Sürekli para hesabı yapılmalı mı?
Sizi maddi açıdan kullandığını hissederseniz neler düşünürsünüz?
Sürekli para hesabı yapılmalı mı?
Sizi maddi açıdan kullandığını hissederseniz neler düşünürsünüz?
Arkadaşlarım için olur benim için olmaz. Arkadaşlarımı zor durumda bırakmak istemem kendi hesabımı kendim öderim kimseye ödetmem mesela, borç almışsam -ki istemem- hemen veririm. Ama onlar ne zaman isterlerse verebilirler.
Arkadaşlarla aradaki iletişime bağlı.
Bazen biri öder tüm hesabı, sonra sırayla bir başkası.
O da olmadı, toplam hesabı bölersin kaç kişiysen. Gelen hesaba göre şekil alınır..
Cevap
32Cevap
Hayır tabi ki de.. arkadaşlarımın arasında asla ve asla paranın lafını yapmam ben.. bana ısmarladıkları zaman ses etmem mesela.. hatta ısmarlamaları harika olur.. :D :D
Arkadaş arasında olur ama agalar arasında olmaz. Lafını yapan da aga değil barbie bebektir.
Nasıl olsa yoksulum ya nasıl genişten sıkıyorum bak 😂
Oncedendi o ya anladılar artık 🥹
Değil tabi sevdiğim arkadaşlarımı neden engelleyeyim 😂
Açıkça söylerim mesafe koyarım valla. Olmaz paranın lafı etmem de ama suistimal ediyorsa olmaz bunun yüzünden aramıza soğukluk girmişti en yakınım dediğim herif sonra zaten çok pis kazık attı sildim pisliği
Benimde aynısı oldu menfaatçi çıktı
Çok kötü ya
Herkes öyle maaalesef çokk zor öyle olmayan birisi bulmak
Bolluk içindeysem ve arkadaşım kardeşim gibiyse sorun yok ancak eşit şartlarda yaşıyorsak elbette kötü hissederim eşit derecede elini taşın altına koymalı herkes
Lafının olmaması için eşitlik olması gerekir. Bi sen ısmarlarsın bi o ısmarlar. Hep bir taraf verici olursa bir süre sonra o arkadaşlık sarsılır.
Biz de böyle şeylerin lafı olmaz. Çünkü hiç kimse durma o raddeye getirmez. O an elin taşın altına koyması gereken kimse zaten direkt olarak hamle yapar.
Ufak tefek şeyler için yapılmamalı ama araya soğukluk girmemesi için , sadece bir tarafa yüklememeli hesabı ki ne kullandığını hisset nede karşındaki o hisse girsin
Arkadaşlar arasında paranin lafı 1-2 kere yapılmaz sonrasında bir zahmet herkes üzerine düşeni yapsın
Paragöz arkadaş sevmem. Para hesabı yapan biri değilim. İstediğimde ne kadar harcadığımı önemsemem, lafını etmem :)
Arkadaşlar arasında sürekli para hesabı yapılmamlı. Ama insan maddi açıdan kullanıldığını halhalükarda hisseder. Böyle bir şey hissettiğiniz zaman ya arkadaşlığınız kesmeli ya da sadece kendi hesabınızı ayırmalısınız
Para ile adam olanı adam yerine koymam.
Öyle mi oluyormuş arkadaşlar arasında o zaman arkadaşlığın bi anlamı yok
Kullandırmak ayrı ya arkadaşım olabilir ama keriz degilim
Olmali tabii , bi süre sonra kullanilma başlıyor çünkü
Arkadaşlarımla aramızda para şeysi olmaz biz zaten zenginisss jdjdd
Olur maalesef. Çünkü bir yerden sonra insan kullanmaya başlıyorlar.
Sürekli aynı şahıstan gitmediği sürece sorun olmaz bence
Benim olduğum yerde başkasının para ödemesinden rahatsız olduğum gibi sevmediğim bir huyum var
Bu arada çok saçma bir huymuş
Onlar ödese ne olacak
@Wilhelmina farkındayım
Biz arkadaşlarımızla yemek yerken ederken kim ne kadar ödeyecek muhabbetine hiçbir zaman girmeyiz. Yeri gelir ben fazla veririm yeri gelir onlar. Sorun etmiyoruz.
Sürekli para hesabı yapılmaz ama tek bir kişiden de geçinilmez o dengeyi iyi kurmak lazım. Bugün o ısmarlıyorsa yarın senin ısmarlaman gerekir
Herkes yediğini, içtiğini öderse sorun olmaz. Ha olmaz ve sende olur, verirsin. Tam tersi de olabilir ama devamlı devamlı da olursa olmaz.
Olur. brn materyalist adamım. İşime gelmeyen yerde yokum
olur cimriyimdir 😃
En güzeli 😀
arada dur ben ödeyeyim derim belki o da kırk senede anca bir kere 😂
Bir ortamda ben varsam paranın lafı olamaz. 🤣
Veririm ama kullanıldığımi anlarsam o iş biter orada anlatabildimmi 😌
Belirli bir limite kadar lafı olmaz. Yani herkes karşısındakinin kredisini biliyor sonuçta.
Hadi 1, ve 2 , iyi niyet ve bonkörlük diyelim ama 3. sü slaklık olur
Alıştırdık kimseye hesap ödetmemeye 30 yıldır mahalleye bakıyoruz
Olmaz mı? Cebinde akrep olan arkadaşa hesabı kilitleriz hep 😂
Olmaz fakat bir sefer ben ödediysem bir sefer de onun ödemesini beklerim.
Arkadaşlar arasında olur, dostlar arasında olmaz
E. n. a. y. i yerine konulmadığı sürece olmaz.
Hayır olmaz ama kullanıldığımı hissedersem finito
Olmaz ama suveyda yeri geldiğimi lafı sokarım
Her zaman hesap bana kalırsa tabi sorun olur
Yemişim arkadaşlığını ya
Olmaz, ama bu durum kullanılmamalı
Hayır ben paranın lafını etmem
Bi gün ben ısmarlıyorsam diğer gün o ısmarlamalı
olmaz birbirini kullanma olmasigi surece
Olsa da yapmasak 😃
Olmaz
Olur
Olur