Para & Ekonomi konusunda 427 cevap paylaştı. Yooo tutumlusun bence ihtiyacın olan bir şey varsa alırsın yoksa almazsın alıp dolapta duracağına paran dursun değer katlasın ailene yardımcı olman çok güzel bir şey maaşının bir kısmını kendi ihtiyaçlarına bir kısmını ev halkına katkı diğer kısımlada birikim yapmalısın az çok demeyip atacaksın kenara ilerde kötü zamanın olursa kullanırsın hesabını doğru yaparsan hiçbir şey olmaz kolay kolay
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılHaram helal düşünceni bilemem ama faize yatırabilirsin. Böylece orada her zaman birikmiş olur. Enflasyon yükseldiği gibi paran da yükselir işsiz kalırsan bi süre seni idare eder
02 Yorumla
Soran1 yılBelli bir miktarda artıyor değil mi het ay 70 bin tl gibi
- 1 yıl
Bankanın faiz oranına göre artıyor evet
Gizli Üye(36-45)1 yılAşko ben görüp görebileceğin en savurgan insanım, yemin billah bak ama sağlık böyle doğum günleri olunca biriktiriyorum durumumuza göre değişir ama ben para hep var diyorum zorluğa girsem de para bana geliyor xhchhffjjf bence psikolojik olarak yapıyorsun ya da durumun cidden müsait değil. İşin ne tam olarak sektör ne?
03 Yorumla
Soran1 yılEğitim sektörü, normal Bir devlet memuruyum. Annem de sağlık sektöründe bir devlet öemuru.
Cevap sahibi1 yılMemurların maaşı yüksek derler, ben max 20.000'e çalıştım daha işsizim. Rabbim yardımcınız olsun cidden ekonomi değişik bir yola gidiyor.
Soran1 yılO kadar yüksek değil bir iphone bile alamıyorsun yurtdışında refah seviyesi daha yüksek oysa.
1 yılCimri değil tutumlusun kuzum böyle düşünmen de çok normal eğer maaşın bitecek gibi düşünüyorsan harcamalarını otur bi düşün çeki düzen ver bunlara ve mantıklı hareket et
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 23,2b cevap paylaştı.
u 1 yılcimri değilsiniz.. tutumlusunuz
10 Yorumla Bu maddi anlamda bir savunma mekanizması ve aslında çokta kötü değil. Yalnızca bu kaygıların hayatını etkilemesine izin vermemelisin. Ödemelerini ve harcamalarını planla, tasarruf etmek istediğin tutarı belirle ve ona göre hareket etmeye çalış.
15 Yorumla
Soran1 yılNasıl planlayabilirim onu bilmiyorum mesela
Soran1 yılKeyfi alışveriş yapamayacak mıyız mesela ben şu an elimdekilerle idare ederim ama diyelim ki sinemaya tiyatroya gitmek istiyorum veya sevdiğim bir fast foodu yemek istiyorum, bot almak istiyorum örneğin. O da yine dengeli bir şekilde ayarlanmalı.
Soran1 yılZor ya valla yani hele kira ödeyen birisi için. Evde tadilat işi çıkarsa diye korkuyorum valla.
Bu işin en sağlıklı mantığı ve en uzun vadede birikim yapmanı sağlayacak sey her ay kazancının yüzde 25 -30 unu gram altın, gümüş, döviz ya da hisse senedi olarak biriktirmendir. Hiç harcamayım dersen kendine zulm edersin
08 Yorumla
Soran1 yılFon ve hisseden anlamam nasıl öğrenebilirim mesela? Altın veya döviz daha mı zararsız?
Soran1 yılBununla ilgili videolar mı izleyeyim nasıl öğrenebilirim?
Soran1 yılNerede paylaşacaksınız
1 yılBütçe yap kendine Zorunlu harcamaları hesapla, kendine alacaklarını da hesapla kalanla yatırım yap Altın al döviz al yatırım fonu veya hisse senedi al Damlaya damlaya göl olur.
05 Yorumla
Soran1 yılFon ve hisseden anlamam nasıl öğrenebilirim mesela? Altın veya döviz daha mı zararsız?
- 1 yıl
Banka kartından bile fon ve hisse senedi işlemlerini yaparsın Bir sürü video var YouTube da Cihat çiçek var onu izle sana yatırım için çok iyi fikirler verir Özellikle eski videolarını Altın ve döviz de iyidirler
Soran1 yılAnladım bilgi edinmek lazım konuyla ilgili teşekkürler.
- 1 yıl
Cihat dede ünlüdür ve dedikleri çıkar Takip et
Soran1 yılAklımda bulunsun teşekkürler
Harcamadığın parayı yatırıma ayır, bunu öğrenmelisin. Bu söylediğimi hiç bir zengin söylemez. Çünkü para almak ayrı, kazanmak ayrı şeylerdir. Cimri değilsin, tedbirli ve tutumlu davranıyorsun.
00 Yorumla
1 yılTutumlu ile cimrinin arasındaki farkı biliyorsan sorun yok. Cimri parasını kıyamayan insana denirken tutumlu olmak parasını zorunlu ihtiyaçlarını dışında harcamayana nedir.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 341 cevap paylaştı. Hayır cimrilik anlamına gelmez. Sen devamlı çalışırsan parayi harcayabilirsin idareli kullanırsın. İşsiz kalma derim.
01 Yorumla
Soran1 yılEbwt işsiz kalmamam gerek. Allah maaşımı korusun. Amin.
1 yılBiriktir altın al. Hiç gerek yoksa harcamak canım ve ahmaklık bence.
02 Yorumla
Soran1 yılAnnemle ev aldık ve 400 bin kadar borç yaptı ben de evi üzerime yaptığı için destek olmak istiyorum.
- 1 yıl
Akıllı yatırım beğendim
- Para & Ekonomi konusunda 398 cevap paylaştı.
1 yılTutumlu olmak güzel ama ihtiyacından da kısma tabi. Kenara koyabilirsin birikim amaçlı elinde kalan parayı sonuçta eve destek oluyorsun.
00 Yorumla İlk olarak korkunuzu atın üzerinizden. Onun dışında tutumluluk iyidir tabi cimriliğe kaymaması lazım.
00 YorumlaHayatını yaşamana engelleyecek kadar harcamayı dusunmuyorsan cimrisin
06 Yorumla
Soran1 yılYaşamayı engellemek derken örnek verir misiniz? Yemek, barınma mı? Yemek için ödüyorum zaten.
Soran1 yılFaturaları da ödüyorum.
Soran1 yılHaklısın genelde evde duruyorum arabam da yok turlara mı katılsam ama tek başıma eğlenceli olmaz ki o da.
Soran1 yılSiz nasıl eğleniyorsunuz mesela senede kaç kere tatile gidip geziyorsunuz?
Tutumlu olman güzel fakat harcamak istemiyor olman cimrilik göstergesi.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAnnenden 5 bin ver gerisi sende kalsın korkma cimrisin veya küçükken çok fakirlik gördün kendine bişeyler al harca harcamayı öğren sonra. Biriktirirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHayır akıllı birisin ihtiyaç dışında harcama yapmak mantıksızlık biriktir hayallerini yasa araç al ev al hayır yap
06 Yorumla
Soran1 yılAnnemle ev aldık ve 400 bin kadar borç yaptı ben de evi üzerime yaptığı için destek olmak istiyorum.
Cevap sahibi1 yılAferim güzel bir şey bu
Cevap sahibi1 yılSeni tebrik ederim senin gibi bayan kalmadı bu devirde onuda soyliyeyim
Soran1 yılTeşekkür ederim.
Cevap sahibi1 yılRica ederim Allah sana ve anne ne uzun ve sağlıklı mutlu huzurlu yıllar nasip etsin inşallah
Soran1 yılAminn inşallah çok teşekkürler size ve sevdiklerinize de Rabbim sağlıklı, mutlu huzurlu günler nasip etsin inşallah.
1 yılBende öyle az kazanıyoz zaten harcamıyom
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMeslek ne? Benim maaşım da iyi ama senin gibi düşünüyorum bazen cimri miyim diye😅😅
00 YorumlaBence cimrilik değil bu geleceğini düşünüyorsun aksi bir halde enazından seni bir süre öne atacak kadar paran olursa köşede bir nebzede rahatlatır bu insanı
00 Yorumla
1 yılCimri degil tutumlusun ve bu gayette iyi bisey kendini kotu hissetme
03 Yorumla
Soran1 yılYine de çorbada tuzum bulunsun diye destek olmaya çalışacağım anneme
- 1 yıl
Tabi ki de ailen o senin destek olacaksin ve bu da coo iyi bisey
Soran1 yılTeşekkür ederim
1 yılBende öyleyim maalesef. Hatta para harcadığımda bile acaba fazla mı harcadım, bu ayın sonuna birikim yapabilecek param kalır mı diye hep düşünürüm
00 Yorumla
1 yılboş ver biriktir kendi borcunu kendi ödesin herkes sanki senin borcun olsa onlar ödeyecek peh
01 Yorumla
Soran1 yılAma ev için yaştır borcu ve evi üzerime yaptı
1 yılTutumlusun buda iyi bişey. Cimri olsan acıkmamak için sçmazsın😂
00 Yorumla
1 yılBirikimini yap hayal ne getirir ne götürür bilinmez.
00 Yorumlabanada gönder biraz 😂😂
02 Yorumla
Soran1 yılMilyarder değilim:))
Para & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı. bekarsan evlen. kendi aileni kur
03 Yorumla
Soran1 yılKolay değil ki birisini bulmak. Nasip kısmet.
Soran1 yılKesinlikle. Kafa dengi ve hayat görüşünün uyuştuğu birini bulmak kolay değil.
Maaşının %25 birikim yap mutlaka
06 Yorumla
Soran1 yılNasılsın birikim yapabilirim sizce
Soran1 yılNasıl*
Soran1 yılValla yanlış bir şey yapmak da istemiyorum fon ve borsa hakkında bilgi edilene kadar altın alsam olur mu?
Hayır cimri değilsin tutumlusun
03 Yorumla
Soran1 yılYine de destek vermeli miyim annene sizce
Soran1 yılanneme*
1 yılbende öyleyim buna rağmen birikmiyor ama 😂😂
01 Yorumla
Soran1 yılAaa kira mı ödüyorsunuz o yüzden mi yoksa alışveriş tutkunu musunuz ihtiyacınız olmasa da alıyor musunuz? Ben çok kozmetik ürünü almam mesela sürekli bir şeyler sürmem vücuduma.
Birikim yap şimdiden yatırım beybisi
02 Yorumla
Soran1 yılAnneme destek olmayayım mı peki
1 yılbenimkini ye sen o zaman
02 Yorumla
Soran1 yılE sen ne yapacaksın ahahhahq nasıl aşabilirim bunu diye soruyorum
- 1 yıl
bende çok var sorun olmaz hiçbir zaman :)
1 yılGetirisi olan birseye yatr
00 Yorumla
1 yılAz da olsa biriktirebilirsşn o zaman
00 Yorumlabirazini yanina koy git altin alll
00 Yorumla
1 yılCimri denemez. Tutumlusun...
00 Yorumla
1 yılhayır sadece tutumlusun
00 Yorumla
1 yılHayır bu zamanda normal haklısın
00 Yorumla
1 yılYok, bendensin
00 Yorumla
1 yılAllah'a inanıyor musunuz?
00 Yorumla
1 yılBurcunuz boğamı acaba
00 Yorumla
1 yılCimri olabilirsin valla
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet cimrisin anlattiklarina göre.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKendine harca al bişiler ya
00 YorumlaMezara mı götüreceksin
07 Yorumla
Soran1 yılYok da her şey pahalı yarının ne getireceği belli olmaz.
Soran1 yılEvet bir şekilde yapmak gerek yatırım.
Soran1 yılBen borsa ve fondan çok anlamıyorum yanlış bir şey yapmayayım
1 yılE baban filan napiyo
04 Yorumla
Soran1 yılAnnemle babam ayrı ondan para mı isteyeyim
- 1 yıl
Yani versin baban bir zahmet
Soran1 yılVereceğini sanmıyorum oda takımı almıştı 2 ay önce kadar zaten. Şu sıralar köy evinde tadilat yaptırıyormuş.
- 1 yıl
Hm o zaman şöyle yap birikim yap annenin borcunuda az ver kenarda acil durum olur kullanırsın.. altın al altın yukselcek gram olarak al
1 yılbence cimri değilsin
11 Yorumla- 1 yıl
Cimri değil evet ama varyemez 😊😂
1 yılTabikisiki
00 Yorumlabiriktir bence ama gerektiğinde de harca
00 YorumlaNormal davranışların
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 5,9b cevap paylaştı. Tutumlusunuz
00 YorumlaTutumlusundur
00 YorumlaHarcama boş ver, canın ne istiyorsa onu yap.
00 Yorumla
1 yılHayır tutumlusun
00 Yorumlaİhtiyacın olanları almiyorsan cimri olursun
00 Yorumla
1 yılEvet
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBurcun boğa mı
14 Yorumla
Soran1 yılHahahaha evet ama burçla çok ilgisi olduğunu sanmıyorum bunun.
Cevap sahibi1 yılE ilgisi yoksa nerden bildim o zaman burcunu
Cevap sahibi1 yılBu arada cimrilik değil bu senin yapında var birikim yapmayı seviyosun ve tanıdığım tüm boğalar böyle. Yakın iki tane boğa burcu arkadaşım var bir yere gidiyoruz mesela harcamalarına çok dikkat ediyorlar birikim yapıyorlar hep kuzenlerim var onlarda öyle
Cevap sahibi1 yılVe de bence birikim yapmak istemek ve yapabilmek güzel bişey ben biriktiremiyorum mesela o para rahatsız ediyo beni illa harcayacam
1 yılSanırım cimrisin
00 YorumlaHayır
00 YorumlaPinti
00 YorumlaCimrisin
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih