GSS borcum varmış 14 bin. Ama zaten işsizim ben.

Bu borcu ödemek zorunda mıyım ne yapmalıyım
GSS borcum varmış 14 bin. Ama zaten işsizim ben.

Bu borcu ödemek zorunda mıyım ne yapmalıyım
Ödemedikçe faiz gelir. Devlet bir şekilde onu senden alır.
Biran evvel gidersen indirim falan yapılıyor. SGK'ya gitmelisin vakit kaybetmeden.
İşsiz kaldığında yani sigortadan düşünce gelir testi yaptırsaydın bu borç çıkmazdı, devlet senin adına öderdi.
Aklında bulunsun..
Hiç işe girmedim işsizdim hep. Öğrenciydm. Şu anda işsizim ailemde fakir. O parayı bulamam
Cevap
4Cevap
2012 yılında her vatandaş GSS kapsamina alındı. Bu güzel bir uygulama. Sağlık hizmetinden yararlanıp yaralnamadiginiza bakılmaksızın borç tahakkuk eder. Eğer geliriniz brüt asgari ücretin 1/3 altında ise primden muafsiniz. Ancak bununicin gelir tespitibuaptirmalisiniz.
bana da bugün mesaj gelmiş. 6 yıldır çalışmıyorum. 2020 den bu yana kafalarına göre prim borcu çıkarmışlar 😅 gecikme bedeliyle birlikte 20 bin tl. normalde 14 bin 😅 banka hesabımdaki parayı çekmem lazım sanırım nolur nolmaz 😅
şimdilik ödeme, işe başlayınca kesiliyor bir şekilde
Banada gelmişti 1300 tl 2 hafta önce bende yanlış geldi sandım hem sgk ya gittim onlar git kaymakamlıktan gelir testi felan yap dediler oraya gittim onlarda sgk ya yönlendirdi ama zaten durumum vardı gelir testine gerek yoktu, yanlışda gelmemiş doğruymuş hatta üzerine faizde gelmiş icralık gibi görünüyordu hemen ödedim bende , o yüzden öde sürekli faiz gelir durumun yoksada kaymakamlığa git gelir testi yaptır orada babanın eşinin durumu hemen çıkıyor.
Evet ödemek zorundasın
Yahu neden gelir testi yaptirmadiniz
25 yaşına mı girdin?
30
sgk binasına git öğren onlar net anlatır. büyük ihtimalle hemen istemezler ve yapılandırırlar.
Gelirim yok ki hiç nasıl odixem
bilemiyorum. Allah yardımcın olsun
Zorundasın
Ödeme sakın
Yasal işlem diyor zaten ödeyecek param yok🤣
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?