Yarın eğitim dönemi kademeli olarak başlıyor. Kendisi için üniversite, çocuğu için okul vs. bir şekilde eğitim için para harcayan kişiler bu masrafları rahatça karşılayabildi mi?

Yarın eğitim dönemi kademeli olarak başlıyor. Kendisi için üniversite, çocuğu için okul vs. bir şekilde eğitim için para harcayan kişiler bu masrafları rahatça karşılayabildi mi?
Kardeşim özel üniversitede 2 yıllık garip bir bölüm kazandı, 2 yıl icin gorunmez işsiz, mezun olunca direk işsiz, bursu var belli bir miktarda. Burs dışında kalan kısmı Hazırlık için 100bin tl (10 taksit, aylık 10bin)
Burslar bile artık pek fayda etmiyor gibi. Hatta fiyatları da zaten burslara göre ayarlıyorlardır.
Öze okullara para dökenler beter olsunlar diyorum.
Neden mi?
*Özel okullara çocukları yazdırdıkça devlet okullarındaki eğitim seviyesi daha da düşürülüyor
* Özel okullardaki öğretmenler ciddi bir emek sömürüsüne maruz bırakılıyorlar.
*Özel okulun reklamı boldur ama içerik asla reklamlardaki kadar iyi olmaz.
* Özele verilen paralar, yerine devlet okullarında okuyan çocuğunuza özel ders verdirerek hem çok daha fazla başarı sağlanır, hem de bir avuç özel okul sahibi kodamanın zenginleşmesine katkı sağlanmamış olur. Bu şekilde özel ders veren öğretmen bu parayı doğrudan vergisiz aracısız alır, özel okul öğretmeninden çok daha fazla efor harcar.
Umarım anlatabilmişimdir.
Hem de eic seviyesinde anlatmışsın. Her detayda aynı fikirdeyim.
Bir de işin kötü tarafı bu kasıtlı olarak buraya yönlendiriliyor. Doz arttıkça da yönelim daha da fazla oluyor. Bakalım bu durum nereye varacak.
Bu Salazar'ın 3 F'sine benzemiyor mu? Futbol, eğlence ve din ile uyuşturmak. Öğeler bazen kısmen değişse de sonuç benzer.
Ne alaka ya? Devletin eğitimi kalitesiz ben de özele gidiyorum. Devletteki hocalar kendini bir şey sanıyor ve herkese bağırıyor.
@berilmutsuzolanhanii Bizim zamanımızda dayak vardı. Ama kimse bu yüzden okula gitmemezlik yapmıyordu. Öğrenci sorumluluk alıp çalışırsa, devlet okulunda da başarılı olur. Tembele özel okulda da sonuç değişmez.
Yapıyordu okula gitmemezlik şu an ülkede yaşlı olan ve okumuş kaç kişi var? Öğrencilere iyi davranılıyor özelde ve bu çok düz bir mantık iyi olan devlette de iyidir. Saçma. Bilgisayar mühendisliği kazanan bir çocuk tıp da kazanabilirdi iyi bir okulda olsaydı. Okul çok önemli emin olun.
Mesele sadece eğitim değil artık, bunu bireysel olarak da ele alamıyoruz. Örneğin, bir çocuk için aile okul masrafı olarak özel okul olmasa bile servisti, yemekti, kırtasiye ve kıyafet alışverişiydi derken dünyanın masrafına giriyor. Özel okullara hiç girmiyorum çünkü ayrı bir alemdeler. Herkese kolaylıklar diliyorum.
Güzel detaylandırmışsın. Hepsini bu konunun içinde değerlendirmek gerekli. Sana da dileyelim o zaman kolaylıklar.
Konuya tam hakim değilim ama arkadaşların serzenişlerinden bildiğim kadarı ile bebeklikten itibaren durum benzermiş artık. O yüzden olanlara ve olmasını düşünenlere kolaylıklar dileyelim haklısın.
Evet yarin okullar acilior her şey alındı
Yarın açılıyor dediğine göre seninkiler de yeni başlayacak eğitime, hazırlık süreci olarak. Heyecanlı zamanlar. Sorunsuz halledilmesi güzel.
Demek ki Türkiye'de değiliz, bu daha da güzelmiş.
Evet değilim ama Türkiye'de de okudum eğitim farkı var kesinlikle birde aileler çok talepkar orada herkesin çocuğu başbakan çıkmalı sanki gibi, eğitim verilen paraya göre düşük, en üst doktor oldu diyelim eğitimine harcadığın parayı sana kazanciyla getirmiyor anca sosyal kültür kazanırsın
Her iki cevaptaki yorumunu da okudum, konuya çok hakimsin.
Yani gurbette yaşayıp da ülkeden bihaber olanlardan kesinlikle değilsin, bu güzel.
Maalesef toplumda dediğn gibi bir durum var, oturtamadık onu bir türlü.
Özellikle şu anda verilen paralar sonucunda mezun olanların çoğu asgari ücretli eleman olacak. Oysa o para farklı şekilde değerlendirilse belki çocuğun hayatı kurtulacak.
Ama birde şöyle düşün tr de özelleştirme var insan iliskileri çok girgin çünkü devletten sana yardım yok insanlardan es dosttan ya da "tanıdık" tan yardım eli var bunu parayla sagliorsun.. her çocuk evde prens prenses gibi büyütüp özel okullara verilior saniomusun ki o çocuklar asgari ücret levelindan yüksek zekaları var hayır sadece para yüzünden geçirilio çark dönmesi için planı büyük düşün yani... Ne kadar çok asgari ücret olursa yukardakiler daha rahat olucak servis olucak çünkü vergiler donucek vergilestirme sistemi ona göre.. yani her yetişenin de beyni ona göre islemior yoksa o carktan çıkabilir beyin göçü o yüzden var.
Ekonomi ve siyaset bilimine de ilgiliyiz bakıyorum da, güzelmiş.
Bak sen bunu neredeysen o ülkeden görebiliyorsun ama buradakiler bunu yaşamasına, maruz kalmasına rağmen göremiyor.
Biraz da bunu hak etme durumu var sanki, ne dersin?
Rica ederim
Cevap
3Cevap
Fiyat-performans botuna döndük. Neyi, nerden, ne zaman, ne kadar alırsak daha uygun olur? diye düşünmekten😬
Ahahaha botlaşma her yerde diyorsun. En iyi şekilde olabildi mi bari fiyat performans olayı?
Yara bandı çeker gibi diyorsun, doğru düşünce.
Bu güzel işte.
Onu ben de duydum akrabalardan. Develet okulu bile çeşitli sebeplerle ücret almış. Hatta galiba bu yasakmış ama uygulama tabi ki farklı olmuş yine.
Öğretmen seçimi de çok önemli her yaş grubunda.
Ahahaha hayat böyle rastlantılarla, sürprizlerle güzel.
Okullar yarın başlamıyor ki haftaya pazartesi. Evet yetirebildik şükür
Kademeli olarak yazma sebebim oydu, anaokulu ve birinci sınıflar için uyum haftası sebepli yarın başlatmışlar. Ben de akrabalardan biliyorum.
He okey 😅😇
Yettirebilmeniz güzel.
Bizimki 3. Sınıf çok masrafı olmadı geçen seneden ayakkabıları kıyafetleri çantası falan vardı bir kaç kalem defter vs işte yoksa yetirmek zor
Bu seneyi iyi geçirmişsiniz o zaman, sonraki seviye için şimdiden kolaylıklar dileyeyim.
Maalesef. Yani ucundan kıyısından olduğu kadar yettirmeye çalışıyorum
Yetecek mi peki eğitim dönemi boyunca?
Yettirmekten başka çarem yok. Yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim valla biraz daha dişimi sıkmalıyım
O zaman aynen devam madem o kadar az kaldı. Umarım istediğin sonuca ulaşırsın devamında da.
Aynen inşallah bir kaza bela olmaz ise hayırlısıyla. Teşekkür ederimm 🌼
Rica ederim
Evet ama 12 bin 500 her ay özel okul ücreti gerçekten pahalı
Maalesef öyle. Zorunlu ihtiyaçlar zaten öyleydi, şimdi diğer ihtiyaçlar da aynı duruma gelmeye başladı. Nasıl olsa eğitim alınacak diye düşünülüyor ve sonuç bu.
Üni okuyamadm kazandgmi bölümü düşün nasıl yetebilr
Kazandığın bölüme imkan yetmediği için okuyamadın, doğru mu anladım?
Ekonomi izn vermedi evet
Aslında işte bu gibi durumlar için ayrı bir fon veya ödenek olması lazım ama maalesef yok.
Hiçbir halt yk.
Zengin olan okusun fakir okuyup napck dediler resmen
Ekleyecek bir şey bırakmadın, doğru.
İyiki zamanında okuyup bitirmişiz şu okulları yahu. Millet nasıl yetiriyor
Aynı şekilde düşünüyorum. Çoğu kişi 5. günün şafağında doğudan görünecek birini bekliyor ama zor.
Ciddi anlamda kredi çekip bu masrafları karşılamak isteyenler var. Abi kimse devlet nerde, eğitimde eşitlik ilkesi nerede diye sormuyor. Herkes herşeye boyun eğmiş ve bütün fiyat artışlarını normal karşılar hale gelmiş.
O kredinin de sonunu biliyoruz.
Bu sorgulamalar aslında lüks bile, en temeli benim verdiğim vergi nerede diye sorulsa yeterli bile olabilir. Devamı gelecektir.
Cok sukur evet
Kullanıcı adın öyle olunca daha çok baktırıyor biliyorsun dimi?
Sorun degil :))
Yettiremeyen çocuk yapmasın
Allah allah
Bu konuda ben de aynı düşünüyorum. Kişiler iyi şekilde bakamayacaksa çocuk düşünmemeliler ama maalesef bölgesel olarak bunun tam tersi bir düşünceye hatta inanca sahibiz.
Yetiyor gibi.
Evet
Tabik
Yani bi. Tık
Bir tık mı yetmedi yoksa yeten mi bi tık?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?