Güncellemeler
1 yıl
esti, yakındım
Güncellemeler
1 yıl
gerçekten bazı şeylerin farkında değiliz. Ben de zaman zaman iyi sanıyorum kendi durumumu ama demin bi hesap yaptım, 2021de 400bine bi ev aldım, yine 3/4 senelik birikimle. bugün o ev oldu 4 milyon. 3küsür sene geçti ve o zamanki alım gücü durumuyla kıyaslarsak aynı sürede yarısını bile biriktiremedik. özetle 8sene öncesine göre fakirleştik. Ek gelir demeyin, zaten ek gelirlerle aylık 100bin civarı kazanıyoruz. yatırım gelirleri de var tabi ama 1milyon biriktirmek bile bi sene alıyor bu kazançla
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Kötü de olsa küçük de olsa eski de olsa mutlaka ev alın o parayla
ev var ama alınacaksa daha iyisini almak isterdim
Olsun paranın yettiğini kelepir bulduğunda kaçırma.
Abartmayın ya ben ayda 60 bin biriktirmiykrum araba alacak param var sıfırını alacak
Ankara da TOKİ'den size bir daire alalım, ister oturun ister kiraya verin ( aylık kira 15.000 ).
İstanbuldayım ben diğer şehirleri pek bilmem
İstanbul' un çeşitli semtlerinde de 2 milyona son yıllarda yapılmış daire alabilirsiniz. Hem paranız değerlenmiş olur, hem de 15-20 bin kira geliriniz olur. 3-5 yıl sonra yeni birikiminiz ve o ev size daha iyi bir daire aldırır. Zamanınız var ve uğraşır, bulabilirseniz İstanbul dışı 3-5 yıl sonra imar gelecek yerden arazi alırsanız 10 yıl sonra 3-4 daire parası eder.
gerçekten o fiyata ev yok. çıkan ilanlarna çoğu sahte. Ev varsa da aşırı berbat durumda ve yıkılmak üzere.
Ben ilanların yalancısıyım, dediğiniz gibidir eğer araştırıp baktıysanız.
Güncellemeniz üzerine: Ben bunun farkındayım. Benim tespitimde şöyle 8 yıl önceki fiyatlar 20 kat artmış benim gelirim 7 kat artmış. 8 yıl önce 3 birim alabildiğim bir şeyi bu sene 1 birim alabiliyorum.
işte hepimiz öyle. Bir de üzerine 8 yıl önce böyle bir enflasyon furyası da yoktu. ekstradan daha beter sorunları var dünyanın savaş gibi ki bizi etkilemesi ekonomik bağlamda imkansız.
etkilememesi*
Ben size şiddetle toprak almanızı öneririm.
toprak uzun vadeli bi yatırım. çoluk çocuk sahibi olmayı düşünmediğim için bana uymuyor diye düşünüyorum
2 milyonun var diye mi ağlıyorsun yani? Çok garip
ama detayı okusaydın keşke. az diyorum. hiçbir işe yaramıyor bu kadar uğraşıp elde ettiğimiz birikim
Hangi semtte bakıyorsun
Yok bir ev anca alırsın
alınmaz bu meblaya sağlam ev
Yani yerine göre değişir
Napmak istiyorsun peki
güvenli ve rahat maddi koşullar yaratmak istiyorum ama zor
Türkiye'de bunu sağlamak gerçekten bir hayli zor
evlenelim mi
evlen, çoluk çocuk derken daha da fakirleş.
yok servetimize servet kataruk dkfkfk
Para tabi
eskinin 200bini gibi bi değeri var :(
Farketmez. Eskinin Bi dairesi de 200 250 bindi iyi paraydı yani. Eskiyle kıyaslama sen. Aylık en az 80 K getirisi var 2 milyonun. Ayrıca tl de tutma parayı Altın al döviz al.
Bana ver beğenmiyorsan 😆
Faize koy
Vadeliye yatır
Para