Senelerce biriktirdiğim parayı takı parası diye kıza vericem. Neymiş onun guvencesi...
Peki kendi guvencemi aldım ona verdim diyelim. Benim guvencem ne olacak?
Senelerce biriktirdiğim parayı takı parası diye kıza vericem. Neymiş onun guvencesi...
Peki kendi guvencemi aldım ona verdim diyelim. Benim guvencem ne olacak?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Alır normal bir maaşı varsa 50 bin alsa bile zorlar yapar. Kız niye fakirle evlenip aç kalsın
Alır ya da alamaz diye sormadım ben...
Zorlayacak yapacak, bu parayı kıza verince onun güvencesi ne olacak demiştim
Onun güvencesi zaten maaşı var. Kızın güvencesi de önemli bencil olmayın. Boşanmada veya başka olaylarda hep kadın mağdur oluyor. İslam'da mehrin olma sebebi de bu zaten.
Yıllarca biriktirip ben ona verdim diyelim...
İşsiz kalırsam ne olacak?
Ya saçmalıyorsun şu an. Bahane üretme. Boşanırsanız ne olacak. Kadın ortada kalacak. Sen illaki iş bulursun bir yerde
Ben de onu diyorum... Dünyanın parasını biriktir sonra da kadına ver.
En ufak kavga da ceketini al çık git desin...
Tüm borçlar üstüne kalsın o tereyağından kıl çeker gibi sıyrılsın... Ne guzel iş... Sonra da eşitlik niraları atsınlar
Ya bı git. Bu kafayla kimse senle evlenmez. Hep kendini düşünüyorsun. Senin görevin ailene bakmak tabii ki borçlar senin üstünde olacak bir yuva kurmak için karşı tarafı da düşün. Eminim altından karstında 200 gram falandır. Bunun lafını yapıyorsun. İstiyorsan o eve baksın borçları o ödesin
Kimse de boşu boşuna boşanmaz. Erkek aldatıyor sonra hemen ilk hatada boşandı kadın oluyor
200 gram felan değil, benden yaklaşık 600 gram felan istediler. Senin dediğin gibi 50 000 maaş olsa, 20 000 kenara atsan 75 ayda anca 600 gram yapar. O da 6 yıl üç ay felan yapıyor... 6 yıl para biriktir, 3 hafta evli kal sonra ceketini al çık git desin...
Gerçi kız 6 yıl bekler mi o ayrı...
Ayda 8 gram alsan 75 ay felan s
Anlaşamadık diyip boşayanları görnedin mi hiç?
Şiddetli geçimsizlik adı altında?
Evet o da bir boşanma nedeni zaten. Evli değilsen 20 değil 40 biriktireceksin ki kız alçak gönüllü benim çevrem mehir olarak ev araba istiyor ikisini aynı anda ve verenler var.
Ki aile bakamayacaksan evlenme zaten
Aile tek benden oluşmuyor. Neden tüm yükü ben çekeyim ki?
Hem parayı ben verirsem benim dediğim olur bu da hiç demokratik değil...
Alakası yok senin dediğin olmaz. Sen aileye bakmakla yükümlüsün karın senden fazla alsa bile. Oldu olacak çocuklar da çalışsın
Zaten saygı görmezsin kadının parasını ev alışverişine harcadığı bir evde
Bir de ev kirası olmuş 15 000
50 bin maaşla 40 bin nasıl birikir merak ettim
Ben kadının parasını istemiyorum. O sadece kendi kendine yetebilsin istiyorum... Neden saygı görmeyeyim ki ne alakası var?
Hem parayı ben vereceğim hem de benim dediğim olmayacak öyle mi? Parayı veren düdüğü çalar demişleee
Kadın eve bakarsa sana saygı duymaz adam yerine koymaz. Ha eğitimli istersin ama parası kendinjn olur. O Zaman daha fazla kazanacaksın. Ben minimum söyledim ideali 80 zaten
Bu kafayla evlenme. Senin dediğin olmayacak tabii çünkü ekstra bir şey değil bu sorumluluk
Paran da yok bence senin evlenme
Çocuk aç mı kalsin
80 lira maaş veren yer söyle hemen geliyorum... :))
Hayaller 80 gerçekler 35 felan şu ara
Onun için eğitimli olman gerekiyor. İyi bir mühendis akademsiyen falan.
Bu devirde çocuk ne kadar mantıklı o tartışılır...
Zaten bu ara evlenecek aday da yok...
Çocuk rızkıyla doğranmış ayrıca... Ne kadar çocuğu olan arkadaşım varsa maaşı arttı
Onun sorumluluğu ne? Çocuk da yoksa yan gelip yatacak mı?
Ev işi yapıyor kadın. Ayrıca çocuk rızkı arttırır manevi anlamda maddi olarak azalır.
Zaten eğitimli biriyim. Ben bir makine mühendisiyim ancak mühendislerin son halinden haberin yok sanırım
Evlenecek aday olmaması senin bu düşüncenden kaynaklı. Prenses gibi düşünme sana kadın para verecek değil
Kaç yaşındasın? Mühendis için 30 bin lira az değil mi
Kadın kendi işini erkek kendi işini yapacak...
Kimse arkamı toplamak zorunda değil.
Kadın çalışabilir tabii ama hiçbir kadın sana parasını vermez
Bu düşünce realistik değil.
Kadının parasını elinden alacakmışım gibi konuşuyorsun
Çünkü öyle diyorsun. Eve senin bakman lazım bunu kabul etmiyorsun ki. Kadına da güvence vermek lazım. Çünkü boşandıktan sonra kadınlara daha kötü zarar veriliyor. Boşanmış erkeğe kimse bir şey demez ama kadına her yerde dul diyorlar ve kötü gözle bakıyorlar. Ayrıca kadın her yerde çalışamaz onun için maddi bir şey sağlaman lazım
Bir şey sormak istiyorum. 30 yaşında bir bilgisayar mühendisi ingilizce biliyorsa ortalama ne kadar kazanır?
Az olmadığını söylemedim...
Ancak piyasa mühendise o kadar doygun ki bir de suriyeli mühendis ve teknik Ressamlar da girdi piyasaya... Ustalar 70 000 alırken inşaatlarda onun başındaki şef 30 000 felan alıyor. Çünkü şef bulunuyor, ama usta bulunmuyor. Bu da benim suçum değil... Ben sevdiğim kızdan ayrıldım bu para muhabbetine
Abi bilgisayar mühendisleri ne kadar alıyor peki
Bu arada ben de İngilizce biliyorum. Bilgisayar mühendisleri nerede nasıl çalıştığına bağlı olarak değişir. Ama çok dikkat isteyen bir iş. Onlar bildiğim kadarı ile yazılım yazıyorlar ve hata yapma şansları hiç yok. 30 kazananı da var 300 kazananı da...
Mesela bir tanıdığım 4 saatte 70 000 TL kazanmıştı üç sene önce... Konuya ne kadar vakıf olduğun ve ne iş yaptığın önemli
Sen inşaatta kaynak yapan kadınları gördün mü hiç?
Gecenin üçünde çöp toplayan işçileri?
Fabrikada gece vardiyasından dönenleri?
Kadın neden her yerde çalışamasın?
Fiziksel güç ister çünkü. İnşaatta calisamayacagini hepimiz biliyoruz.
Tamam abi sen haklısın kadın sana para versin sen otur
Bir araştır istersen...
Kadın boyacı, kadın kaynakçı, kadın makinist bir sürü meslek dalında kadınlar var
Evet var tabii hiç olmayacak diye bir şey yok. Bütün kadınlar aynı değil ama çoğu yapamaz memurluk falan yapabiliriz ancak. Ayrıca milletin evine gidip boya yapmak çok kolay değil kaynak yapmak erkek için bile kolay değil. Herkesin evine gidip boya yapılmaz
Sözle tartışmak istemiyorum çünkü kime ne kadar altın alacağınız benim işim değil
Neyse iyi geceler..
Ama sana bir şey diyim, kadınlar erkeklerden daha iyi kaynak yapıyor
Düğündür kınadır hep boşa masraf. Onun da parasının olması lazım sadece sen ortaya para koyma.
Karı parası mı yiyecekmişim öyle diyor
O da erkek parasi mi yiyecekmis sor bakalim, kendisi de para koysun ortaya
Çok saçma bir gelenek
evlenme dostum
Zaten gidişat onu gösteriyor...