Ekonomi hakkındaki analizlerim doğru mu?

Ülkemizde üretim düştüğü için enflasyon yükseliyor.

Ülkemizde çoğu kişi, tarım ve hayvancılıkla uğraşmak istemiyor. Çoğunlukla masa başı iş istiyorlar. (Ben, tarım ve hayvancılık yapan biriyim.)

Nüfusumuzun üçte biri, köylerde yaşasalar; üretim artar. Bu sayede et, süt ürünleri ve yumurta fiyatları bayağı uygun hale gelir.

Devlet; kendi arazilerini, vatandaşlara, üretim yapmaları şartıyla uygun fiyatlarla kiralamalı veya satmalıdır. Satılan veya kiralanan arazide üretim yapılıp yapılmadığını her sene kontrol etmelidir.

Üreticilerin hepsi, benim yaptığım gibi ata tohumlarını kullanmalılar. Kendi ürettiğimiz gübreleri, hayvan gübrelerini ve kendi ürettiğimiz tarım ilaçlarını kullanmalıyız.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından; kendi tohumlarımızı geliştirmek, sağlıklı gübre üretmek ve çevreye zararı en az seviyede olan tarım ilaçlarını üretmek için fabrikalar kurulmalı.

Tarım ürünlerini satarken, araya giren aracılar kaldırılmalı. Devlet, tarım kooperariflerini geliştirip çiftçinin bütün ürünlerini kendi satın almalı ve bu ürünleri, vatandaşlara aracısız bir şekilde satmalı. Bu sayede hem çiftçi, ürünlerini yüksek bir fiyata satmış olur, hem de vatandaşlar, ürünleri fahiş fiyatlara satın almamış olur.

İthal tohumların ürünleri, bir sonraki seneye tohum bırakmıyorlar ve çeşitli hormonlar içeriyorlar. Fakat ata tohumlarında böyle şeyler söz konusu değil. Bu sebeple, ata tohumlarını korumalı ve sadece ata tohumlarıyla üretim yapmalıyız.

Gayrimenkul satın almak suretiyle vatandaşlık verme olayı kaldırılmalı, yabancılara toprak satışı yasaklanmalıdır. Bu zamana kadar bu şekilde verilmiş olan vatandaşlıklar iptal edilmeli ve yabancılara satılan her türlü arazi ve gayrimenkul, devlet tarafından geri alınmalıdır. Yabancı yatırımcılar yerine, yerli yatırımcılara öncelik verilmelidir.

Bütün bunları yaparsak, ülkemizin enflasyonunun %2'ye düşeceğini tahmin ediyorum. Siz, analizlerim ve önerilerim hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ekonomi hakkındaki analizlerim doğru mu?