3 ay sonra evleniyorum evlendiğim gibi de çalıştığım kurumdan Tazminatımı alacağım inşallah ama Ayrıyetten Emekli Sandığı babamdan da yetim aylığı alıyorum çünkü onu Özel sektörde çalıştığım için kesemiyor sadece devlet memuru olursam kesiliyor ya da evlenirsem istiyor şimdi yetim aylığı için çeyiz parasına başvurduğum zaman onu da alabiliyor muyum Çünkü yetim aylığı kesilmiyor sadece evlenince kesiliyor benimkisi İnternette de çalışması durumunda çeyiz parasından faydalanamayacağını gördüm Çünkü yetim ayrıldı çalıştığı zaman kesiliyormuş yani yetim aylığı alırken nikah yapılması gerekiyormuş Ben zaten yetim aylığı alıyorum teşekkürler
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
alo 170i ara her seye net ce ap alirisn ama bildigim kadarıyla evelilik parasi aliyirusn sonra maas annene geçiyor
Maaş Zaten anneme geçiyor ama ben çeyiz yardımından bahsediyorum Benimki evlendiğim için kesiliyor SSK'lı bir işe girince kesilmiyor benimkisi
Hani çalışırken SSK'lı kurumdan almış olduğum tazminatım oluyor evlilik nedeniyle çıkmış olduğum için maaştan da sadece evlilik nedeniyle ayrılıyorum çalışırken kesemiyor
tamam zaten ziraaten alcaksin 10 maaş evlilik yardimi olarak ama basvuru yapinca evelndikten sonra alıyorsun öncesinde de vermiykrlar
Hakan Bey ben öncesini demiyorum zaten halihazırda çalıştığım kurumdan örnek veriyorum özel bir diş kliniğinde çalışıyorum Oradan evlilik nedeniyle ayrıldığım için tazminat alıyorum bir daha çalışmayacağım aynı yerde ama halihazırda ben çalışırken zaten yetim aylığı alabiliyorum memur emeklisi babamdan aynı zamanda evlilik nedeniyle Yetim aylığım kesildiği için çeyiz parasına da SGK'ya başvuracağım yani biri özel kurumdan almış oluyorum patronumdan Diğerini de devletten
evet
Çeyiz Parasını Aldıktan Sonra Yetim Aylığınızda %100 Kesilir.
Hayır şunu söylüyorum şimdi ben çalışmış olduğum tazminatı alıyorum ya özel sektördeki kurumumdan evlendiğim için alıyorum ama aynı zamanda halihazırda yetim aylığını da almaya devam etmiş oluyorum evlenene kadar ama SSK'lı bir kız özel sektöre girdiği zaman çalışmaya başladığı gün kesiliyor Ama ben almaya devam ediyorum yani nikah nedeniyle kesilmiş oluyor Aynı zamanda Devleti de çeyiz parası için başvurmuş olabiliyorum Ama özel sektörde çalışan SSK'lı Yetim tazminatını çalışmış olduğu kurumdan alabiliyor Çünkü yetim aylığını halihazırda alamıyor çalışmış olduğu için birini seçmek zorunda ama ben çalışırken alabiliyorum
Ben Sizin Ne Demek İstediğinizi Gayet İyi Anladım Hanımefendi. Aynı Gün Şöyle Kesilir Yanılmıyorsam 2002'den Önce Emekli Olanların Ki Kesilmiyor Zamanında Bende Yetim Aylığı Alıyordum 25 Yaşıma Kadar Hem Çalıştım Hem Yetim Aylığı Almaya Devam Ettim Sonra Zaten Devlet Otomatik Olarak Kesiyor O Yaşa Geldiğinde Erkeğin Kadının İse Evleninceye Kadar Sürdürüyor. Demek İstediğim Eğer 2002'den Sonra İse %100 Kesiliyor Çünkü İşte O Yüzden Kesinti Yaşanıyor
Demek istediğimi anlamanız şöyle oluyor SSK ve bağ-kur'da birleştirildiği için yetim kız mesela SSK'lı babasına yetim aylığı alıyorsa SSK'lı bir işe girince kesiliyor ama benimkisi memur emeklisi 35 yıllık polis memuru olduğu için ben alabiliyorum yani memur emeklisi Babamdan aldığım için SSK'lı bir işe girdiğim zaman kesilmiyor net olmuştur herhalde
Sadece memur olursam ya da evlenirsem kesiliyor yani özel sektördeki aldığım tazminat etkilemiyor
Daha İyi Oldu Bence :) Ama O Dediğim Yılı Dikkate Alınması Gerekiyor. Şimdi Alo 170 Ara Diyeceğim de Oradakilerin de Pek Bilgisi Yok Şimdiden Söyleyeyim En İyisi SGK Binası Bulunduğun Yerde Uzak Değilse Oraya Git Yüz Yüze Konuş
Benim babam şöyle söyleyeyim 2002'de falan zaten geç evlendikleri için hemen 5 yaşındayken falan emekliydi maalesef benim yetim maaşı aldığım kurum 4C Emekli Sandığı çalıştım kurumsa 4A Evet Evet kahvaltı yapayım Birazdan arayacağım
İnşallah Sağlam Bi Cevap Alabilirsiniz Oradan :) Afiyet Olsun Şimdiden
İnşallah ya alacağım da 3 kuruş zaten onu da hesaplıyorum maalesef
Yapacak Bir Şey Yok Hanımefendi Evleniyorsunuz Sorumluluk Gerektiren Müessese Çünkü Hem Maddi Açıdan Hemde Manevi Açıdan Zorlanırsınız İster İstemez Özellikle Bu Şartlarda Elbette İnsan Azda Olsa Elinden Tutacak Bir Şeyler Arıyor Az Veya Çok Devlet O İmkanı Vermiş En Azından Siz Alabiliyorsunuz Veya Alabilmek İçin Evlilik Yoluna Girmişsiniz Ne Güzel. İmrendim Valla :)
Alabilmek için derken normal eğleniyorum ve bekar ilk evliliğini yapan yetim kızlara verilen bir yardım onu da babamın maaşından faydalanıyorum yani diğeri de çalışmış oldum alın Terim tazminatım o kadar da alayım
Evleniyorum sesli klavye yanlış yazmış
Elbette Alacaksın Tabi
Yani sonuçta herkesin Ailesi dağ gibi arkasındayken biz boynu bükük duruyoruz onu da unutmayalım benim babam kaç yıl bu devlete hizmet etmiş birisi birçok kişinin babası gibi tabii ki
Öyle Tabi Ki Sende de Mi Yok Anne Baba Vefat Felan Mı Ettiler :(
Maalesef
Allah Rahmet Eylesin Mekanları Cennet Olsun İnşallah Kusura Bakma Yaranı Tazelemek Gibi Bir Niyetim Yoktu :( Aynı Durumdayız Seninle Benimde Kimsem Kalmadı Bi Ablam Var Bakalım Neler Olacak
Çok kötü 😔 boynu bükük duruyorsun işte maalesef olsun birbirinize sarılın yani Sonuçta tek kan bağın olanı akraba desen zaten aman aman düşman başına benden uzak olsun Cehennemi direk olsunlar
Akrabalarımı Sevmiyorum Zaten Sahte Gözyaşları Yalan Gülümsemeleri Öldürüyor Zaten Bana Yapılmayan İyilikler Güzellikleri 7 Kat Yabancı Tanıdıklarına Yapıyorlar Duyuyorum İşitiyorum Daha Ağır Geliyor İnan Belki Sende Yaşamışsındır Az Çok. Evet Ablamla Annem Öldükten Sonra Konuştuk Sıkı Sıkı Bağlanalım Dedik Zaten Ondan Başka Kimse Yok Senin Belki Az Çok Çevren Arkadaşların Vardır Mesela Benim Oda Yok :(
Yok be benimde yok
Neyse Eşinle Sıkı Sıkı Bağlan, Umarım Bundan Sonraki Yaşamında Mutlu Mesut Yaşarsın Bir Yastıkta Kocayın İnşallah :) Bu Sıcak Ve Güzel Sohbetin İçin Teşekkür Ederim Hayatında Başarılar...
Aslında bunu gerekli resmi kuruma sorsan daha net bilgi alırsın
Sskyı arıcam
Pardon sgkyı
aynen aramalısın buradakiler net bilgi vermezler ya da kendi başlarına geleni anlatırlar net son bilgi için aramalısın
Özel sektör de olsa sigortalı işte çalıştığınız an yetim maaşı kesilir.
Hem çalışıp hem yetim maaşı alınmasına şaşırdım.
Sigortasız iş mi yapıyorsun