Para & Ekonomi konusunda 5,9b cevap paylaştı. Ekonomik kriz var. Bu yaz konteyner ev yaptırdım. Bir konteynercı her hafta fiyat yükseltti, bizim almamızı daha da zorlaştırdı. Kurban bayramına 10 gün kala x konteynercı, ev artı verandasıyla 150 bin TL'ye mal olacağını söylemişti. Kurban bayramı bitti, bayramdan 4 gün sonra aynı konteynercı 180 bine yükseltti! Çok fazla geldi. Yapamayacak duruma geldik. Y konteynercıya bayramdan 6 gün sonra sorduk, o da 145 bin TL'ye yaparım dedi. Bayramdan önce y konteynercısına gitmedik; ama tahminen bizden önceki müşterilere 125-130 bin TL'ye yapmış olabilir. Y konteynercısıyla anlaştık. Elektrik sistemiyle birlikte 175 bin TL'ye mal oldu. Öteki x konteynercıya yaptırsak ya 200 bin TL'ye yaptıracaktık, ya da 220 bin TL'yi bile bulabilirdi.
11 Yorumla
Soran1 yılGaliba bu gidisle primim dolsun bir arsaya konteyner kurup yasayacagim. Cunku sehirlerde ve emekli maasiyla bizim barinmamiz imkansiz hale geldi.
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 489 cevap paylaştı. Kriz mi artık kriz yaşayacak bir ekonomi yok.
Artık batmış bir ülke var bu bataklıktan ülkeyi çıkarmak için insanların hayatlarını heba etmesi gerekiyor.
Herşeyi doğru yönetseler bile halk ahlaki olarak çökmüş. Bu yüzden bile düzelme ihtimali yok.21 Yorumla
Soran1 yılo kadar haklısın ki ekleyemedim bile
Anla ne yaşıyon. Yok diyen kim
09 Yorumla
Soran1 yılresmen aklım tutuluyor. ne yaşadığımızı anlamlandıramıyorum.
Allahtan var diyenler olunca, şöyle üzgünde olsa hafif bir rahatlama geliyor.
delirmiyorum rahatlamasıı...
Soran1 yılsayfalarca arattım 2024 de dair bir ekonomi haberi bir konuşma bir video bir çalışma bir yorum bir iç umudu olacak yazı var mı diye. yok bulamadım. en son buraya yazıp burada bir yazı tutmak istedim. 2024 sonra geleceklerden ve ileride benim gibi ekonomiden dem vuracaklar az da olsa rahatlasınlar. desinler ki sesiz olan yok zamanını bekleyen varmış diye.
Soran1 yılUyumadigımızi görsünler, sitemlerimizi bilsinler, isitsinler diye çabam. Seneler sonra susumuslar demesinler susmadık
Soran1 yıl@Fshdgvdg aynen öyle deli gibi bağırasım geliyor. korkuyla, sindirilmeyle, yasakla ekonomi iyi diyemem. Yalandan, kendi derdimden değil insanların hakkına girip de böyle bir beyanda bulunamam dillerim tutulur vicdanım ezilir. ama maalesef tuzu ıslanması diye ya da zamanında eleğini asmış diye çok rahat bir şekilde, düşen insana tekme atmayı onu ezmeyi yaftalamayı başarıyorlar.
Soran1 yılhaklı olmanın verdiği hüznü yaşarken, katılımınız için teşekkür ederim
1 yılGerçekten bugün saatlerce bunu düşündüm. Kardeşimin okul ihtiyaçları için alışverişe çıktık. Giysisiydi, kalemiydi, defteriydi derken kredi kartım yine katlandı. Gelecek sene üniversiteye hazırlanacağı için de bir şeyler istedi. Hedefleri olan bir çocuk. Elinden geldiğince çalışıyor ama sadece internet üzerinden yetmiyor biliyorum. Bir test kitabı 600 tl. Sonra benden özür diledi bu kadar pahalı olduğunu bilmiyordum diye. O kadar üzüldüm ki böyle dediği için. Hedefleri ve hayaller olan çocukları bile mahvettiler. Ülkeye giren ne olduğu belirsiz adamlar onlarca destek alıyor. Canımı vereceğim vatanda ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz.
11 Yorumla
Soran1 yılevet özellikle genç ve öğrenmeye açık azimli insanların eğitim hayatları, ailelere çok ciddi ekonomik yük getiriyor. Rekabet içerisinde okuyorlar, okuyan insanın ekonomi düşündüğü bir ülkeyiz maalesef. başarılarının karşılığını mezun olduktan sonra alamamaları halinde daha da içler acısı bir depresyon oluşturuyor. Kaç kere sosyal yardıma başvurdum tam 4 kez 4 kezde red edildi. neymiş eve giren ücret 5.000TL geçiyormuş yanlış duymadınız 5.000TL geçiyor diye. çünkü kayıt altındayız. kayıt altında olmayan mülteci inanlarına verilen yeşil kartlar, para desteği bizim vatandaşımız için lüks ve zorlaştırıcı sebepler aranıyor. Gelir beyanı yapmadan genel sağlık sigortasından faydalanamazken onlar çok rahat doktorlara bakılabiliyor. ne diyeyim 7 den 70 her şey kötü sadece ekonomi değil, eğitim öğretim alanları, sınavlar-adalet, hak hukuk- liyakat eksikliği, kamu istihdamı her şey taraftar ve bir parti kaydı, adam kayırmaca oldu.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı. Birde aciklanan komik enflasyon rakamlari var tabii
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 797 cevap paylaştı.
1 yılhaklısın ama o milyonların coguda kontrolsuz harcayanlar. herkes gösteriş peşinde kıcında don yok en pahalı marka alma peşinde haliyle borctan kurtulamazlar senin durumda da elbette cok insanvar ama şuda var. bu ülkede herkes fırsatcılık yapıyuor nerdeyse
17 Yorumla
Soran1 yılharcayanlar borç içinde kredi kartına alıyor. diyorum ya sen parayı nerden buluyorsun geziyon yiyon içiyorsun kartla diyor nasıl ödeyeceksin diyorum asgari diyor. ya azgari ödeyerek faiz ödüyorsun borç bitmez ki gün gün batıyorsun. ama cahillik mi hesapsızlık mı anlamıyorum. ben kredi kartımı sadece ev geçiminde kullanıyorum. ona rağmen endişe içinde harcıyorum 1 alıyorsam 2 bırakıyorum kasadan geçiremiyorum. elim titriyor. telefonum bile J7 prime 10 yıldır aynı cihaz hafıza yetmiyor. değiştiremiyorum. bilemem mi taksitle almayı alamıyorum alamam işte çünkü alo desin yeter kafasında kısıtlı hayat yaşıyorum. benim gibi insan çok hatta daha beteri var ama nasıl bu kadar borca batarken rahatlar anlamıyorum. fakiriz kardeşim çalışsakda fakiriz sistem bize ne ev ne araba ne eşya aldırıyor. salonda yerde yatıyoruz koltukları sattım ya. koltuk satılır mı bir çekyat var sadece koca salonda. neden alamazmıyım borç harç alırım ama almıyorum. çünkü ödeyememm. neyse yaa. gerçekten ekonomi sadece bana değil herkese kötü ama ben çok fazla hissediyorum.
- 1 yıl
bir ürünü bazı yerler 30 liraya satarken büyük marketler 50 ye satıyorsa demekki 30 ada satılıyor ki burada bize gecirenler marketler esnaflar. herşeyi bahane ediyorlar nerden ne koparsam peşindeler. devlet 1 zam yağıyorsa 3 tanede esnaf koyuyor ve topuda devlete atıyorlar
Soran1 yılkeşke sadece gıda olsa... keşke sadece marketler olsa keşke...
Faturalar elektrik, su, doğalgaz?
(bizde doğalgaz yok tabi tüp kullanıyoruz 1 ay önce 750 TL aldık en son.)
Bunlara belediye yapıyor, devlet değil diyebilir misin?
Peki kurumlar denen zam yapıyor?
vergi olabilir mi sebepleri. çünkü bir çok işletme personel maliyetinden ve masraflardan maliyetlerin yükseldiğinden dem vuruyor.
ya bir market var evin orada adam 30 yıldır hayvancılık yapıyordu kapatmış çiftliği, dış tedarikçide pahalı diye et satmıyor marketinde. düşünebiliyor musun? adamlar benim çocukluğumun marketçisi yakında kapatacak maliyetleri yükselmiş 2 şube de personeller 1-2 kişi kalmış. personelleri çıkarmış bu gözümün gördüğü.
esnaf evet yükselten var ama bunu sadece 1-2 kişinin uyanıklığı değil milyonlarca esnaf yapıyorsa sorgulamak lazım acaba neden yapıyorlar emin ol, DEVLET DEĞİL, hükümet bir zam yapıyorsa ardı arkası kesilmiyor. 2 si de geliyor 3 de geliyor. tarladan gelen domatesten tutta işletme fabrika malzemesine kadar herkes zam koya koya rafta sadece görünen yüz ESNAF oluyor. oysa arkasında kaç el var?- 1 yıl
size göre her şey devletin sucu bizim insanımız sütten çıkmış ak kaşık. vergilere hergün zam gelmiyor
Soran1 yılLÜTFEN SİZDEN RİCAM DEVLET BAŞKA BİR KAVRAM, HÜKÜMET BAŞKA KARIŞTIRMAYINIZ.
DEVLET bir tanımdır. Hükümet diyelim isterseniz onun yerine.
Devlet suçlu olmaz, o tüzeldir, kuruluşlar bütünüdür. biz geçek kişilerle ilgili eleştiri yapıyoruz. ve suçlu arıyorsak illaki yanıtı yönetenlerdir.
vergilere zam gelmiyor diyorsunuz, resmi gazete takip ediyorum. (çünkü avukat yanında çalışıyorum. sizde eğer vergiyle ilgili bilgilere hakim olmak isterseniz takip edin lütfen.
Harçlara gelen zamlar vergi sayılmıyor değil mi?
ve yukarıda yazdığımı lütfen tekrar okuyunuz. ben sadece vergi kalemini ele almadım maliyetler tablosunu izah ettim.
işletmeniz oldu mu hiç? ya da işletmecilerle iletişim içerisinde oldunuz mu? (gelir gider tabloları, üretim maliyeti, istihdam bu konular hakkında fikir edindiniz mi? )
tarla veya hayvancılık yaptınız mı, ya da yapan insanlarla içiçe bir durumunuz oldu mu? ( sürüm, ilaçlama, yemleme, mazot, tohum, toplama mevsim işçi gideri)
eğer böyle bir ortamda bulunmadıysanız ve şahit olmadıysanız marketlerde bu fiyatları neden gördüğümüzü anlatmam imkansız gibi bir şey.
bizim insanımız sütten çıkmış ak kaşık olsaydı emin olun hükümet içerisinde de olduğunu zannetmeyin. onlarda bizim insamınız sonuçta haklısınız.
memleketimizde milyonlarca insan var, hangisi hangi biri suçlu? herkesse, bu duruma neden geldiler? sebepleri nedenleri bilmek lazım ki sonuçlar değişsin.- 1 yıl
devlet dediğim hükümet i, şte anlayın.
Soran1 yılFakat bazi insanlar sonra devleti kötüluyorsunuz diyor. Ben anlarim ama anlamayan insaar var. DEVLET, HUKUMET DEGIL, HUKUMETTE DEET DEGIL. Hukumet; sadece gecici sure gorevlendirmis (4yıl) hizmet ve gorevlerini yerine getirmek icin olusturulmus bir kurum. Idare ve sevk sureci suresince varlar. DEVLET BAKİDİR. VE hukumetlerle yonetilir.
DEVLETIN ADI TC. dir. partiler hukumettir.
Gizli Üye(45 üstü)1 yılKeşke çöken sadece ekonomi olsaydı bir şekilde toparlanirdi. Ama çöken adalet sistemi, çöken ahlak bunların düzelmesi için yıllar geçmeli bilemem kaç yüzyıl.
37 Yorumla
Soran1 yılMeselenin ana noktası o ama şu en çok görunen şey cebin gordugu zarar
Cevap sahibi1 yılO çok kötü zaten, iş yok bulursan da ücret az ve çalışma saatleri fazla hiçbir sosyal hayatın yok
Soran1 yılkesinlikle katılıyorum sabah 8 de çıkıyorum evden akşam 19 da dönüyorum. haftanın 6 günü çalışıyorum maaşım 25.000TL ne sosyal bir hayat ne istirahat, ne yeme ne içme bir cafede oturduğum zamanı bile hatırlamıyorum. 3 senedir ne tatil ne deniz ayağımı suya değdirmedim. sosyal hayat sıfır. çünkü dışarıda bir çay en son içtiğimde sene 2022 ve 6 TL idi. şu an kaç para bilmiyorum. ona bile kahrolmuştum. belki 20 30 TL vardır. inan ki sgk günü dolsun diye çalışıyorum bir de kiraya. başka hiçbir şey için çalışmıyorum şu an.
Cevap sahibi1 yılİnan ki çoğu TC vatandaşının özetisin emekliler de sürünüyor rahat yok yani
Soran1 yılannem emekli biz olmasak nasıl yaşayacak. 12000TL ile kiramı geçimmi olur. 60 yaşından sonra nerede çalışacak da geçinecek. resmen ölsün diyorlar emekliler. asgari ücret bile yetmeyen bu dönemde emekliye 12.000TL neye yetecekler. anlamadığım bu kadar ağlayan insan var nasıl görmezden geliyorlar nasıl vatandaşlara sessizler. nasıl kanallar şov haberler yapıyorlar. bu kadar mı sağır dilsiz ve körler.
Cevap sahibi1 yılVicdan yok.
Soran1 yılahlak da yok. ahlak olsa tüm kurumlar düzelirdi, tüm yapılarda en iyi şekilde işlerdi.
- Para & Ekonomi konusunda 330 cevap paylaştı.
1 yılEkonomik kriz var kimini çok derinden hissediyor kimi az hissedebiliyor bu maddi durumuna göre şekillenir
11 Yorumla
Soran1 yılbenim derdim ekonominin halk için sıkıntılı süreçlerde olduğunu söylemeleri sadece SENDİKA başkanın söyleminde kaldı. Basına çıktı, ama sonuç herkesin gazı alındı. İYİ POLİS KÖTÜ POLİS oynandı. Ayrıştırma olmadan, insanları birbirine düşmanca sokak tartışmalarına maruz bırakmamaları. tüm kanallarda insanların sesinin duyulması öyle 3-5 medya kanalında değil. kimsenin korkmadan, susturulmadan yayının kesilmeden paylaşıldığı bir basın olması.
hükümetin bir açıklama yapması, haritasını paylaşması, şeffaf olması... AMA HERKESE PARANOYA MUAMELESİ yapıldığı bir ortamda kaldık.
asgari ücret alan ve bir tık üstü alan insanlar değil, en üste ekonomisi iyi olanda aynı markete gidiyor, görmüyor mu geliriyle maaşıyla doğru orantıda bir alım gücü kalmadığını...
kriz değil bu ekonomik çöküş. bir alt sınıfa indik ülkeler liginde.
11 Yorumla
Soran1 yılişten eve 1,5 saat süren o yolda sabah akşam ekonomi sayfalarını takip ediyorum ekonomi yorumları okuyorum. devülasyon bekleyenden tut, doları baskılama yorumlarından, merkez bankası para basmasından, Konkordatolar, vergi afları, vergi ifşa tehditleri, iflas eşiğindeki sanayicileri, gümrük giderlerinden yabancı markaların ürünlerini durdurduğunu, tekstilde taşeronların bitişini, tarladaki malı satamayan çiftçiyi, tohum dayatmasını, tarlaları olanların artık ekimden kaçındığını, işsizlik rakamlarını, tüik rapor tutarsızlığını, kiracı ve kiralayan adli dosyaların artışları, ahlak çöküşünü, liyakatsız ve kayırma kamu istihdamını, usulsüzlükler, alınan çift çift kurum maaşları, TBMM emekli olduğu halde maaaşlarının artışını, avrupaya kaçak gitme yolu arayanları... daha saya say bitmeyen bozulmuş bir düzenin zam üstüne zam haberlerini... çöküş var ama en çok beyinlerde çöküntü ülkede beyinler çöküyor.
1 yılne bileyim marketler full Çakılı geçen bir yere gidecektim giremedim çok kalabalık diye öyle görünce pek inanmıyorum yani ekonomik krizin olduğuna tabi büyük şeyler ayrı kira falan olsun
04 Yorumla
Soran1 yılMarketler dolu, ama ben nakit odeyen gormuyorum. Hep kartla oduyorlar. Kasalarda nakit alim icin ek kasa aciyorlar nakit alinir diyorlar o siraya gecen yok. Raflar cakili cunku alim yok. Ben bir yogurda 3 kg 90 tl verdim sute 35tl yumurtaya ise 6li 45tl. Hani daha bunun aksam yemegi peyniri ekmegi. Herkes kartla.
- 1 yıl
yani ben gördüklerim hep nakit bilmiyorum yani herkes ekonomik kriz vurmuyor maalesef
Soran1 yılBelkide onceden evini alan ya da ana babasinda kalanla duzen oturmus insanlar. Gunlerini 3-5 kurusla idame ediyir. Ama evin yoksa kirda marketten birsey alacak para kalmiyor. Mecbur kart, o da asgari odemeyle faizle yasam getiriyor.
- 1 yıl
olabilir
- Para & Ekonomi konusunda 367 cevap paylaştı.
1 yıl:D :D :D sabah eve şafak operayonu yapınca görecem seni :D :D
05 Yorumla
Soran1 yılvalla ben kimseye hakaret etmiyorum. ben bir geçeği irdeliyorum. kör gözlükleriyle yaşayamam. eleştirmekten ve sorgulamaktan korkmuyorum.
- 1 yıl
sen yurt dışında yaşıyorsun veya amcan dayın var Ankara'da :D :D
Soran1 yılben mi?
- 1 yıl
🤷♂️🤷♂️🤷♂️🤷♂️
Soran1 yılhayır Türkiye de yaşıyorum. yurt dışında kimsem yok.
Para & Ekonomi konusunda 372 cevap paylaştı. Aynen öyle her şey ortadq
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılMaaşın az değilse o kadar da kötü değil ekonomi
014 Yorumla
Soran1 yıl25.000tl. Ama yeterli degil iste. Anlamiyorsunuz. Ekonomi kötü hala degil demeniz benim aklimi kacirtiyor. Biz canım miyiz hesap kitap mi yapamiyoruz? Ben 4 universite okudum 2 dil biliyorum bu maasi aliyorum. Cunku is yok. Alim yok. Ilanlar hep piyasada cv toplamaktan baska bir amacla verilmiyor. kiramiz 20.000tl, ev sahibi evi satticam dedi ciktik. Tasinma masrafi 100.000 tl kiredi cektik. Faiz 70 bin. %4 faizle. Neresi harika neresi kotü degil ya, insani gercekten aglayacak derecede algilariniz var. Biz deli miyiz? neden kötü giden bir seyler oldugunu kabul etmiyorsunuz.
- 1 yıl
Tamam ama eğer iki dili C1 seviyesinde biliyorsan 25 bin alman pek mümkün değil ki. 4 üniversite okudum diyorsun. 30 doğruyla edebiyat öğretmeni olabilirsin zaten. Ben maddi durum olarak 50 bin 70 bin vs. bahsediyorum
- 1 yıl
Ama kiralar çok yüksek İstanbul'da bu bir gerçek
Soran1 yılokuduğum üniversiteler; AOF insan kaynakları, AOF bilgisayar programcılığı, AOF iş sağlığı güvenliği, Adalet örgün öğretim hepsi 2 yıllık. KPSS 4 kere girdim 70 puan üstü aldım yerleşemedim. şu an yaşım 39. ne bakanlığa ne de özel sektörde tercih edilmiyorum çünkü AOF bitirince okumuş saymıyorlar. neden AOF okudun diye sor, çünkü çalıştım 18 yaşımdan beri ailemin evinin kirasını ve geçimine destek olmak zorundaydım. 2 dil biliyorum almanca ingilizce almancam B! ama kurs sertrikası istiyorlar. ben lise ve uygulamalardan öğrendim. ingilizcem üniversite ve kendim gelirtirsdim şimdi mebden sertrifika almak istiyorum ama gündüz açtılar işe giden biri nasıl gidecek o eğitime? kurslara param yokki sertifika için yazılayım. ayrıca 15 yıldır çalıştım 4.900 SGK günüm var. iş verenler 1 günde insan kaynakları daralmaya gitti ve ihbar kullanıp çıkarttılar. o para az diyorsun İzmirde iş var mı bak makina mühendisi yeğenim yandal endüstri bitirdi şu an 22.000TL alıyor. para vermiyor şirketler. kabul etmezsen kapı orada. zam istiyorsun vermiyorlar çıkmak istesen Kariyer, secretcv yenibir iş. com gir bak sahte ilan dolu firmaların resmi web sistelerine bile cv atıyorum şifayen kendi çabamla ama dönüş var mı yok. vermiyorlar kardeşim para vermiyorlar. isterden ademi cihan ol memur maaşına gelen zam sana bana gelmiyor. asgari ücretin üstü diye bu paralara seni layık görüyorlar.
Soran1 yılberilmusuzolanhani
maalesef İstanbul hayal kaldım orada maaşım 3.750TL iken kiram 650TL idi sene 2019 da.
şu an İzmirdeyim maaşım kira kadar etmiyor. bakın sahibindene istanbuldan farklı değil İzmir'de de kiralar 20.000 den başlıyor, 30.000-40.000 TL gidiyor 2+1 giriş katı 80-70m2 eve doğalgazlı diye açık mutfaklı eve bu paralar isteniyor. kiralar uçtu uçtu asgari ücretin üstünde ev kirası nerde gördünüz hayatınız boyunca şahit olamadığınız bir dram bu.- 1 yıl
Tamam ama problem şu açık öğretimden üniversiteyi herkes bitirir. O benim gözümde üniversite değil ha Almancaya gelirsek benim de B seviye dilim var ama b seviyeyle ancak normal iletişim kurarsın. Hiçbir şey anlatamazsın. Şöyle söyleyeyim sana bir kebapçı bile 60, bin lira kazanıyor. Yani bir meslekte uzman olman lazım.
- 1 yıl
Mesela hukuk da okuyabilirdin kazanması zor değil ve maaşı iyi.
Soran1 yılgıda dükkanı açan her türlü kazanır çünkü şu an durmayan tek sektör gıda. çünkü tüketim toplumunda karnını doyurmak zorundasın. sen ben alamasakda alan ve tüketen durumu iyi insanlar var. ayrıca kebapçı diyorsun adam et mutfak işçisin kimbilir kaç yılın emeği var. kadınlarda istihdam o kadar geniş bir porföye sahip değil.
Soran1 yılDGS girdim. 2 aydır sonuç açıklaması bekliyorum OSYM den. bakalım ne gelecek. ama sanıyor musun Türkiyede herhangi bir üniversite kazansam gidebilirim. hayaller çok güzel 2. öğretim kalktı. yani gündüz çalışıp gece okula gideyim yok. Hukuk diyorsun. avukat yanında çalıştım ben stajerken. Sonra okul bitti hadi avukat yanında çalışayım dedim maaş adalet mezununa 20.000TL teklif etti. yol içinde. yol parası aylık 800TL tutuyor.. yemek ofiste bir tabakta 5 kaşık pilav 1 karnıyarık o gün yedim çıktım sabah 8 akşam 7 çıkış diyor mesai saatleri. Öğrenci Kartı kalktı artık 30 yaş üstü okusada tam bilet basıyor yolculukta 4 vesait gideceğim işe, neden çünkü evim dağın tepesınde 20.000TL kira anca orada bulursun. Ha bir de öyle sandığın gibi para da kazanmıyorlar avukatlar tanınma meslek süresi çevre lazım, serbest meslek biliyorsun değil mi? yani bu nedemek? şu demek ofisin olmalı yoksa barodan milyonlarca avukat içinden ayda 1 dava gelirse öp başına koy. ha birde biliyormusun adalet 2022 de kaltı artık bölüm kapatıldı. ayrıca mezun olanlar avukat sınavuına girecek hukuk bitince de hemen avukat olamıyorsunuz doktor gibi düşün uzmanlık için sınav şartı kondu. ülkede her şey mükemmel ama ben OKUMUYORUM. O yüzden keyfi AOF okudum sanıyorsun değil mi? ah ah kardeşim keşke dediğin gibi bir düzen olsaydı inan ev geçimim olmasa doktora bile yapardım. kafamız var ama kafamızı kullanacağımız ne imkan var, ne de fırsat. KEŞKE SEN HAKLI OLSAN BİZ DE O ANLATTIĞIN GÜZEL DÜNYANIN İÇİNDE YAŞASAK. :)
Soran1 yıl
berilmutsuzolanhanii bir detay daha Kontenjanlar doldu. DGS açıklansa dahi hiçççç şans yok. açıklanma tarihi 2 defa değiştirildi. okullar kayıtlar tamamlandı. ayrıca DGS ile gelene ayırılan kontejan rakamlarına girmeyeyim istersen adalette onu da sen bak. çünkü ben bakınca kalbim sıkışıyor kriz geçiriyorum sinirden. MÜKEMMEL ÜLKEM, MÜKEMMEL EĞİTİM SİTEMİ emin ol her yolu denedim. Ahlakımdan ödün vermeden, insanlığımı bozmadan sürekli çabalıyorum. araştırmadığım kalmadı.- 1 yıl
Doğru normal bir insanın en az 70 bin kazanması lazım insanca bir hayat için
- 1 yıl
Allah yolunu açık etsin
Soran1 yılsenin de kardeşim. herkese şans ve baht diliyorum. eğer kırıcı veya incitici bir laf kelam ettiysem hakkını helal et. sayfaya katıldığın için teşekkür ederim.
saçamalama reyis yok diyorsa yoktur
01 Yorumla
Soran1 yılreis kim? ne yok diyor?
Gizli Üye(25-29)1 yılKriz yok nokta yorum istemiyorum
01 Yorumla
Soran1 yılgerçek bir yorum değil bu.
Gizli Üye(25-29)1 yılAsla! Reis toparladı
01 Yorumla
Soran1 yılreis kim? ne toparlandı?
1 yıl200 TL 2 TL oldu daha ne diyelim.
015 Yorumla
Soran1 yılmaaşı çekiyorum, eve geliyorum, 125 tane 200 TL var elimde.
120 tanesi de yatacağım yatağa, üstümdeki çatıya, korunacağım, barınacağım konuta gidiyor.
Sonra yine bu konutumda yaşayabilmek için, sahip olduğum iş için 5 tanesini de yola veriyorum.- 1 yıl
Sonra diyorlar ki şükür edin. Ediyoruz ama çalan var ona ne diyeceğiz geleceğimizi çalıyorlar...
Soran1 yılnimeti Rab veriyor amenna, ona şükür.
nimete ulaşmak için çalış diyor, amenna ona da tamam çalışıyorsun
Ama Rabbin verdiği nimete ulaşamıyorsan ve çalıştığın emeği, kazancı vermiyorlarsa kul hakkı yiyorlarsa nasıl şükür?
- 1 yıl
İşte benim de kızdığım nokta bu oku emek ver mühendis ol sana vasıfsızlık değeri ile hem insan hemde meslek onurunu maddi manevi olarak bitirsinler bizde buna evet mi diyelim?
Soran1 yılBende aynı 4 tane universite okudum. 1 orgun 3 aof, 2 dil ogrendim hep programlarla, hep kendi cabamla ama geldigim nokta gecimime yetmeyen ucretlerle sadece hayatta kalma mucadelesi. Buna ragmen calistim hic oturmadim. Yine de emegimin karsiligini alamadim. Artik bilinsin gencleri sucluyorlar kim asgari ucretin 1000 2000 tl ustunde parayla satacak emeklerini. Ve hicbir sekilde birikim yapamadan gelecek kuramadan? Senelerce, yaslilikta alacacagi 12.000 tl emekli maasina? Bu durum gormezden geliniyor. Bu yuzden yaziyorum. Bir gun burayi okuyanlar sorgulasinlar diye.
- 1 yıl
Öyle haklıyız ki insanları sindiriyorlar inan bana ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar.
Soran1 yılmaalesef razi da degiliz. Ama yukarda da yazmis ya bir arkadas, safak operasyonu yaparlar diye, boyle boyle sindiriliyoruz. Yok diye inkar edilemez durumun korkusunu asiliyirlar.
Bireysel çabamizla birseyler yapıp bu dongünun baskisindan kurtulmanin yolunu ariyoruz. Ama bulamayinca buralarda yaziyoruz. Yaziyoruz ki kimse bizlerin durumunu gormezden gelmesin artik diye. Fakat ona ragmen yalan haberler kanallarda. Magazin habetleri. Bir turlu ekonomi konusulmuyor. O kadar kahroluyorum ki. Artik google sörc edip bir 2024 ekonomisini anlatan ve gidisatin perdesini kaldiracak aciklama yok.- 1 yıl
İnsanın zinde olması lazım her zaman yoksa geçmiş olsun.
Soran1 yıl@Fshdgvdg değilsin kardeşim inan bende kendimi o kadar yalnız hissediyorum ki hiç mi ya hiçbiryerde mi 2024 ekonomisinin berbar derecede ezdiği dile getirilmez hiçbir kanalda mı ya! inan ki tv açtığımda 6 kanalı hızlıca geçiyorum çünkü gerçekler ve gündem olan vatandaşın halini yansıtan en ufak bir kelime en ufak bir ibareden söz edilmiyor. bende kendimi paranoya sanıp internete bakıyorum yok 2023 den bu yana çığlık atan yok. az biraz sokak röportajları var o kadar onlarında içinde yok avrupadan gelmiş türkiyenin ekonomisini yorumluyor, biri çıkıyor ben cafelerde insan kaynıyor görüyorum diyor. kör gözlü, vicdan muhasebesinden mahrum kendine dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyen insanlar çıkınca sinirlerim daha da katlanıyor.
Soran1 yılkesinlikle ama maalesef pek dinç kalamıyoruz. sonuçta yaşlanıyoruz. pek de sağlıklı beslenemiyoruz.
- 1 yıl
Zinde kalmaktan kastım olayların farkında olmaktı.
Soran1 yılFarkındayız. Umarim herkes farkında olur. Bir gun burada yazdiklarimiz bir şimsek gibi ısildar kalplerinde akillarinda.
- 1 yıl
İnşallah 🤲🤲
1 yılOrtada
10 Yorumla
1 yılOnlar polyanna
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılYoh ya hayat güzel. Çıkar telefonunu
02 Yorumla
Soran1 yılartık dalga geçmeyi bırakın lütfen alaya aldıkça, daha da tahammül seviyeniz zorlanacak.
Cevap sahibi1 yılHaklisin
- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılEvet ortada
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler