Market ve mağazalarda neden kart yerine nakit kullanıyorsunuz?

Kasiyerlik yapıyorum. 60 liralık alışveriş yapıp 200 lira verenler, 37 liralık alışverişe 100 lira verenler, 77 liralık alışverişe 200 verenler.. Bozuk para bitiyor. Bozuk para kıtlığı var piyasada. Biz de yoksa sizde de yok anlıyorum ama buradan tüm müşterilere sesleniyorum Allah rızası için kart kullanın... 💸❌ İşe yeni başlamış, matematik öğretmenini saygıyla andığımız bazı arkadaşlarımız fazla para üstü veriyor ve açık çıkarıyor. Dahası üstler darlıyor, müşteriden bozuk iste diye.. T*nerciler gibi bozuk para dileniyoruz milletten. Komşu esnaflara para bozdurmaya gidiyoruz, adamlar kızını istemişiz gibi geri postalıyor bizi yok diye, kart kullananlar ne iyi ya, veriyorlar kartı. Para üstü yok, ıvır zıvırı yok, kolaylık ama nakit eziyet oğlu eziyet. Küsüratlı alışverişe 100 Tl, 200 Tl nakit uzattığınızda şişman görmüş Canan Karatay gibi sinirleniyoruz. Barış Akarsu'nun dizeleri ile sesleniyorum size; güneşte demlerim senin çayını, yüreğimden süzer öyle veririm. Yeter ki kart kullanın... 💳✅