Bunlar kadın erkek eşitliğini ortaya atanların ortaya çıkardığı beklenen sonuçlardır. Kadın erkek eşitliği mi (!), birbirinin tamamlayıcısı mı (!). Kadın çalışmak zorunda değildir, Erkek evinin geçimini ile zaten ilgilenmelidir.
Kadın maaşını sadece kendisi veya kendi ailesi için harcayabilir, arabasını eşine aldırabilir. Bazı çalışan kadınlar da eşinin kredi borçlarını ödeyebilir. (Çevremdeki gerçek hayattan iki uç örnekler 😁) her şey eşler aradaki sevgi ile ilgilidir. Günümüz şartlarının dayattığı maddi sebepler, beklentiler; ilişki yıkımlarının veya aile kuramamanın nedenleridir.
Günümüzde ilişkiler-evlilikler de bir çeşit maddi ortak-yaşam (biyolojideki gibi mutualizm) ilişkisine dönmüş durumda. Kiramız bölünsün, giderlerimiz bölünsün olmuş ne yazık ki. Böyle düşününce erkeğin maaşı da kadının maaşı da önemli kriter olmuş.
Kadının iş hayatında olmadığı 2 nesil öncesinde erkeğin sigortalı bir işi - orta geliri olduğumu kızı veriyorlarmış.
Dolar 💸 uçuyor, ilişkiler 👫 kısa.
Yine de her şey ilişki içindeki sevgi & saygı ile ilgili olduğunu düşünerek sözümü noktalıyorum.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılÖnemli olmamalı bence fazla ya da eksik ama kadının bu durumda tutumu da önemli mesela fazla maaş aldığında tavırları çok şey değiştirir, benim bildiğim kadının parası kadınındır, erkeğin parası evin. Fazla kazanıyor diye böbürlenmeyecek mesela az kazanıyor diye ezilmeyecek çünkü her iki durumda da kendine sonuçta.
33 Yorumla
Soran1 yılTeşekkürler bu mantıklı görüş için
Soran1 yılUnutmazsam seni en iyi cevap secicem ki böyle şeylerle uğraşmam normalde
- 1 yıl
Teşekkürler 🙏
1 yılErkek olamamış daha beta görünümlü erkekler var etrafta.
Alfa olmanin askerlikle alakası yok.
Bu kişinin kendine güvenmesiyle alakalı bir durum.02 Yorumla
Soran1 yılTeşekkürler yorum için
- 1 yıl
Rica ederim 🙂
Mantıklı birsey olduğunu düşünüyorum. Tam olarak maaş kriteri de diildir. Okumuş bir insan eğitim seviyesi yüksek mesleği elinde olan bir insan, aynı şekilde eğitim seviyesi olan meslek sahibi birini ister diye düşünüyorum sonuçta bir evlilik yapıcaksiniz ve evin masraflarını hepsini erkek Karşılamak zorunda diil. Tabikide eşinin işi yoktur eşi evi çekip çevirir kocasıda evin giderlerini oder her türlü iş birliğine çıkıyor. İki bireyde maaş alıyorsa iki bireyde evin giderlerini karsilamak durumundadir. Eğer kadın kocamın kazandığı bizim benim kazandığım benim kafasindaysa zaten onunla evlenilmez.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
58Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılbenim için sevdiğim kadının maaşı önemli değil.
00 Yorumla
1 yıl- Bence soru güzel ama güncelleme yanlış bazıları desen yeridir herkes icin aynı sekilde konusmamak lazım hersey paraysa bu soruyu düzelt genelleme konusma özelden iban at ne kadar istiyorsan da ekle sonuna benim icin sorun da degil problemde ALLAH'a şükür herseyim var iki sirketin hem sahibi hemde yönetim kurulu başkanıyım
13 Yorumla
Soran1 yılKimsenin parasına ihtiyacım yok. Senden para isteyecegimi sana düşündürten şey nedir? Ben erkeklerin kadınların maaşları hakkında bu kadar yorum yapmasına karşıyım
- 1 yıl
Karşıysan eger genelleme yapma genelleme yaparsan bende erkegim benide cekmis oluyosun ister istemez tartışmaya
- 1 yıl
Yani burada anlatmak istediğim hersey para deildir olsaydi zaten soruyu düzeltmen icin miktari yaz demezdim sana he bi birliktelikleri varsa ciddi ya da evlilerse zaten kesede ortaktır evde herseyde
Kadın çalışmak zorunda (ortada çocuk vs yokken)
Sonuçta 2 kişi evleniyor herkes herşeyi yapacak erkek yeri geldiğinde de yemekte yapar evi de toparlamalı hanımı işten yorgun gelmiş olabilir.
Sırf bi sevgilim yıllar önce bi karar almış çalışmayacağım diye bende tamam dedim terk ettim benim annem bile emekli olduğu halde çalışıyor.
Bu 2 tarafında rahat etmesi için şart.22 Yorumla
1 yılYa ben mümkün olduğunca çalışmasını istemem fakat mesleği varsa ve yapmak zorundaysa seviyorsa isterim parasında gozum olmaz hayat müşterek beraber yıllarca yaşamak yuva kurmak güzel bisey ne kadar aldığının önemi yok onun ne yapmak istediği ve kariyeri daha önemli benim için inşallah hayırlı kısmet açılırsa Allahin izniyle tabi
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBir erkeğin görevi eşine varsa çocuklarına bakmak ihtiyaçlarını karşılamak. Eğer kadın çalışıyorsa kendş maaşını kazanıyorsa bu beni ilgilendirmez. Ha şu var birlikte gel birşeylere yatırım yapalım derse çocukların eğitimi için birikim yaparız ama bana oaranı ver buraya yatır sen kaç para aldın buna harcadın durumu olmaz bu beni ilgilendirmez
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYa geçinmek için önemli tabi ama şu var :) benimle aynı işi yapan erkek her ne hikmetse bireysel performansı yüksek diye 12 bin fazla alıyor:D prim değil bu normal maaş farkımız ayrıca performansları da paylaşmıyorlar maaş bilgimizi paylaşmak yasak olduğu için de gidip itiraz edemiyoruz
10 Yorumla
1 yılVallahi olması gereken o kardeşim, işinize geldiği gibi hareket eden sizlersiniz. Bütün erkekleri kendi kalıbınıza oturtan sizlersiniz. Evi, arabayı, yüksek maaşı, son teknoloji elektrik ürünlerini, yüksek kalite koltuk takımlarını isterken bir şey olmuyor tabi değilmi? Evlenirken 5 kuruş para vermeden evlenmek kolayınıza geldi, şimdi az bir katkıda bulunulsun dendiğinde zorunuza gitmesin. Madem eşitiz, iki tarafta eve maaş getirecek. Sahte feminist hanımefendi...
16 Yorumla- 1 yıl
Bu arada evleneceğim kadın benim yerime işte çalışsın ben ev işi yapmaya razıyım. ( Anne baba ayrı, babada kalıyorum) Kaç yıldır Ev işlerine bakıyorum. Ayriyeten birikim için işyerinde çalışıyorum, fazla kasmanın anlamı yok gayet kolay ve basit iş. Milletin ağız kokusunu çekmektense ev temizlerim daha iyi.
- 1 yıl
O kadar paraya kıyıp milyonlar gidiyor evlenmek için, birde dırdır mı çekeceğim. O paraya Köle tutarım kendime daha iyi, tribe girmişsiniz siz. 😂😂😂
- 1 yıl
Vallahi bence de bir eve hem kadin hem erkek para getirmeli cocukla ikisi ilgilenmeli ev islerini ikisi yapmali adam yemek hazirlayip bulasik yokiyorsa kadin temizlik yapmali cocuga sadece kadin bakmamali erkek de bakmali ya da sadece erkek bakmamali yani bana gore de herkes her seyi esit yapmali
- 1 yıl
Ya hocam böylelerinin düşüncesi şu; ben satılığım evlenmek için beni alırsın, Bende evde yan gelip yatarım ama en küçük sıkıntıda erkeğe laf söylerim haklı çıkarım.
- 1 yıl
Yok oyle dunya biri esek gibi calisacak evde yatana para yedirecek olmaz oyke sey insan empati yapmali siz onlara siz calisin viz evde yatalim paranizi yiyelim dugunu vb de siz karsilayin deseniz kiyameti koparirlar ama... Baskasina demek kilay tabi. Biri çalışırsa digeri yan gelip yatamaz birlikte yasiyorsunuz herkes bir isin ucundan tutmali.
- 1 yıl
İlk defa fikrime ortak çıkan birisi, Allah çarpsın mutlu oldum. 😂😂 Aga yanlış anlama ama seni tanımak isterim.
- Para & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılEvet genelde 50 bin üzeri alan erkekler standartlarını yükseltmek için o seviyede alan kadınlarla beraber olmak istiyorlar. Eve erkek bakar ama sonuçta kadın çocukların dershane tarzı ücretlerini karşılayabilir diye düşünüyorlar. Bence maaştan ziyade eğitim seviyesine bakıyor üniversite mezunu erkekler yoksa parası olan işçiler ev hanımıyla evlenmeyi dert etmiyor zaten çünkü eğitim seviyeleri aynı.
00 Yorumla En az bir de 😂😂 yazıklar olsunnnnnnn ne anladın sen Yurdagül neeee 😂😂
11 Yorumla
Soran1 yılVallah kız
Güncellemeye bir güldüm idndi. Bize bunun derdine düşmeyecek insanlar lazım 😃
11 Yorumla
Soran1 yılGerçekten öyle
Türkiye'de benim gördüğüm neredeyse her kadın hem kadın işi hem erkek işini aynı anda yapıyor ve bu nesiller boyu hep böyleydi. Kimse boş konuşmasın.
31 Yorumla- 1 yıl
Hakikaten öyle ya kadınlar fazla calisti ama elini sıcak sudan soğuk suya koymayan narin nazlı kadınları da söylemeden geçme
Bence önemli.
Öyle Asgari ücrete talip olmasınlar, kendilerini kullandırmasınlar. Yani ucuza çalışmayın demek istediğim bu. Yoksa ne kadar aldığı beni ilgilendirmez
10 YorumlaOtursun evde yemek yapsın öyle kadın arayan erkek. Benim maaşımı sorgulayan adamla ben evlenmem zaten gitsin Anasıyla örgü örsün
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYasalardan erkek evin reisidir maddesi çıkaralı çok oldu. son 10 yılda erkeklerin evlenmesi için bir sebep bırakmadılar... Geliri iyi sosyal durumu iyi biri için evlilik saçmalık hale getirildi.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 5,7b cevap paylaştı. Eşimin maaşı benden en fazla 10 bin TL olmalı, daha fazlası bende takıntı yapıyor. En ideali benden 5-7 bin TL az almalı. Ev hanımı ise ve maaş almıyorsa sorun etmem. (39 bin TL maaş alıyorum)
11 Yorumla
Soran1 yılParantez içini yazmasan da olurmuş
1 yılÇocuk istemediğim için evde oturma zorunluluğum yok ve maaşıma bakılsa bundan rahatsız olmazdım.
Yeter ki ev işleri eşit bölünsün. Hani maaşım varken temizlikle yemeği benden beklerse yıkarım ortalığı.00 Yorumla
1 yılŞu devirde maalesef önemli oldu tek maaş yetmiyor ki leşkeböyle olmasa ama gerçekler böyle paranın gözü kör oslun nefret ediyorum gerçekten yeminle ama maalesef devir şartlar böyle gerektiriyor...
10 YorumlaHadi canim o zaman onlar doğursun görevleri degiseceksek o baksın tövbe tövbe ya
10 Yorumla
1 yılUmurumda değil. Ama yaptığı işin fiziksel değil de zihinsel olmasını tercih ederim. O da benim için kişisel. Hoşlandığım kadının zeki olduğunu gösteren bir emareymiş gibi geliyor bana. Ki aslında dev bir yanılgı. Ama olsun. Ne önemi var ki? Zaten yine ne hissediyorsam onun peşinde koşuyorum.
00 Yorumla
1 yılİnan önemli, herkes kendi seviyesinde birini istiyor. Yeşilçam filmi güzellemesidir fakirler mutlu zenginler mutsuz, zengin erkek fakir kız falan.
Bunlar hep hikaye01 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle ablam davul bile dengi dengine
1 yılBence nasil bir hayat bekledigne bagli.
Ben kendim aylik yaklasik 100.000 tl net para kazaniyorum, eger benim standardlarima göre bir hayat yasamik ile keyif bulursa, kendisinin calismasina gerek yoktur.
Ama para harcamasini seviyorsa, ve benim ellimede kalan para yetmiyorsa, kendiside yardim edebilir.00 Yorumlane kadar aldığının önemi var tabiki hayatını planlarını kazanılan ortak paraya göre yaparsın para önemli
10 YorumlaEski kızlar kaldımı ki erkeklere laf ediyorsunuz ha benim açımdan saçma ama kızlarda eskisi değil iğneyi kendinize de batırın
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı.
1 yılİyi maaş alan için önemli olmayabilir ama ben evlenecek olsam iyi maaşı olan bir kadın isterim mecburiyet keyfe keder istenilen bir şey değil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılDeğil bence hatta kadın ondan aşağı olsun ister erkekler üstün olmak isterler her zaman eğer maaşın ondan yüksekse rahatsız olur ki hakılı da kadınlar erkekten sütün olunca erkeği bırakıyor kendine yakıştaramıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEvi değil, kendisini geçindirsin yeter diyoruz.
Ben de kendimi geçindireyim.
O kendi ütüsünü ben kendi ütümü yapayım.
Yemeği beraber yapalım istiyorum..
Çok mu istiyorum?
00 Yorumlatemizliği, yemeği kocam yapar diyen karıların gizliden bize book atması bitmez.
03 Yorumla
Soran1 yılBen atarım kardeş
Soran1 yılSus terbiyesiz herif
1 yılÇoğu erkek için önemli değildir. Hatta benim için çalılıyor olması bile bir başarıdır
10 Yorumla
1 yılBen daha çok eğitim seviyesine düşünce tarzına bakarım
10 Yorumla
1 yılErkek kadının maaşına bakıyorsa o erkekte sorun vardır bence
10 YorumlaHayır önemli değil. Soru sorma biçiminiz yanlış abla.
10 Yorumla
1 yılCeketimi satar aileme bakarım Türk erkek modeli vardı bi aralar 😃
00 Yorumlaaz söylemişler en az 55k try olmalı bide etlime sütlüme karışmamalı
00 YorumlaMillet paraya bakıyor artık aşk meşk sevginin önüne geçmiş.
00 Yorumla
1 yılErkekten fazla alırsa erkek kendini dışlanmış ezik hisseder
02 Yorumla- 1 yıl
Feministmisin kızım sen
1 yılBu devirde erkeğin maaşı bir kadın için karakterinden tipinden dahada önemli..
00 Yorumla
1 yılAksine aldığı maaşla geçinebileceğimizi düşünüyorum eşimin çalışmasını istemem Hatta
00 YorumlaOnu diyen de hatalı; erkekten arabası, evi filan olmasını bekleyenler de hatalı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEşim çalışmasın 👍
Sadece beni sevsin ben çalışır ikimize bakarım 😎😎
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYeni çıkan bir şey değil aslında önceden de mesleğine bakanlar vardı ya da benim elimde olsun diye ev hanımı isteyende vardı. Şimdi kimi erkekler geçim sıkıntısından seçiyor olabilir. Bencede kadınlar çalışmalı kimseye muhtaç olmamak için
00 Yorumla
1 yılBana eve ve çocuklarımıza yetecek kadar para kazansın yeter
02 Yorumla
Soran1 yılAnne baban dışarda kaldı
- 1 yıl
Annem onlara bakıyor çok şükür
1 yılBunu diyen erkek erkek olamaz
10 Yorumlakadınların saçma sapan isteklerini duydum ama benim öyle bir kriterim yok
00 Yorumla
1 yılKadının maaşına bakmadım ne kadar aldığını da merak etmem
00 YorumlaEv hanımı olsun gece beni yatakta tatmin etsin yeter maaşa filan gerek yok
00 Yorumla
1 yılÖnemli fukara , aç kızı babası sevsin
11 Yorumla
Soran1 yılHahahahaahah peki
İster çalışsın ister çalışmasın fark etmez.
07 Yorumla
Soran1 yılNerdeydin sen reis bu zamana kadar
Soran1 yılYok ondan demedim, kaç tane yorumlarda erkeklerle kanlı bıçaklı oldum görüşün nerdeydi yani şimdiye kadar anlamında. Yoksa seni tanımıyorum. Hemen şey yapma :D
Soran1 yılBiri doktor olsa bile çalıştırmam benim param var diyor köpek olsun parama diyor biri çalışsın boş boş yatmasın diyor. Çok mahvolduk
Soran1 yılTeşekkürler koca yürekli insan
1 yılZerre umrumda değil, sanki annem milyoner miydi?
10 Yorumla
1 yılKimse kimsenin elin kızıyla uğraşamaz artık.
13 Yorumla- 1 yıl
Çıkar amaçlı yapılan organizasyonlar onlar, 2 ay sonra boşanmalar başlıyor, nafakayı kapmak için 😎😎
1 yılKadın çalışmasa da olur
14 Yorumla- 1 yıl
Ne olmaz
- 1 yıl
Çalışmasın mı dedim, yani çalışmıyor gibi düşünmek lazım, ne kadar maaş alıyorsa alıyor.
Para & Ekonomi konusunda 343 cevap paylaştı. Sıfır önemli benim için
00 Yorumla
1 yıl20 bin kira olmuş
Diğer masrafları sayma00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEşitlik işte kadın erkekten dünyayı isterken istiyor
00 Yorumlaesimdw calaiiuor aormm maasini
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 367 cevap paylaştı.
1 yılSwni kim kızdırdı bukadar
00 Yorumla
1 yılKendini beğenmişler için önemli.
00 YorumlaPek sanmiyorum
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
m 1 yılEşim en az 150 bin almali
00 Yorumla
1 yılKadının kazancinda erkeğin haki yoktur
13 Yorumla- 1 yıl
Tabi
- 1 yıl
Vay law kuze kere annninmmii
1 yılÖnemli olan tek şey sevgi saygı
00 Yorumla- Devamını Gör (23)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?