Hatta hastane çevresinde de oluyor.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Hatta hastane çevresinde de oluyor.
Geçen erkekler manastırına gittiğimde kapıda yaşlı bir teyze para dileniyordu. Şortumun cebi yok genelde yanımda para taşımam ama çantamda bozuk paralar vardı, hepsini ona verdim. Sanırım çok az geldi sesini bile çıkartmadı gebeş kaplumbağa.
Ahahaha
Aristokratlığa ne zaman terfi ediyorsun?
Mümkün olduğunca vermiyorum. Geçen sabah işe gideceğim bir teyze çöpten bişeyler topluyor. gittim yanına bi miktar para verdim. Dilenmiyor ve çöp topluyordu. Mesela satış yapana da destek veriyorum. ama öyle amacı para istemek olana vermiyorum.
Bir de bi kısmı açım ekmek parası ver diyor. Gel açsan bişey ısmarlayım diyince kem küm ediyor. Bunlar yüzünden gerçek ihtiyaç sahiplerine ön yargılı oluyoruz.
Olayı tamamen ve en iyi şekilde özetlemiş oldun bence. Hem doğru yardımın nasıl olabileceği hem de bunu suistimal edenlerden de kaçınma konusu.
Galiba herkes şu şekilde yaklaşabilse konuya, bu bir sorun olmaktan çıkar.
mkdumun ülkesinde evime gidene kadar her gördüğüm dilenciye 5 tl versem bütün günlük kazancımı bitiririm. Bizi rezil ediyorlar. Kendi dilencilerimiz bitti suriler başladı. Bunlara izin veren polisinde belediyeninde valinin de hükümetin de ben burdan alayını selamlıyorum... İçimden varya öyle bir söv... Şey yani anıyorum ki duysalar nutukları tutulur...
Otosansür konusunda epey iyisin, uzun zamandır okuduğjm en iyi otosansür uygulanması olmuş. Ayrıca haklısin.
Teşekkür ederim kanks...
Çok duygusal bi insanım ne kadar belki doğru değildir diye düşünsem de içim acıyor veriyorum genelde🥹
Ama haberlerde vs de görüyoruz çoğu zaman hiç ihtiyaçları olmadığı halde rol yapanlar da oluyormuş sahte özürlü gibi davrananlar ve çok para toplayanlar..
Oysa çalışıp para kazanabilecek güçleri varken neden böyle bir yol seçerler anlamak zor 🤷🏼♀️
Canlılığın tamamında var bu, hayvan da olsa bitki de olsa vs. Kolay yoldan vrya birileri üzerinden kazanma düşüncesi, yani asalaklık. Onların da sebebi bu.
Çoğu sahtedir, belki de tamamı.
Senin duruma gelince; "Dünya hassas kalpler için bir cehennemdir" der Goethe, o yüzden iç acıması dozunu azaltmak lazım.
Cevap
10Cevap
hayır vermiyorum. hayvanlara yardım yaparım sadece
Onların da ihtiyacı var, artık daha da var.
Genel olarak vermem.. sadece geçen gün engelli birisi sandalyede yanında ufak çocuklar vardı onlara verdim. gercekten muhtaç olduğuna inandığım biri olursa.
Onları bile seçmek ve bulmak artık zor oldu gerçi ama doğru bir yaklaşım.
Dilencilere para vermiyorum. Çok eskiden market alışverişi yapıyordum meğer onları markete iade edip parasını alıyorlarmış. Neyse dilenciler bizden zengin onlara kuruş yok
Aaa bu çok iyi bir bilgi yalnız. Burada benzer şekilde yaklaşan kişiler de var. Okuyan olursa faydalı olacak bir cevap oldu. Teşekkürler.
Mutlaka bir yolunu buluyorlar belli ki.
Evet buluyorlar beni de market çalışanı uyardı.
Rica ederim
Bende de olmadıgı için veremiyorum ama beni bunlar zengin zannediyor herhalde ısrarla istemeler iki de bir karşıma çıkmaları benim halim bunlardan beter beni ne olarak görüyorlarsa artık
Giyiminden falan farklı bir algılama oluyor olabilir ya da pozitif bir mizacın varsa ısrar edersek kopartabiliriz diye düşünüyor olabilirler.
Hayır vermiyorum. Maddi duruma ihtiyacı olan insan dilenmez. Onun yerine dışarıda evsiz insanlara dürüm, yemek vs. Alıyorum.
En iyisini yapıyorsun. Böulece o paranın boşuna gitme veya başkasına verilme ihtimalini de sıfırlıyorsun.
Bir şey satıyorsa satın alırım onun dışında vermem..
En doğru yaklaşımlardan bir tanesi de bu sanki, olması gereken.
Hepsinin durumunun benden daha iyi olduğunu bildiğim için vermem😂
Tanıdık dilenci mi var yoksa?
Ahahaha.
Yorumu detaylandır diye sordum ki işe de yaradı bak, güzel analiz.
Hayır, sadece denk geldiğim müzik yapan öğrencilere veriyorum.
Çok güzel.
Ben para değilde bimden A101 de aldıklarımi veriyorum
Bu da farklı bir yöntemmiş, güzel.
Ben genel olarak dilenci milletine para vermiyorum benden daha zenginler mk.
Ben vermem ama durumu çok kötüyse veririm
Sorumu cevaplarmısınız 1 soru sordum zaten
Durumunun çok kötü olduğunu nasıl anlıyorsun?
Soruyu gizli sordun galiba görünmüyor profilinde?
İstersen buraya yaz cevaplarım.
Ne biliyim yanında küçük çocuk/bebek varsa ayaklarında ayakkabı yoksa veririm
Bizim buralarda küçük çocuklar dolaşır aileleri dışarı salar dilencilik yapsın diye
İçim bi değşik olur veririm onlarada
Profilim gizli değilki benim gizli cevaplamadım
Eloşum yazıyor
Sorduğun soru her neyse şu anda görülemiyor, ondan bahsediyorum. Profiline bak istersen sen de göremeyeceksin.
hayır para vermem ama yemek verdiğim oldu
Daha iyi bir tercih olmuş.
Aynen öyle.
Vermiyorum uzun zamandır
Yardımsever uberimizi ne vazgeçirdi acaba?
Şaşırmam. İyilerden her zaman faydalanmak isteyen oldu, olacak. Yine de bir noktada dur diyebilmek güzel.
Veriyorum ama 2.50 lira falan
Özel bir sebebi var mı o miktarın?
Bı lira az geliyo ayıp olmasın diye 2.50 veriyom
Umarım bu başkalarını mutlu etme girişimin gibi rumuzunu değiştirecek şeyler olur.
Çalışıp kazanmaları lazım o yüzden vermiyorum.
Doğru bakış açısı. Profildeki çizim çok tarzmış, güzel seçim.
Teşekkürler
Bildiğim insanlara veriyorum
Çevrendeki yardıma ihtiyacı olanlara dimi?
Evet öyle yapıyorum en azından yeri belli oluyor
Aynen öyle.
Asla vermem gerekirse onlar bizden daha zengin
Çoğunun, ülke çoğunluğundan zengin olduğu yüksek ihtimal.
Aynı fikirdeyim.
Hele bir de hastane içinde elinde sahte hasta evrağı olan dilenciler çok var
Onu da unutmuşum bak çok haklısın. Normal dilenen tamam ama bu tarz aldatarak dilenenler için ayrıca işlem yapılması gerekli.
Hayır herkes yalancı olmuş
Bu doğru. O değil de binlerce kişiyi nasıl takip edebiliyorsun, zor olmuyor mu?
Sadece ediyorum yalnız başka bişey yok napican ara ara giriyorum bu aralar zaten
Artık vermicem, çoğu benden zengin.
Şimdiye kadarkiler yeter onlara.
Param varsa veriyorum.
Yaşlı ya da sakat amca ve teyzelere bazen..
Ne güzel bir düşünce.
🥰🌸🙋♀️
Hayır
Bunun duygusuz kadın olmanla ilgisi yok ama dimi?
Hayır
Hayır.
5 gün önceki soruya nasıl denk geldin? Öğrenmek için soruyorum, diğer sorularda da kullanayım.
Sitede alt tarafta önerilenler çıkıyor ya usta oradan buldum. Genelde orayı kullanırım.
İyiymiş. Bilgi için teşekkürler.
Rica ederim.
en cok onlardan para cıkmıyor mu 😁😁
Haberlere bakarsak aynen öyle.
metro da bile varlar
Epeydir kullanmadığım için o gelmedi aklıma bak doğru. Escobar sebepli sen yüklü miktarlar yardım ediyorsundur.
tabi yardım deyince de ben:))))
Vermiyorum artık
Neden artık? Ne değiştirdi fikrini? Bu arada Pp güzelmiş.
Gitsinler çalışsınlar ben sabahtan akşama kadar çalışacagım diye kan ter içinde kalıyorum
Resim için teşekkür ederim
Çok haklısın.
Onlar benden zengin.
Hatta ülkedeki büyük kısımdan zengin olabilirler.
Veriyorum
İlk olumlu cevap, hem de rumuzu boş ver gitsin olandan. Neden peki?
Ihtiyaci var ki istiyo
Sürekli trip atan, küsen birisinin de ilgi ihtiyacı var demek ki ona neden yeto öğretmenim?
Hayır
Vermiyorum..
Vermiyorum
hayır
Hayır.
Onlar bizden zengin
Geçen gün yine birinden baya para çıkmıştı.
Hastaneye gitmiştim bir kadın ve oğlu dileniyordu öğle arası restoranta yemek yemeye gittim baktım o dilencilerde yemek yiyiyordu
Şaşırmadım. Umarım hastane sonucu iyi olmuştur senin veya ailen için.
Dişim için gitmiştim
Yeniden gerek duymadan geçmiş olsun.
Teşekkür ederim
Hayır
Yoooo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?