Sosyal medyada düğün masraflarını hesaplayan bir kullanıcı maliyeti 2 milyon tl olan düğün için iptal dedi. Düğün için bu kadar fazla harcama yapmak abartı değil mi?

Sosyal medyada düğün masraflarını hesaplayan bir kullanıcı maliyeti 2 milyon tl olan düğün için iptal dedi. Düğün için bu kadar fazla harcama yapmak abartı değil mi?

Bu listedeki sadece mobilya ve beyaz eşyalar ve biraz da çeyiz önemli geri kalanın hepsi sadece 1 günlük hatta akşam 7den gece 11e kadar yani 4 saatlik bi olay. Mobilya ve beyaz eşyaları da spotçulardan yine 0km olarak 200-250 bine halletmek mümkün. Zaten evlenen bir çif yani 2 kişi. Dolayısıyla 2 tabak 2 çatal kaşık olsa ilk etapta 2 tencere olsa yani bu gibi şeyler yeterli sayıda olsa tamam işte onlar da 10 bin tutsa tamam işte. Düğün fotoğrafını illaki biraz anlayan ve DSLR fotoğraf makinesi olan biri vardır çevrede bi yemek ısmarlamaya bakar yani. Evlendikten sonra zamanla her çeyiz tamamlanır. Kaldı ki ne kadar az eşya o kadar rahat kafa demek.
Evet, 2 milyon TL düğün için oldukça yüksek bir rakam. Evet abartılı. Ama daha düşük bütçeyle fazla ucmadanda bi kır düğünü yapabilirsiniz. Zaten her şey salon tutmayla başlıyor, gelinliği, organizasyonu, kuaförü, damatlığı takılacak altınlar derken e tabi bi 200 - 300 bini buluyor. Hayatınızda bi kere evleniyosunuz tamamen haklısınız. Ve bi kere evleniyosunuz diyede borç batağına girmeye, veya daha masraflı bi düğün yapmaya gerek yok. Siz kraliyet ailesi değilsiniz, bu kadar özgüven sergilemeye gerek yok. 2 milyonluk bi masraf veya daha fazlası sizi uçurumun dibine götürür. O yüzden, bi hevesle kalkışıp 'ta en iyisini, en güzelini ben yaparım demeyın. Iyi bi ortamınız varsa güzel şeyler yapabilirsiniz, yoksa bu tarz şeyler birazda paraya bakar, altından kalakmazsınız. Sizin için en iyisi kendi bütçenize uygun kararlar vermeniz, yarış halinde olacağınız yerde, aklınızı kullanıp mantıklı ilerlemek olacaktır.
yapmasınlar düğün mezar gibi yerin kaç kat altında düğün salonları 100 bin 125 bin gelinlik bir kere giyilip bazanın altına tepilecek şey için dünya para fotoğraf çekimide keza öyle şimdi gencler her şey 4 / 4 lük olsun istiyor sonra dağ gibi borç patlayan kredi kartları ve finish boşama gelinlik kiralık olabilir düğün parası olan yapabilir yoksa şık bir nikah ya da kapının önünde pazaryeri vs. gibi yerlerde düğün olabilir fotoğrafları cep telefonundan cekip bastır ne yani o albümlere senede kaç kez bakılıyor ki
Ben bunu vizyonsuzluk olarak görüyorum. ''ama bir kere evleniyoruuum'' kadar saçma bir cümleyi asla kabul etmiyorum. Hayatında daha yapmadığın ve asla yapamayacağın bir sürü deneyim var, onları dert etsene düğün yerine. Karı koca gidin bir kaç ülke görün mesela o parayla, bir hobinize ya da geleceğinize yatırım yapın ya da. Yani bir çok şey yapılabilir o parayla, düğüne o kadar para harcamak gerçek hayata döndüğünde insanların arasını açan bir sorun haline geliyor. Birbirini seven iki insan bir çatı altında bir yığın borçla kalakalıyor. Sonrası gerilim, stres, kavgalar, uzaklaşmalar vs.
Cevap
98Cevap
Oradan altini cikart, gelinlik damatlik abarti rakam onu da cikart 1 milyon gitti zaten. Ama yokkk bizim sacma orf ve adetlerimiz var degil mi? Bonservis parasi verilmeyen kadini es olarak alamazsin ki :) kalan masraflarda kisilir bir tik ucuzu alinir 700-1 milyon civari dugun tamamlanir. Ekonomi zaten berbat ama gordugunuz gibi isin yarisini bizim sacma orf ve adetler goturuyor. Hukumetin basinsa olsam kizi icin altin falan isteyenleri dolandiriciliktan iceri atardim. Neymis gelecegine yatirim mis. Lan adamin parasi olsa zaten boyle bir yatirma ihtiyaci yok. Haaa parasi mi yok? O zaman bunlari daystip kredi falan cektirip sozde gelevekte lazim olur diye aldiklarinin parasini 10-15 senede geri odeyip hem psikolojilerini hem de heveslerini bir palta gibi indiriyorsunuz insanlarin beynine... Orf ve adetciler...
Bizim milletimiz samimi değil! Hangi anne babaya sorsanız damadınız nasıl olsun diye, kızımızın kıymetini bilsin onun dışında malda mülkte gözümüz yok maddi beklentimiz yok derler ama iş icraata gelince kızımız bir defa evleniyor altınıda evide arabasıda olsun herşeyin en iyisi son modeli olsun deyip ha bire damada yüklenirler
@mustck Allah yardımcımız olsun 10 senelik ilişkim bu isteme düğün altın muhabbetlerinden sarpa sarınca 8-9 senedir hiç Türk kız arkadaş yapmadım vallahi. Kimse sorsan insan lazım, ama paşalar gibi krallar gibi düğün takı da lazım :D
@mustck Bende akrablaık yok. Dayı hala teyze amca yeğen kuzen baba bilmem. Kardeşlerim var ama kardeş gibi dğeiliz bir annem var :) Doğma büyüme İstanbul fatihliyim. Anne baba siirtli.
Millette abartıyor altın dahil maksimum 500-600 civarı olur gadası
Evet abartı bence de
Rakamlar illa ki değişiyor ama gerçek şu ki Evlilik gerçekten çok masraflı.
Evlenmiyorsun da san ki Ticaret yapıyorsunuz. Şunu da anlamıyorum. Ömrümde ilk defa evleneceğim sadsatasıyla bu kadar para harcanmaz. Hayatında evi olmayanlar maalesef çok fazla hayaller kuruyor. Eskiden kimsenin evi barkı yokken evleniyorlardı. Ama şimdiki Nesil diyelim Konfordan vaz geçmiyorlar.
Herkesin güzel bir yuva hayali kurması hakkı ama bu abartılı olmaması gerekir.
Zaten bu gidişle kimse evlenmeyecek. Bir çok kişi zaten Baba Parası ile destek alarak evleniyor. Şu an ki Nesilin çalıştığı Para kendisine yetmiyor. Evlilik yaşı zaten 30 ve üzerine çıktı bu memlekette.
Bir de İmza atılana kadar geçen sürede Ailelerin baskısı var. Özelliklerde sen şunu aldın bunu aldın, Annen şöyle dedi, böyle dedi diye zaten baştan yıpranan bir Evlilik başlangıcı oluyor. Yani sağlıklı başlamayan bir Evlilik sonra boşanma ile bitiyor maalesef.
Çok Para harcamak, Gösteriş yapmak Mutluluk göstergesi değildir. Kimse başını konuşmaz işin sonunu konuşur...
Çok doğru buldum 👍 kına falan o kadar saçma şeyler ki aile arası bir nişan bunun içinde özel yere gerek yok bence ev yeter, sonrasında ufak 50 60 kişilik bir eğlence gayet yeterli nikahla birlikte diye düşünüyorum... bu altın talepleri falan aşırı saçma ne diyeceğim gidip bana altın olarak şunu alın mi diyeceğim? O kadar saçma ki... ev eşyası işine bence ailelerin karışması büyük hata size ne siz mi yaşayacaksınız. Direkt evlenecek olan iki kişi gidip birlikte kendi tercihlerini beğenip almalı yok şunu kız tarafı alır, yok bunu erkek tarafı alır o kadar saçma ki... neyse hesap yapılıp eşit şekilde banka hesabına konulup birlikte alınmalı diye düşünüyorum. Geri kalan yok akrabaya şunu yapın , yok bunu yapın falan aşırı gereksiz
Zaten düğün yapmak saçma sapan bir şey. Daha burada olmayan masraflar bile var. Mesala gelin saç ve makyaj damada kitleniyor ayrıca gelinin annesi ablası teyze hala kankasının saç ve makyaj da geline kitleniyor. Bazıları abartı olmuş demiş de siz bi gidin kuyumcuya veya kuaföre fiyat alın bakalım. Sanal ortamda söylemek kolay. 😂 Her şey inanılmaz pahalı. Şu devirde düğün yapmak aptallık net. O kadar masrafla en güzel beyaz eşya alınır. Ha kredi alıp onun faizini günahı zaten başka konu. Yazık günah yapmayın abi düğün. Milleti eğlence için o kadar masraf inanın değmez. Devir tasarruf ekonomisi artık. Bir ekmek 10 lira ve üzeri artık bazı yerlerde. Gerçekten azıcık akıl olsun yapmayın sadece nikah bitti. Allah yardım etsin evlenecek erkeklere. 😂
Kadınlar istemese düğün filan yapılmaz zaten, gelinlik düğün saçma sapan şeyler. Giy beyaz bir tuvalet, erkek de siyah - lacivert ceket giysin, açık alanda veya bir pastanede kutlayın. şu an düğün yapacak bir zenginlik var mı da düğün yapılıyor? İnanın Fransa'da, Almanya'da yerli halkın geneli bu kadar lüks düğünler yapmıyor. Kamboçya, Tayland gibi ülkelerde bırak düğünü bir araya gelip kutlama yaptıklarına şükrediyor çiftler. Kamboçya, Tayland, Vietnam'da çoğu kişi resmi olarak evli değil mesela. Resmi olarak evlenmek zengin işi. Boşa harcayacak parası olanlar devlet dairesine gidip resmi olarak evleniyor. Gerçekçi olalım Türkiye'de asgari ücret 17.002 TL yani 500 Dolar. Çalışan kesimin %40 - %50'si bu paraya çalışıyor. Bir de çalışmayanlar var. Bu paraya 2 - 3 - 4 kişilik aileyi geçindirenler var.
Bu ekonomide düğün yapılmaz ya kendi aranızda nikah dairesinde güzel beyaz bir elbise, zarif bir taç takar evlilik cüzdanını alır bir yere geçer arkadaşlarla kutlama yapar, şarap içer, şampanya patlatırsın daha iyi. Düğünler oldum olası çok saçma geldi ama herkesin fikrine saygım sonsuz, yine de bu ekonomide zor oluyor. İsteyenler kumsalda da düğün yapabilir aslında çok kalabalık gelecek yoksa öyle organize eden yerler var, gayet de uyguna getirilir aslında.
Geriye 750+150=900 bin ₺ eşya kaldı. O da çok para. Evlilik iptal.
Benim 2 milyonum olsa oturduğum yerden ev alırım be mübarek ha ayrıca çok daha da uyguna düğün de yapılır bence. 4/4lük düğün de yapsan yine arkandan konuşulur, beğenilmez. Onları mutlu etmeye çalışacağıma kısarım her şeyden daha iyi. Gösterişe gerek yok.
Liste abartı ve bu alış verişi tek taraf yapmıyor. Düğün yapmasın nikah yapsın o kadar altın almasın beyaz eşya ve mobilyayi o kadar pahali almasın eckenmeye niyeti olan maddi durumuna göre harcama yaparak evlenir.
Kimi 5 milyon harcar, kimi 10 milyon kimi de 500 bine TL'ye evlenir. Boş yapmasınlar...
Sana ve kendi cinslerine sorman gerekiyor erkeklerin başına bunu açan sizlersiniz ama sonrasını düşünemiyorsunuz kavga çıkartıp boşanıyorsunuz bir de üzerine nafaka istiyorsunuz hem borcu tak hem de nafaka tak cok iyi ondan sonra kadinlara hak yok özgürlük yok ezdiler böyle böyle iyicen kudurup azdılar ama hala daha ne istiyorlar bilinmiyor
Artık kadınlar da çalışıyor makul bir altın yeterli yani fazlasını istemez lüzumsuz.
Çeyiz için de ikisi ortak olmalı bence.
Düğün salonu yerine bir kafe de kullanılabilir.
Mobilya vs. için de sadelikten yana olunmalı, öyle her şey alınmamalı.
Dış çekimin de çok profesyonel olmasına gerek yok.
Bir kere evleniyoruz ömrümüzde, evet bir kere o yüzden çok abartmaya gerek yok ve yatırım sonrası için olmalı.
2 milyon ne mnk?
674 gram altın eder yıl sonunda gram 3500 olsa 2 milyon 356 bin editör. Evlendin karı bu kadar kâr etmez ki. Sonuçta yine düt a. * aynı üstelik değiştir yenile dur
Evlenmek satın almak çünkü artık akıl fikir üzerinden bakan yok madem satın almak alınan şey eskiyecek ve bu satın alma ekonomik bir eylem olmayacak
Keten pantolon gömlek gysin damat gelin beyaz elbise çiçek güzel bir mekanda aile arasnda küçük bi kutlama al sana mis gibi düğün
kesinlikle
evlenirken eşim siz çocuklarımız evleniyor diye hava atacaksınız diye ben 500 kişiye yemek yediremem 250 kişilik yemeksiz yapıyorum itiraz kabul etmiyorum diyip kalkıp gitmişti. 2 milyon nedir ev mi alıyorsunuz
Ee yuh bu kadar düğün masrafı mı olur çok güzel etmiş iptal etmekle şuna çok kızıyorum durumunuz yoksa düğün yapmayın kardeşim sırf eğlence uğruna borca girmeye değmez durumun el veriyorsa zorlanmıyorsan düğün yapın
Ben eskiden beri nikahtan yanayım. Sadelik her zaman için daha iyidir.
Bu devirde ise en iyi seçenek bence o paraya yurt dışı tatili yapılır 🤔 Türkiye çok güzel bir balayı yapılır.
Düğün yapmayınca, sadece nikah yapınca, forsları düşer! Görgüsüz 3-5 sevmediği akrabasına nisbet yapmazlarsa, olmaz çünkü!
Düğün zaten gereksiz. Diğer masraflar da ya fazla ya da onlarda da geeksizler var. Abartmayın ya şu evlilik olayını. Sonra bu borçları öderken canınız çıkacak.
Kesinlikle haklısınız arkadaşım benim
düğün masrafının sonu yoktur. bu biraz gelirinizle ilgili bir durum çok paranız varsa çok harcayabilirsiniz sıkıntı değil. çok kazanmıyorken aşırı pahalı bir düğün abartı olur
Zengin zaten bunların hesabını yapmıyor. Memur esnaf kesimi için abartı rakamlar. Harcanacak şey de iki gün sonrası belli olmayan düğün. Öyle iğree. eti oldum ki düğünden milyon dolarım olsa yapmam.
Hepi topu iki saat milleti eğlendirmek uğruna borçlanıp o borcun yükünü çilesini yıllarca çekmek... Hayal etmesi bile enayi gibi hissettiriyor.
2 milyona mis gibi araba alinir. Bu masraflari yapip ustune bir de evliligin en guzel 10 yilini bankalara ipotek edecegime alirim bi araba keyfime bakarim.
Burada çok çok abartı şeyler var şaka mı bu ya. Arkadaş damatlık gelinlik 200 bin olur mu ya? Beyaz eşya mobilya da abartı. İnsanlar bir anda bu kadar lüks alırsa 2 milyon olur tabi
Yapmak istersen 200 milyonada düğün yaparsın istemezsen bir salon kiralarsın hafta içi uygun bir saat bir gelinlik damatlık en fazla 50 ye de çıkarsın anlayışlı olmak mantıklı bu devirde
Çok fazla nasıl altından kalksın gençler bunun. Allah evlenen herkesin yardımcısı olsun.
Bence sadece bir nikah hem külfetsiz hem daha şık.. bu kadar borç evlenemeden boşanma sebebi ödenmiyor ki..
Düğün yapmak sacmalik
O parayla evinizi güzel döşeyin
Güzel bir tatil yapın
Daha mutlu olursunuz diye düşünüyorum
Abartı. Düğün yapma hayalim, düşüncem yok. Umarım evleneceğim insan da benimle aynı fikirde olur.
Çok abartı, sanki Aşiret düğünü yapacak. Sadece nikahlı yapılacaksa 500 bin TL, normalde 700 bin TL maliyeti vardır.
Abartı tabiki aile arasında söz nişan çok tatlı, sonrasında da sade bir nikah mis abartmaya gerek yok 🌸 😬
Allah belasını versin böyle kültürün. Birbirini sevenler el alem ne der diye kavuşmadan zaman kaybetti.
Amerikan tarzi hayat ve kapitalizm. Kacinilmaz son. Amerikan kulturune ait olmayan herseyde bu gibi durumlarla karsilasmak mumkun
Gelinlik damatlık 200.000?(max 30.000i gitti arkadaşımın)
Fotoğraf çekimi 50.000?(Arkadaşım 5000 liraya halletti?
Lüks ve satafattan değil de evlilikten vazgeçmek... Olmaması gereken bir evlilik zaten 😆
Düğün yapacak parayla bir araba al koy mazotunu benzinini şehir şehir gez en iyisi
#D0D000 @D0D000
750 k altın 750 k mobilya-beyaz eşya ne a*q, D*şş*k mı geçiyonuz, İngiltere prensinin kızıyla mi evleniyon?
Ortalama bir ev ve araba parası. Bu masrafı #yaptıran ya cahildir ya da görgüsüz. O para ile kısıtlı da olsa dünya turu yapılır.
Adam anladı tabi ocağına incir ağacı dikileceğini
* yapacağınız işi deyip kesip attı
sonuna kadar haklı az bile yapmış 🤔🤨
fotoğraf çekimi de yapmayın
gelinlik ve damatlığı da kiralayın
hatta hiç düğün yapmayın :D :D
Bencede iptal etmesi doğru olmuş gitsin o parayla yatırım yapsın daha iyi olur gelecek adına boşversin
Parası olan kat kat fazlasını harcıyor. Olmayan elindekilerle yapıyor
@assenadeniz hayat parası olana güzel bu zamanda
Düğün şart değil karşı tarafı da zorlamamak lazim
Saçma sapan gösteriş geleneğinden vazgeçersek maliyetler normal rakamlara döner
Bu kadar abartı çok fazla yaa en güzeli sade bir nikah
Çok haklısın kanka
Düğün yapacağım para ile balayına yurt dışına giderim.
Bence iki milyon baya fazla o parayla eşine araba al daha mutlu olur
Ama normal bir düğün 500 bin tutar
O düğüne 2 milyon tl harcayacağına yap nikah, nikah sonrası yemek, yemek sonrasında yap eğlenceni. Düğün yapıcan kimseyi memnun edemiceksin her gelen bir kulp bulacal falan falan.
2 milyon normal değil mi bu zamanda abartı değil anca yetiyo zaten
Fotoğraf çekimi kraliyet binasında olacak fiyatlar aşırı abartı olmuş
Değil hayır, bir kere yapılan bir şey neden abartı olsun?
2 milyona düğün yapacağıma gider araba alırım be yuh arkadaş
Erkekler olarak biz evlilikten soğuyalı çok oldu. Fotodaki el kız eline benziyor aklın yolu bir kızlarda evlilikten vaz geçiyor anlaşılan 😒😏😒😏😒😏
iyi yapmış. 2 milyona ev ya da araba alınır. millet göbek atsın diye kocamı borca sokamam.
Fazlasıyla abartı ama kişinin kendi kararıdır
yani gücün ne kadarsa ona göre yapmak lazım babalarımız zamanındada oyleydi. sonu yok
Okuduğumuzda yüksek gelen bu rakamın piyasadaki alım gücü çok az.
200 bin tl ye som altın gelin damatlık mı alıcakmış bu ne la 😂😂😂😂
Neredeyse bir ev fiyati milleti eğlendirmek için uçuk fiyatlar gereği yok
Sade bir eğlence yeterde artar şaşalı düğüne gerek yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?