Ayda 8000 dolar maaşın olsa;
Türkiye’de nerede yaşarsın?
Ne iş kurarsın?
Ne yaparsın?
Türkiye’de nerede yaşarsın?
Ne iş kurarsın?
Ne yaparsın?
Çok derin bir soru aslında. Önceliklerin neler mesela? Benim için anı biriktirmek ve sevdiklerimle beraber olabilmek yüksek meblağlar kazanmaktan daha önemli. Bu yüzden ailemin olduğu yere gider her fırsatı onlarla buluşarak, piknik yaparak, konserlere giderek vb. değerlendirirdim. İş olarak şu ab yaptığım işin yanında ek gelir olarak uyuduğumda bile kazanç sağlayabileceğim bir model üzerine eğilirdim.
Ayda o kadar maaş alıyorsam Türkiye'de değil yurt dışında tercih ederim ama orada da bu para pek bir şey etmiyordur, Türkiye'de yaşasaydım eğer İstanbul'da yaşayıp düğün işine girişirdim (Düğün salonu veya gelinlik işi gibi) malum yüksek para var o işte evlenen evlenene :D
Yurt dışına hiç çıkmadığın o kadar belli ki. Yurt dışında $8k iyi paradır. Aylık ihtiyaçlarını karşılar, hobilerine para ayırabilir ve üstüne birikim yapabilirsin anlamına gelir. Bu saydıklarımı 4k maaşla yapabiliyorum. 8k alıyor olsam 4k yatırım hesabıma giderdi muhtemelen.
@Berilimwho Çıktığımı söylemedim zaten dolayısıyla oranın şartlarını bilmiyorum ama bazı ülkelerde aynı Türk lirası gibi değersiz sayılabilir o manada dedim
Değersiz sayılan ülkelerde 8k demek 16k demektir. Alım gücü yüksektir. 🤦🏻♀️
@Berilimwho Bilgim yok o kadar ilgilenmiyorum finansal şeylerle ki belli oluyordur zaten :D
maaşım varsa bir işim de vardır? ek iş diyorsan anladın bir işi yapabilirsin bilgisayardan anlıyorsan yazılım, e-ticaret olabilir. yatırım yapabilirsin kalan paranla altın, döviz, kripto ya da borsa
Cevap
3Cevap
Eskişehir'de yaşardım, emekli olana kadar çalışırdım. Senelik izinlerde Bodrum, Alanya gibi yerlerde tatil yapardım. Biriktirdiklerimle kendime ve babama son model arabalar alırdım.
8000 dolar ile İstanbul'da yaşanır.
Daha ne kuracam yeter o
memleketimde çiftlik kurarım
Uğraşmamki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?