anlatan bile 1000 TL isteyecek!
Yani anladık, ekonominin çarkları dönsün ama termosla elbisenin aynı fiyat olduğu bir dünyada, insanın kafası da aynı fiyata gelir, değil mi?
Yakında bir de ‘1000 TL’den ucuz ürünlere güvenmeyin’ uyarısı çıkar, o noktada da ben pes!
Çünkü para biriminin bir alım gücü vardır. Yani değeri. Ülkemizde de bu durum yaşandığı için vatandaş haklı olarak param değer kaybetmesin diye elindeki parayı döviz menkul kıymet vadeli hesap gibi yatırımlara yatırıp TL bazında para kazandığı için döviz e talep artması yaşandığı için değer kaybı yaşıyor. Buda iç piyasada fazladan TL nin dönüp dolaşması oluyor ve fiyatlara etki yapıyor.
Cevap
39Cevap
çünkü çok pahalı
Türk halkı seçimlerinin bedelini ödüyor. Oynat bakalım
Stanley'in 475 - 750 ml arasındaki termos modellerini 1.000 TL'ye bulursan onları almanı tavsiye ederim. Elbiseyi daha ucuza da bulabilirsin sonuçta.
Evet. Bu arada soruyu biraz genel sormuşsun. Ben sorunun ikinci kısmını ele almamışım. Evet, her şey çok pahalı hale geldi. Bu kesinlikle doğru.
@Dygu81827 Bazı termosların üstünde 8 saat bazı termosların üstünde 10 saat sıcak tutar yazıyor ama bence 3 saat sıcak tutuyor, 4 - 5 saat içilebilecek derecede sıcak tutuyor. Bu benim için yeterli. Ben bu sürelere sıcak tutmuyor diyemem.
30 GB internet 1000 dk 1000 SMS 450 TL faturam geliyor.
Seninkisi sınırsız mi?
Ülkenin mali durumu yerlede geziyor.
Ayni 2. Mahmut zamanında olduğu gibi senedi ittifak imzalanabilinir.
Hökumet zamanında paradan atmış olduğu sıfırları geri tüpluyor, az daha sabır aya çukucuğuzzz. 😏😆
(Ağlanacak halimize bakıp bakıp terelelli olduk.)
Eskiden ne alırsan 1 TL ciler vardı. Ona döndü iş. 3 sıfır atılırsa gene ne alırsan 1 TL ye döner 🤔
Şu anın bin lirası, geçmişin bir lirası, eskiden bir milyoncular vardı, şimdi ise bin liracilar
Eskiden ne alırsan bir milyoncular vardı. Şimdi onlar fiyat değiştirdiler. Hepsi 1000 tl ci oldu.
Hayır 1000₺ değil 999₺ o 1000 olsa duramazsın 🤯
Ülke bitmiş kardeşim insanlar bitmiş. Bu ülke yaşanacak gibi değil..
Yetişebiliyoruz, MS.! Zorluklar aklı beraberinde getirebilir. Nakit>>>
I phone, samsung gibi ürünler de 1000 lira olsa tadından yenmez aslında
yetişemiyorum maaşım 22 bin sadece kart harcamam bu ay 28 bin🥴🥴
Alıştılar neden olacak 2 TL iştigimiz cay 65 oldu normal böyle geçirmeleri hesapları
Bir milyoncu dükkanlar vardı. Onların büyümüş hali bu. Bin liracı modern topluluklar. 🤣
Sıfır atıcaklarsa atsınlar bari yakında matematiğimiz yetmicek.
Bu sıfır aşkı nedir ya?😒😒😒
Gelire kıyasla en alakasız fiyatları yaşıyoruz.
termosu ve elbiseyi anlarım da telefon faturasından sanki sana geçiriyorlar bir kontrol et ya da kıyasla istersen
nerdesin sabahtan beri jandarmaya haber saldım.7 kişi kayıp diye
uyarmıyomu operatörün
demekki sana mesajla ulaşmaya çlışmmak lazım
Eskiden her şey bir milyoncular vardı onun gibi olmuş.
yeni 1000 tl ler basılcakya ondan düz hesap olsun dıye
Her ay almak zorunda olduğum telefon ana paketi bile o civara ulaşmış durumda. Bu ay nasıl alacağım bilmiyorum. Düşün bir kere.
Çok zor yetişiyoruz günlük yemek maliyeti bile 1000tl
Eskiden ne alırsan bir lira vardı şimdi ne alırsan bin lira 😀
Benim fatura 200 geliyor siz napıyorsunuz aw
Telefon faturan niye o kadar çok ya
Telefon faturası niye 1000
Yetisecegiz az kaldı şu yıl bı bitsin
😂😂o kadar haklı bi isyan ki..
Termos bin lira değil abartmayin
Ne alırsan bin lira ksjsjs
Türkler fırsatçı gcyt olduğu için
1000 TL kazanmak istiyorlarsa demek
Çok şükür ya hesabımı biliyorum
Ucuza bir şey kalmamış ki
ABD seçimlerini bekliyoruz.
En azından hayattayız be abi😬
Resmen ekmeği bile 100 TL ye alacağız
1000 TL 100 TL gibi harcanıyor gerçekten
Muazzam tespit cidden niye ajdfklss
Artık ucuz bir şey kalmadı ki
Düz hesap yapmışlar işte
Hakkaten her şey 1000 :(
Malum parti yüzünden enflasyon canavarı hortladı.
Çünkü bu bir 1000 lira
Enflasyon evladım duydunmu hiç 😂
Hayır hiçbir şeyi yetiştiremiyorum
yetişiyorum hala
Fiyat algısı kalktı
Yetişemiyoz
Cidden
Paranın değeri yokki
1000 den aşağısı kurtar mıyır.
Ekonomi uçuyor
Ekonomi kötü
100 lira artik 1000 oldu