Japonya -10 dan fazla
Diğer ülkeler de -5 seviyelerinde zararda
Çakılmış çakılmış
Her olayda niye bizim borsa etkileniyo ayol
5 Ağustos 2024 tarihli borsa -6,71% açılışının arkasında 3 temel neden var.
1. ABD Merkez Bankası (FED) Temmuzdan bu yana inatla piyasalara algı pompalayarak faiz indirimlerini geciktirdi. Ön fiyatlama yapan ve hızla yükselişe geçen borsalar ve altın resesyon kokusunu alınca harekete geçti.
2. Japonya Merkez Bankası on yıllarca süren aradan sonra ilk defa faiz artırdı.
3. İran-İsrail yapay gerilimi ve savaş çığırtkanlığı ile piyasalar baskı altında.
Tüm bu etkenlere bakıldığında Asya piyasaları tepetaklak bir açılış ve kapanış yaptılar. Akabinde Avrupa'da da benzer durumlar olacağı kesinleşti. Sabah tüm dünya gibi biz de ekside açılış yaptık. Gece ABD borsası açıldığında gidişat oluşacak. FED acil toplanma kararı aldı vs. vs...
Şimdi önümüzde yeni seçenekler var. FED yeni dönemi beklemeden faiz indirimi gerçekleştirebilir ya da devlet tahvillerine yönelik yeni kararlar alabilir. BIST100 akşam kapanışında neler olacağını kestirmek güç. Amerika'da piyasalar negatif kapanış gerçekleştirirse yarın yeni bir dip dalgası görülebilir. Tam tersi olursa da dipten mal toplayanlar için güzel getiri sağlanacaktır.
Kısacası her olaydan etkilenen Türk borsası değil, küresel bir kriz mevcut.
Teşekkür ederim aydınlatıcı oldu fazlasıyla
Cevap
10Cevap
ben şaşırmadım beklenen oldu
Alım fırsatı... Bazen bazi haberleri bu tip hareketlerde kullanırlar. Sert düşüşler alım zamanıdır.
Alcak para olsa keşke djnd
İste yedekte tutmak lazım her zaman... İmkanın varsa biriktir bence, fırsatlar gelir ayağına sen istemedikçe:d
Doğru
Teşekkürler
Calisiyorsan atarsın mutlaka 3 5 😀
Çalışmıyorum 😅
Ev hanimisin o zaman sennn :d
Ev kızıyım şimdilik
Aynı şey gibi gibi 😀
Peki madem
Ama 1000 lira ile bile borsa da çok şeyler yapabilirsin
O yüzden yeni baslamistim ama pek şansım yaver gitmedi 😅
Ben sana sistemi öğretirim. Ana birazcık öğrenmeye çabala. Gerisi kolay :d
Çabalıyorum 2 haftadirn
Ama öyle kör bir sekilde girilmez ki borsaya
Takip ettiğim yerler var
Oyle değil benim söylediğim şey ama...
Nasıl
Buradan nasıl anlatayım ki yaa :d
Saçmalık -7 olacak bir şey yoktu, neyse biraz toparladı -4 lere geldi
O derece pasif etkisiz bi ülke
Akepenin harika yönetiminin sonuçları... Batirmadan gitmeyecekler
Otu boku hükümete atıyorsunuz. Dünya savaşı kapıda ne bekliyorsun borsanın şahlanmasını mı? Kuru kuru muhaliflil yaptığınız için bu hükümet bu kadar güçlü. Abd borsasına vak bakalım gerçi bakmaya zekan yeter mi muamma
@ateslialper06 ülkeyi babam mi yönetiyor kimi sorumlu tutacaz başka faizi indir kaldir adaleti bitir kafana göre özgürlüklere dökün yatırımcı kaçır kur korumali mevduat ile yüz milayarlarca zarar ver sonra abd borsası falan dijjjj güçler aynen
La ml mısın bilader o borsayı yükselten de bu hükümet o zaman? Bu mantıkta alkışladın mı? Gelip boşa eleştiri yapıyorsun. Bugünkü düşüş tüm dünyada yaşanıyor. Sen abdye batıyor diyebilir misin? Bizden fazla değer kaybı var borsasının. Yemin ederim 3 gram falandır beynin yazık kafana. Ama senin gibiler yüzünden akp seçmeni ısrarla vazgeçmiyor az normal olabilseniz daha zor duruma dğşer akp de işte anlayacak beyin yok
Asya bordalarina bak Japonya battı
-10 üstü
3 kagitim var 3 de taban zarar 330 bin bugunluk
Üffff geçmiş olsun
Yükselir ama
Insallah yoksa ben bittim
battık yine görüyon mu :(
He ya
Alcak para da yok
Bank of Amerika toplamada bizimkiler de satışta
Her olay dediğin dünya savalşı çıkmak üzere
Abicim her olayda diğer borsalarda mimildama yokken bizimki etkilenmiyo mu
Bugünü saymiyorum
Abisi senin borsan yabancı sermaye elinde. Bofa ne dese o oluyor. Normal değil mi sence böyle olması? İnsanımız gidip faize yatıracağıns ticarete borsaya güvense böyle olmaz
Parası olanlar için toplama vakti derim
Sende mi borsa oynuyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?