ailecek elimizde 3 milyon tl var 5 kişilik bir aileyiz ben diyorumki parayı faize yatıralım faizini kullanalım ama diğer herkes borsaya yatıralım 1 sene 2 ye katlasın diyorlar ben şahsen faiz taraftarıyım sonuçda borsada paranın batma ihtimali var sizce ne yapmalıyız?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
borsa riskli
faiz zamanla parayı sıfırlar.. banka sana enflasyondan fazla para vermez.
merak ettiğim faizde anapara zarar görmüyor değilmi?
görmez ama bu seneki 3 milyon seneye 1 milyon gibi olur ;)
paranın alabileceği şeyler azalır yani
ev vs yatırım sağlam olabilir.. kirası.. gayrimenkul değer artışı gibi
doğru haklısın ben korkuyorum sadece fazla para uğruna bütün paramızdan olcaz diye
Ev alsan eskiyo bi de duzgun kiraci bulmak zor. Bence daha masrafli enflasyon da her gun artiyo zaten xjsj
@imbackbitchezzz emin misin? tüm uzmanlar enflasyonist ortamda gidin kredi çekip borca girin ev vs alın diyor...
Kullanmicagin ev eskiyo ama.. kiraci garanti diyosan al yoksa ugrastigina degmez bence.. piyasaya hareket gelsin diye yonlendiriyolardir 😁
bilmiyorum ya çok kafam karışık bana göre çok büyük bir para mesela ben aylık 20 bin tlye çalışan biriyim o yüzdn çok büyük geliyor bu para bana kaybetmekden korkuyorum
Bi de kiracilar problem olabiliyolar benim asil merak ettigim bu unili cocuklar falan nasil ev bulcaklar kiralsr ucmus yazik gunah ay ulke cok kotu ya..
@imbackbitchezzz herkes deli gibi ev arıyor ve yapı stoğu yetersiz.. makul rakamlar ile kiracı her zaman bulunur.. ve yeni gelişen yerlerden ev alınırsa eğer zaten başarılı bir prim durumu var..
bir de tahvil bonolarını çök övüyorlar bu ara...
Bence faize yatirmak daha iyi en azindan kafan rahat olur bi de tahviller falan var galiba nasi calisiyolar bilmiyorum devlet tahvilleri guvenilir midir mesela
Tahvil alsan mesela hukumet dustu diyelim paran gider mi😁
onu hiç duymadım bilmiyorum devlet şeylerini
Ya da seferberlik ilan edip paralara el koyabilir mi hukumet😨
@imbackbitchezzz bankadaki para nerede sence? :) elinde tutmadığın hiçbir şey garanti altında sayılmaz zaten dünyanın sonu senaryosunda ;)
E o zaman hicbisey guvenilir olmaz ki :D ev alirsin adam evi istila etse napcan..
@imbackbitchezzz amacın bana ters fikirler üretmek mi? yoksa ortada güven ortamı varken tavsiye vermek mi? :)
elinde altın tut sen ;) koy cebine düşürme kalsın. savaş çıkarsa sorun olmaz..
ama biri gelir elinden alırsa bilemem...
bankadaki paralar... dijital rakamlardan ibaret.. birisi senin banka hesaplarını komple silse ne yapacaksın?
Altini napcan yicen mi... bankalarin guvenligi var.
Onlari sonra bozdurmaya nasil goturceksin mesela? Bunlar hep problem..
@imbackbitchezzz peki.. anlamayana anlatmak gerçekten zor oluyor :) nasıl istersen öyle devam et sen :)
Yalansa yalan de.. savas falan ciksa altinlari nerde bozdurcan, nasi bozdurcan.. veya nasil guvejde tutabilcen? Bunlar baya riskli bana gore
@imbackbitchezzz şimdi biraz araştırma yapmanı önerip sana iyi geceler diliyorum :)
bu ustenci tavirlara gerek yok. Ulkede bu kadar multeci varken de fiziki tutmak bana mantikli gelmiyo.
Simdi biraz arastirma yapmani oneririm... sivismanin en kolay yolu. Ben cahilim sen supersin ve bana emir veriyosun. Aynen.
Faize yatirin bence de
bende aynısını diyorum ama kendilerine çok güveniyorlar biz bu parayı 2 ye katlarız 1 senede diye 6 milyon tl çekeriz seneye diyorlar faize baktım aylık getirisi 110 bin ila 130 bin arası bence gayet güzel bir para bütün aileye aylık olarak yeter fazla gözlerini para bürüyor paraya yazık olacak
En guveniliri faiz. Mesela altin veya gumus alsan zaptedemezsin cok zor. Ama faizde para orada durur kimse bisey yapamaz
Elle tutulur bir şeylere yatırın