Erkek para istese kızın gözünden düşer ama kızlar şunu al bunu al diyebiliyorlar hesap ödemesini bekliyorlar vs vs... şunu almazsan ayrılırım bunu almazsan ayrılırım vs vs. Özel günler kutlamalar vs vs.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Ataerkinin zararları, toplumsal normdan böyle maalesef sizler de destekliyorsunuz errkeek adam dediğinizde
Evet olması gereken o lakin erkekte sorumluluk olur yüksek derecede ha evlenince de erkekte olmalıdır kadın yardımcı olur sağlıklı bu, öbür türlüleri ataerki
Ona bakarsak ev işlerinin çoğunluğu kadının sorumluluğunda olmalı diyen de var.
Şimdi şöyle bir şey var evlilik içerisinde iki taraf da çalışıyorsa evin sorumluluğu erkeğe aittir sağlıklı olan budur psikolojik boyutta da erkek tek başına yetemez zorlanır kadın erkekten fazla olmamak koşuluyla eve harcama yapar bunda sıkıntı yok Kendi giderlerin de zaten kadını yapar buradan da erkeğe yük olmaz erkeğe ekstra masraf çıkmaz ve ikisi de çalıştığı için ev işleri eşit şekilde yapılır bir yemek yapıyorsa diğeri bulaşıkları yıkamalıdır sağlıklı ilişkinin temellerinden bahsediyoruz burada. Birbirine sevgi duyup saygı duyup güzel bir ilişki yaşamak isteyen insanların yapması gereken bu. Sevgililik bazında baktığımızda ben de harcama yapabilirim karşı tarafta harcama yapabilir hiçbir problem yok bunda ama şöyle bir şey fark ediliyor günün sonunda erkek kadının yaptığı harcamanın bir fazlasını yaptığında kendini iyi hissediyor bu da gayet anlaşılır ama dediğim gibi mesela erkek sadece harcama yapıyor hesapları ödüyor okey bi şey bu ama bakıyorsun kadın imkanı da var yapmıyor bu cimrilik bu ilişki değil erkek yapıyor evet sen de küçük bir jest yapabilirsin bir hediye alabilirsin o zaman dengeyi sağlarsın senin bahsetmek istediğin bu sanıyorum ki sesli şekilde yazdığım için karışık gelmiş olabilir ama anlarsın. Evrimsel olarak baktığımızda da ilişkinin sorumluluğunun büyük çoğunluğu erkektedir yani ilişkinin akıbetini erkek belirler erkek kadına iyiyse kadına Sevgi gösteriyorsa değer veriyorsa kadın bunları ona bin yapar verir ha erkek zaten kanka geçmiş olsun kadın da kabul etmiyorsa bu tip bir şey o ilişki yürümez zaten mutlu bir ilişkide olmaz devam ederse bile yani erkek veren taraftır kadın da onu çoğaltarak geri veren taraftır sağlıklı olan budur
Kanka değil kanka
Kanka değil bar. zo
Şu zamanda bu dediklerin ağır şeyler biz erkekler için. Benim nasıl bir ilişkim olacağına başkaları karar vermesin. Bu anlattıklarını yaptığımda mutlu olacağımı nereden biliyorsun ki belki mutsuz olacam?
Ve bu dediklerinin doğrultusunda sen de bir tık fazla olarak ev içindeki işlerle ilgilenip erkeğe yemek kahvaltı hazırlayacaksın o vakit. Erkek bazı şeyler bir tık fazla yapacaksa senin de fazla yapacağın şeyler olmalı.
Ben sana psikolojik ve sağlıklı ilişki boyutunu anlattım. Ha karı koca arasında jestler tartışılıyorsa o evlilik koftur. Ben de yaparım o da yapar bu bir rekabet ya da yarış değil, önemli olan birlikte mutlu olmak hak edenle
Beni mutlu etmek yerine mutsuz etti anlattıkların. Ben tercih etmeyeceğim öyle bir boyuttaki ilişkiyi.
Çoğunluğu erkeğe yükledin geçtin yani
Sen yaşın gereği bir eşitlik istiyorsun paradan yola çıkıp, bir erkeğin para kazanma nedeni eşi ve çocukları yani huzurudur yoksa ne yapacak milyarlar kazansa. Olaya sadece para olarak bakmazsan daha güzel anlayacaksın beni. Bayağı bi döktürmüşüm okuyunca, rica ederim 😂
Yaşama sebebimiz eş ve çocuklar değil.
Her neyse sonuç olarak anlattıklarına bakınca ben kendi iyiliğime dair bir şey göremedim.
Benlik değil.
Ben evrimsel gidişatı baz alarak bi şey beyan ediyorum. Babanı düşün, babanın para kazanmak isteği neden, sen ve ailenizsiniz eğer iyi bi babaysa ha bi de kendi zevkleri. Koruma kollama besleme içgüdüsüyle olan bi şey bu
Kadın da hizmet etme kısmında öyle bakarsan. Kendi sorumluluğunu atlıyorsun.
Kadının yapacaklarını sadece keyfiyete bırakıp erkeğe zorunluluk biçiyosun.
Benim dediklerim psikolojik boyutta şeyler, olması gerekmez ve farz değildir lakin kaliteli yapar ha kimsenin de haddine değildir kimsenin ilişkisi. Herkesin de aynı yürümez zaten.
Senin gerçek bir ilişkin olduğunda konunun sadece para olmadığının ve kadına sevgi ilgi vermeden mutlu olmayacağını yaşayıp anlarsın zaten.
Kendi cinsine yine bir sorumluluk biçmedin. Tek taraflısın
Erkeklerin ihtiyaç ve isteklerinin kadınınki kadar önemsenmediğini de anlatmış oldun.
Atlamadım, karşılıklı olduğunu söyledim, zorunluluk yok ortada sorumluluk almak ve mutluluk var. Erkeğe hakaret yok aksine koruyorum farkında değilsin
Her neyse tartışmanın anlamı yok. Ben tercih etmek istemem anlattığın gibi bir şeyi. Erkeğe sevgi yok bir şey yok anlattığında bence.
Senin mantığına bakınca erkek çalışmalı kadın hizmet ve çocuk mu var öyleyse?
Erkeği ezen budur bu arada
Kadın ve erkek olmaktan önce insana insan olarak bakarsan gün gelir işler tersine döner. O erkek hastalanır yatağa düşer sorumluluk alamaz hale gelir kadının erkeğe bakması gerekir hayatta bir sürü ters şey olabilir.
Senin bakış açında bize bir ton yük var her neyse ve hayatta ters giden bir sürü şey olabileceğini söyledim.
Sen dediklerimin özünü kaçırıyorsun, tek yönlüsün ve kurban psikolojisi var bu konuda. Sanıyorum boşuna anlattım o kadar şeyi
Senin anlattığın şeyler bana kendimi iyi hissettirdi mi? Hayır. Bitmiştir
Öyleyse mesajımın yanında 3 nokta var, rahatsız oluyorduysan silebilirsin, senin nezdinde makul bi zeminde olmak zorundalığı yok kimsenin
Erkekleri ezip geçen ve önemsemeyen sizin bakış açınız.
İnsanların fikirlerine düşman değilim ki niye siliyim.
Ne diye gizlendin yorumuna küfür mü ettik sanki?
Şimdi ben fikir yapım ve ilişkimdeki hareketlere hakim biri olarak dediğinizi saygısızlık olarak algılarım. Rahat ve konforlu bi ilişkinin gereği bu, bunu ben değil psikoloji söylüyor, bir erkek prenses mi olsun ilişkide yani, sorumluluk bilmeyen ve çalışıp, kadın hizmet yemek çocuk diyen bir müsilaja kb ama çöp kurumu emanet etmem. Savunduğunuz bu çünkü erkek çalışsın, kadın köle olsun diyorsunuz ve iki tarafı da eziyorsunuz, ben denge taraftarıyım, siz kendi doğrularınızı yaşayabilirsiniz teşekkürler
Benim doğrularım savunduğumu söylediğin şeyler değil ve senin savunduğun şeyler de değil.
Kadınlara bir şey biçmeyip erkekleri eziyorsunuz olarak algılıyorum ben de. Öyle çünkü anlattığınız şeyler.
Doğrunuz nedir mesela
Yine söyliyim. Sizin anlattığınız şekilde bir ilişki yaşayarak hayatımı böyle sürdürmek istemiyorum. Hoşuma gitmedi çünkü yazdıklarını okuduğumda. Napıyım?
Bilmiyorum. Bu konularda sabit bir düşüncem yok.
Ama sizin anlattığınız model beni mutsuz etmeye yarıyor anca napıyım mutlu taklidi mi yapiyim?
Evin geçim sorumluluğu erkeğe aittir deyip de ev işlerini eşit yapmalılar demen erkeği zaten ezmektir bu arada. Kadının ağırlıklı olarak üstleneceği bir şey bırakmıyorsun. E bunu desteklememi bekleme.
Büyük çoğunlukta erkeğindir, bunun aksini nasıl iddia edebiliyoruz pardon
Evin içindeki işler de ağırlıklı olarak kadındadır o halde
Halen adaletsizlik yaptıktan sonra bile sizin fikirlerinize katılarak bir ilişki sürdürmemi bekliyorsunuz ya.
E zaten öyle, bunu sabaha kadar da tartışsak evin işlerini düzenini sağlayan kadındır evlilikte. Bizim şu anki diyalog konumuz çok gereksiz bir halde
Aklımı çıldıracağım anaamm
Konuşmayalım ya fikirleriniz sizin olsun.
Rica ederim silin yorumumu ben bu kadar gereksiz tartıştığımı hatırlamıyorum cidden
Niye gereksiz?
Bir başkası benim hayatımdaki dinamikleri belirlesin istemiyorum yani nolmuş?
Konu bu değil, konu saygısızlık boyutunda artık. Dediğim gibi rica ederim silin yorumumu. Bu kadar gereksiz konuşma yapmamıştım. A diyorum yok Z algılanıyor
Saygısızlık falan yok ortada.
Yazdıklarımın hiçbir yerinde yok saygısızlık.
Ve şunu da tekrar söylicem.
Senin bu düşüncelerine rağmen hayatındaki erkek hastalanır yatağa düşer felç olur kalıcı bir şey olur sana muhtaç kalırsa napacan tüm sorumluluk sana kaldığında?
Güçsüz erkekle yapamam diyip hayatındaki erkeği iyileşemeyeceğini bildiğin bir hastalıkla boğuşurken terk mi edeceksin?
Benim dediklerimi bir gıdım anlasaydınız hayatımdaki erkeğe bu şekilde davranmayacak bilinçte olduğumu bilirdiniz
Ataerkilliği eleştirirken yine ataerkil normları savunmak da sizin düştüğünüz durum. Ama neyse beni ilgilendirmiyor dediğim gibi.
Ha bu arada. Olur da sizin dediğiniz gibi bir ilişki yaşayacak duruma geldiysem eğer karşımdaki kadın sorumluluk sahibi sevgi ve ilgisini benim kadar hissettiren benimle ilgilenen şefkatli ve buna değecek biri olduğu içindir.
Dediğim şeyi yazılı olmasından ya da size uymadığından mı bilmiyorum anlamanız mümkün değil sanırım. Çünkü bu konuyu ilk defa sizinle tartışmıyorum, bu genel bi konudur ve maçosuyla da kibarıyla da konuşmuşuzdur arkadaşlar olarak, dediğim şeyleri uygun ve ölçülü bulmuşlardır. Siz erkeğin daha fazla para koyması noktasındasınız ama üzülerek söylemeliyim ki bir ilişkiniz olduğunda zaten bunu yapacaksınız
Vereceğim çabaya değecek bir kadın olduktan sonra. Nokta...
Enayi değiliz kusura bakmayın.
Ve ben ilk defa erkeğin daha fazla para koymasını bu kadar karşı çıkan bir insan görüyorum çünkü kadınla eşit şekilde para koymak ya da kadının daha fazla para koymasını hoş karşılamaz erkekler. Hukuki olarak olay nasıldır bilmiyorum eşler arası durumu lakin evliliğin maddi yönü çoğunlukla erkektedir hoşlanın veya hoşlanmayın
Bunlar herkesle yapılacak şeyler değil zaten küçük bey, evlilik önüne gelenle değmeyenle yapılmaz
Değecek kadın olduktan sonra dedim.
Yav ayrıca ben belki evlenmicem? Yaşamın amacı evlenmek mi eş bulup? Hiç eşi olmayan biri hep mutsuz mu?
Ben 23 yaşındayım sen 21. Kim daha küçük?
Ayrıca sorumluluk olarak da benim ailemde babam yok ve annemle kardeşime ben çalışıp bakıyoeum artık
Allah aşkına konuyu kapatalım, evlilik temsilidir kaç yaşındasın sen 15 mi, sanki milyarder ve harcadığı para milyonlar. Harcama abicim, belli ki kendin bile bilmdiğin bi fikrin var niye tartışıyorsun brnimle
Benim sorumluluklarım var yeterince.