20 yıl önce dedem vefat etti, babam dedemin evini sattı bu durumda veraset vermiş midir?
2016 da babam vefat etti dedemden kalan tarla var satmak istiyoruz babam vefat ettiği için hakkı çocuklarına bölünmüş oluyor dimi? Ama ben veraset vermedim şimdi benim de veraset vermem gerekiyor mu? Ben yurtdışındayım nasıl satabiliriz burayı?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Veraset ilamı vermek zorundasın kanks. Ayrıca Yurt dışından satmak için birisine vekalet vermen ve satışı onun yapması gerekiyor. Genelde bu konularda çok fazla dolandırıcılık işleri dönüyor dikkat etmek lazım. Baban dedenin tek çocuk mu? Yani dededen kalan mülk tek basına babana ait ise evet siz çocukları arasında pay edilir. Ama amcaların var ise ve babanlar zamanında buraları pay etmemişse olay daha da karmaşıklaşır.
Cevap için teşekkürler. Hayır halalarım var burayı benim eğitimim için satacağız halalarım satmak konusunda tamam dediler sorun yok. Onların hakkı var , bir de babamın vardı yani 3 çocuğa bölündü. Babam dedem öldülten sonra evini satabildiyse veraset vermiştir değil mi? Şimdi bi de ben mi vermeliyim? Yurtdışından veraset veriliyor mu? Yoksa sadece vekâlet yeterli mi?
Kanks direkt kendin gelmelisin. Şöyle bir durum da var, çift vatandaşlık mı var yoksa sadece Türk vatandaşlığımı bu da önemli. Noterden çıkarabilirsin. Satış için bütün hak sahipleri imza vermek zorundadır. Veraset verilir. Belge alınır daha sonra satış için imzalar alınır. Paralar banka yoluyla paylaşılır. Bunu yapmaz isen ileride sıkıntı yaşayabilirsin. Halanlar sana hibe etse dahi onlara banka yoluyla gönderip gidip bankadan çekin parayı. Daha sonra oluşabilecek sorunlar ( halan vaz geçti pay istedi) Veyahut birileri çıkıp hak iddia etti bu durumda mahkeme kararına göre borçlandırılabilirsiniz vesaire. Verasetin amacı hani böyle bir durum var bak ben işlem yapıyorum demektir.
Hocam her şeyi geçtim , benim gelmem şartmı konsolosluktan tam vekâlet vs veremem mi? Ben gelemem çünkü tc vatandaşıyım sadece yoksa gelirdim ama gelemem. Sorun burada.
Ben anlama vekâlet versem benim adıma alması için bu olamaz mi?
Kanks Orada Türk konsolosluğuna giderek de vekalet verebilirsin. Vekalet vermekte problem yok ama veraset için ya vekalet verdiğin kişi ya da kendin olmalısın sadece. Orada konsolosluğa sor mutlaka %90 annen de veraset ilamı verebilir ama avukat vekaletle kesinlikle işini halledebiliyor. Bu kadarını biliyorum. Konsoloslukta yönlendirirler mutlaka, orada sorarak daha net bilgi alabilirsin. Hatta telefondan bile bilgi alabilirsin.
Hocam ablama genel vekâlet versem benim adıma veraset veremezmi
Bak senin için avukat arkadaşımı aradım. Mirasçılardan herhangi birisinin başvurusu yeterliymiş. Ablan da başvurabilirmiş yani.
Sadece satış için vekalet vereceksin kanks.
Sen harika bir detaysın! Yani örnek veriyorum halam veraset ilanı verdi diyelim (çünkü o da mirasçı) bu yeterli dimi , ve satılacağı için ablama vekâlet vericem sadece bu kadar değil mi?
Aynen o şekilde oluyor.
Tamam harika çok teşekkür ederim
Rica ederim iyi günler dilerim
Bu tür durumlarda yerel bir avukattan veya noterden profesyonel destek almanız önemlidir. Onlar size bu süreçte doğru adımları atmanız konusunda yardımcı olabilirler.