Herkese selam!
Evleneceğiniz kişinin maddi gücü sizin için ne kadar önemli? Duygusallığı bir kenara bırakıp gerçeklerle cevaplayalım, gizli kullanıcıları bekliyoruz. Bu arada aranızda babası armatör falan olan varsa beni alabilir. :D

Herkese selam!
Evleneceğiniz kişinin maddi gücü sizin için ne kadar önemli? Duygusallığı bir kenara bırakıp gerçeklerle cevaplayalım, gizli kullanıcıları bekliyoruz. Bu arada aranızda babası armatör falan olan varsa beni alabilir. :D

Özellikle maddi durumu için birini tercih etmem ama sevdiğim kişinin de eve katkısı olacak kadar kazancı olmalı ya da bir mesleği. Hiç para benim için önemsiz, aşk olsun yeter demedim çünkü tüm faktörler bir bütün, biri eksik kalınca diğerlerini de etkiliyor haliyle.
Bana yine video perileri geldi görüşü okuyunca😅
youtube.com/shorts/6wqMHeGYNxY?si=MAJ5fPHJtKKfO0mA
Cogu kisi icin boyledir bu. Benim icinde ben calissam da calismasam da erkegin kazanci aileye, cocuklara yetmeli. Kadinlar genelde hamilelik, dogum ve cocuk olunca işe ara veriyor ve bu bazen uzun olabiliyor. Kimi işe ya hic dönmüyor ya da donmesi zaman alıyor. Kadin kazanirsa biraz daha bolluk olur. Ama kazanmiyorsa, tek kazancla aile zor durumda kalmamali.
Kadinin destegi olmadan, erkek tek kazanc olarakta aileye, masraflara maddi olarak yetebilecek duzeyde olmali. Erkegin kafasi da, kadininda cocuklarin kafasi da maddi olarak biraz rahat olabilmeli. Erkek bu guveni basta kendisine sonra kuracagi/kurdugu aileye verebilmeli.
Zorunlu ihtiyaclari rahat karsilayabilmenin yaninda belki luks sayilabilecek (tatil vs gibi. Bu tarz seyler olursa bir nefes olur ama olamiyorsa cok gerekli de degil) ya da kenara ufakta olsa yatirim icin veya zor gun parasi vs gibi bir miktar kazancindan geriye koyabiliyorsa cok daha iyi olur. Luks sayilabilecek seyler olmasa da aile refah icinde yasabilmeli, gecim derdi cekmemeli en azindan.
Cevap
21Cevap
Hayır değil ben karaktere aşka bakarım sadece
Oncelikle maddiyata bakilir, buna kimse "bakmam" demesin komik duruyorsunuz cunku :). Tek kriterim para olmaz ama para onemli, sadece sevgi yeterli degil ve bunu buyudukce daha cok anlayacagimi dusunuyorum, hic calismayan erkekle sevsem de evlenmem mesela her ikimizin de birbirine yakin gelirleri eve getirmesi lazim ki refah icinde yasayabilelim, evlilik bi son degil baslangic yani tabiki 3 ev parasi biriktir oyle gel demiyorum ama en azindan bir ev tutabilecek ev esyalarini da alabilecek birikim olmadan da evlenilmez, her iki taraf ta bu birikimi getirecek. Erkegin de bu arada kadinin hamilelik durumuna karsin evin gelirini yeri gelince saglayabilmesi lazim veya onceden bu konu icin birikim yapmak daha mantikli. Ben her seyin beraber olmasi kafasindayim sadece erkek veya kadin degil, yeri gelince de tek taraf sorumlulugu alabilmeli :)
Tesekkur ederimm :)
Ben maddiyata hiç bakmıyorum diyen kadın yalan söyleyen kadındır. Erkek çok zengin olmasa da iyi ve düzenli bir geliri olması beklenir ki evliliği maddi açıdan sürdürebilsin. Erkeğin diğer özellikleri ise kadın tarafından sonradan irdelenerek değerlendirmeye alınır. Bazıları erkekle yalnızca maddiyat için evlenir bazıları da hem maddiyat hem de erkeğin başka özellikleri sebebiyle onunla evlenir. Ama ortak yönleri maddiyattır.
Kesinlikle.
@Slav_Kurt14 dogru yanlari var ama soyle
Maddiyata bakilir bu bir gercek ve maddiyata bakmak kotu bir sey degil herkes konforlu bir hayat ister oncelikle tum kadinlar paraci veya paradan sonra diger kriterlere bak triplerine girmeyin o havayi sezdim sanki yorumunda.
Hem maddiyat hem de ask onemli sadece ikisinden biri de olmaz eve para getirmeyen erkegi napayim ben? Ben de calisicam o da calisicak, ben birikim bile yaparim cocuk dusunursem eger, hamilelik surecinde erkegin ustune cok yük kalmasin diye. Sadece para da yetmez sevgi ilgi gostermeyen adami napiyim bir omur niye gecsin onla? Kendisi calismayip zengin koca arayan tiplere ben de uyuz oluyorum veya kendi orta olup ust sinif arayanlar ama ornegin ben hem ask hem maddiyat diyorum. Buyudukce de askin hic yetmedigini de daha iyi anlayacagimi dusunuyorum. Liseyi yeni bitirmis bir kizin gozunden :)
gelir miktarına şu ana kadar bakmadım. çalışkanlığı ve sorumluluğuna baktım her zaman. babadan zengin olan ama sorumsuz olan elendi. yolun yarısına gelmiş ama hala bi sonuç bi başarı bi ilerleme kat edememiş olan elendi. yıllarca garsonluk kargoculuk yapan ve ailesiyle yaşayan elendi. bunlar cesaretsiz ve sorumsuz kişilerdi. ama sorumluluğunu bilen, ayağı yere basan, gelecek için mantıklıca düşünen ve hayatının sorumluluğunu alan asgari ücretli ve ilerlemek için gayret eden kişi kazandı.
FAKİRLİK DEĞİL MIYMINTILIK VE SORUMSUZLUK KAYBETTİRİR RIZIK ALLAHTAN
Vallahi maddi durumu o kadar önem vermiyorum açıkçası sadakatli güvenebileceğim bir insan olmalı yani bir tarafında bir boşluk var Sevgi boşluk o boşluğu dolduracak kişiye ihtiyacım var benim yani maddi durumu şu kadar olacak bu kadar olacak diye bir şey dert etmem asgari ücretle mi çalışıyor gerekirse ben de bir işe göre çalışırım
Bu zamana kadar böyle tercihlerim olmadı. Aa şu zenginmiş, aa şunun parası varmış gözüyle kimseyi gözüme kestirmedim, kestirmem. İnsanlar paraya çok değer veriyor olabilir ancak para herşeyi satın almıyor. Yuva kuran çoğu insan da borç ve harç üzerine yuva kuruyor. Çevremde görüyorum beş kuruş bikirimi olmadan evlenen insanlar. Bir bakıyorum yuva kuran insanlara yardım eden onca insan oluyor. Burada amaç hazıra konmak değil, zorluklara birlikte göğüs germek olmalı.
Benim ailemin ekonomik durumu iyi, onun ailesinin de ekonomik durumu kesinlikle iyi olmalı. Büyük konuşuyorum evet ama çulsuz bir adamın kızıyla evlenip senelerce çektiğimiz çilenin karşılığı olarak sahip olduğumuz malı mülkü onunla paylaşamam. Parası olmayan ailenin kızıyla işim olmaz.
Sevgi güzel şey ama kimse hayat standardını altında da yaşayamaz. Kirayi, faturalari kocana olan şevginle ödeyemezsin gerçekçi olmalı..
Zengin koca avcısı değilim evlenmem karşılıklı aşk ve güvene bağlı.
Maddi durum belirleyici olmaz kesinlikle benim tercihim olacak erkekte.
Benim için "yeterli gelir" kavramı yok, kadının ve erkeğin karşılıklı aşk ve güven hissetmesi konunun anafikri zaten de. Para kadın ve erkeğin çabalarıyla bir şekilde kazanılabilir zamanla.
Lükse gerek yok ama refah içinde olmalıyız. İkimiz de geçim derdi yaşamamalıyız.
Aşk yeter demiyorum işte. Kocaman bir yalan bu. Maddiyat zorunlu bir şey gözümüz üstlerde değil ama kimse kuru ekmeğe razıyım demez.
Tabii ki dee, değildir diyenin hayattan haberi yoktur
Maddi durumuna bakmam ama çalışıyor olması lazım. Evi nasıl geçindiricez yoksa
İki tarafın güzel bir evlilik geçirmesi için maddi durum şart. 😃
Aynen öyle. 😂😂
Evleneceğim kişinin maddi durumu tabii ki önemli. Bunu sadece para gözlülük olarak algılamayın. Evlilikten sonra sorumluluklar gelir faturalar çocuk çocuğun masrafları o bunları karşılayabilecek nitelikte biriyle olmak isterim.
Ailesine bakabilecek bir durumda olmalı en azıdnan.
Her ne kadar evet diyecek olsam da insan sevince gözü bunları görmüyor maalesef.
Maddi durumu benim için önemlidir. Önemli olan birbirini sevgi saygı güven vermesidir. her şey parayla mutluluk değildir, sadece evini geçindirmek için düzenli bir hayatımız olmasına bakarım.
Zengin olmasına gerek yok ama benden az kazansın istemem. Bu durum aramızda sorun olabilir.
Ben ciddi anlamda iyi bir maaş almıyorum o yüzden sorun yok haha
Yani rahatıma düşkün bir insanım parayıda severim yalan yok kendim çalışıp kazanıyorum karşı taraftanda aynısını beklerim. Zengin olmak zorunda değil ama ay sonunu getirebilirmiyiz diyede düşünmek istemem şahsen.
Maddi durum her iki taraf içinde önemli bence şu an ki ekonomide özellikle ama her şey de para değil tabi huzur önemli
Erkek olarak değil tabi kadınların dili başka söylede bilinç altında mutlaka belli bir rakam kriter vardır
İyi bir hayat yaşayacak kadar para kazansak birlikte yeter
Orta halli olması sorun teşkil etmez ama geçim sıkıntısı yaşayacağım bir adamla evlenemem.
Önceden önemli değil derdim ama sanırım artık önemli rahat bir yaşam için gerekiyor ama bu demek olmuyoki oturup ta koca parası yicem bende çok çalışan başarılı olduğumu düşünen bir insanım
Maddiyat değilde çalışkan, sorumluk sahibi insan çok severim
Değildi parasına gerçekten bakmadım evlenirken.
Kadınlar için erkek den önce para gelir. Sonra erkek geliyor.
Benim hayat standartlarımın altında bir yaşam sürüyorsa evlenmeyi düşünmem.
Evleneceğim kişinin maddi durumu benim için tercih sebebi değil. Parası çok fazla diye biriyle evlenmem fakat benim yaşam standartlarımın altında birisiyle de yapamam.
Gerçekçi olmakta fayda var. Kadınlar kendinden düşük adamlarla mutlu olamaz. En azından eşiti olmalıdır
Tercih sebebi değil ama önemli bir sebep, ne yiyip içeceğiz herşeyi ben mi düşüneceğim kalsın böyle biri
Bence önemli sürünmemek için asgari koşulları karşılamalı kişi.
Erkek halimle zengin ve karakterli kız bulsam evlenirim yani kızlar için düşünemiyorum bile
Her kadın maddiyata önem verir bence evlenen erkekte kadının maddiyatina önem vermeli.
Bütün kriterler bittikten sonra bakacağım son kriter olur bu
Ev hanımı istemem şahsen markette kasiyer hatta bi yerde çaycı temizlikçi bile olsa işi olsun isterim hanımımın
Değildi taaaki evlendikten sonra anladım hem benim için hem çocuklarım için çok önemliymiş
Sürekli aynı soruları sormasanız mı artık sıktı
Sevmedikten sonra hiçbir önemi yok
Maddi durum şart, yoksa çoçuklarına nasıl bakacaksın? Evi nasıl geçindireceksin.
Evleneceksem maddi durumun yerinde olması lazım, sonu boşanmayla biten bir evlilik istemem.
Para umrumda bile değil biriyle kafa yapım uyuşmuyorsa isterse dunyanin en zengini olsun katlanamam
maddi durumu çok iyi olmazsa evlenmem 3 evi 2 arabası ayda 200 bin geliri olcak
Evi olan, 36 bin tl maaşı olan biri ile olur mu?
Hayır zerre umurumda olmaz
Geçimi iyi olsun rezil olmayalım Yeter
Bence birçok kişi için artık öncelik maddi durum
Sırf bunun için tercih edilmez
Fark etmez benim icin umursamam
Sadece maddi durumu iyi diye evlenmem
Değil tabi ki ama kızların öyledir
Benim için önemli değil.
gönlü zengin olsun yeter
Çokta önemli değil ben iyi kazanıyorum zaten
Önemli bir konu değil
hayır bir özelliği yok