Yani kurabilirsin önce küçük çapta fabrika bir şekilde ilerlenir diye düşünüyorum maliyeti lastiğin makinesı vs varsa onlar para yani lastik yapımı malzemeleri vs makinesına bakman lazım onlar maliyetini bulunca sıra ufak bir fabrika yapma maliyeti ortaya kaba saba çıkar..
Ancak çoğunlukla lastik üretenler Kendi dükkanını kuruyor benzinligini kendi açıyor yani hep kendi satıyor
Diyelimki fabrika kurdun ürettin o lastikleri kim alacak
Çoğunlukla üreten firmalar Kendi yaptığı şehirlere dağıtıp öyle satıyor
Tabi neden senin ürettiğin satılmasın yine satılır diye düşünüyorum sadece reklam versen şu kadar gibi kapıda kuyruk olur ancak maliyet hesabını tam olarak ben bilmem
.. başka bir şey var mı aklınızda başka bir şey
Aklınızda üretim gibi bir şey yapma başka şeyler var mı
1
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Aklıma takılan bir şey var sizin türkiyeli olmanız imkansız nedense siz bana çok pozitif geldiniz ve hayalime destek verdiniz bizimkilerr alay dışında hiç
Lastik markasından kastın üretim yapmak ise az buz bir sermaye ile yapılacak bir şey değil o. Sektördeki oyuncular sabancı, petlas ve goodyear gibi ulusal ve global markalar. Bunlarla rekabet etmen mümkün değil.
2 gün önce bir lastik firmasının üst düzey yetkilisiyle muhabbet ettik bir toplantı sonrasında. 40 yıldır lastik satış ve dağıtımı yapiyor, ek olarak fason üretim yapıyor. Kendisi bile kendi markasıyla üretim yapmanın hayal olduğunu henüz basaramadigini söylüyor. Sen ne b*ksun da kendi markanla üretim yapıcan bu sektorde
Sen daha gizliden bile çıkmaya popişin yemiyor. Senin hayatında görmediğin kadar şirket görmüşümdür ben. Ne iş yaptığımı neler bildiğimi nereden biliyorsun g*tveren
Pazar ve piyasa ölçümü Teknik kadro (mühendis, avukat, muhasebe, pazarlama alanları) Yönetim kadrosu Üretim ekibi Makine teçhizat listesi Fabrika için arsa ve inşaat Lojistik ve nakliye maliyeti Reklam maliyeti Stok için depo ve arsa maliyeti
Piyasadaki büyük firmaların maliyeti, pazar payı ve fiyat rekabeti konuları
Mevcut ekonomik durum, enflasyon ve faizin durumu
Yatırımı kredi ile mi yoksa hazır para ile mi yapacaksınız?
Şirketi kurduktan sonra profesyonel bir danışman ile 10 yıllık tahmini değerlemesi
Bu değerleme ile birlikte fiyat kazanç oranı değer mi diye bir düşünmek
Bunların üzerine düşününce zaten maliyet ufak ufak şekilleniyor, fizibilite kavramını öğrenmiş oluyorsunuz hem de.
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
1 yıl
Bir de önemli bir konu yazmamışım, hammadde temini