Selamünaleyküm kardeşlerim hayırlı geceler! Dolandırılan kişiler, paralarını niye geri alamıyorlar?
#gündüzüngüneşisoruyor
#kizlarsoruyor
#gündüzüngüneşisoruyor
#kizlarsoruyor
Türkiye'de adalet olmadığı ve hukuk sistemi çok yavaş ilerlediği için alamıyorlar. 5 sene önce bir arkadaşım dolandırıcıların gönderdiği linke tıkladığı için internet bankacılığı hesabındaki 60 bin lirayı çaldırdı. Mahkemesi 4,5 yıl sürdü, bu süre içinde avukat tutuldu, bir sürü masraf yapıldı, defalarca adliyeye gidip geldi. 4 yılın sonunda sadece 36 bin lirasını geri alabildi mahkeme kararı ile. Dolandırıcılara başka hiç bir ceza da verilmedi. Bu 4 yıl içinde zaten paranın değeri düşmüştü, o kadar uğraşa değmedi. O yüzden en iyisi dolandırıcılığa karşı son derece dikkatli olmak.
Katılıyorum ben de dolandırıldım 700 bin tl
Çok fazla olmuş geçmiş olsun 😞
Amin Allah razı olsun
Çok teşekkürler 🙏🏼
Rica ederim ne demek takipleşebilir miyiz rica etsem
Ne çalsalar yanlarına kar kalıyor çünkü adalet yok
Bu ülkenin adaleti yok zaten bu ülkeden gitmek istiyorum
İnşallah Amerika'ya gitmeyi çok istiyorum
Vize başvurusu yaptım arabam vardı param da vardı ama red aldım başka ülkelere de gitmiştim ama yine red yedim
Bilemiyorum gidip orada gelmeyeceğimi düşündüler
Dil okulu vizesi ile denemeyi düşünüyorum
Sen nereyi istiyorsun
Gerçekten mi ne öğretmenisin
Hayır çalışmıyorum ben de ilahiyat mezunuyum
Yok ya o kadar da öyle değil
Torpil çok ben akademisyen olmak istiyordum ama İstanbul'da istiyordum ama olmayınca bıraktım
Ben de ondan bıraktım zaten en iyisi yurtdışına gitmek
İnşallah amin sen de inşallah çok başarılı bir hayata sahip olursun
Cevap
2Cevap
Devlet dolandırıcı bir çeşit zaten sana karşı suç işlemiş kişiye ceza verir parayı sana vermek yerine kasaya atar
Anladım abi
Nasıl yani devlet tarafından mı?
Evet devlet tarafından
Düşün sence nasil hangi birine versinler parayi, ciflik bank magdurlarina para vermeyi kalksalar devlet zarara girer oo yok öyle bir dunya
Devlet tarafından derken Devlet onlara cezasını vermiyor demek istedim Devlet onlara cezasını verse onlar da kurtulmak için paraları tahsil ederler
Nasıl olacak o
Ne nasıl olacak abi
Giden parayı nasıl alacak
Avukat yoluyla alınamıyor mu
Dolandırmaya göre değişir
Nasıl yani
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar