- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılBuluşmalarda parayı kimin ödeyeceği konusunda net bir kural olmamakla birlikte, Türkiye'de yaygın olarak erkeklerin ödemesi beklendiği düşüncesi bulunmaktadır. Ancak bu durum, değişen toplumsal cinsiyet rolleri ve bireysel tercihlerle birlikte giderek daha fazla tartışılmaktadır. Tarihsel ve kültürel faktörler: Geçmişte kadınların ekonomik bağımsızlığı erkekler kadar olmadığından, bu durum erkeklerin faturayı ödemesi gibi bir beklentiyi doğurmuştur. Cömertlik ve korumacı erkek imajı: Toplumda erkeklerin cömert, güçlü ve kadınları koruyan bir imajı olması, bu beklentinin güçlenmesine katkıda bulunmuştur. Neden bu düşünce sorgulanıyor? Toplumsal cinsiyet eşitliği: Günümüzde kadınlar ekonomik olarak daha bağımsız hale gelmiş ve toplumsal cinsiyet rolleri değişmiştir. Bu durum, buluşmalarda parayı kimin ödeyeceği konusunda yeni tartışmaların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bireysel tercihler: Her bireyin ekonomik durumu, değerleri ve tercihleri farklıdır. Bu nedenle, buluşmalarda parayı kimin ödeyeceği konusunda bireylerin kendi kararlarını vermeleri daha adildir. Buluşmalarda parayı kim öder? Paylaşımlı ödeme: Hem erkek hem de kadın, hesabı eşit olarak ödeyebilir veya masrafları sırayla karşılayabilirler. Alternatif çözümler: Hesabı bölmek yerine, bir kişi yemeği öderken diğeri içecekleri ödeyebilir veya farklı bir etkinlikle karşılık verebilir. Bireysel karar: Kimin ne kadar ödeyeceği konusunda çiftler kendi aralarında anlaşabilirler.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılöncelikle, hesabı yarı yarıya bölüşmek, hesabı ödetmek veya karşısındaki hanımefendiye maddi anlamda bir jestte, kibarlıkta bulunmak istemesi, tamamen erkeğin kişiliğine, karakterine, bakış açısına bağlıyken, kişide nasıl bir izlenim bırakmak isteyip istemediğine de bağlıdır. kadının hesabı “ödetmesi” sanılanın aksine, erkeğin;zerafetini, kibarlığını, beyefendiliğini, centilmenliğini, cömertliğini gösterme isteğine arka çıkmaktır. karşınızdaki hanımefendiye kibarlık ve jestten uzak bir yönde deneyim yaşatmak istiyorsanız hesabı kadına siz ödetmelisiniz. karşınızdaki hanımefendiye fazlasıyla jest ve centilmenlik dolu bir deneyim yaşatmak istiyorsanız hesabı siz ödemelisiniz. hiçbir kadın, sandığınızın aksine, kendi hesabını ödemekten aciz değilken, kadının hesabı erkeğe ödetmesi, erkeğin kendisinde “olumlu yönde” bir izlenim bırakma isteğine karşı, olumlu bir cevaptır.
11 Yorumla- 1 yıl
şahsen ben yorumlardaki gibi, erkeklerin diline düşmek yerine kendim öderim. olayın eşitlikle alakası hiç yok, yukarıda da belirttiğim gibi, kimseyi kendini banka veya cüzdan sandırmam bir hesap ödediği için.
1 yılDurumum varsa ve ödemekte ısrar ederse asıl o zaman olmaz işte. Besleme miyim ben yoksa çocuk mu? Yediğimi öderim.
Sadece çok kötü bir tipse işte ona ödetebilirim. Garsonlara kötü davranan veya davar bir tipse falan. Yoksa kendim öderim.
Kimi kadın da çok beğendiği erkeklerin tüm hesabı ödemesine izin veriyor. Bunun mantığını pek anlamıyorum şahsen.00 Yorumla
1 yılİlk buluşmada mümkünse erkek ödemeli şahsi görüşüm, sonraki aşamalarda her iki taraf ödeyebilir bunda bir sakınca yok ben ödemekten çekinmem sürekli erkek ödesinde istemem, ama sürekli o bana ödetmeye çalışıyorsa işte o zaman olmaz o erkekten...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
117Cevap
Tanışma evresinde ve ilişkinin ilk zamanlarında mümkün mertebe ödemenin erkek tarafından yapılmasını savunuyorum. Erkeğin kendini daha iyi hissedebilmesi açısından bu önemli, ilerleyen süreçte ve olgunlaşmış ilişki evresinde ise bireylerin birbirleri için yanlış düşüncelere düşme ihtimali neredeyse kalmayacağı için müşterek veya tek taraflı ödeme zamanları olabilir.
112 Yorumla- 1 yıl
Erkek hep ödesin demiyor siz de bir okusaniz keşke yazılanı
1 yılBu durum 2 yönlü bakılması gereken konu
1. Durum İlk buluşmalar:Eğer ilk kez buluşuluyorsa bu oldukça itici bir durum. Erkek kadının karşısında ister istemez ezilecektir. Çünkü kadın doğası gereği güçlü ve korumacı erkek sever. Benim içinde öyle. İstediği kadar ekonomik idame gücüne sahip olsun. Bu kadını besler.
2. Durum:Artık ilişki uzun zamanlıdır. Çiftler birbirini iyice tanır ve birliktelik müşterek durum der ve kimin bütçesi uygunsa o hesap öder ve bunun lafını bile etmez. Laf eden zaten içten pazarlıklıdır bu uzun ilişkide. Ama yine de erkek genelde ödemeli. Dediğim gibi tabiat, güç, erk güdüsü durumları.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTecrübeyle sabit, OLMAZ. Bi eski sevgilim vardı, hatta sevgili bile değil arkadaşlık evresindeydik.. Sinemaya cafeye falan gittik üniversitedeyken. Olmadı, arkadaşlığımız ilerlemedi.. Bu da benle harcadığı üç kurusu geri almak için bahaneler üretti. Yok arkadaşım gelecek bana borç gönderir misin falan diye.. halbuki o zamanlar ben ogrenciyim kendisi memurdu.. üstelik öyle çok da görüşmedik taş catlasin 1 ay sürdü:) ben de iyi ki arkadasligimiz ilerlememis dedim, bir kuruş da koklatmadim oh
00 Yorumla
1 yılAllah aşkına neden olmasın bence ortak ödenmeli bazı yerlerde kalkıp birer kahve iç mişsin, tabiki erkek ödemeli ancak kalkıp bir yeni nesil meyhaneye gittin hesap 4 ve 5 bin arası geliyor. Ortak karar verip oraya gidildiyse eğer bence kadın da elini cebine atmayı bilmeli tabi kadın çalışıyorsa bence hesaba ortak olan kadın cool kadın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHer ilişki ayni değil. İlk flört zamanları erkek ödemeli. Ama sonrasında bir güven olusunca bence iki taraf ödeme yapabilir. İlk zamanlar erkek ödemeli deme sebebim kadınlar ve erkekler daha güvende hissediyor. Bu yüzden dedim. Yoksa kim davet ettiyse kim paralı ise o ödesin. Sorun yok.
Ama ben ilk tanışma sürecinde bana hesap odeten ile bir daha görüşmem. Gerçekten konu para değil. Bana sadece kadın olarak mı yaklaşıyor. Yoksa bu ilişkiye verdiği değer var mı bunu görmek istiyorum.02 YorumlaKızlar bunu yapınca oluyor da erkek yapijc mi olmuyor
50 YorumlaBen normal şartlarda ödetmem ama, mesela bir keresinde yeni tanıştığım bir kız, ödemek için çok ısrar etmişti. Bazen hesap ödeme konusunda özel durumlarda olabilir ama, küçük maddi çıkarlar peşinde koşan kadından da, erkekten de olmaz.
00 YorumlaÖdeten derken Kız da erkeğe ödetmiş oluyor o halde neden şu an cinsiyetçi yaklaşıyorsunuz ki birinde olmaz o öder öbüründe olmaz diğeri öder Niye erkeğin eli hep cebine gitsin ki Ayıp denen bir şey var 😑
00 Yorumla
1 yılHer seferinde kıza para ödeten erkekten, her seferinde erkeğe para ödeten kızdan olmaz.
30 Yorumla
1 yılKim davet ederse o öder. Kahveler ondan, yemekler benden. Veyahut tam tersi. Paylaşılan sevgi de hesap da eşit olmalı.
10 Yorumla
1 yılEğer ki bir kereye mahsus olursa deneme gibi ise olur. Yani şöyle ki bu kıza güvenmesi gerekiyor ki, aynı zaman da kızın da ona güvenmesi gerekir. Para sıkıntısı için ikisi de iyiyse tamam. Eğer her gittiğin de restoranta mesela yemeğe çıkarttığında tabi ki bu erkek kızın sevgisini kazanmaktan önce parasını yemiş oluyor yani bu bazı erkekler için Eğer ki gittiği yerlere ödetiyor ise bu erkek kusura bakmayın şerefsiz'dir..
10 YorumlaHaha bugünde senden olsun derse olmaz. Çok gicik olurum.
Ama kızın içinden gelip, bugünde benden olsun diyebilir. Çok güzel bir düşünce olur.
Ama bu düşünce karşısında erkeğin düşüncesi erkekten erkeğe göre değişir. Herkes bu duruma farklı bakıyor maalesef.
kimisi fırsat bilir, kimisi güzel düşünür/ sevinir hatta111 Yorumla- 1 yıl
@Mer11 desin ne olacak? hesap ortak ödenir, sizin gibiler yüzünden paracı gözüyle bakılıyor kadınlara ön yargıyla geliniyor.
- 1 yıl
Asıl yazık olan sana, bana değil. Sen kim oluyorsun da bana üzülüyorsun?
- 1 yıl
Hem bana hem diğerine sallıyor bir de
- 1 yıl
Aynen aynen kesinlikle öyle dedin kıvırma şimdi :)
1 yılHesabı davet eden taraf ödemeli. Kıza para ödeten erkekten olmaz. Ödeten farklı ödemek isteyen farklı kız kibarlık yapıp ödediğinde erkek ödetmiş olmuyor.
00 Yorumla
1 yılKusura bakmayın ama yorumdaki bazı kızlar Hayatı boyunca erkeği iliğine kadar sömürecek iken 100 200 liralık hesap için o erkekten olmaz muamelesi yapıyorlar 😂
00 Yorumla
1 yılSizi bilmem ama iki olasılık var
Eğer kız öderse başını öne egirecek bir erkekle beraber olmuş olur (eğer kız zengin değilse ve erkek parası varsa)
Eğer ergen bir erkek iki kahve ismarliyip ayrılınca bu kız parami yedi diye herkesin yanında ağlar
Yani kısaca sevgili yapmayın00 YorumlaOlabilir kadında ödeyebilir. Ama bu durumun şakası beni çok irite eder. Ödenmesi gereken yerde kadın öder. Nahif bir şekilde garsona kötü davranmadan hava yapmadan hesap ödeyen erkekler tebrikler👏👏
00 Yorumla
1 yılİlk buluşmada ise yanlış bence ama artık belli bir düzene oturmuş bir tanışma vs var ise alman usulü olmak zorunda günümüzde böyle olmaz isen kullanılıyorsun
00 Yorumla
1 yılBence ciddi dusunmeyen tipler ödetiyor sevmediginden diyor ki ayrılırken f8fty fifty icim yanmaz emek vermemiş olur hemen ayrılırım gözüyle bakiyor nett yasandi yani tarafimdan
021 Yorumla- 1 yıl
@NewTown ayni seyleri söyleyeni hatirladim da tam bir ş... neyse siz de şeye gidin orada takilirsinjz
- 1 yıl
@NewTown Bir bardak cayi kahveyi odeyemiyorsan hic bu islere bulasma derim azicik eril enerjiniz olsun yani biraz deger verin karsi cinse sonrasinda evet odeyebilir ara ara zaten altinda kalmaz ki... Ama sen bir centilmen ol bakalim ilk bulusmada...
- 1 yıl
@NewTown Bize ne yaaa naparsan yap... Sizin gibi tipler hep bahane uretir zaten kızlara onerim hic bulasmayin bu ergen kurularina
- 1 yıl
@NewTown Ha ha olabilir ilahi guldurdun beni cocuk😅😅
- 1 yıl
@NewTown Kıza onceden soyle ama bende iliskiler Alman hesabi diye ona gore alsin gardini kızcağız
- 1 yıl
@NewTown Ay bu genclik bu kusak duymasin benim meslekdas sey demisti bir simit bir cay parasi dahi vermiyormus neymis sevgilisi oyle alismayacakmis duyunca sasirmistim o kadar da nedir olmaz demiştim simdi inanilmaz mutlu demek ki erkek emek vermeliymis
- 1 yıl
@NewTown Sakamisin sen ya bizim hauatimizda da ucu besi hesap eden cimri erkegin isi yok nokta😅
- 1 yıl
@NewTown sen bir kontrol et bakıyım cebinde akrep olmasin senin😅😅 Buarada eli cimri olanin sevgisi de az olurmuş sahi sen sevebiliyo musun birini bu tipler sevemezde
- 1 yıl
@NewTown senin kulladigin kelimeler benim hayat tarzıma karakterime cok uzak ama ben sevince kalpten ve gonulden severim cok merak ettiysen ama cimri erkek sevmem onu annesi sevsin🤣🤣🤣
Niye olmayacak o adam ödüyorsa sende öde ancak hep sen ödüyorsan orada sıkıntı var demektir.
10 Yorumla
1 yıl10 milyar kez sorulmuş klişenin dibi sorular bunlar
10 YorumlaEğer düzenli ilişki varsa neden ayıp olsun, kızın içinden gelmiştir öder sevgi saygı değer var sonuçta
10 Yorumla
1 yılDevamlı yapıyorsa olmaz. Konu her ne olursa olsun sadece tek taraflı ilerliyorsa mutluluk getirmez, ilişki iki kişilik emek ister
10 Yorumla
1 yılHep erkek mi odiycek bırakın bunları artık kaçıncı yuzyildayiz
22 Yorumla- 1 yıl
🙂😉🤌🤞
1 yılEşitçi akım erkekleri bu hale getirdi. İleride ev arkadaşı gibi hesap defteri tutan kocalarınız olacak
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı.
1 yılSanmıyorum birbimizi * gerek yok herkes kendi hesabını ödesin. Ama uzun süreli bir birliktelikse olabilir ama karşılıklı olmalı.
00 Yorumla
1 yılOlmaz Tabiki. İlk buluşmayı ve sonraki buluşmaları erkek ayarlar.
Erkeğin ayarladığı buluşmaları ise erkek öder.00 Yorumla
1 yılValla ben teklif etsem bile ben kendi paramı kendim öderim demiştir çoğu kız kişilik ve algı meselesi
00 Yorumla
1 yılBen sevgilimin ödemesini tercih ederim. Hesabı bana paslayan erkek dünya ahiret öküzdür, ödemeyi yapan erkek gözlerimi kamaştırır kesinlikle 😃
00 Yorumla
1 yıleskilerrin zamninda olmaz di günümüzde olur iki tarafta ödemeli yeri gelir sen ismarlarsin yeri gelir o
00 YorumlaMümkünse her türlü masrafı sen karşıla. Çalışkan kadın her zaman tercih edilmeli. Diğer türleri parazit.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 759 cevap paylaştı.
1 yıloerkege para odeterek somuren kadindan olmayacagi gibi, basit hesaplar icin kiza yuklenenden de olmaz
00 Yorumla
1 yılKız masraflı ise har vurup harman savurur ise bir ders vermek gerekir yapmadığım iş değil ama kendi yediğin bir şeyi asla ödetmem
00 Yorumlavalla bugüne kadar ödetmedik ama gördükki ödemeyen kadından yine olmuyor
10 Yorumla
1 yılBana ters ama kızda çok harcama yapmıyacak erkeği düşüncek
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 510 cevap paylaştı.
1 yılKıza sormak lazım bunu neden böyle bir erkeği tercih etmiş
10 Yorumla
1 yılOlmas, ama onun odemesi gereken hesabi odeyenden de olmaz
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 349 cevap paylaştı.
1 yılTamamen madddiyata dayalı bir ilişki sizce ne kadar sağlıklı ilerleyebilir.
00 Yorumla
1 yılOlmaması için bir sebep değil
Yediğim içtiğim her şeyi karşı tarafa ödetmek rahatsız eder00 Yorumla
1 yılÖdetmek demeyelim de kız da hep erkek ödesin diye beklemeden hesabı ödesin.
03 Yorumla- 1 yıl
herkes senin gibi değil abla sence
- 1 yıl
@9115santümo hoşlanmıyorum , kadın tarafının bunu bekliyor gibi anlaşılmasından. Ya da böyle kişiler varsa da kendileri bilir ama yanlış. Kadın süs bebek değil işi gücü varsa bir o öder bir karşı taraf.
- 1 yıl
Aynen öyle
Sürekli mi yoksa bir defaya mı mahsus. Belki de parası yoktu, mecburen sana ödetti...
00 YorumlaOlur ya kimler kimler yuva kuruyor bir görseniz şok olursunuz.
00 Yorumla
1 yılHep erkekler mi eline cebine atacak guzumm birazda hesapları siz ödeyin 😉
00 Yorumla
1 yılOlur
Erkek erkektir hayır kurumu değil
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 309 cevap paylaştı.
1 yılDenk ekonomik güçlere iseler, kız da öder erkek de öder.
00 Yorumla Karı dediğin evinde yemek yapacak, para işi erkekte
00 YorumlaOlmaz tabiki bir erkek kıza para ödetiyorsa o kızı sömürmek için bekliyor demektir.
03 Yorumla- 1 yıl
erkeğe para ödeten kız da sömürmek için bekliyor o zaman senin mantıktan gidersek
- 1 yıl
@Catutigernos erkek dediğin ağırlığını koymalı sümsük gibi kadının arkasına saklanmamalı hesap geldiği zaman.. mesele para değil erkeğin duruşu
- 1 yıl
Valla kadın dediğin de güçlü ve dik olmalı. Bugüne kadar benim teklif ettiğim bütün kadınlar ben kendim öderim kendi yediğimi içtiğimi dedi. Dediğin gibi mesele para değil duruş.
ilk günlerde asla olmaz. belki ilerleyen günlerde olur
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,5b cevap paylaştı.
m 1 yılİki kişinin bağırır bu. Bazen kız ille ben odecrm der. her şey saygı ile baglidir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHerşeye eşitlik demiyormusunuz mis gibi eşitlik işte
Ama herşeyde böyle davranmasını lütfen talep et00 YorumlaOlur aq ilk buluşmada tamam erkek ödesin de erkek öğrenciyse her buluşmayı nasıl ödesin babanız size yeri geldiğinde para vermiyor erkek arkadaşınız da insan ya hani centilmenlik ayağına insanları kullanıyorsunuz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılhelekii ilk bulusmada odetiyorsaa asla olmaz..
bizimm ilk bulusmamizda o odediii ben hic sesimi cikarmadimm bile
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYok olmaz nezaketen para ödemek ister zaten sana ödetiyorsa bu bir hırstır
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHerkes kendi parasını ödesin
Beni hesabımı kim niye ödesin10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılOlmaz demez çok kesin çizgi olur ama ilk buluşmada odetenden olmaz o net.
10 Yorumlaneden erkekler hesabı ödemek zorunda mı hep? kızlar asalak mı?
00 Yorumla
1 yılBen hiç ödetmedim. Ödetmek gibi bir şeyi hayal ettiğimde bile kendimden utandım. Bence kıza para ödeten erkekten olmaz ama yine de sen bilirsin.
22 Yorumla- 1 yıl
Tanışalım agshdgshs
- 1 yıl
Derhal ;)
1 yılYa bi mekana gıdıyorsun iki kişi zıkımlanıyorsunuz tek kişinin ödemesi aşırı saçma parayı bölüştürüp ödeseniz ne nolur ölür müsünüz mdkmdmdm
26 Yorumla- 1 yıl
Helal kız sana keşke herkes senin gibi olgun düşünebilse
- 1 yıl
Ya Teşekkür ederim. Herkesin düşüncesi farklı tabiki yapacak bir şey yok✨
- 1 yıl
Rica ederim. oda doğru ama yinede anlayışlı olmaları insanı mutlu eder
- 1 yıl
Genelde bencil insanlar bu durumda oluyor. Kendileride eminimki hayattan memnun değillerdir. En iyisi o tarz insanları hayatından çıkarmak..
- 1 yıl
Evet çok haklısın gerçekten öyle yapmak lazım. teşekkür ederim güzel yorumların için
- 1 yıl
Ya rica ederim ne demek. Sohbet için teşekkür ediyorum
Sürekli sen oduyorsan muhtemelen kullaniyor ama dengeliyse ok bence
20 Yorumla
1 yılKadında erkekte çalışıyorsa kadınında hesap ödemesine kim neden takılıyor çok merak ettim eşitlik kavramı vardı dimi
00 YorumlaBence eşit davranılmalı yani neden hep erkekler ödemeli?
23 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
@meraklıbirpandaa mesela adam öğrenci nasıl ödesin?
- 1 yıl
Eşit olsun
- Devamını Gör (152)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler