Erkek ödemeli
Hesap ikiye bölünmeli
Kadın ödemeli
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Şimdi ben bu olaya tamamen rasyonel bakıyorum. Evet bizim ülkemizde buluşmalarda hesabı genelde erkekler ödüyorlar fakat buluşmayı kadın önerdiyse kadın hesabı ödeyebilir gayet. Ya da yarı yarıya da ödenebilir bence. Ha bu şekilde olunca pek kıymetimiz olmuyor genelde ama olsun 😂
Yani eğer karşı taraf çok ısrar ediyorsa ödeyebilir ama bir daha ödemeyen tarafın ödemesi gerekir. Ayrı ayrı hesap ödemeyi ben kabalık olarak görüyorum benim yediğim içtiğim neydi diye adisyon fişinden bakılmasını. Ona benzeri Alman usulü%50 %50 ödenebilir. benim söyleyeceklerim bu kadar pp resmi çok hoş bu arada 😀
Ben davet ettiysem ben öderim. Bazı ender durumlarda meselâ benim doğum günümde, kız beni yemeğe çıkardıysa o zaman kız ödeyebilir. Ama genel olarak ben şahsen erkeğin ödemesi taraftarıyım. Erkeğin maddi durumu iyi değilse, işten çıkmışsa ya da çıkarılmışsa o süre geçene kadar da kız ödeyebilir.
Bilmiyorum. İlk buluşmada erkek öder. Kadında görmemiş gibi gittiği yeri kendisine ait sanmazsa sorun olmaz. Sonra karşılıklı anlayış. Esas olan herkesin madfi imkanına göre hareket etmektir. Ancak kız zenginse çocuğu ezmeden hareket ederse o iş evliliğe gider
Cevap
62Cevap
Ben öderim her zaman.. kadına hesap ödetmem tabi ki de
Eee yani milletin parasını niye sen ödeyesin ki gadası
Burada iki tarafında karakter ve medeniyet seviyesi gerçekten önemli.
İlk buluşmada hesabı erkek ödemeli. Kadın da bunu anlayışla karşılamalı ancak hesabı erkek ödeyecek düşüncesiyle de önüne geleni sipariş etmemeli. Bunun maddiyatla, ortamla, gösterişle veya başka bir konu ile alakası yok. Tamamen medeniyet ve nezaket ile alakalı bir durum.
Sonraki buluşmalarda ise erkek yemek ısmarlıyorsa, kadın kahve ile bunu telafi edebilir. Herkes kendi hesabını ödeyebilir. Buluşmaya davet eden taraf ödeyebilir. Erkek üç buluşmada, kadın bir buluşmada ödeyebilir. Bunlar da yine kültürümüzün ve nezaketin koyduğu kurallardır.
Erkek ödemeli. Ama diyelim erkekle, bir cafeye gittiniz, erkek ödedikden sonra, siz derseniz ki, şuraya da geçelim falan. Orada da kendi hesabınızı kendiniz ödeyin bir zahmet. Tamam erkek çağırdı, erkek öder ama. Heryerde defalarca kes değil. Örneğin bir günde, 2 cafede 1 lokantada oturduğumuz oluyor, heryerde erkek mi ödeyecek hesabı.,? Burada ben ödedim. Orada da sen kendi yediğini öde. Tamam bişey yemedin. Bir çay içtin. Onu tabi erkek ödesin. Onuda kıza ödettirmesin. Ama Yemek gibi, sinema gibi şeylerde. Ortaklaşa. Herkes kendi hesabına olmalı
Bu tartışmaya açık, ben ilk buluşmada hesabı öderim. Ama sürekli de hesabı ödersem kabak tadı verir, kadının da bunu düşünüp aksiyon alması gerekir. Almıyorsa yine düşüncemi belli etmeden öderim ama hoşuma gitmez. Evleniriz veya sevgili oluruz orası ayrı, onda verdiğime acımam.
Bu buluşma tipine de bağlı biraz, mesela kadın adamı mekana cagırmışsa belki erkek kişisinin parası yoktur ve bu daveti reddetmek kabalık olacaktır bu yüzdendir ki hesabı mümkün olduğunca kadın ödemeli aynı şey erkek için de geçerli, gene de nezaketen hesap ödemek yerinde bir davranış ama bu hesap sizi incitmeyecekse... minnet etmeyecekseniz...
Üniversite yıllarında benden 7-8 yaş büyük bir kadınla ilişki yaşamıştı. Oteli, yeme içmeyi her şeyi o ödüyordu. Yemin ederim cennet gibi bir şeydi. Bir keresinde İzmir Hilton 22. katta elimde viskim manzaraya karşı birşeyler yapıyorduk. Ben öyle bir performansı hiç bir ilişkide yaşamadım. Yiyip, içip para ödememek öyle güzel bir ayrıcalık ki kadınların bundan vazgeçmek istememesini gayet iyi anlıyorum 😂 ben olsam bu lüksten ben de vazgeçmek istemezdim.
Ya bence de oyle. Herkes kendi yedigini ictigini oderse adaletli olur. Sahsen ben bir kiz olarak 20 yasindayim hayatimda daha once hic bir erkekle bulusmadim karsilikli oturup sohbet etmisligim bile yok. Ama bulusacak olsam cebimde param var mı ona bakarim ilk. Param varsa kabul ederim bulusmayi oturup bir kahve iceriz kendi ictigim kahveyi oderim olur biter. Birazda karsi tarafi dusunmek lazim parasi var mı yokmu?
Selam, bence ilk buluşmalarda ve istisna durumları haricinde ortak ödenmelidir. Veya kız tatlı ısmarlar erkek yemeyi. Erkeğin cüzdan gibi kullanılmasına karşıyım. Eğer kadının durumu yoksa tamam. Veya kadının gerçekten cüzdan gibi görmediğini anlarsam da öderim sorun değil aksi takdirde ortak ödenmeli. Zaten cüzdan gibi gören kadınlar var ise erkekte onu obje gibi görüyor olma ihtimali yükselir sağlıklı bir ilişki değil bu. Nişan olmadan hesap ödemem bu tarz kadınlar için.
Bu sorulardan bıktık be 😄
@dorelendiniz Valla ya jsjsjjs hep o kiz yüzünden
sevgilimle hesap konusunda düşünmeyiz o yemeği öder ben tatlıyı bir o öder bir ben sevgilim çalışıyor ben çalışmıyorum şu an yinede karşı tarafa ödetmeyi sevmiyorum çünkü oda uzak mesafe de yaşıyor buraya gelene kadar masraf ediyor zaten erkektir kadındır yok insani bir durum bu cinsiyetçi yaklaşımı yanlış buluyorum erkek şunu yapar kadın şöyle davranır gibi gibi sevmem
Eşitlik var.
Herkes kendi hesabını ödesin.
Bazen eşitlik bazen cinsiyetçilik yok öyle bir şey
Bir taraftasındır eşitlik var bana göre o halde herkes ödesin hesabını yok öyle işine gelince eşitiz
İşine gelmeyince erkek hesabı öder
Öyle bir dünya yok valla
Ben sürekli hesabı ödemem. Davet ettiysem o davet ettiğimin hesabını öderim, hep sürekli ben ödediğim durumda kendisi bi'şey ısmarlamazsa anlamı kalmaz.
Belki bi manitamız olur hesabını öderiz diye biriktirdiğim parayla araba aldım
öderiz nolmuş :D
Hesabın tamamını erkek ödemeyecekse adamım diye dolaşmasın ortada. O kız da akıllı olup Alman usulü teklif etmeyecek bir sevgili bulsun kendine.
Bir arkadaş aile tanıştırdıysa ya da reelde tanıştığımız biri ile yapılıyorsa buluşma erkek, sanaldan biri ile yapılan buluşmalarda ikiye bölünmeli. Ama adam çok zengin etkilenmiyorsa maddi olarak ödeyebilir
Buluşmayı kim organize etmişse kim buluşalım demişse ev sahibi o dur hesabı ödemeli davet eden davet edilenden hesap ödemesini istemesi sahtekarlık hatta dolandırıcılık sayılmalı madem paran yok ne diye davet ediyorsun😂😂
Eğer duygusal ve paylaşımlı bir ilişki ise erkek ödeyebilir, olmadığında kadın da öder. Ancak normal arkadaşlık ilişkisinde herkes yediğini ödedin. Ha davet eden erkek ise centilmenlik yapabilir. Fakat bu her buluşmada olmaz..
Gerekirse bulaşık yıkarım yine de kadını hesap ÖDETMEM!
Ben öderim ama bu bende huydur param varsa öderim bu bir zorunluluk değil kimse kimsenin birşeyini ödemek zorunda değil adam gayet haklı parayı kolay kazanmıyoruz
Herkes kendi yediğini içtiğini ödemeli...
Sonuçta adamın yanındaki kızı olmadığına göre sevgilisi olduğuna göre yarı yarıya ödenmeli... Her şeyi de erkeğe yüklemek doğru olmaz
Erkekler yapı gereği bi tık vericiler aslında bizim kültürümüzde. Hesap ödemek zorunda değiller, bence de ödememeliler ama genelde hesap ödetmezler. Ödettiyse o kızdan hoşlanmamıştır
Hesap ikiye bölünür.
Hiç yalakalığa gerek yok. Sadece evli erkek, evli olduğu kadının hesabını öder. Evli olmadığı bir kadının hesabını ödemez.
Ben türküm ve türkün alman usülü ile işi olmaz eğer gerçekten değerliyse o kişiye hesap ödetmem tabi benim için değeri ile alakalı değersizse zaten plan yapmam
Davet eden kimse o ödemeli eğer fikir ikisinden de çıktıysa bir tarafın parası yoksa diğer taraf ödemeli ama ikiside çalışıyorsa herkes kendi hesabını ödemeli
Sevgilimde yoksa ben ödüyorum bazen, onda varsa zaten o ödüyor ya da ben yemeği odediysem o tatlı ya da kahveyi ödüyor. İkimiz de birbirimize destek olmaya çalışıyoruz
Malaasef doğru kızlar eşitlik isteyipte biz bireyiz kadın değil cinsel obje değiliz deyipte hala erkeklere parasal vasıflar yüklemeniz zaten ne kadar saçma 4ptal bir varlık olduğunuzun göstergesi eğer eşitsek sen de bireysen ben de bireysen paralarımız da eşit hem aytanım dökülmesin hem popom sıkılmesin hesabı sizinki
Bir ilişkide böyle şeylerin hesabı yapılmamalı, bir gün o öder bir gün ben öderim sen ben yoktur bir ilişkide biz vardır, tabi gerçek sevgiyse
Hangi taraf mutlu ise o ödesin. Ne kadar büyütüldü bu olay. İsteyrn ödesin. Rahatsız olan buluşmasın yeter bence.
date erkek ödemeli bence ya da olabilir aslında ikiside öde bilir ama normal hayatta arkadaş vs herkes içtiğini ödesin
Alman usulu olmalı, örneğin kızı akşam yemeğine çıkardın o zaman erkek ödemeli, normal bi buluşmada alman usulunden yanayım
Erkek erkeğe evet herkes kendi içtiğini ödesin ama bi bayanla oturuyorsan Türklerde bayana hesap ödetme diye bir şey yok erkek öder
Bırakın Avrupai ayakları. Türk örf ve adetlerine gore hesabı erkek öder arkadaş. Özellikle ilk buluşmada.
İlk buluşma. hariç ortak ödenebilir bence de şahsen ben kendimi kötü. hissederdim hep karşı taraf ödese..
Davet eden hesabı öder.. Bu iş böyledir.. Ortak karar alınıp giden bir yer için bu olabilir.. Ama onun dışında davet eden hesabı öder :)
Saçmalık, benimle buluşmaya gelmişse ben öderim konu tartışmaya bile kapalı.
Biz eski toprağız kadına hesap ödettiğimiz görülmedi.
Sevgililik flört tarzı bir şeyse erkek ödemeli normal arkadaşlıkla herkes içtiğini ödemeli
Normalde erkek derdim ama kizlar bunu artik o kadar suistimal ediyolarki diyesim gelmiyo ve bu ekonomik koşullari ve hayat pahaliliğini düşünürsek ikiye bölmek ya da herkes kendi tükettiğini ödemesi mantikli geliyor bana da
Üzülerek söylüyorum ki üniversitedeyken parası olmadığı için date e çıkan, "bari karnım doysun" diyen tanıdıklarım oldu. Suistimal olayına katılıyorum
Şu ana kadar buluştuğum hiçbir erkeğe hesap ödetmedim şahsen ama o aradaki samimiyete bağlı. Mesela ilk buluşmayı erkek öder sonra derki 2.'de senden olsun diyip diğer buluşmayı da garantiler gibi.
İlk buluşmada da kadına ödetmek olmaz erkek ödemeli sonraki duruma anlaşmaya göre değişir
erkek odemiyorsa o kiz erkeginkini de odeyip yoll versin. bir dr ilk bulusma ak. erkek jest yapar
Flörtse erkek ödemeli
Arkadaş ortamıysa ortak olmalı
artik eskisi gibi degl ortak odenmeli boyle bir durum soz konusysa
Haklı bence. Olur da bir görüşmeye çıkarsam görüşmeden önce bunu kesin kararlastirip gidicem
Kimse kimsenin sponsoru falan değil, kim ne tukettiyse onu ödemelidir.
Alman usulü iyidir neden bir tarafa hesabı yükleyelim ki
Karşımdakinin tavır ve tutumuna bağlı arkamdan paramı yedi dedirtmem.
Valla burada verilen cevapla o an yapılan farklı onu soyluyumde😂
Ya aslında şöyle bı seferlik ben öderim bir dahakine o , hani hep erkek ödemek zorunda degil
Bana göre bir kadına hesap ödetmek çok ayıp bir şey..
İkiye değil herkes kendi yediğini veya içtiğini ödemeli
herkes kendi yediğini ödesin ilk buluşmada bence.
İlişki eninde sonunda bitiyor kimse kimseye para harcamamalı
Valla herkes gendi yediğini ödemeli guuzum. Ben de hanımla ilk danıştığımda çay içtim 50 tl kendisi karamel fociato diye bir şey içtiydi 250 tl ödetti bana. Sonradan anladım bu gadın benim garim olmalı diye
Bence de herkes kendi yediğini ödemeli ya cidden saçmalik erkeğin ödemesi niye ödesin ki mk karisi değil eşi değil çok saçma
her ikisi de ogrenciyse ortak odenmeli. Ama her iki taraf calisiyorsa erkek odemeli
Adaletli olan her ikisinde ama
Birisi erkek veya kadın ödeyebilir
Aslında insan sevdiğine hesap ödetmez düşüncem işlerine gelince kurban olurum diyorlar kurban olma insan ol
Normalde herkes kendi ictigini oder onun disinda kim uygunsa o oder
Kesinlikle katılıyorum 😊👍
Arkadaşsa davet eden veya herkes kendininkini ödesin.
Sevgiliyse paylaşımlı olur zaten.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?