Değil 6 çocuk bir çocuğun bile okul masraflarına yetişemezsiniz tek maaşla...
Maaşlar düşük ve ülkenin %60 ı böyle ise bu erkeklerin suçu mu?
Değil 6 çocuk bir çocuğun bile okul masraflarına yetişemezsiniz tek maaşla...
Maaşlar düşük ve ülkenin %60 ı böyle ise bu erkeklerin suçu mu?
Tek maaşla erkek ev bakmasın... buna hem fikirim, siteminiz de haklısınız. Ancak sizi kastetmiyorum; burada soru soranların uslubu öyle ki, ben kölemiyim neden beslemek için karı alayım (adefersiniz) tarzında. Kimse kusura bakmasın da böyle bir hödükle de kimse evlenmesin zaten... aile olmanın evleneceği insanın yol arkadaşı olmasının farkında bile değil. "Beslemek için karı" nedir ya senin ailen olacak o insan...
Öte yandan geçmil ile şimdi arasında dağlar kadar fark var geçim konusunda;
Yaşı 30 a 40 a yakın olanlar çok iyi bilir ki; bizim annelerimiz tok gözlü idi, babalarımız da karı kız, kumar, içki peşinde değildi tam bir aile hayatı vardı (istisnalar vardır mutlaka)
Hem kira ödersi babam, hem babasının sigortasını öderdi dışardan, hem 3 çocuk okuttu, hem ev geçindir. 2 oda içinde büyüdük. Ne annem babamın gücünün üzerinde maddi talepde bulundu ne babam anneme bir kere sesini yükseltip incitti.
Geçim; karşılılıklı geçinmeye gönlü olana kolay...
Elbette eskiden ne fatura te telefon ne çamaşır makinası vardı her evde, annelerimizin çoğu elinde yıkardı çamaşırı vs (benim annem de dahil)
Yani diyeceğim şu; her iki tarafında fedakar olması lazım aile olabilmek için.
Biri hödük, diğer maddi kan emici olunca isterse 5 maaş girsin o eve ne geçim olur ne aile olunur.
İnsan yapısı da bozuldu artık maalesef.
Cevap
4Cevap
Şimdi maaşlar yüksek olsa bile her şey ateş pahası gadası
Değil. sefilligi erkekler getirmedi. tek maaşla gecinmek gerçekten zor
O zaman neden "erkek adam evine bakar" diyen tipler var?
Bilmem kadında çalışırsa ortak biseyler yapılabilir.
Evet öyle. Daha fazla kazanan da var. Kızlar onları tercih ediyor. Herkes fakir değil Türkiye'de
Ayrıca bir insanın evlenmesi için çocuklarına güzel bir hayat sağlayacak parası olmalı. En az 50 bin lira evi varsa eğer.
Ekonomide sroun yok hala dediğin şeyler oluyor
14 senelik mühendisim hiç o paraları alamadım
Okul servisi en düşük 3000 lira olmuş.
6 çocuk 18 000 servis sadece :))
Kira 25 000
5000 çocuk masrafı o da 30000
55+18=83 000 yaptı...
Böyle maaşlı birini istiyorlar
O parayı kazanan adam onları ne yapsın enayi mi?
Hesap ortada, hepsi ben çalışmam mottosunda ama çıkan hesap bu
Öyle zengin adam isteyenler genelde çocuk da istemiyo. Kocayı işe gönderip dışarıda gezme kafasındalar.
Erkek olmak istemiyorum artık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?