Kiradayız ve çocuğumuz yok. İlk başlarda ikimizde çocuk istemiyorduk. şu an ben istiyorum fakat eşim bir çocuğun ihtiyaçlarını karşılayacak gelire sahip değil. Kendisine evlenirken sadece onun ailesiyle yaşamak istemediğimi söylemiştim. Şuanki durumda çocuk sahibi olursak ailesiyle yaşamak zorunda kalacak mışız gibi duruyor. Geri kafalı demeyin ama ben anne olduktan sonra çalışmak istemiyorum. Ben çalışmazsam da kira faturaları tek başına ödeyemiyor. Gelirini yargılamıyorum ama keşke evlenmeseydik. Anca stabil bi hayatımız var. Lüks marka takıntım yok zaten. Hayatımıza bi çocuğu bile katamıyoruz. Durumu böyleyken benimle evlenerek başımı yakmış gibi hissediyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Evlenerek senin değil de onun başı yanmış gibi hissettim. Bakış açısı yanlış, evlenmek çocuk oyuncağı değildir. Bu evreye kadar da eşinin kazancını biliyordun ve bunu bilerek evlendin. Evlendiysen bu cümleleri kurmak yerine eşine destek olmalısın, aksi halde evliliğin ne anlamı kalır? Lütfen eşlerinizi böyle küçük düşürücü ve kırıcı hareketlerle üzmeyin. Bu düşünce ile mutlu değilseniz de zararın neresinden dönülürse kardır mantığı ile ayrılmayı seçebilirsiniz. Aksi halde mutlu bir aile ortamı göremiyorum.
160 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBebek yeni doğduğunda senin bakımına muhtaç olacak. Hadi dadı tutsanız ilerleyen yaşlarda veya kreşe verseniz o da para. Kreş fiyatını bilmiyorum ama anneannemin yanındaki bakıcı şu an 25.000 alıyor. Çocuk bakıcısı da ister yaklaşık o kadar. Gerçi o 7/24 kalıyor yanında, bir gün izni var. Sabah gelip akşam giden biri belki daha az alır. Hiç bilmiyorum ama alırsa senin aldığın asgari ücret bile karşılamaz. O yüzden başını yakmak kelimesi yorumlardaki kişilere ağır gelse de hayatın bir de gerçekleri var. Ailesine yetemeyen erkek evlenmemeli. Gelip şurada “evde kalmış “ “Seni kimse istememiştir şu yaşına kadar da ondan evde kalmışsındır.”demeyi biliyorlar da bunu düşünecek bir beyni yok mu bu erkeklerin? Bunu kız başıma ben bile düşünüp evlenmeye cesaret edemedim. Ben de istemem yani kaynana ile yaşamayı. En güzeli bekârlık.
00 Yorumla
+1 yılYani ben anlamıyorum. Çocuk istememiş olmanız ömür boyu istemeyeceksiniz anlamına mı geliyor? Ki eşinizin gelirini zaten biliyordunuz ve ona rağmen evlendiniz! E şimdi ne diye U dönüşü yapıyorsunuz? Ben okurken kırıldım incindim. Eşinizin onurunu düşünemiyorum. Evet gelir önemli. Evet erkek evine barkina sahip çıkacak güçte olmalı. Fakat bu tek taraflı mi olacak. Kadın hiç destek vermemeli mi? Birleşmenin, birlik olmanın, hastalıkta sihhatte beraber olmanın anlamı neydi?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEşinle ailesinin yanına taşınmayı istemediğini söyleyip olabilecek seçenekleri değerlendirmenizi öneririm. Maddi durum sorun olacak ise sen çalışmaya başlayana dek eşin ek iş yapsın tabi buna fırsat varsa. Yoksa sen ev içinde dikiş gibi bir şey yapabiliyor isen bunu paraya çevirmeye çalış.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
47Cevap
"Benimle evlenerek başımı yakmış gibi hissediyorum"
... bu cümle ne kadar yıkıcı eşiniz açısından. Muhtemel o ki her şeyi bilerek evlendiniz. Şimdi eşinizi, başınızı yakmakla itham etmeniz gerçekten evliliğiniz adına incitici.
Öte yandan maddi süreç elbette önemli. Ama salt maddiyat için boşanmak bana mantıklı, vicdani, insani gelmiyor...
Derseniz ki; evliliğimde şiddet var, içki, kumar, aldatma var. Arkanıza bile bakmadan bitirin derim evliliği.
Ama yapma değerli arkadaşım; maddiyat için evlilik bitirilmez. Eşin iyi ise, evinin yolunu biliyor ise, uç nokta dediğimiz çirkin huyları yok ise elbet doğacak çocuğunda geçimi sağlanır.
Kendi kendinizi doldurmayın boşanmak üzerine.
90 YorumlaEğer bir çocuk istiyorsanız öncelikle o sorumluluk var mı sizde ona bakmak lazım sen şimdiden vazgeç gecmıssın istiyorsanız yuvanıza huzur mutluluk neşe sevinç dünyanızı degıstırcek dünya güzeli bir evlat ozaman gerekırse ek iş yapacaksınız eşin iki iş yapacak mücadele verecek güzel kardeşim herkes eşit şartlarda doğmuyor zengın doğmuyor hemen pes ediyorsunuz bende kıracıyım oku tane yavrum var çok zor evlendım bır evladım oldu çok zor gecındım zor zamanlar gecırdım ama pes etmedim ek iş vs ne bulduysam gıttım elımden ne geldiyse yaptım eşin bunu yapabılırmı sen sızlanmadan aza kanat edebılırmısın orası onemlı çocuk masraflı hemse çok fazla unutma genç kardeşim kadın yoklukta erkek varlıkta kendını belli eder yanlış anlama beni sakın ama senin yazımın vs ben zora gelmek istemıyorum gıbı bısey anne baba olmak kolay değil gerçekten çok zor eğer basaramıycaksanız hıc dusunmeyın
40 Yorumla
+1 yılEvleniken kimse kafana silah dayadı mı? Zorla mı evlendin adamla? Cevabın hayırsa eğer bu adamla kendin isteyerek evlendin o zaman ve adamın maaş durumunu, bütçesini ve ailesinin durumunu çok iyi biliyordun... Neden evlendin o zaman? Evlilik çocuk oyuncağı mı geldi sana? İnsanların duyguları ile oynamak, sorunlar karşısında hemen evliliği kestirip atmak, kocam dediğin kişiyi aşağılamak ne kadar basit geliyor size yazık gerçekten eşin olan adama Allah sabır versin ve tez vakitte senin gibi bir insandan kurtarsın.
30 YorumlaEvliliğin ciddi bir müessese olduğunu fark etmekte gecikmişsin. Evlenirken hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde diyen söz veriyorsunuz. Sen şimdi sözünden dönmüş olacaksın. Buradan da şu sonuç çıkıyor, ciddiye alınacak olgunluğa sahip değilsin seninle bir yola çıkılmaz, kaldı ki zengin birisiyle evlensen dahi hiçbir şeyin garantisi yok. Gün gelir adamın işleri ters gider sen onu da yarı yolda bırakırsın. Sen bir daha hiç bu işlere girişme çocuk da yapma bence.
80 YorumlaYa burada bişey dicem de burası hakaret kabul etmiyor tam tersi iltifata çeviriyor hakaret edemicem sana o yüzden. Bunları biliyorsun niye sen evlendin o zmn. Zengin erkonun seninle evlenmesi için bence ya çok güzel bir kadın olman lazım. Ya da seninde zengin olman lazım. Siz bilirsiniz ama bence çocuk yapmayın siz. Ayrılırsanız ona yazık olur
21 Yorumla
+1 yılLütfen bu zavallı adamı boşayın. Şeytanla evlilik içindedir.
Hayal edebiliyor musunuz, hayatta elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz ve bir kadını mutlu etmek için elinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz. Ve bir internet sitesinde seninle bu şekilde konuşuyor.
30 YorumlaÇok talihsiz açıklamalar. E çocuk olunca ayrılırsan daha mı rahat geçineceksin. Ayrıca babadan ayırmış olacaksın. Bu biraz bencillik değil mi? Bak eşine karşı demiyorum. Çocuğuna karşı bencillik değil mi? İlerleyen yıllarda ben babandan seni aldıktan sonra boşandım mı diyeceksin? Çocuğun buna ne diyecek. Daha doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz. Bence bu düşünceni var ise hemen ayrılın ve çocuk yapmayın.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşiniz için çok üzüldüm sizin adınıza daha çok üzüldüm. Maalesef bencillik hastalığına yakalamışsınız. Evlenirken bu durumun farkındaydınız bunu biliyordunuz ve göze alarak evlendiniz. Size boşanmayın çabalayın demeyeceğim. Boşanın ve eşinizin karşısına kendinden emin ne istediğini bilen bir kadın çıksın ve çok mutlu olsun. Siz de umarım kendinizi gerçekleştirip (tanımak) baştan nasıl kabul ettiyseniz evliliğiniz boyunca da bu durumu sorun etmeyeceğiniz biriyle tanışıp evlenirsiniz. Siz de mutlu olun ama kafa yapınız değişmediği müddetçe mutlu olamazsınız.
50 YorumlaEvlilik böyle bir şey değil. Tabi ki evlenmeden önce bunları da düşünmen lazımdı. Boşuna kız isterken oğlumuz ne iş yapıyor diye sormuyolar ya. Sen evlenirken bunları da kabul ederek evleniyorsun sonuçta. Eğer gerçekten seviyorsan ayrılmayı düşünmek yerine hem çocuğuma bakarım hem de çalışırım derdin. Tabi ki çalışmak istememek senin kararın. En iyisi karşına al otur ve sorunlarını anlat. İlla ki çözüm yolunu bulursunuz.
00 Yorumla
+1 yılİnsanın paradan başka hiçbir ilahı olmayınca... Allah'ı da tanımayınca... Böylesine absürt sorular ortaya çıkabiliyor tabii. Ama biz yine de her canlının rızkını beraberinde getirdiği hakikatini ekleyelim şuraya...
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlenmeden önce çocuk olursa bu adamla nasıl gecikecegiz diye düşünmedin de şimdi mi eyvah diyorsun? 🤣 Başta ikimiz de istemiyorduk diye hiç bahane yaratma sonsuza kadar istemeyecek değilsiniz ya birinizden biriniz, eğer kısır değilseniz bunun böyle olacağını biliyor olmalıydin. Şimdi boşan ve adamı kendi yanlış hesabından kurtar
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim de 15 çocuklu aileyi rahat rahat geçindiricek param var işim var işletmem var... ama 1 tane dahi çocuk yapmak istemiyorum... Çocuk yapmak pet hayvanı bakmaya benzemez... geliriniz iyi dahi olsa türkiye de doğucak bu çocuk... yazıktır yapmayın insanın değersiz olduğu ülkeye bir de boldan çocuk dünyaya getirmeyin! Çocuk yapmak bir bok değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu nasıl bir zihyet ya. Madem geleceği düşünecek kadar zekiydin bunu evlenmeden düşünüp maddiyata göre evlenseydin. Bunu düşünmek şimdi mi aklına geldi de böyle bi öngörüyle boşanmaktan söz ediyorsun? Ne kadar aşağılık bi düşünce bu, zavallı adama senin paran yetmiyor boşanalım mı diyceksin yani?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşta çocuk istemiyoruz diye anlaşmışsınız. Başını yakmalık bir durum yok sen sonradan fikrini değiştirmişsin ileriyi düşünmemişsin. Sanırım ilişkide sevgi de kalmamış. Boşanmak istiyorsan en azından nedenini konuşun belki eşiniz bi çözüm bulur.
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeyin arkadaşım siz bir şeyin sonunu göremiyor musunuz? Çocuk olursa nasıl geçiniriz diye başından düşünmedin mi madem bu kadar endişelisin bu konuda? Evliliği para ve çocuktan ibaret görüp eşini sevmiyor oluşuna hiç girmiyorum...
00 YorumlaNeden bu kadar Rabbi düşünmeden yaşıyor şu insanlarımız? Ne bu Rızık korkusu? Her çocuk kendi rızkı ile doğar ve aksine çocuk sahibi olursanız hanenize bereket gelir belki de eşinizin daha iyi bir işi olur. Bu açılardan neden düşünmüyorsunuz? Sanki Rabbim yaratıp dünyaya atıyor gibi bir algı ne bu cidden kızıyorum yani. Sokaktaki kuşun kedinin köpeğin bile rızkı çıkıyor bir şekilde. Eşinize destek olduğunuz sürece ki eşiniz iyiyse ve akıllıysa durum daha iyi olacaktır.
10 Yorumla
+1 yılSeviyorsanız paranın önemi yok. Parasızlığın da. Çocuk da yapabilirsin. Mucizelere inanıyorum. Kara kara düşünmeyi bırak hadi koluna gir biraz ormanda stres atın. Kırma eniştenin kalbini.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 499 cevap paylaştı.
+1 yılHer dogan bebegin rizkini Allah verir Allah sizin hakkiniz da ki hayirli olani geciktirir mi nerden bileceksiniz ki
30 Yorumla
+1 yılseninle evlenerek basini yakmadi. sen cocuk degilsin herseyin farkindaydin. Basta akil edemedigin seyleri simdi akil etmeye baslamissin.
21 YorumlaEvlilik öyle çocuk oyuncağı mi katlanacaksinin varligada yokluğa da yarın bir gün kimin ne olacağı hiç belli olmaz bir bakarsiniz siz ona veya ailesine muhtaç oldunuz
00 Yorumlaİş bulup destek ol evden çalış bi sürü iş imkanı var isteyene destek çıkmak varken boşanmayı ilk olarak düşünüyorsan adama yazık boşan da kurtar onu
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeni evlilik için zorlamadığı müddetçe başını yakmış olmaz. Seni yargılamıyorum yanlış anlama lütfen, fakat kendi iraden ile bu evliliği de kabul ettiysen eğer, bir yerden sonra artık bunu kabullenmen gerekir
00 Yorumla
+1 yılSenin yüzünden adamın ayları/yılları, düzeni, güveni yiyip gidecek. Bakalım zengin birine düşecek misin? Düşersen de nasıl pişman olacaksın
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 866 cevap paylaştı. ailesiyle yaşamak istemiyorsan çocuk yapmayacaksın o zaman
10 Yorumla
+1 yılKendi söylediklerinle çok çelişen bir insansın hayat hiç bir zaman sana gülmez
10 YorumlaSenin gelirinde yüksek değil seninle Larry holmes mi evlenecekti sanıyorsun
00 YorumlaSaçmalama bu ne ya evliliği iyice muhasebe bürosuna çevirdiniz
00 Yorumla
+1 yılYapma yav gtum. Cocuk olduktan sonra gtum yemiyor dekiyor da
00 YorumlaSen de otur eeinle konuş bir işe gir durumumuz duzelince yapın çocuk
00 Yorumla
+1 yılKeşke bunu evlenmeden önce düşünseydin detaylı
00 YorumlaRızkı veren ALLAH olduğunu unutmayın , çocuk rızkıyla gelir
00 YorumlaE sizde ona göre çocuk yapmayı verin geliriniz düzelene kadar
00 Yorumla
+1 yılHer zaman derim. Erkeğin zengini makbul aşk karın dogurmuyor. Boşan zengin koca bul çocuk yap
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 878 cevap paylaştı. Yargılamak değilde anlatış şeklin seni yargılamamızı sağlıyor 🙄🙄
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen evlenince öyle bir derdim olmaz çünkü halihazırda 3 tane dairem var. İdare eder düzeyde de arabam var. Eğer gerçekten aşık olup evlenirsem karşı taraftan huç bir beklenti içinde de bulunmam. Ve evliliğin çocuk oyuncağı olmadığını da biliyorum.
00 Yorumla
+1 yılSenın ben taaaaaaa ….. anladın senı tokatlaya tokatlaya s….. lazım ayıp be
00 Yorumla
+1 yılBiraz geç olmamış mı bunları düşünmek için?
00 Yorumla
+1 yılSenin çalışman gerekiyor, çocuk yapmayabilirsin, eşinden bıktın mı?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİyi günde , kötü günde diye evlilikte boşuna söz verilmiyor bayan x kişisi madem böyle kriterlerin vardı bunu baştan düşünecektin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlk başta istemeyip sonradan çocuk isteyen ve bunu karsilayamadigi icin başı yanan siz öyle mi cidden bazı hemcinslerimden dehşet utanıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSiz eşinizi sevmemişsiniz. Kendinizden utanmanız lazım. Böyle bir soru sormaya bile utanmamışsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSenin ne özelliğin var ki adamı beğenmiyorsun? Davul bile dengi dengine bu hayatta çok takılma o yüzden daha iyisini de bulamazsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEsini sevsen aç kalsan bile yanindan ayrilmazsin kardes. O yuzden fazla tatava yapmadan git ayril. Sevmiyorsun onu.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılUyumlu ilişkide maddi sorunlar zamanla aşılabilir. Yeter ki çiftler çalışkan ve uyumlu olsunlar
00 Yorumla
+1 yılSen niye çalışmıyorsun kız Pakize zaten sizi alan erkeğin aklına yanayım ben evde kalsaydıniz daha iyi olurmuş çocuk dogurmayi mi becerebiliyorsun sadece 🤣
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDurum böyleyken asgari ücret hükümet tarafindan aynı şekilde birakiliyor.
00 YorumlaHergün bu ülkede evlenmediğim gün için şükür edicem. Ne zaman bu ülkeden gidersem o zaman evli olduğum için ayrı şükür edicem.
00 YorumlaEşinin geliri yetmiyorsa sende çalış tatlım hayat müşterektir
00 Yorumla
+1 yılevet bisamalisin simdi bosamazsan ileride adamin basina dert olacaksin
00 YorumlaOlanınca ne olacak şartların daha kötü olur
00 YorumlaBence boşanmalısın. Adama yapacağın en büyük iyiliği yapmış olursun. Kurtulur adamcağız
00 YorumlaBeebek rizloyla doğar eşine sıkı sıkı sarıl
00 Yorumla
+1 yılAsıl adam başını yakmış da neyse…
00 Yorumlaaman diyim sen cocuk yapma da ne yaparsan yap.
00 Yorumla
+1 yılBu kafayla evli kalmayın bence.
00 YorumlaNe bosanması delirdinmi sen
00 Yorumla
+1 yılBence boşan. Adama iyilik etmiş olursun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBunu evlenince mi farkettin mk
20 Yorumla
+1 yılNiye evlendinki ozaman
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılboş ver gidin ya
00 Yorumla- Devamını Gör (19)
Devamını Gör(64)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Eşimin geliri çocuk olunca geçinmeye yetmeyecek. Boşanmalı mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım