Arkadaşıma para göndermem lazım İran tebrizde ben izmirdeyim nasıl göndericem NE OLUR YARDİMCI OLUN?
Arkadaşım sadece İran vatandasi bende sadece Türk vatandaşıyım.
Arkadaşıma para göndermem lazım İran tebrizde ben izmirdeyim nasıl göndericem NE OLUR YARDİMCI OLUN?
Arkadaşım sadece İran vatandasi bende sadece Türk vatandaşıyım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Maalesef hükümetimiz İran'a karşı uygulanan Amerikan yaptırımlarına katılmış durumda. Yani müslümanlara ambargo uyguluyoruz, Amerika dedi diye.
Para göndermek istiyorsanız İran konsolosluğu, İran Kültürevi, vb. yerlere gidip sorabilirsiniz. Ya da İran turları var. Türkiyeli aleviler-şiiler İran'da türbeleri ziyaret ediyor filan. O turlarla görüşebilirsiniz, elden verirsiniz ulaştırırlar.
Google play uptıon para transferine bakarnısın
Biraz Araştırdım sorunu gördüm de o uygulama da gönderme var gibi sakın paranı kimseye atmayasın gönder diye
Yok bakınıyorum daha
PTT den gönderebilirsiniz? Şimdi aklıma geldi
Bende araştırıyorum PTT olmaz mı
Paparadan gönderebilirsiniz
Hep araştırmamda uptıon diye bir uygulama çıkıyor
İran ambargo ve yaptırım altında. Yani hükümetin "Eyy Amerika" demesi lafta. İran'a ambargo uyguluyoruz. Hani Rahip Brunson olayında iki haftalık kısıtlı ambargoya dayanamadığımız ambargonun kat be kat fazlası ve küresel şekli. Dolayısı ile yok, İran'a normal bir akrabanıza bile para gönderemezsiniz. Ancak giden birisine elden verirsiniz, o ulaştırır. Yaşamıştım bunu. Yıllar önce bir İran filmine altyazı yapmak gerekti. İnternette ilan verdim. İranlı (Tebriz) bir Türk yaparım dedi. Ve yaptı. Parasını (basit bir para, 300-500 liradır) gönderemedim. Sonra oraya giden birisini buldum, nakit olarak verdim de ulaştırdı.
Türkiyeye gelen bir arkadasi varsa ona ver o getirsin
maalesef yok
O zaman elden ele olucak ya da iran sinirindan soracaksin iste nasil para aktara bilirim diye
Acil para göndermem lazım ben gidemem çalışıyorum
İran'a para göndermek şu anda bazı uluslararası yaptırımlar ve bankacılık kısıtlamaları nedeniyle zor olabilir. Ancak, birkaç alternatif yol denemek mümkün:
1. **Uluslararası Para Transferi Şirketleri**: Western Union, MoneyGram gibi şirketler İran'a para gönderme hizmeti sunabilir. Bu şirketlerin yerel ofislerine giderek bilgi alabilirsiniz.
2. **Kripto Para**: Bitcoin, Ethereum gibi kripto paralar kullanarak para transferi yapabilirsiniz. Kripto paraları bir borsada alıp satabilir ve dijital cüzdanlar arasında transfer edebilirsiniz.
3. **Dost veya Aile Üyeleri**: Türkiye'de yaşayan ve İran'a sık seyahat eden biri aracılığıyla para transferi yapabilirsiniz.
4. **Yerel Bankalar**: Bazı yerel bankalar İran'a para transferi yapmanıza yardımcı olabilir. Bankanızla iletişime geçerek bu konuda bilgi alabilirsiniz.
5. **Havale veya EFT**: İran'daki bankaların Türkiye'de hesapları varsa, havale veya EFT ile transfer yapabilirsiniz.
Herhangi bir yöntem kullanmadan önce, uluslararası yaptırımlar ve yerel yasalar konusunda dikkatli olmanız önemlidir.
Git dovizciye onlar hallediyor.
Herhangi bir dövizci mı İzmir'de ki olur mu
Olur
Lircity ile birkaç sefer gönderdim.
kaç lira
10 bin TL ne oldu?
İran'daki bankaya
Nasıl anlatsana
Western Union
Olmuyor İran seçeneği yok ırak Afrika var İran yok 😡
Золотоя корона da olabilir
Acaip bir uygulama o çözemedim
Genelde sscb bölgesine para göndermek için kullanılıyor ama İran'a da vardır belki