35 bin lira memur maaşıyla yoksulluk sınırının altında oluyorum öyleyse? Bu durum çok komik değil mi? Ülkenin memuru yoksul bile değil.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılBende memurum ama memnunum. Cok sukur devlete atanip maasimi alabiliyorum. Aldigim bana yetiyor. Hatta bazen bereketli de oluyor. Insani cogu zaman dili zora düşürür. Halime sukurler olsun.
Oldugum konumda olamayan, bu parayi alamayanda var. 40 alıyorum ve bana tek kisi olarak yetiyor birikimde yapabiliyorum. Bence orta hal ve biraz daha iyi halde olan kisilerin sukretmesi lazim.
Adamin altinda iyi bir arabasi var, evi var eve cift maas giriyor hala gecinemiyoruz vs diyenler var benimde is yerinden tanidiklarim falan. Ben olsam bunu derken Allah'tan korkarim.
Bu kafayla, bu sukursuzlukle gecinemezler zaten. Bu adamlarin hesaplarinda para da var. Parayla da oynuyorlar borsa vs vs. Bir kismi faizin haramini takmiyor bile.
Ne hikmetse gunumuzde luks sayilabilecek yasama ragmen gecinemiyor millet. Milletin giyimine, arabasina, evine, takilarina, restoranlardaki doluluk oranına, tatillere vs bakinca bana gecimsizlik gelmiyor acikcasi. Bir taraf orta iyi yasarken, diger taraf cok daha fakir yaşıyor. Gunumuzde olan bu yani.
Yetmiyor, az geliyor diyemiyorum ben Allah'tan korkarim. Bazende 40 bin bereketiyle oluyor 60-70 bin gibi. Bu aldigimin karsiligini vermek icinde cabaliyorum. Oyle oh devlet maasi garanti zaten demiyorum. Bu kazanci haketmem lazim, kimse gormese takdir etmese de isimi iyi ve duzgun yapmam lazim diyorum ve sukrediyorum.
Gunumuz insaninda şükür yok. Ac gozluluk var. Ac gozlu aylik 500 bin kazansa da doymaz. Bu sefer o konumdaki ihtiyaclarima yetmiyor der. Insanoglu bu.
Bu yuzden de kimseye aldigi para yetmiyor bence. Kisilerin yaptiklarini bilemem ama sadaka olayida azalmaya basladi. Sunu duymussunuzdur. Ben verdim Allah verdi. Ben verdim Allah verdi. Yarisa girdim Rabbim kazandi diye.
Gecinebilenler bile geçinemiyoruz, param yok deyip duruyor. Tam hatirlamiyorum ama birinin bir sozu vardi. Alemde sayisiz ihtimal uyur, bunlari siz kendi dusuncelerinizle ve sozlerinizle uyandirirsiniz gibi bir cumlesi vardi mevlana da olabilir emin degilim. Bu kadar sukursuzluge, memnuniyetsizlige yine iyi bu paralar bu millete. Bu kadar fakir gibi davranip, sozler soyleyenlere yine iyi paralar düşüyor açıkçası.
Asgari ucretlinin ya da bunu bile alamayanin, ozel sektorde cok daha zorlu sartlarda çalışıp ve az kazananlari farkindayim. Asil bunlarin gecimi zor.
Eskiden bunlarda rahat gecinir, ev araba, ihtiyac rahatca alirdi. Adamlarin isten çıkarılma riski var. Evet durum zor. Belki memurlar icinde kismen zor. Ama nankorlukte etmeyelim. Bizlerin isten cikarilma riski yok, kazancimiz daha garanti. Yilda 2 defa zam alıyoruz. Ha demiyorum ki memurlar cok iyi yaşıyor. Ama tek kisinin masrafi da cok olmuyor. Bu miktar 4 kisilik ailenin masrafi.
Cocuklu ailede elbet daha da zorluk olur. Allah her aileye cocuklarinin ihtiyacini, hatta heves ettiklerini bile rahatca karsilayabilecek imkan versin. Sehirden sehre de değişiyor bu durumlar bununda farkimdayim ama ben gecinemiyorum diyemem. Yani bazilarinda gecinemiyoruz demek o kadar komik duruyor ki. Adamin yasam standartlarina bakiyorum ama gecinemiyor.
En azindan ben kendi calistigim yerde de surekli yetmiyor bilmem ne vs diyenler var, aksama kadar lak lak edenler var. Gelenlerin hizmetini yukmus, nereden geldi ki der gibi yapan var. Halki azarlayan var. Elinin ucuyla iş yapan dolu. Memurda da bu sıkıntı var. Devlet bana maas yagdirsin ama ben calismayayim yorulmayayim kafasi. Bu kafayla o para nasil bereketli olsun zaten.(boyle olan kesim icin soyluyorum. Ustune alınanin neden alindigi belli olur)
Ben halime sukredenlerim, halimden memnunum. Allah baskasina daha da cok versin, gonlundekileri nasip etsin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılYoksulluk sınırı, bir ülkedeki temel ihtiyaçları karşılamak için gerekli olan asgari gelir seviyesidir ve genellikle ülkenin ekonomik koşullarına göre belirlenir. Türkiye'de bu sınır, hane halkının tüketim harcamaları göz önüne alınarak hesaplanır. Yoksulluk sınırının 60 bin TL olduğunu belirttiğinize göre, bu rakamın altında bir gelir seviyesinde olup olmadığınızı anlamak için birkaç faktörü göz önünde bulundurmanız gerekir.
### **1. Gelirinizin Durumu**
- **Hane Geliri**: Yoksulluk sınırının altında olup olmadığınızı belirlemek için, hane halkının toplam gelirini değerlendirmeniz gerekir. Geliriniz, maaşlar, sosyal yardımlar, ek gelirler ve diğer mali kaynakları içermelidir.
- **Gelir Karşılaştırması**: Gelirinizin yıllık toplamını yoksulluk sınırıyla karşılaştırın. Eğer yıllık toplam geliriniz 60 bin TL'nin altındaysa, bu durumda yoksulluk sınırının altında bir gelir seviyesine sahip olabilirsiniz.### **2. Harcamalar ve Yaşam Standartları**
- **Temel İhtiyaçlar**: Yoksulluk sınırı, temel ihtiyaçları karşılayabilme yeteneğini ifade eder. Bu nedenle, konut, gıda, sağlık, eğitim ve ulaşım gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılayamadığınızı değerlendirmeniz önemlidir.
- **Yaşam Kalitesi**: Gelirinizin yoksulluk sınırının altında olması, yaşam standartlarınızı etkileyebilir. Yaşam kalitesini etkileyen faktörler arasında konforlu bir yaşam alanı, yeterli gıda, sağlık hizmetlerine erişim ve diğer temel ihtiyaçların karşılanabilirliği bulunur.
### **3. Sosyal Yardımlar ve Destekler**
- **Sosyal Yardımlar**: Devlet destekleri, sosyal yardımlar veya yardım programlarından faydalanıp faydalanmadığınızı kontrol edin. Bu yardımlar, yoksulluk sınırının altında olan ailelere destek olabilir ve gelir seviyenizi artırabilir.
- **Ekstra Destek**: Eğer yoksulluk sınırının altında olduğunuzu düşünüyorsanız, yerel sosyal hizmetler veya yardım kuruluşlarından ek destek ve danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.
### **4. Ekonomik ve Sosyal Koşullar**
- **Enflasyon ve Yaşam Maliyeti**: Enflasyon oranları ve yaşam maliyetleri, yoksulluk sınırını etkileyebilir. Gelirinizi, mevcut ekonomik koşulları ve yaşam maliyetlerini dikkate alarak değerlendirin.
- **Bölgesel Farklılıklar**: Yoksulluk sınırı, bölgesel farklılıklar gösterebilir. Büyük şehirlerde yaşam maliyeti genellikle daha yüksek olabilir, bu nedenle yaşadığınız bölgeyi göz önünde bulundurarak değerlendirme yapın.
### **Sonuç**
Eğer yıllık toplam gelirinizi 60 bin TL ile karşılaştırdığınızda, bu rakamın altında bir gelir seviyesine sahipseniz ve temel ihtiyaçlarınızı karşılamakta zorluk çekiyorsanız, yoksulluk sınırının altında olabilirsiniz. Bununla birlikte, sosyal yardımlar ve destekler hakkında bilgi almak için yerel sosyal hizmetlerle iletişime geçebilir ve ekonomik durumunuzu daha iyi yönetmek için çeşitli desteklerden yararlanabilirsiniz.
00 Yorumla
1 yılHep aynıyız Bu ülkenin yöneticisinde suç yok hepimizde suç bence o maaş çok bile hiç ses var mı? Her yer kaziklama peşinde fiyat sikalasi bile belli değil ürünlerde hayırlı fakirlikler hayırlı sağlıklı yoksulluklwr hepimize
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
48Cevap
1 yılBu hayatta herkesin nasibi neyse razı olsa hamdetse her sey yoluna girecek adam tek basına 30 35 bin alıyor az diyor 60 bin az dıyo 100 bin az dıyo baskalalarına bakıp aa onunkı fazla benım kı neden az dıyo İnsan ac gözdür istedikçe ister odası altınla dolsa yine yokmu der halbuki herkesin hayatta karnı doyuyo parayı alıp ne yapıyorlar ben anlamıyorum altına mi yatırım yapıyorlar yoksa dışarıda gezerken çantasına 1 kilo makyaj doldurmak için mı alıyorlar parayı evde alınmaz bu devir de cok zor insanlar cidden parayla kafayı bozmuş durumda insanların yuzunden her sey pahalı insanlarda suc satıcılarda az paraya alıp kat kat üstüne koyuyor haram olsun gerçekten buna tepki koymak lazım insanlarda haklı olarak az para dıyo ama hamdedılmesı gerekir bır insana 30 bin TL aylık dusuyorsa hele kı esı de calısıyorsa opup basına koysun ınsanlar bı tuhaflastı insanın gözünü anca toprak doyurur...
211 Yorumla- 1 yıl
Ama herkes evlenmek zorunda değil ve tek yaşıyorsa , evi kiraysa, Ankara gibi bir şehirde kiralar en az 20bin düzgün bir muhitte,30bin yetmez yani asla bu gibi kişilere, bunları da düşünerek yaz lütfen...
- 1 yıl
@seninoburixin kardeşim kimse sana baskı yapıp evlen zorla demıyor ya da kimse senı zorla tutup vermiyor hayat senin karar senin bızı ilgilendirmez ki istersen istersen ömür boyu bekar kal istersen tek yaşa ustüne basa basa dıyorum kendımı bır sey zannettıgımden degıl bak herkesin evi olmak zorunda da degil herkes ya da Ankara gibi bır yerde yasamak zorunda degıl Allah akıl vermiş sende Baska bir şehirde az kiralı yerde oturursun sana kimse demiyor git 20 binlik kiralı eve yapıs diye inat yapıyorlar zaten insanları sömürmeye çalışıyorlar ınadına yükseltiyor öyle yerde oturmayacaksın kı ev ıse yaramasın tutulmasın ev sahipleri de çığırından cıkmış zaten oturmayacaksın ki çürüsün senin bunu düşünerek yaz dediğini ben sizleri de dusunerek yazdım merak etmeyin artık Allah herkesin yardımcısı olsun bu hayat zorlaştı pahalandı ne olacak boyle bilemem sırf su insanların pis boğazları yüzünden herkes yasamakta zorlanıyor
- 1 yıl
Sanki ben kirayı yüksekmışim gibi bi hırçınla yazı yazıyosun sorun sızsınız burada oturmayın kardeşim öyle yerlerde paranızı yedirmeyin
- 1 yıl
Senin burada düşünmen gerekir benım degıl sorunu yasayan sensin
Soran1 yılgüzel insan memurlar görevlerinin olduğu atanabildikleri yerlere mecburi taşınırlar bunu bilmiyosun herhalde. sen kafana göre istediğin yere atanamazsın.
- 1 yıl
O zaman yapacak bır sey yok kardeşim Allah yardımcısı olsun herkesin
- 1 yıl
Herkes bilerek Kira yükseltiyor yine diyorum herkes boğazını düşünüyor o gibi yerlerde sıkayet edeceksiniz o zaman çünkü artık kural geldi 10 binden yüksek para verene ceza var haberlerde duymadınız mı?
- 1 yıl
Normalde 20 bin nedir kafayı tırlatmıslar
- 1 yıl
Ey güzel insan herkes okuyor memur mu oluyor onu da anlamadım gerçi sizde olmayın memur normal işçi olun memur olupta kalakalıyorsunuz sonra sıkayet ediyorsunuz ayrıca paraya güvenipte memurluk yapanlar var o zaman bende soyle dusunurum memur olmak ıcın çabalamıs ey guzel ınsan cok para var bu ıste otururum diye dusunmustur😃
- 1 yıl
Simdi daha ıyı anladım neden memur olmak istiyorlar para cok Kira da cok kırayı verırım kafasıyla
1 yılYoksulluk bile parayla mq gel de yoksul olmak için 60 bin bul.
32 Yorumla
Soran1 yılhahahah muhteşem yorum
- 1 yıl
60 bini bulsam yoskul sayiliyorum yoksul olduğum için zaten 60 bini bulamıyorum. Ben şimdi 60 binin yok diye mi yoksul oluyorum yoksa 60 binim olunca mi yoksullasiyorum? 60 bini bulunca yoksul sayiliyorsam ben niye 60 bin kazanayım ki? Gider üstüne bin lira daha bulur en azından zengin insan olurum.
Para & Ekonomi konusunda 327 cevap paylaştı. Temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamayacak duruma geldik. Yoksulun halktan daha iyi durumda olduğu bir hal. Ne kadar güzel dimi? Ama olsun reisleri kazandı dimi? Hadi kutlayalım.
20 Yorumla
1 yılYoksulluk sınırı mı açgözlülük sınırı mı iyi tespit etmek lazım Ben yoksulluk sınırının 60.000 lira olduğuna inanmıyorum politize hesapları lüzumu yok makul mantıklı ve vicdanlı olmak lazım
10 Yorumla17 bin 2 lira ila geçinmeye çalışanlar onlar ne oluyor acaba
10 Yorumla
1 yılO anda işi olmayan 0 tl bile almayan ben neyim 🙄🤣🤣🤣
10 Yorumla
1 yılYoksulun yarısı oluyorsun ben de memurum ama sınıra yakınım 🤣
14 Yorumla- 1 yıl
Bende kamu çalışanıyim ay bari yüzümüze vurmasaydin 🫢🤣
- 1 yıl
@cadırella34 nedir meslek
- 1 yıl
Şimdi şöyle meslek olayına girmeye gerek yokta. eğitim olarak yüksek lisans mezunuyum bunun işçi ya da memuriyeti kalmadı ülkede devilasyon var ister işçi ol ister memur fark etmiyor. Bu ülke için çalışan hepimiz inşallah Zaman geçtikçe düzeleceğini günlere şahit oluruz.
- 1 yıl
@cadırella34 amin inşaAllah gelir o günler de
1 yılGenele göre iyi olsam da insanların durumu beni öldüren şey 🥺
00 Yorumla
1 yılBu ülkede üst düzey yönetici konumunda değil senin, maaşla çalışan herkes artık fakir.
00 Yorumla
1 yılMemur maaşıyla bu kadar dertleniyorsun. Emekli ya da asgari maaşlı çalışan ne yapsın?
00 Yorumla
1 yılAsgari ücrette çalışana ne demeli memur bile yoksulluk sınırının altındaysa
00 Yorumla
1 yılBu yüzden memurlar arasındaki mantık evlilikleri arttı.
00 Yorumla
1 yılMaalesef, bırak yoksulluğu açlık seviyesinde bile değil bir çoğumuz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBunun gerçek rakamlar bile olduğunu sanmıyorum malum raporunu beğenmeyince TÜİK başkanını değiştiren bi hükümet var
Azaltılmış gösteriyorlar.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 367 cevap paylaştı. Ülkenin memuru bu durumda açlık sınırında oluyor.
00 Yorumla
1 yılYalnız bu 4 kişilik aile için
Tek kişi için 15 bin02 Yorumla- 1 yıl
4 kişilik aile öyle böyle 60 binle geçinir ama 1 kişi 15 binle geçinemez
- 1 yıl
Evet
1 yıl60 bin altı yopyoksul olarak tanınıyor herhalde. Yoksul bile elit kalıyor.
00 Yorumla
1 yıl12 500 TL verilen memur Emeklileri yaşamıyor demektir !
00 Yorumla
1 yılBaşımız dik yürüyoruz boğazımıza kadar... baktık artık neye battığımıza siz karar verin
00 Yorumla
1 yılBence bekarsan güçlerini birlestirecegin birini bulma vaktin geldi 🤔
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yıl60.000 galiba 4 kişilik aile için diye biliyorum, yanlış mıyım?
01 Yorumla- 1 yıl
Doğru
1 yılaçlık sınırı var bir de belki işini görür :)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılmemurlar için fazla bile gerçekten ah adaletsiz dünya
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl60 küsür kazanan biri olarak cebimde param yok. sen düşün.
03 Yorumla- 1 yıl
Ona göre giderin var yakışıklı abim. 100 binde alsan yine gecinemezsin çünkü harcamalar 100 bine göre olacak
Cevap sahibi1 yılharcamasam zaten çöp olacak, araba taksidi ödüyorum 30 30, arabayı adam edecez diye tamiriydi vizesiydi ıvırıydı zıvırıydı, borçluyum bile. öyle çok harcaması olan bi adamda değilim. ama şunu belirteyim, herhalde ev gećindiremezdim bu parayla
- 1 yıl
Araban olmasa o para ile evini gecindirirsin. Arabanın masrafı çok olur. Önü açık masraf konusunda
Gizli Üye(18-24)1 yılBizim eve aylık 100 binden fazla para giriyo yoksulluk sınırının oldukça üstündeyiz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSen 35 bin ile bunu diyorsan asgari ücretli ölü zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılVallaha ya emekli maaşıyla geçiniyorlar. 60k alan zaten iyidir yani maaşı ama kiralar yüksek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGel de bunu insanlara anlat? Bakalım ne diyecekler sence
00 Yorumla
1 yılKamu işçisi olarak 34 senelik işçiler 32 bin₺ alırken, yeni girmiş kamu memuru 45 bin₺ alıyor işte Adalet
00 Yorumla
1 yılYoksul mu nerde yasıldıgunıa baglı sımdı onu da bı sormak lazım 🤔
10 YorumlaNe saçma bişey yoksulluk sınırı mı olurmuş pes 😂😂😂
00 Yorumla
1 yılMemur maası 35 bin miymiş
03 Yorumla
Soran1 yılyok cnım 90 alıyorum da çaktırma
- 1 yıl
Ciddi sormustum ama
- 1 yıl
Az geldi bana ondan
35 bin lira memur maaşı yok yalan söyleme
02 Yorumla
Soran1 yılsen hangi ülkede yaşıyosun tam olarak? maaşımı benden iyi mi biliyorsun?
1 yıldoktor olucaz rahat olsanıza
00 Yorumla
1 yılÜlkede ekonomik komik bir hal aldı
00 Yorumla
1 yılAçlık sınırınının bile altındayız
00 Yorumla
1 yılSen memursun ve maaşın 35 bin mi? Gerçekten mi
00 Yorumla
1 yıl200 k ile üstünde oluyorum
00 YorumlaYoksulun yoksulu kaç peki
00 YorumlaYoksulum o zaman.
00 Yorumla
1 yılBen neyim şimdi skdmd
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılher duyduğuna inanmamak lazim
11 Yorumla
Soran1 yılTüik verilerine göre konuşuyorum ne her duyduğundanı?
Gizli Üye(25-29)1 yılSoğan ekmek yerim reisimi yedirmem🤟🤟
120 Yorumla- 1 yıl
❤️❤️
- 1 yıl
Aynen
- 1 yıl
Aynen 👌 aslansın sen iste feraset işte ehli sünnet bir birey namazın farzlarini kıl sünnetlerini de tesbihat da at kral bu dünya boştur öbür taraf önemli zaten 👏👏👏👏🤝🤝🤝😂🤣😉💬
- 1 yıl
😂🤣👏
- 1 yıl
Anlatsana az yüzeysel ince işler mi💸😊😃
- 1 yıl
Kendi kaybetmiştir de ve derin nefes al başka limana doğru kulaç at
- 1 yıl
Ben dalıcı scuba diving can kurataran gemi kurtaranligim var ağa ben seni kurtarırım dal dal yürü bee aslanim benim ekmek 🍞 aslanın ağzında artık koş
- 1 yıl
Yazdığın soru midemi bulandırdı ondan engelledım
- 1 yıl
@hayatıguzellyasa sakin ol yaa şampiyon burası üst lig relax ol
- 1 yıl
Sende relax ol şampıyon
- 1 yıl
1 yorum yazdım herkes saldıraya gectı adamın yorumuna sız neden cıktınız ya bı anda çoğaldınız
- 1 yıl
Aynen 👌 aslansın sen iste feraset işte ehli sünnet bir birey namazın farzlarini kıl sünnetlerini de tesbihat da at kral bu dünya boştur öbür taraf önemli zaten 👏👏👏👏🤝🤝🤝😂🤣😉💬
Ne güzel yazmışsın bak burada nıye degıstın - 1 yıl
Yazmayın da gizli beyefendi rahatsız olmasın
- 1 yıl
Sohbet grup olunca güzel olur aplaaaa
- Para & Ekonomi konusunda 800 cevap paylaştı.
1 yılMemur diye bir tanım kalmadı artık.
00 Yorumla Asgari ücretli, emekli daha kötü durumda
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılMemur en gereksiz meslek bu ülkede
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen sınırın biraz üstündeyim 65 ile
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılo sıra da hiç maaşı olmayan ben
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılYeni Türkiye, kâbustu gerçek oldu
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBurası Türkiye burada skiş var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEver bende yoksulmusum baya baya
00 Yorumla
1 yılBiz yoksul değiliz biz direk yokuz
02 Yorumla
Soran1 yılhahahaj
- 1 yıl
Sen memur musun
1 yılFas fakir olduk
10 Yorumla
1 yılGünaydın :)
10 Yorumlab*k gibi ekonomi
10 Yorumla
1 yılAsgari ücretli ne yapsın!
00 Yorumla
1 yılPoku yemişiz
00 YorumlaAhahagssssa ne güldüm ama biz böcek bile degilizzz
00 Yorumla
1 yılTrajı komik 😏😏
00 Yorumla- Devamını Gör (17)
Devamını Gör(62)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Yoksulluk sınırı 60 bin liraymış. Şimdi biz yoksul seviyesinde bile değil miyiz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler