Herkes boğa sezonu artık geldi diye beklerken düşüş üstüne düşüş gösteren kripto piyasası sizce toparlanır mı? Bu keskin düşüşler neden gerçekleşiyor bilginiz var mı?

Herkes boğa sezonu artık geldi diye beklerken düşüş üstüne düşüş gösteren kripto piyasası sizce toparlanır mı? Bu keskin düşüşler neden gerçekleşiyor bilginiz var mı?
18 binden 73k ya gidip Ath yapmış bir Btc Grafiği var karşımızda. Elbette bir geri çekilme olacaktı. Ath üstüne Ath yaparsa nasıl alım yapacak millet. Piyasada Short atmayı bilen kaybetmez. Tecrübesiz bir şekilde gidip Short atayım vurayım kaçayım diye düşünen Kıçına giyecek don bulamaz. Girmeyi düşünen varsa kasanın %80 i spotta %20 si kaldıraçta olacak şekilde girebilir. Kaldıraçta olan miktarın da sadece %10 u ile işlem açılıp gerisi marjine çapraz şekilde bağlanmalı. Kripto piyasası bozdu. Çinliler gelene kadar böyle devam. Sec Fed ve Powell sağolsun
Peki sence Fed in faiz oranını düşürme kararı ile birlikte düşüş sürer mi yoksa çıkış trendi için Ağustos a kadar beklemek mi daha isabetli olur?
Piyasa her zaman tuzak halindedir. Kazandığını söyleyen kesim azınlıktadır. Bir gün kazandırır iki gün kazandırır. Her gün kazandırır. Ama 1 gün kaybettirirse donuna kadar alır. şu an piyasada değilim ve elimi ayağımı çektim. Btc 20 lere salana kadar da girmeyi düşünmüyorum. Salarsa da ufak tefek denemeler atarım. Geçmiş grafiğe baktığın zaman halving sonrası Athler aylar sonra olmuştur. Ama bu defa hemen halving sonrasında oldu. Bence yükseliş bitti sıra düşüşte. Ama hiç belli olmaz. Her halving döneminde piyasayı manipüle eden bir oyuncu giriş yapar. Doge, Shiba , Pepe bunun en güzel örnekleri. 2025 yılında da Pi coinin manipüle edip yeni oyuncular çekeceğini ve ardından çok zayıf bir ihtimal olmakla birlikte yeni Ath'ler yaşanabileceğini düşünüyorum.
Boğa hiç gelmiycekmiş gibi konusuyorsun :) Bir de pi coin daha piyasaya bile çıkmadı anca uygulamada kendini kastırıyor :) Sence etkili olabilme ihtimali var mı 250 milyondan fazla kişi kazıyor bunu. ERlinde 10.000 adet ve üstü olan bir sürü kullanıcı görüyorum.
Piyasaya çıkmış olsa zaten etkili olmaz. Bir coinin piyasaya çıkış şeklidir önemli olan. 250 milyon dediğin rakamın doğruluğunu bilmiyorum. Ama şöyle düşün. Her önüne gelenin indirdiği ve kazım yaptığı bir uygulama. 50 bin kullanıcı tecrübeli ve kriptoyla ilişkili olsun ötesi yok. 200 BİN yeni kullanıcının piyasaya giriş yaptığını ve çeyreğinin bir miktar btc aldığını düşün. Ayrıca elinde çok miktar bulundurmanın fiyatın yüksek olmayacağı anlamına gelmez. Btc alternatifi olmayı hedefleyen bir coinden söz ediyoruz. Token değil Coin. Arada dağlar kadar fark var. Saçma sapan tokenler bile piyasayı manipüle ederken yıllardır adından her alanda söz ettiren bir coinin piyasaya etkisi olmayacağını düşünmüyorsun sanırım ^^
Aslında ben çıkacağını zannetmiyorum :D Ama dediğin doğru 50 yaşında bırak koin piyasasını iban ne onu bilmeyen insanların telefonuna dahi yükleyip kas bunu kas bunu demişler. Ne kyc bildirimi yapmış ne sanal cüzdanı var ne bir ekosisteme kaydı var. Şu konuda sana katılmıyorum ama 2025 ilk çeyrekten sonra boğa gelecek 20 bine düşmesi imkansız boğadan önce. Boğa bittikten sonra 22 bin civarına düşeceğini tahmin ediyorum
2 ayı sezonu önce 6500 lere geçen ayı sezonu da 11 binlere düştü. Aynı performansı sürdürürse 18-20 arası olur ama ben garantiye alıp kendimi 22 binden işlem yapabilirim. Uzun vadeciyim kısa vadede işlemler yapabilmek için bu boğa piyasasından sermaye almal amacıyla girdim. Erken girmişim %40 değer kaybetti koinler. Bu da boğa da 4-5 katı kazandırmayacakta 2-3 katına razı edecek demektir. Pehhh. Bakalım hayırlısı...
Bakalım. Zaman gösterecek. Kaybedeceğim bir şey yok. Günde bir defa girip tıklamak arada sırada tweetleri okumak bence zaman kaybı değil. Asıl çıkarsa kazmadığı için pişman olacakları düşünüyorum ben D
Temel sebeplerden biri taleplerin tükenmiş olması bence.. Malum borsanın işleyişi talep ver arz üzerine kurulu. Fakat bir crypto broker olarak bunun beni etlidiğini söyleyemem. Çok uzun vadeli yatırımcılar bundan etkilenir. Oysa bizim için harika bir avantaj oldu.. Tabi borsanın talep ver arzlarının değişmesi ülkelerdeki crypto paraya karşı bazı siyasi kararlar almalarıda oldu.. Yeni yıl dönemlerinde çok güzel bir çıkışlar yaşanacağını düşünüyorum. Malum çin borsasıyla yapılan anlaşmalar sonuç verecektir..
Amerika'nın elinde bir sürü btc var. Muhtemelen bunları satıp, Ukrayna'ya tank alıp verecekler. Bu haber piyasaya düştüğünden beri btc çakılıp duruyor. Savaş ekonomik kriz ve yaptırımlar de büyük etkenlerden birisi. Bana kalırsa eskisi gibi, alt coin boğası hiç gelmeyecek gibi duruyor.
2010 larda Amerikada bir yarırım şirleti vardı o batmış bir çok kişinin bitcoin içeride kalmış. onun geri ödemeleri oldu onhn için satış oldu. Birde Almanya devleti biraz satıp para akladı😅
Cevap
6Cevap
ABD de faizler sabit normalde düşüşe geçmesi gerekiyordu beklenilen olmayınca beklentinin şişirdigi fiyatlar geri çekildi.
bence ekonomi ama hiç anlamam
Mtgox şirketi yüzünden bunların hepsi bide Amerika ve Almanyalımda payını unutmayalım
Dünya piyasaları oldukça değişken
İyi oldu herkes saldırmıştı
Ayı sezonunda para çekiyorlar akıllım
Nazara.
İndirime
Ney ney? 4 xper alma her sorudan da kanks :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?