Fiziki olarak işyeri olan, home ofis e ticaret yapan, görevinin yanı sıra eşinin üzerinden, aile bireyleri tarafından sağlanan resmiyetle ticaret yapan kimler? Kendinizi yaptığınız ticarette ne kadar tecrübeli görüyorsunuz? Ticaretin yanı sıra Marka, Ambalaj , Haksız Rekabet, Kargo , Maliyet Hesaplama gibi ticaretin süreçlerine ne kadar hakimsiniz?
Pandemi başlarında ticarete ara verme kararı almış, sonunu biraz geçince tamamen uzaklaştım. Bir kaç defa niyetlendim Mikro İhracat ve FBA ticaretine ancak sonunu getirmedim. Daha önceden konu ile ilgili yazdıklarımdan ulaşan kişilerin kıvırması, 4 işlem düzeyinde matematik bilmiyor oluşları, ticaretin en temel iki noktasından eksik olmalarından ötürü ticarete dönemedim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
19-20 yaşlarıma kadar başkalarına çalıştım ve bana göre olmadığını anladığımda borçla dükkan açtım. Güzel giden bir işimin olmasına rağmen iki ülke arasında çıkan sorunlar yüzünden dükkanımı kapatmak zorunda kaldım. Sonrasında daha da borca girince ticarete atıldım. Başkasına amelelik yapmam.
" Başkasına amelelik yapmam." sözü çok iddialı. Pandemi başlarında uzak kalmamdaki düşünce bu iddialı sözdü. Ben %8 komisyon ödüyorum, rakip mağazalar hatta sattığım ürün marka sahiplerinin komisyon oranları % 12. Total gönderim, çuval vb durumlardan 4-5 ds olan hacimleri 1.5'tan 2 ds olarak kendim keserdim. E ticarete başladığım ilk gün sattığım ürün ile aşinalığım 10 yıl eskisine dayanır. Çıraklığını yapmadığın bir işin başarılı bir satıcısı çok zorlanarak belki olursun.
sana bişey soracam. tr deki tüm ürünler bölgesel olarak öne çıkarıp aynı gün kargo fiyatına eticaret yapılsa rakipler sollanabilir mi kısa sürede? aklımda uçuk fikirler var
Bir patron belki kendi bölgesine bu şekilde hizmet verebilir. Dersen ki bu uçuk fikirler arasında 7 patron ortak hareket edip 7 bölgeye yayılırız, Türk aklıyla bu imkansız.
Senin de rakibinde yapması gerekenler ortada. E ticarete başlarken amacım şuydu : Bir müşteri olarak nasıl hizmet almak istiyorsam, bu şekilde hizmet vermeliyim. Ürün çeşitliliğine göre siparişlerimin %60 aynı gün, kalan %40'ın neredeyse tamamı ikinci gün sevk edilirdi. Diş fırçası, ruj, tırnak makası da olsa markama ait logolu kutularda sevk edilirdi. Olumsuz yorumlar için müşterilere geri dönüş sağlayıp mağduriyet gidermem beni başarılı kıldı.
Fenomenlerin dahi bilinmediği (!) bilinenin de nasıl cevabının verilmediği dönemler de Danla Biliç post başına 20-30 k alırdı, ertesi gün ürüne 2-3 k sipariş gelirdi. Bazen çok hızlı sollama yaparsın, at gibi hızlı koşarsın bokun seyrek düşer!
o değil hocam ben komisyoncu usülü kazanmak istiyorum akakce gibi. neyse benim düşündüğüm çok detaylı bişey. detaylara girmiyim.
7 Yıl öncesine ait bir araştırma; alışveriş yapan kişilerin %17 si hangi ürünü hangi mağazadan almasına kadar ince eleyip sık dokuyor. Yuvarlak rakam 5 te 1. Akakce , Cimri gibi karşılaştırma sitelerine bakacak , ama müşteri o ürünü Akakçe'den almayacak.. Müşterinin gelip cayır cayır sipariş verebileceği bir platform için başlangıçta 250 milyon dolar, kısa vadede 250 +150 milyon dolar, orta vadede 400+150 milyon dolar , uzun vadede ise 550+250 milyon dolar yatırım yapabiliyor olmak gerek... Bu rakamlar içinde reklam bütçesi 400 milyon dolar. Uzun vade 2 yıl.
Para parayı çeker derler ya, çok parası var diye insanlar kalkıp bu yatırımı 0'dan yapamaz.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!