Kredi borcum var, issiz kalinca odeyemedim. Son odemeyi yaklasik 3 ay once yaptim, bugun banka aradi beni. Bugun 12 ye kadar odeyin, 30 gunluk gecikme var dedi. 60. Gunde uyari icin arama yapiyorlarmis, sanirim 60. Gunden sonra 30 gun daha gecikti ve bu nedenle yasal islem baslatacaklar. Birkac gun icinde ise baslayacagim. Yapilandirma yapmayi dusunuyorum. Korktugum noktalar sunlar.
- Yasal islem baslayacagi icin adli sicile sahip olmak ( borcu odesem bile yasal islem baslayacak ya, o neden adli sicil olur mu?)
- Yasal islem baslarsa yapilandirma yapmak icin kac gun sure verirler bana?
Yasal islem baslayinca avukata verilecekmisim. Parayi odesem bile bankayla yasadigim bu durum adli sicilime, gelecekteki meslegime zarar verir mi? Banka islerine hakim kisiler cevaplarsa mutlu olurum
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
adli siciline hiç bir şey olmaz (çek senet değil bu)
her zaman yapılandırabilirsin (taahhüt imzalama o zaman gecikirse hapis cezası olur ! Sen sadece protokol yapılandırma imzala karar verdiğin zaman)
Tek zararın faiz yazmaya devam edecek artı 10 15k avukat ücreti binecek
Bugun yapilandirmak istiyorum. Musteri hizmetlerinden yapilandirma oluyor mu? Soyle bir durumum var. Ben il disinda kimligi kaybettim ve basvurdum yenilemek icin. Yeni kimlik eve gitmis. Halen il disindayim. Banka kimlik yanimda yok diye islem yapmadi. Kimligi gidip almam gerekirse de p. tesi gunu yapilandirma yapabilirim. Bugun borc gecikmesinin 30. Gunu ve avukata verilecekmisim. Yapilandirmayi en fazla kac gun icinde yaptirmam lazim? Ayrica yapilandirma yapip taksit odeyince de avukata da mi para vermem lazim? Orayi tam anlamadim maalesef
Avukat ucreti de yapilandirmanin icinde mi olacak?
Adli sicil kaydıyla borçlarınızın bi alakası yoktur. Hiçkimse borçlarını ödemekte temerrüde düştüğü için haps edilemez. Fakat şu istisnası hariç sizi bir avukatlık bürosu ararsa borçlarınızı ödeyeceğinize dair taahhütname imzalatırsa o zaman ödemediğiniz borçlarınız için hapis yatarsınız.
Peki benim durumumda beni herhangi bir avukatlik burosu arar mi? Yasal islem basladiktan sonra yapilandirma yapmak istersem kac gun icinde bankayla anlasmam lazim? Cunku pazartesi ya da sali gunu gidebilirim bankaya.
Taahutname vb imzalamadan yapilandirma yapip 12 ayda (nette boyle yazan yerler gordum) odemek istiyorum.
Bankaya siz gitmeyin onlar sizi arasın ya da borçlarınızın peşine düşsün pazarlık yaparsınız bankayla ben şu kadar şu kadar ödeyeceğim diye
Bana gecen gun '9 eylule kadar 3350 odeyin' diye mesaj geldi. Dun de banka musteri hizmetleri 'bu gece 12 ye kadar yatirmazsaniz yarin 31. gun olur ve risk merkezine iletilirsiniz' dedi. 90 gunluk surec doldu mu bilmiyorum ama bugun atmden yatirdim 3350 TL yi, 9 eylule kadar odeyin dedikleri kismi. Banka beni birkac kere arayip odeme. sozu istemisti daha once ama iki kere soz vermeme ragmen odememistim.
Bugunku yatirdigim parayla beraber 13bin TL borcum kaldi. P. tesi subeye gidip gorusmek istiyorum. Carsamba persembe gibi de yeni kimligim elime ulasacak. Cuma gunu bankada islem yapabilecegim yani. Kalan 13bin lik borc icin yapilandirma mantikli mi?
Cekincem su. 90 gun boyunca odeme yapmazsak yasal islem basliyormus
Ben o 90 gunun dolup dolmadigini bilmiyorum. Uygulamaya da giremiyorum sifrem bloke oldu diye. Bu nedenle bankaya gidip sormam gerekecek. Eger bu 90 gun dolmussa ve ben bahsettigim 3350 TL yi 90 gun dolduktan sonra yatirmissam yasal islem olayi taca mı cikiyor? Bilginiz var mi bununla ilgili