İlk günden mi
girdiğim işte direk başlatmak istiyorlar öyle oluyor mu?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İlk günden mi
girdiğim işte direk başlatmak istiyorlar öyle oluyor mu?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
İş kazası sebebiyle profesyonel şirketler hemen başlatır
Girdiğim eski iş yerlerimde 1 ay sonra başlattılar ama neden öyle
1 ay yatırmamayı kendilerine kar zannediyorlar ama çalışanın başına bir iş gelse çatır çatır tazminat ödeyeceklerinin farkında değiller
Yani ilk günden başlatmaları gerekiyordu
Evet
dürüst bir vatandaş ise patronun aynı gün başlar
Aynı günde başlatcak işte kimliğimi aldı direk
hayırlı olsun
Girdiğin gün ya da 1 gün önce başlaması gerekiyor
1 hafta deneme süresi oluyor çoğu yer de
Girdiğin an başlar.
Girdiğim eski iş yerlerinde 1 ay sonra başlatmışlardı neden peki
Evet ilk günden
Sigorta ne işe yarıyor peki
Emekliliğin yatıyor işte. Devlet hastanelerinde de sigortan sayesinde muayene oluyorsun.
Üstelik iş yerinde kaza geçirirsen sigortadan tazminat alır ve malülen emekli olabilirsin
Ben yeni reşit oldum mesela garanti bankasından banka kartı çıkartmak istedim ama çalışmadığım ve gelirim olmadığı için çıkartmadılar şu an sigortam olsam çıkartırlarmı?
Çıkartırlar. Zaten maaşının yatması için banka kartı çıkartmak zorundasın. Git maaş için vadeli hesap açtırcaktım de, açarlar.
Vadeli hesap ne oluyor
Özür dilerim çok soru soruyorum ama bilmiyorum bişey 🥺
Yok sor bana.
Vadeli hesap;maaş, para yatırma, para çekme gibi işlemleri yaptığın banka kartının adı.
Zaten iban numaran olacak, o iban numarasını iş yerine vereceksin, onlar da oraya paranı yatırak.
Maaşım oraya yatar artık dimi yani şu an gitsem çıkartırlar geçen gittiğimde çıkartmadılar. Çalışmadığım için. Geçen çalıştığım yerde başkaların hesabına atıyordu onlardan çekmekle uğraşıyordum.
Kredi kartı ile banka kartı farklı oluyor dimi vadeli hesap istiyorum desem banka kartı olduğunu anlarlar dimi
Evet, iban numaranı işyerine ver. Geçen çalıştığın yer sana sigorta yapmamış, o yüzden de başkasının hesabına atmış paranı, normal de yasak.
Evet. Vadeli hesap demek banka kartı demek. Zaten sana 2 tane kart verecekler, biri banka kartı, biri kredi kartı.
İstersen kredi kartını kapattırırsın.
Ben de Garantiden açtırdım vadeli hesap, hem banka, hem kredi kartı verdiler.
Zaten polis gelmişti denetime ben çıkacakken başlatalım dediler ben gerek yok çıkacağam zaten dedim. Şimdi yeni iş buldum dün kimliğini ver sigortanı başlatalım dediler ilk günden başlatılyormu öyle yani? Mutlu oldum bitık
Evet. İşveren ilk günden sigortanı başlatmak zorunda. Başlatmazsa suç işlemiş oluyor. Her ay senin için sigorts primi yani para ödeyecek SGK'ya.
Garanti bankasından kart çıkartmak istersek illa çalışyor olmamız mı gerekiyor? Sen nasıl çıkarttın
Bugün yeni işe başlicam işte :) mutluyum biraz güzel biyere benziyor inşallah ortamıda iyidir
Ben daha başlamamıştım bana çıkartmışlardı. Sen yeni reşit olmuşsun ya ondandır. Şimdi mecbur çıkartacak.
İş yeri sana Garanti'den mi çıkart dedi.
Çoğu iş yeri Garanti ile çalışıyor zaten.
Hakkında hayırlısı olsun. İş nedir?
Bilmiyorum ama eski iş yerimde herkes garanti kullanıyordu bende garantiden çıkartmak istiyorum bu iş yerimi bilmiyorum anlaşmalı oldukları bankadan mı çıkartmak zorundayım?
Tekstilde çalışcam. Eski iş yerimde çok sıkıntı yaşamıştım hem patrondan hem ordaki çalışanlardan bıraktım en son
Genelde Garanti ile anlaşırlar. Sen bi iş yerine sor, hangi bankadan hesap açtırıyım diye. Çünkü onlar toplu yatırdığı için bankalarla anlaşıyorlar. İş arkadaşlarına da sorabilirsin.
Tekstil iyidir ya, tecrübe kazanır, bir şeyler öğrenirsin.
Öyle yapim sorayım en iyisi doğru söylüyorsun. Yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim
Rica ederim. İşinde başarılar. Yine sormak istediğin şeyler aklına gelirse cevaplarım
Peki tamam tekrar teşekkür ederim ☺️💞💕🦋
İlk günden canım .
İlk gün