Yıllardır borsada yim bi kazanıyor bi kaybediyorum genel. olarak karda mıyım bilmiyorum hiç hesap tutmuyorum şimdi vergi gelcek diyorlar vergi gelirse düşürür iyice ama öyle bir şey mümkün değil
benim de çok ciddi kayıp yaşadğım hisseler oldu, şuanda da var. ama ana paramdan hiç kayıp yaşamadım. riskli bir yatırım alanı sonuçta. bunu bilerek giriyoruz
Valla bilmiyorum ne olacak ekleme yapmak mantıklı değil bekleyip göreceğiz. Benim portföy de karda ama bir çok hissem -20 30 larda. Allahtan zamanında Astor almışım :]
Alfa solar enerjiden bahsetmiyor muyuz? 900 küsür tllerden bölündü tam rakamları bilmiyorum ama100-115 tl den falan tekrar işlem gördü sonra 160 küsürlere çıktı şu an 70 lerdeydi en son :d
Her ay olmazsa,5 ayda olur,1 senede olur, ama olur.. olması için de küçük yatırımları borsa dışında yaparsın, her ay çıktımı cikacakmi diye beklemezssin... İş yerimde yaklaşık 20 senedir trayder im diye kendisinden iyi borsacı olmadığıni söyleyen arkadaş, benimle birlikte ise gelip mesai yapıyor... ortada ne var koskoca bir hiç... birde o bilgisayarlarin başında boşa geçirdiği vakit çabasi... bence çok boş şeyler...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Yıllardır borsada yim bi kazanıyor bi kaybediyorum genel. olarak karda mıyım bilmiyorum hiç hesap tutmuyorum şimdi vergi gelcek diyorlar vergi gelirse düşürür iyice ama öyle bir şey mümkün değil
benim de çok ciddi kayıp yaşadğım hisseler oldu, şuanda da var. ama ana paramdan hiç kayıp yaşamadım. riskli bir yatırım alanı sonuçta. bunu bilerek giriyoruz
İşte o riskten dolayi neyin vergisini alcaz diyorlar anlamadım
işlemden alacaklarmş. şu vergi işini her şeye yansıtacaklar gibi bi hiss var içimde. fiziki alım satım da dahil
İşlemden alıyorlar zaten serefszler
fonlar daha beter lazançtan %10 kesiyorlar
Hem yurtiçi hem yurt dışı hisselerim var. İkisinde de durum iyi. Uzun vadeciyim zaten dalgalanmalar olsa da kardayım senin dediğin gibi.
Valla bilmiyorum ne olacak ekleme yapmak mantıklı değil bekleyip göreceğiz. Benim portföy de karda ama bir çok hissem -20 30 larda. Allahtan zamanında Astor almışım :]
benzer durumdayız. Alfas ne yaptı ama ha 😂
Alfası bölünmeden önce alacaktık ya o zaman efsaneydi de şimdi 160 küsürlerden düştü alanlara yazık oldu ama yine de gider tabi uzun vadede :D
başka hisseyle karıştırdın sanki :d
Alfa solar enerjiden bahsetmiyor muyuz? 900 küsür tllerden bölündü tam rakamları bilmiyorum ama100-115 tl den falan tekrar işlem gördü sonra 160 küsürlere çıktı şu an 70 lerdeydi en son :d
Hiç işim olmadı, onun yerine reel yatırım yaparim.. sıfır risk...
reel yatırım ne oluyor
Real... gerçek var olan, tutulabilir.. ev, araba, arsa... motor.. vb... alıp ihtiyaç duyarsan satmak...
her ay her ay bunlar olmaz. ya faize koyarsın ya dövize.. birikir öyle mal müşk alırsn. ve onlarda da risk var. bi kere likidite değiller.
Her ay olmazsa,5 ayda olur,1 senede olur, ama olur.. olması için de küçük yatırımları borsa dışında yaparsın, her ay çıktımı cikacakmi diye beklemezssin... İş yerimde yaklaşık 20 senedir trayder im diye kendisinden iyi borsacı olmadığıni söyleyen arkadaş, benimle birlikte ise gelip mesai yapıyor... ortada ne var koskoca bir hiç... birde o bilgisayarlarin başında boşa geçirdiği vakit çabasi... bence çok boş şeyler...
Borsa uzun vadede gercek bir yatirim aracidir, oyun gibi devil ama yatirimci gibi hareket edeceksin yoksa uzer
k. yatırımcı için dediğin doğru
Siz balinamisiniz?
genel konuştum. ben de kyyım tabii ki
Anladim istersen fikir alisverisi yapacagimiz bir ortam kuralim
Bizde şans ne gezer 7 aydır zarardayım
ana paradan zararda değlsen sorun yok.
Bilmiyorum valla başa baş sanırım
Yani enflasyon karşısında eridi o param iki maaşımı koydum şu an tek maaşım o kadar
enflasyon karşısında erimeyen bi şey mi var. taşınmaz bile eridi.
Aynen valla Hangi hisseler var sende
Hayır. Adımımı atmam.
tüm parayla girilmez tabi
Kısmende girmem.
girme sen 😂
Yokum
Varis