1 yılSana yediğimiz içtiğimiz şeyleri tamamen sen öde dememiş ki? Normal herkes kendi yediğini içtiğini ödesin demiş bunda suçlanacak bir şey yok.
Ama şöyle ki bunu karşı tarafa söylemek yerine ben olsam karşımdaki kızın hal ve hareketlerine bakardım bu konuda nasıl davrandığına bakardım. Baktım 5-6 kez dışarda birşeyler yedik içtik hiçbirini o ödemiyorsa bir daha görüşmemeye çalışırım. Beni davet etse bahane uydurup bir daha yanına gitmezdim. Ama tabi kızın maddi durumu yoksa (mutlaka bunu öğrenirim) sorun etmezdim, ben tamamını öderdim🙂04 Yorumla- 1 yıl
Yani sonuç olarak bunu doğrudan dile getirmek biraz ayıp gibi geliyor bana, söylenmesi biraz absürt gibi geliyor. Olması gereken hal ve hareketlere göre ve duruma göre hareket etmektir
Soran1 yılBilmiyorum ama bana bu konuyu açması beni üzdü ben altta kalmadım çogu zaman hediye aldı bende aldım içimden geldi ben ona bir şeyler ısmarladım
Soran1 yılSürekli alman usulu deyip durdu
- 1 yıl
Evet bu konuyu açmak hoş olmamış. Dediğim gibi yukarıda bahsettiğim gibi hareket etmesi daha uygun olurdu
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 333 cevap paylaştı. Ilk buluşmada erkek ödenir sonraki buluşmalarda kız öder veya erkek öder, yani birbirini beklentiye girmemek önemli o ödesin bu ödesin düşüncesi olmasın, erkek ödeyeceği zaman kız itiraz eder ben öderim der ödeşir. Ben mesela arkadaşım (erkek) dışarda kafelerde buluşuyorduk ilk 2 kere buluştuğumuzda o ödedi üçüncü günü buluştuğumuzda yemekler benden olsun dedim arkadaşım bakarız der gibi baktı sonra nargile ve çay börek yiyip içtik garsondan hesap ödeme istedik, deftere masaya uzatırken ben kaptım 760 tl çıktı ben öderim dedim ödedim arkadaşım teşekkür etti. Bide benim borcum vardı arkadaşım biliyordu.
Açıkçası o ödesin bu ödesin düşüncesi doğru olmaz. Ödeme hesaplarını birbirini alma verme dengesi kurmak önemlidir.:)00 Yorumla
1 yılIlişki belli bir düzeye gelene kadar öyle diyebilir ama nedense bir türlü o düzeye gelmez öyle bir durumda 😂 çünkü erkeğin kadın için bir şeyler yapması lazım aşık olması için. Bu durumda maddi olmayan şeyler yapmasını sağlayabilirsin. Ne bileyim o seni arasın sorsun mesela çoğunlukla. Az ararsan/yazarsan bir kere araman bile onun gözünde çok değerli olur. Ama sürekli ararsan kıymetini azaltırsin. Annesi gibi olma mesela, örneğin terli terli su içme aşkım vs deme (spor çıkışı yazmış mesela yani). Hesap ödemeye de takılma bence, bence de öyle olması gerekiyor aşkım de. Dediklerimi yap 2 hafta sonra yaz buraya ne değişti görelim 🤣
04 Yorumla
Soran1 yılAyrıldık
- 1 yıl
Bence bir sen bir o ödediği için öyle demiştir ya.. belki de bir sefer sen ya da o fazla ödemiştir. Ona takılmış olabilir. Eğer sen fazla ödemiş olduysan ona takildiysa tatlı bence.. ama kendisi fazla odediyse de niye ben enayi miyim demiştir 😆
Soran1 yılKendisi ödüyordu ama benim hiç bir zaman ona ödetme gibi Bi amacım olmadı
- 1 yıl
Niye ayrıldınız
Gizli Üye(25-29)1 yılBende de oldu bir tane cimri. Hayatı para şeref yoksununun. Öğrenciyim, onun gibi aile parası falan da yemiyorum. Kendimi idare ediyordum, çok çıkmıyor yemiyordum. Masrafım zaten hiçbir şeydi ama bana harcama yapma ben iyiyim dediğim halde harcadı. Sonra bunun lafını yapmaya başladı durumumu bildiği halde. Haliyle ayrıldım bundan, bana geri vereceğini söylediği paramın ve birkaç eşyamın üstüne yattı (çaldı) bu süreçte. Şu an kredi kartı borcumu onun yüzünden kapatamıyorum. İyi yapmışsın ayrılmakla. O tiple zamanını harcama.
02 Yorumla
Soran1 yılGerçekten üstümden yük kalktı ama sonuçta o beni kullandı, senin içinde üzücü gerçekten umarım sana bunu yaptıgı için beter olur
Cevap sahibi1 yılNe halt yiyorsa yesin uzak olsun da bana. Karma onu haklar. Bu arada sevindim faydası olduğuna. Ama bunu kullandı olarak görme derim, uygun değilmişiz oldu bitti de geç 🫶🏻
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 597 cevap paylaştı.
1 yılBir flörtünüz veya sevgiliniz olduğunda sizin tüm yeme içme masraflarınızın onun tarafından karşılanması gerektiğini size düşündüren nedir? Erkeğin böyle bir görevi mi var? Karşılığında sen ne vereceksin? Senin ne özelliğin, ne ayrıcalığın var? Adam senin baban değil, kocan değil, neden böyle bir görevi olsun? Sevgili yapınca elinizi cebinize atmamanız gerektiğini mi düşünüyorsunuz? Bütün masraflarını erkeğe yüklendiğinde insan kullanmak olmaz mı bu? Yeme içme işini bedavaya getirmek için sevgili gibi takılmadığının garantisi var mı?
31 Yorumla
Soran1 yılBaşta Bi o Bi bendik sonra durduk yere para konularını çok açınca bende istemeden elimi çektim, para konularını çok açıyor
Bu tür durumlar erkek tarafından dile getirilmesi ilişkiyi zedeler itici ve kırıcı bir davranış olarak nitelendirebiliriz. Erkegin durumu iyi olsun ya da olmasın kadına hesap ödettirmek istemesi zarurî haller dışında etik olmaz. Elbette kadın erkek eşitlik ilkesine tabiyiz lakin nezaket görgü kuralları doğrultusunda kadına hesap ödettirilmesine kabul edemeyiz. Zaruri hallere tabi durumlarda erkek partnerine durumunu izah edebilecek küçük bir açıklama yapması tüm sorunların üstesinden gelmesini zemin hazırlayacaktır.
10 Yorumla
1 yılBu devrin erkekleri değişik bir hal aldı ne kendi erkek gibi ne beyni erkek bulmak kolay da adam gibi erkek bulmak hele sizin kuşağın erkeklerinden imkansız gibi.
Bunu normalde kadın bu şekilde teklif eder erkek adam gibi ret eder.
Bırak teklif etmeyi aklımdan bile geçse gururuma dokunur.13 Yorumla- 1 yıl
@yedirenk7 hadi oradan, doğru söyleyene yazana mani olmayın bari, kadın yoksa ne işiniz var kadınla derler adama
- 1 yıl
@Hayatgercek Asıl sana hadi oradan...
1 yılBen beraber değilde bazen ben bazen o bence en doğrusu beraber ödemek ne yaa herkes kendi yediğini ödesin der gibi bu saçmalık ciddi bir ilişkide böyle şeylere bakılması gerekir ki zaten yoksa karşıda bende öderim bu problem değil ama dediğim gibi herkes kendi yediklerini ödesin mantığına geçiyor beraber ödeyelim demek 😊
00 YorumlaYani tabiki hayat müşterektir. Yeri gelir sende olmaz yeri gelir onda olmaz. Fakat durumu iyi olduğu halde her defasında yarı yarıya ödenecek olması bana garip geldi. Ayrıca not: kadın erkek eşitliğini elbette inanıyorum ama burada ki konu bu değil.
00 Yorumla
1 yılİyi yapıyor. Onu parası için mi yoksa gerçekten mi seviyorsun anlamasına yardımcı olacak. Gönül eğlendirme ihtimaline karşı alınmış güzel bir önlem.
32 Yorumla
Soran1 yılParası için derken ondan şuana kadar bir şey minnet etmedim yeri geldi bende ödedim saf biri degil öyle olsa olmazdı benimle
- 1 yıl
Beraber ödüyorsunuz, şikayetçi olduğun şey ne ki o zaman?
1 yılMaddi durumu yeterli demişsin.
Ona rağmen sürekli alman hesabı yaptırıyorsa seni sevmiyor demektir.
(Elbette arada kadında ısmarlar. Ama ara sıra.)110 Yorumla- 1 yıl
Sen insanlarin zorbalanmamak icin farkli seyler yazdigina bakma.
Asik bir erkegin ne derece sahiplenecegini biliyorum.
Soran1 yılBende sizin gibi düşünüyorum daha önceki ilişkimde ben çok seven taraftım kadın olmama rağmen ben ödüyordum çogu zaman çok sevdigim için laf etmiyordum ta ki ayrılma haddesine gelene kadar o da erkek olmasına rağmen bana ödetmeye kaltıgı için, şu an ki ilişkimde de kullanıyorum sanki bir şeyler yaşadım onunla, bana sürekli senin neyini kullanayım elime ne geçebilirki falan diyip durdu bide bu para mevzusu beni gerçekten çok üzdü
- 1 yıl
Bak ben erkegi somurup atmayi dogru bulan birisi degilim
Ama erkek (gucu yettigince) kadina harcama yapmali.
Cicektir, yemek ismarlamadir, regl doneminde cikolata gondermesidir bunlari bile yapmayacaksa ne anlami var ki iliskinin? Ayril gitsin
Soran1 yılAyrıldım hatta o engelledi küfür edip
- 1 yıl
Kufur de etti bir de?
Ayrilmakla cok iyi yapmissin
Soran1 yılEvet ama kullanmış oldu şimdide arkamdan dalga geçiyordur
- 1 yıl
Onun karaktersizligi
Er gec karmasi cikar
Soran1 yılUmarım çıkar, gerçekten devir çok degişti erkekler kadınların parasını yemek istiyor artık, hatta ellerinden gelse kendileri evde oturup eşlerini çalıştıracaklar
- 1 yıl
Bazilari bunu bile ciddi ciddi istiyor.
Birkac yoruma denk gelmistim.
Soran1 yılrezillik gerçekten
1 yılEvet mantıklısı bu. Çünki o hesabı noderken ven karşılığında ne veriyorsun?
Şimdi cinsel ihtiyacını karsiyorum deme çünki o birliktelikten sende onun kadar keyif aliyorusun. Esitlikse mesele her konuda eşit olmak lazım.10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 409 cevap paylaştı. Yok ula bana böyle şeyler ters hayatta söylemem kızı çıkarıyorsan dışarıya ne olursa olsun hesabı uşak öder kızdan beklemek veya söylemek bana göre doğri değildur
20 YorumlaHiç dışarıda date çıkmadım bana böyle diyen olsa soğurdum yani ilk date olmaz ki biraz zaman sonra dese anlayışlı olurdum olabilir bide şey var sevgililik süresi boyunca yediği içtiği şeylerin parasını isteyen erkekler varmış
00 Yorumla
1 yılSürekli erkek ödemeli demiyorum tabii fakat ortaklaşa ödemeyi sürekli istiyorsa kabul etme, bu sıkıntılı bir istek ve durumu da iyi üstelik Senin için bedel ödemeyen, kendinden vermeyen, risk almayan birinden sana hayır da gelmez.
00 Yorumla
1 yılSen onun ödemesini istiyorsan bu itici , bazen kalk ondan habersiz hesabı kapat bu yakışır kadın erkek farketmez. O da muhakkak yapar zaten senden gördükçe bunlar sorun olmamalı
02 Yorumla- 1 yıl
Ayrıldık mı? Hshejrjdjjdhdj
Soran1 yılEvet
Ilk önce yaşınıza baktim 18 yaşlarda normal ama 30 dan sonra çok sacma böyle bir teklifte bulunması 🙄🙄🙄
114 Yorumla
Soran1 yılKendisi 25 yaşında
Soran1 yılBen 18 yaşındayım
Soran1 yılMeslegi var tabi müdür
Soran1 yılEvet
Soran1 yılSence seviyor mudur
Soran1 yılKeşke farkına varsaydım önceden :(
Soran1 yıl2 aydır
Soran1 yılBeraberdik
Gizli Üye(36-45)1 yılCunki seni etkileme gibi bir çabası yok. Gelip geçici oldugun için sana yatırımim en kucugunde bile cimrilik yapıyor. hemen ondan uzak dur erkekler genelde sevdiklere kadınlara bunları söylemiyor.
11 Yorumla
Soran1 yılAşıgım falan diyordu halbuki hediye falan almıştı ama sonra böyle bir şey dedi
1 yılBen yanımdaki kadına hesap ödetmem ayrıca bir kadınla bir yere gidiyorsam üç beş kuruşun hesabını hiç yapmam
11 Yorumla
Soran1 yılBen zaten bir şey yemiyorum yediğim şeyler maks bir hamburger o ise daha lüks takılıyor 100 TL nin lafını yapıyor
1 yılMantıksız ötesi. Erkeğin ödemesi gerekir hele ki durumu iyiyse. Duygular yok olmuş veya hiç olmamış demek ki.
11 Yorumla
Soran1 yılAma aşıkmış gibi davranıyor
Mantıklı ama etkileyici değil. İnsanın etkileneceği varsa da kaçıyor bir nedendir bilinmez
21 Yorumla
Soran1 yılEvet
- Para & Ekonomi konusunda 444 cevap paylaştı.
1 yılMantıklı ama bir erkeğin bunu söylemesi iğrenç, sen teklif edersin ayrı ödeyelim dersin o da kabul eder eyvallah kalkıp onun bunu direkt demesi iğrenç, ben buluşmam bile
00 Yorumla
1 yılBırak erkeği bir kadın olarak ben bile diyemem bunu bir arkadaşıma. Çok rahatsız oluyorsam çıkmam bir daha o kişiyle ama yarısını sen yarısını ben ne saçma bir cümle. Ben zaten teklif ederim. bugün yemekler benden diye. Hep onun ödemesi beni rahatsız eder. Sen hiç teklif etmiyor musun ki? Ama bir erkek bunu diyorsa kusura bakma sevmiyordur.
00 YorumlaBu ülke de kimler batmadı ki. Bazen sadece dışarıdan görürüz, içeriyi bilmeyiz. Sonra yenilen, içileni beraber ödediniz... Bunda kötü bir durum mu var ki suçlarcasına, eleştiriyorsunuz?
00 Yorumla
1 yılDiyebilir, size uyarsa zaten devam edersiniz. Kafa uyumu denen şey sadece kakara kikiri değil. Hayata bakış açısı, davranış ve beklentilerdir. Size uymuyorsa hayatınızdan çıkarın.
00 Yorumlamantıklı değil bu yürümeyecek bir ilişkinin habercisi yerine göre söylerse sorun yok ama her yerde beraber ödeme yapılmaz
10 Yorumlayok ablacım. hepsinin erkeğe yükle. zaten erkekler ne için var. sizin gibileri tottşunu kaldrımak için
00 Yorumlatabii ki mantıklı. adam senin sponsorun değil sonuçta. ha kendi güzellik yapmak isterse orası ayrı tabii.
00 Yorumla
1 yılDurumunun iyi olması her şeyi karşılaması gerektiği anlamına gelmiyor. Söylediğinde de anormal bir durum yok, birlikte ödenebilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılCinsel ilişkiye girdiysen yani arkadan önden vesaire verdiysen ya da o bi yerini yaladıysa ya da sen onun bi yerini yaladıysan geçmiş olsun o çocuk sana değer vermez seni sevmez
06 Yorumla
Soran1 yılEvet bunlar oldu
Soran1 yılYani sevmiyor mudur?
Cevap sahibi1 yılMaalesef
Cevap sahibi1 yılBen bu saydıklarımın hiçbirini yaşamadım
Cevap sahibi1 yılAncak yaşayan insanlar hakkında çok şey duydum ve okudum maalesef sevilmiyorlar pek
Cevap sahibi1 yılEvlenmeden vermemek gerek
1 yılevet mantıklı olması gerekende bu zaten. Çocuğun üstünden mi geçinmeyi planlıyodun
10 YorumlaBu devrin erkekleri dişilleşti artık. Daha neler duyacağız acaba?
10 Yorumlamantıklı tabi. senin masrafını neden o ödesin
10 YorumlaMantıklı tabi ayrılınca çıkarcı demezsiniz birbirinize)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılDeğil ulan, bıktık artık hesabı kim öder mevzusundan, iki kap yemeği hesap eden ödeyemeyen hiç kadının karşısına çıkmasın, hesabı erkek öder bitti
01 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
1 yılBence mantıklı bu devirde ama kaba şekilde söylenmez bu
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 325 cevap paylaştı. yani toplum değişti. ben erkekleri suclayamam acıkcası
00 YorumlaBeraber odenmesi mantıklı ama bunun soylenmesi degil hemde cok kaba
00 Yorumla
1 yılDurumu iyiyse, seni. ikine takmıyor. Kıllanılmalık görüyor.
00 Yorumla
1 yıl😂😂 biraz değişik tamam sende öde bazen ama onun teklif etmesi saçma bunu senin teklif etmen gerek
00 YorumlaSöylemesi mantıklı değil Elbette Ama beraber öderseniz bu mantıklı olur
00 Yorumla
1 yılaz bile demiş sen ödeyeceksin hepsini. sakın çocuğa hesap ödetme
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBenim kocam da bana aylık misal 2500 Euro Maaş veriyor ve bazen bende ödim birsey diyor terbiyesiz adam bunu bile kabul etmiorum çünkü o bana maaş veriyor o benim ve ona yemek ödemem
01 Yorumla- 1 yıl
Google translete Türkçe çeviri yaptırarak tekrar okudum 😄
1 yılErkek öder geçer normalde maddi anlamda sıkıntı içerisinde olabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSeni sevmemiş aşağılık karaktersiz. Yorumları da okudum hiç üzülme dert etme gerçekten böyle tipleri hesaba aldığına değmez s*k*tr ettt
00 Yorumla
1 yılMantıklı mı diye sormana gerek yok eğer maddi olarak zor durumdaysa bunu istiyordur senin ona destek çıkman gerekiyor emin ol bir erkek için bunu söylemek çok zor ve gurur kırıcı
02 Yorumla
Soran1 yılDurumu iyi
Soran1 yılBende ödüyorum zaten ama genelde o ödüyor
Gizli Üye(25-29)1 yılBence senle sadece vakit geçiriyor zamanı geldiğinde bırakacak seni
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılİyi yapıyor, çünkü kadın milletine güven olmaz. Adam haklı. Hatta sen ödesen daha iyi olur.
04 Yorumla- 1 yıl
Çoğul konuşmakta mantıksız bence bütün kadınlar aynı değil bütün erkekler aynı olmadığı gibi🤷🏻♀️
Cevap sahibi1 yıl@dilarakurt814 Ben böyle düşünüyorum. Niye hep erkek ödüyor? Sen de öde.
Cevap sahibi1 yılBence hep Almancı usulü olmalı
- 1 yıl
Tabikide öyle hep erkek odememeli tamam bazen istisnalar olabilir ama sadece erkek odememeli hesabi
Gizli Üye(25-29)1 yılİkinizin de yediğinizi içtiğinizi ödeyecek paranız varsa eğer. Mantıklı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılErkekler (eğer öğrenci değillerse) güzel buldukları kızın yediğini içtiğini ödemekten rahatsız olmazlar. demek ki seni yeterince güzel bulmuyor.
05 Yorumla
Soran1 yılGerçekten güzel bir kızım, kendimi yeterli buluyorum, bununla alakası olmadıgını düşünüyorum kimler kimler aldatılıyor ona bakılırsa
Cevap sahibi1 yılya sandığın kadar güzel değilsin ya da adam seni güzel bulmuyor. aldatmaktan bahsetmiyorum, para harcamaktan bahsediyorum. erkekler güzel buldukları kızlara eğer maddi güçleri yetiyorsa sık sık hediye alır, asla hesap ödetmez. çünkü bilir ki dışarıda sana bunu yapabilecek çok fazla adam var ve eğer o yapmazsa seni kaybedecek.
Cevap sahibi1 yılama dediğim gibi bir öğrenciyle falan çıkıyorsan ya da adam parasızsa durum farklı
Soran1 yılAnladım belkide dedigin gibidir, begenmiyorduur o zaman
Eğer madi durumu iyi değilse mantıklı bir çözüm tam tersi iyiyse saçma
10 Yorumlacimriden erkekmi olurbe yoll gitsin p... gi...
00 Yorumla
1 yılÖyle olmalı ki zaten. bir o bir sen ya da herkes kendi yediğini içtiğini ödesin işte
00 Yorumla
1 yılYani eevgiyi paylaşıyorken maddiyatı da paylaşmak gerekiyor
00 Yorumla
1 yılDurumu iyiyse cimriymiş, mantıklı değil
10 YorumlaÖyle olacaktı ne olacaktı başka bacım.
10 YorumlaMantıklı herkes kendi yediğini ödesin
00 YorumlaBoşa onu boş ol boş ol def ol🤣🤣🤣🤣
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 720 cevap paylaştı.
u 1 yılDile getirmesi itici olmuş ama doğru demiş
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılManyak mısın? Sakın ödeme. Kadın hesap ödemez
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılMantıklı bu zaman da
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılbunun pazarlık meselesi yapılması hoş değil
00 Yorumla
1 yılÇok da değil açıkçası
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet bir zahmet elini cebine at? Hesabı erkek mi ödemek zorunda?
00 Yorumla- Devamını Gör (35)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat