1 yılNe çok imkansızmış gibi konuşmuşsunuz kim 100bin lira aylık kenara koyuyor atıp tutmuşsunuz resmen! Kimsiniz siz ne iş yapıyorsunuz böyle ceo falan mısınız abartmayın öncedende ev almak zordu ev almak her zaman ve her dönem zordu. Gayatte birikimle her şey olur siz biriktirebildiğiniz kadar biriktirin aylık kenara koymaya çalışın bu dönem için altın fiyatları artacak biriktirdiğinizle altın alabilirsiniz hisse senedi işine girmeyin şuanlık kısa dönem yatırım için düşüşte biraz altın daha çok artacaktır. İlk evinizse 1milyon altı evler için 1'e 9 kredi seçeneği var ama o fiyata pek ev bulamazsınız ama yinede birikim için kötüde olsa alabilirsiniz sonra peşin para için satabilirsiniz de o sırada hem kredi ödeyip hemde para biriktirebilirsiniz. Mecbur peşinat için bi miktar kenarda paranız olması gerekiyor o yüzden birikim şart şimdi 3m olan ev iki sene sonra 6m olsa bile birikiminiz olması gerekiyor. Önceden de kira getirisi 15-20yılda ev aldırıyorsa iyiydi şimdide geçerli aynısı hatta bu süre düştü bile kiralar çok arttığı için ve şu an ev fiyatları sabit artmıyor düşüşte olan yerler bile var. Kredi çıkması zor olduğu için faziler yüksek olduğu için kimse ev alamıyor kredi çekip. ya almayacaksın ya da peşin paran varsa ev alacaksın sadece o yüzden ev fiyatları artışta değil şuanlık ama yarın bir gün kredi faiz oranları düşerse ev fiyatları bir anda yükselecektir. O yüzden peşin paranızın üstünü kredi çekip şimdi ev almak çok mantıklı faizler düşersede yapılandırırsınız sonrasında taksitlerinizde biraz düşebilir. Gereksiz harcamalarınızı kısıp para biriktirmeye bakın şu an bu ortamda ne aldıysanız çok kârdasınız demektir
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılKanks birikim yaparak ev alınmaz bu devirde. Türkiye öyle bir hem iyi yönde hem kötü yönde fırsatlar ülkesi ki, Mesela bugunün şartlarına bakarsam 6 milyonluk bir ev için kredi çekip uzun vadede 12 milyon olarak ödemek yapacağın her türlü yatırımdan daha karlı. Ama yarın öbür gün hükümetten birinin çıkıp %100 doğru adımlar atamasıyla düşen faizler ve maaş zamları bunu sana olumsuz yönde de yansıtabilir. Bugün için söyleyebileceğim en net şey elinizde para varsa bunu harcamanız. örnek 30 bin tl ye tv var ayda 3 -3 kenara para atıyorsunuz 10 ay sonra tv nin fiyatı enflasyona bakarsak 49.500 olacaktır... Öyle ise bugün kredi çekip bunu 3 ayda kağatarak bu tv yi 35-40 bandında almak mümkün... Gibi gibi...
00 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılHer zaman içi birikim yapılmalı günün sonunda ne olacak kimse bilemez ne kadar çok birikim yaparsan yap yetmeyecek ev için yapılan birikim ev almak istiyorsan bankadan kredi çekmen gerekir çünkü sen döviz olarak ne kadar birikim yapsanda emin ol her yıl daha çok pahalı oluyor her yıl daha az birikim yapabilecen oncin bir kere bankadan kredi çekip ev alsan daha iyi olur ama bu seferde hayatın boyunca o krediyi ödemekle uğraşacan oncin bu zamanda araba ve ev artık zor alınır.. sterlin olmuş 43 tl yıl sonuna daha da yükselecek biraz zor ev alın yani.
00 Yorumla
Maaş veya kenara para atarak almayı düşünüyorsan o işi unut sen gelirin Mevcut Enflasyonun artışından çok daha fazla olmalı ki az buçuk bir şeyler alabilme imkanın olsun... Ya Sana Kalan büyük bir miras ile ya da İyi Bir kredi ile ömür boyu ödemeli olarak alırsın
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılŞu ekonomik durumda inan çok zor bütçelerimizi aşan bir durum olur şayet maaşınız 100 ve yukarı değilse...
00 Yorumla
1 yılAylık 100 bin TL birikim yapmak gerek 30 ayda 3 milyon birikir 30 ay sonra enflasyon yüksek olduğu için ev fiyatı 6 milyon olur yani biriktirmeye ev alınmaz sadece sabit taksit tutariyla kredi çekip ev alınır onu ödemek içinde 100 btl kredi taksit parası lazim😂
10 YorumlaBirikim yani her ay artırarak kenara para koyacaksınız imkansız bir durum ama Birikim iyi bir şey vakit kaybetmeden başla paranı doğru değerlendir hayatın sana neler getireceğini bilemezsiniz belki ileride bir arsa yatırımı olabilir bir başlangıç olur
00 Yorumla
1 yılzor maaşının iyi olması lazım ama Türk lirası değer kaybettiği enflasyonu sürelkli yükseldiği için tahmin ettiğin sürede parayı biriktirdiğin zamanda birikim yapsanda evin fiyatı iki katına çıkmış oluyor.. en mantıklısı kira öder gibi ev sahibi olmak güncel fiyattan almış oluyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEvin fiyatına bağlı
2 milyonluk ev olsa
Maaşınız 50 bin olsa
Giderler 30bin olsa
Aylık 20 binden ve zamanla enfaslyon eklenir evin fiyatı artar 3 milyon olur ama sziin maasta artar ortlama 70 bin olur o zamanda 30 bin birikttirirsiniz 10 seneye yakın bir sürede tamamlanır10 Yorumla
1 yılAyda 100 bin lira kenara atabilenler bir şekilde alabilir. Parayada değilde değer kaybetmeyecek bir şeye yatırım yapmak lazım. Parayı elde tutmak uzun süre için zarar ettirir.
12 Yorumla
Soran1 yılNeye mesela
- 1 yıl
Altına yatırım yapılabilir. En güzeli toprak alıp yatırım yapmak ama o kısa sürede olacak bişey değil
1 yılGünümüz şartlarında ne kadar birikim yaparsan yap ev alınması mümkün değil. Ama bu birikim yapma demek değil. Sen birikimini yap mutlaka gün gelir , olur bir şeyler.
10 Yorumla
1 yılAsgari ücret ve bir tık üstü alıyorsan ev almak için birikim yapmana değer bilemedim çünkü ömür boyunca çalışman gerekecek gibi. Ama 70k ve üstü alıyorsan birikim yapabilirsin. 500 bin kurtarmaz ama 1 milyon ya 1.500.000 gibi bir rakam biriktirebilirsen bir de üstüne kredi çekip alabilirsin gibi. ama sen yine birikim yapmak gün gelir başka bir şey için lazım olur.
00 Yorumla
1 yılçalışarak ev, araba almak hayal oldu be güzelim. Sen çalıştığın sürece fakirleşirsin. Sen değil paran çalışacak artık.
Ayrıca ev almak yerine yavaş yavaş önce hisse senedi, altın, gümüş
sonrasında araba, motosiklet gibi yarı durağan varlıklar
ardından da kenar semtlerden evler alarak 15 senede İstanbul, Ankara , İzmir gibi şehirlerin merkezlerinden ev alabilirsin.
Çalışanlar için başka şans kalmadı
00 YorumlaGelecek yıl Mayıs Haziran aylarına kadar hayatta kalmayı başarırsanız ev alma işini yeniden konuşalım.
01 Yorumla
Soran1 yılÖlek o zaman biz
- Para & Ekonomi konusunda 349 cevap paylaştı.
1 yılAylık kazanç 200bin olmalı ve her ay 100 binde kenara atmalısın bu devirde ve bunu yapmak çok zor imkansız
16 Yorumla- 1 yıl
Bu anlattığın en iyi seneryo bi de. En iyi seneryoda bile bi ev 2 milyon desek. 2 yılda anca alıyor
- 1 yıl
Aynen 2 yıla ancak
- 1 yıl
Anlamadım ben
- 1 yıl
@BerkaySimsek95 2 yılda evin borcu bitiyorsa iyi süre diyorum 2 yıl cokmuş gibi yazmışsınızda
- 1 yıl
1 yılAsgari ücret ile ev almanın devri geçti. 100 bin lira ve üstü aylık gelirin olmalı ki 5-10 sene içinde ev alabilesin...
00 Yorumla
1 yılEv almak kolay değil, yerinde olsam ev alacak parayı kısa yoldan nasıl kazanırım onu düşünürdüm.
00 YorumlaNe kadar yapabiliyorsanız o kadar. Maaşa göre %20 sini biriktirin. Duruma göre daha da artar tabi maaş iyiyse.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 442 cevap paylaştı. Zengin koca adayına 1 2 litre alıp çay kahve ısmarlayacak kadar birikim olsa yeterli
010 Yorumla
Soran1 yılEvliyim zaten
Soran1 yılEvet maalesef zengin kocayla evlenmedim hata mı ettimki
Soran1 yılZaten ailem eşimi hiç sevmedi annem ne beni ne de esimi seviyor
Soran1 yılEvet
Soran1 yılYani bence o yüzden sevemedi gibi bide annem babamla anlaşamıyor benim yaptığım her bir şeye sinir oluyor küfür ediyor
- 1 yıl
Ooo Baya agresif bir ailen var gibi seninkini sevip anlaşabiliyorsan salla gitsin doğrusunu yapmışsın bir yakınım var o da böyleydi 5 çocuğu var kimisi ailesinin istediği gibi biriyle evlendi bir tanesi istemediği gibi biriyle evlendi gün geldi şimdi en sevdiği damadı istemediği damadı diğer gelinler ve damatlar şeytanlık peşinde
1 yılBirikim yaparak ev alma ihtimali artık maalesef yok
04 Yorumla
Soran1 yılBen alcam inşallah
- 1 yıl
Umarım gönlüne göre olur ama ülkede ki enflasyon senin gelirinden daha fazla arttığı için zor bir ihtimal
Soran1 yılEşimde çalışıyor şimdilik beraber birlestiririz
- 1 yıl
Peki…
1 yılNerede alacağına bağlı, kaç kişilik olacağına bağlı
01 Yorumla- 1 yıl
Bu gün İstanbul Avcılarda gördüm 1.350.000 TL bahçe katı
1 yılHer sene sonu cepte bir milyon birikmiş olursa hayalini kurmaya başlayabiliriz.
00 Yorumla
1 yılNerede, nasıl bi yer istediğine bağlı. Ama aylı düzenli para birikimi ile olmaz o iş
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvli adam ile evliyim derdimiz yok çok şükür ev bu devirde almak çok zor baya miras felan kalması lazım
018 Yorumla
Soran1 yılEvli adamla mi
Cevap sahibi1 yılEvi olan adam evli yani evi var
Soran1 yıl2. karisi misin
Cevap sahibi1 yılHayir ya ilk evliligimiz ikimizin de ev i var yani onu diyorum evli yerli yani rahatım herseyi var
Cevap sahibi1 yılEvli demek evi var demek
Cevap sahibi1 yılEvli yerli yani evi var yeri var
Cevap sahibi1 yılHerseyi var evi olmayan adam ile evlenmek biraz yanlış oluyor
Soran1 yılHmm
Soran1 yılÇalışıyor musun
Cevap sahibi1 yılHayır hamileyim 8 aylik son 1 ayım kaldı doğuma eşim in maaş oldukça yüksek zaten memur oda yetiyor
Soran1 yılEvet de eşe de güven olmuyor riskli
Cevap sahibi1 yılBiz 3 yıllık evliyiz hiç bir riskimiz yok sizin evlilik çelişkili demekki eşim ben şu an çalışmadığım için hamile kaldığım da işi birakmami istedi her ay 20 bin veriyor ben bazen alışveriş kendi ihtiyacın yetiyor çocuğun eşyaları aldık borca girmeden her ay da paramız artıyor altına yatırım yapıyoruz sizin ilişki demekki değişik ona çocuk versen ise gitmesen yine de riskli mi yani sizin evlilik
Soran1 yılBen o anlamda demiyorum ilerde aldatma olsa diyorum kadının mesleği olmalı diyorum
Soran1 yılEşin aylık ne kadar kazanıyor
Cevap sahibi1 yılBen zaten çalışıyorum hamile kalınca düşük tehlikesi vardı oda durma dedi çocuk istiyorum birsey olmasın hamile kalmışken dedi bende ayrıldım sana dediğim az önce de hamile kalınca çıktım yani eşim in benden başka kimsesi yok zaten aldatma durumu olamaz aldatmış olsa kaybeder onu bırakıcam diye ödü kopuyor benden yarım saat ayrı kalamıyor onun 1 ben bir de çocuğu olucak hereye benle gidip gelir öyle şeylerle işi olmaz 2 sene flört sevgili aşaması 3 senelik evliyiz şifresi bile benim ismimdir birbirimize herzaman güvenimiz tam ama siz eşiniz in aldaticagini düşünüyorsunuz sanırım
Soran1 yılHayır düşündüğüm den değil ama annem babam 30 yıllık evli şimdi o durumdan anlasamiyorlar annem çalışmadığı için pişman
Cevap sahibi1 yılEski zamanda öyleymiş çalışma tarla isleriymis tek onceden sigortali isler bile yok gibi birsey olsa da aileler salmiyor mus simdi oyle degil 40 i geçiyor maaşı annen için şu an zor durum napicagini bilmez hiç bir güvencesi yoktur
Soran1 yılEvet
1 yılBen evimi çok rasgele satın aldım. Miras gelmişti birikimle zor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHayatınızı yaşayın biraz, ev al, köy al, araba al, nişan yap, düğün yap, yazlık al... Bu ne be, hayat mı bu?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıl2 yilda birikim yapsan ev fiyati yerinde durmayacak ne bicim bi ekomi bu ya
03 Yorumla
Soran1 yılEvet öyle acaba çok değişir mi
Cevap sahibi1 yılDegsiir dolar yil sonu 38 40 olur gibi bir daha ki yil 50 olabilir asgari artiyor ama ev fiyatlari da artiyor savas falan dusunursek cok zor
Soran1 yılHmm😏
Gizli Üye(25-29)1 yılMaddi gelirine bağlı. 100 bin gelirse 50 k koymak gerek.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl2.200 e İstanbul eyüpte çırçır Mahallesi satılık 1+1 daire var isteyen olursa 👍
00 Yorumla
1 yılAllah'ım size sabır versin
04 Yorumla
Soran1 yılNeden
- 1 yıl
Yahu ev almanız zor ayda en az 50 falan
Soran1 yılHmm
- 1 yıl
Alırsınız inşallah
1 yılBirikimle ev işi zor yas
05 Yorumla
Soran1 yılEe niye calisiyoz o zaman 😊
- 1 yıl
Yaaa biriktiremiyor insan bırca girmek gerekiyor
- 1 yıl
Ne iş yapıyorsun
Soran1 yılHemsireyim
- 1 yıl
Hmmm tek maaşla zor yaa
1 yılTabiki birikim yapılmalı
10 Yorumlaİmkansız bu kosullarda
10 YorumlaAyda elli yüz bin koymak gerek şu zamanda
00 YorumlaAyda 50 bin bilktirmen lazım bence
00 Yorumla
1 yılKirada otur daha karlı
00 Yorumlaher ay 100.000 TL köşeye koymalısın
00 YorumlaKenara 50 bin atman lazım en az
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEk para kazanmak ister misin baya para kazanmak lazım ev için
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEvi olan adamla evlen hiç uğraşma
019 Yorumla
Soran1 yılEşim evi yok
Cevap sahibi1 yılEvli misin
Soran1 yılEvet
Cevap sahibi1 yılTüh belki ev muhabbetinden yürür düşürürüm demiştim evli çıktın kısmet değilmiş
Soran1 yılHmm bizde gittik evlendik durumu yoktu eşimin bilmiyorum zaten annem ne beni seviyor ne de esimi
Cevap sahibi1 yılAllah bilir güzelsindirde... heba etmişsindir
Soran1 yılEvet çirkin değildim öyle bence normal
Cevap sahibi1 yılYazık olmuş... neyse yapacak bir şey yok elden gitmişsin annen de bu yanlış evliliğinden sana tavır almış boşanırsan gidecek yerinde yok kaldın öyle
Soran1 yılAnnem zaten iyi biri değil küfür edip duruyor bana allahtan mesleğim var giderim yalnız yaşarım bir yerde
Cevap sahibi1 yılYanlız yaşamaya karar verirsen haber ver
Soran1 yılNicin
Cevap sahibi1 yılRakı içmeye filan çıkarız kampa gideriz pub a club a gideriz sevişiriz
Soran1 yılSeviscek başka biri bul evin olsa neye yarar karakter olmadıktan sonra
Cevap sahibi1 yılNapıcaktım nikahımamı alacaktım
Soran1 yılÖldüm senin için nikahına al diye mesleğim var zaten benim kimseye ihtiyacım yok
Soran1 yılAyrıca şimdilik eşimi seviyorum
Cevap sahibi1 yılAldatma zaten... Ben boşanırsan dedim
Soran1 yılSeverek evlendim zaten aldatmam
Cevap sahibi1 yılO zaman evi dert etme seviyorsan
1 yılEnaz 70 biriktirmek lazım
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı. 30 veyq 40 bin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılŞu an birikimle felan olacak iş
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılToplam tutari istediğin aya böl.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBirikimle ev alamazsın.
00 Yorumlaaylık bırıkımle alınmaz eger doktor değilsen
10 Yorumla
1 yılBirikimle zor
10 Yorumla
1 yılOhoo çok
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 718 cevap paylaştı.
u 1 yılAltin almalisin
10 Yorumla
1 yılbir kaç milyon
00 Yorumlaen az 20 bin
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılen az 50 bin
00 Yorumla Bu durumda zor be
00 YorumlaMin aylık 20 000 tl
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,5b cevap paylaştı.
m 1 yıl30 bin
00 Yorumla
1 yılEvi olan koca bul
00 Yorumla
1 yıl50 bin
00 Yorumla
1 yılçok yapılmlı
00 Yorumla
1 yılAylık gelirin nedir
02 Yorumla
Soran1 yıl50 ,55 falan
- 1 yıl