• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Para & Ekonomi

Evlilik masrafları hakkında ne düşünüyorsunuz?

berkkoooo
berkkoooo Takip Et
Xper 5 Yaş: 28
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
15
Yapay Zekaya Sor
Çok fazla değil mi sizcede, adet adet diye diye gençlerin önüde kapandı bu masraflardan.
Evlilik Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
7 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Afacan_37
    Afacan_37 Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 100%
    +1 yıl

Düşünmek bile insanı yoruyor.

Düşünsene Dünya kadar Borca giriyorsun ve aldıklarınızla övünüyorsunuz. Bazıları diyecek ki ama ben bir kere evleniyorum. Sadece sen değil karşı taraf ta hayatında bir kere evlenecek ve yuva kuracak.

Eğer karşındaki insan senin için ideal bir eş ise zaten senin için hayatını ortaya koyar. Parasız da seni el üstünde tutar. Kendi hayatından çok seni düşünür. Ama ne yapar ne eder o da yuvasının güzel olmasını ister. Hiç bir erkek eşinin yüzünün öne eğilmesini isteme dâhi vicdanı buna el vermez. Daha güzel bir yuva ve yaşam için canını ortaya koyar. Ama karşındaki insan bununhak ediyor ise.

Eğer karşında Eşinin derdi malla mülkle övünmek, böbürlenmek ise dâhi bunlara şart koşuyor ise Yol ver gitsin. Kıymet bilmeyen bir insanı hayatına alma.

İnsanlar Yuva kurmak için evlenir. Daha konforlu yaşamak için değil. Ama günümüzde artık bu böyle oldu. Sanki bu olmazsa olmaz.

Borca girip, koluna altınlar takıp, borçlandığın çeyizle hava atmaya çalışan insanları aklına getir ve bir daha düşün.

Müstesna Kadınlar var. Onlarda vefakâr ve kendinden çok karşı tarafı düşünmekte hassaslar. Böylelerine insan zaten candan öte varını yoğunu ortaya koyar. Mesele kıymet bilen insana denk gelmektir.

Evlilik bu devirde maddi olarak zor. Ben Bşanmış bir insanım Kızım ve Oğlum var. Bir Baba olarak kendi mutluluğum ve Huzurumdan çok onları düşünüyor. İlk önce onlar sonra kendim. Mesele Evlenmek değil halde anlayan güzel ahlâklı , merhametli, vicdanlı insanı bulmak.

Sevgi Emek ister arkadaşlar. Bu işler öyle BEDAVA olmaz. Yani iki tarafında çabası şart. Mâdem Borca girilecek o vakit birlikte olacak bu işler. O zaman kıymeti olur.

Aşk kıymetli bir nesnedir, herkese emanet edilmez...

https://www.instagram.com/reel/C3vk_NOMBDZ/

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Denizlidenbiri
    Denizlidenbiri Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 99%
    +1 yıl

Bunu hangi şehre göre yaptınız?
    Ben size kendi şehrime göre göre söyliyim bu yazdığınız fiyatlar çok fazla fazla.

• Düğün salonu o kadar pahalı yok burada.
    • Gelinlik ya da damatlık o kadar pahalı değil
    • Ev fiyatları normal yazdığın benim bulunduğum şehirde alacağın eve göre değişir sıfır mı alacaksın ikinci el mi alacaksın 2 milyon TL’ye sıfır bulunur burada 2 + 1 falan merkezde
    • Beyaz eşya aşağı yukarı doğru yazmışsın
    • Koltuk takımı Aşırı fazla yazmışsın ki 100.000’e halledersin onu

Rakamları fazla fazla abartmanın anlamı yok İstanbul Ankara İzmir bu şehirlerin dışında hatta şöyle 6- 7 il dışında Yazdıklarınızın biri bile tutmaz

Tabi ben yukarıdan gideceğim falan derseniz benim dediklerim düşük fiyat bile değil ortalama fiyat tabii siz yüksekten gideceğim derseniz hesabinizi yine yanlış yüksekten gidince de o fiyatlar daha fazla

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Düğün dernek artık zengin işidir. Zengin değilseniz yapamazsınız. Buna rağmen yapmak isterseniz de altından kalkamazsınız. Evlilik zaten bu devirde başlı başına sıkıntıdır ki mesele sadece masraflar veya maddi olarak evliyken geçinememek değildir. Bu devirde sadakat, aile, saygı anlamını yitirmiş kavramlardır. Sosyal medya aile yapısının içinden geçmiştir. Bu devirde çocuk yetiştirmek bir eziyet haline gelmiştir her açıdan çok ama çok zordur. Hal böyleyken bari düğünü müğünü bırakıp sade bir nikahla işinizi halledin ama buna da tabi babalarının biricik prensesleri yanaşmaz. Bu devirde evlenmek isteyen erkekler benim gözümde enayidir. İnanın mesele sadece para meselesi değil.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Adet kavramı altında her şeyi yapmak şart değil. Herkes kendi zevkine ve istediğine göre yapmalı bence. Kimi düğün yapmak yerine sade bir nikah yaparım ona ayıracağım bütçe ile harika bir tatil yapar güzel bir balayı geçiririm diye düşünüyor ki bence de böylesi çok daha güzel.

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

65

Cevap

58

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.

her şey çok pahalı

1
    0 Yorumla
  • nordun_gadasi
    nordun_gadasi Takip Et
    Efsane Yaş: 36 , eic 31%
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.

Bu tür paylaşımlar abartı gadası

1
    0 Yorumla
  • satyagrahaa
    satyagrahaa Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Bunların hepsi bana çok abartılı geliyor. Evlenen herkes satın mı alıyor evini? Ya da altın 400k nedir, insan evleneceği kişiye zorluk vermemeye çalışmalı. O borcu daha sonra birlikte ödeyecekler. İnsanları evlilikten caydırmak için yapılmış bir liste sanki..

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Erkek arkadasimla bi ara konuşmuştuk hiçbirisini istemiyoruz biz kendimiz aileden bağımsız calisip ikimiz de evimizi kurmusuz zaten ikimizinde esyali evi, arabası falan var. Ceyize gelince çeyiz yapmadım kendi evimi kurdum yaşıyorum , düğün istemiyoruz 70 kişilik falan bi yemem yeter yani o da çok tutmaz, bunlar altın hesabını bile yapmış ben gerek duymuyorum gözüm yok hevesimi aldım kaldı ki erkek arkadaşım da yeri geldiğin de hediyeleriyle mutlu ediyor beni gayet. Bunlar bana saçma geliyor biz yapsak bugün max 200k bile tutmaz belki hskdjskkc

1
    0 Yorumla
  • Öylebi_İçimdengeldi
    Öylebi_İçimdengeldi Takip Et
    Guru Yaş: 92 , eic 100%
    +1 yıl

Masraftan kaçmak için evlenmek istemeyenlere anlam veremiyorum aksine. Masraf bir şekilde hallolur borçlar biter para yeniden kazanılır vs.. bu yüzden yalnız yaşayıp yalnız ölmek daha mı makul, bence değil.. Hem abartıya kaçmaya gerek yok, gereksiz görülen masrafa girilmez mesela düğün yapmazsın her şeyin en lüksüne kaçmazsan daha uyguna halledilebilir.. burada anlayışlı olup fedakarlık göstermek önemli, karşı tarafın maddi gücünü zorlamamak gerekir..

1
    2 Yorumla
    • mahirfhcfh
      mahirfhcfh
      +1 yıl

borçla mutsuz ilişkidense bedava dışarda ilişkiler dolu

Yorumla
    • mahirfhcfh
      mahirfhcfh
      +1 yıl

o paraya araba al kiraya çık daha rahatsın ya

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Bunların hepsi planın parçası. Kimse evlenmesin azınlığa düşün diye yapılıyor.
    Mutlu olmayın topraklarınızı terk edin diye yapılıyor.
    Güya savaştan kaçıp "sığınmacı" adı altında ülkenize yerleştirilen nankör ırklar. Gayette çoğalabiliyor. Bunları kim finanse ediyor da bu ortamda 8-10 çocuk getirip bakabiliyorlar.
    Sessiz istila ve adı belli projenin uygulamaya geçtiği çok bariz. Bu gidişle üstünde yaşadığımız toprağıda, üzerimize mezar eyleyecek. Süper ekonomist abimiz, adam bitirmeye yemin etmiş "Türk"leri.

0
    0 Yorumla
  • AsteriaTitan
    AsteriaTitan Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Arap kültürünün gelenek ve görenekleri. Şatafatlı gözükülecek, insanlara nispet yapılacak, eş dost kıskandırılacak. Gereksiz masraf. Hem kötü huyları depreştiriyor, hem nazar topluyorsun. Bunun için kimsesiz çocuklara gizliden yardım yapılsa ve o şekilde bir masraf olsa bu konuda eleştiri yapma hakkı bile bulmam kendimde. Ama gel gör insanlarımızın egosu tavan olmak üzere kurulu.

3
    0 Yorumla
  • neyzen37
    neyzen37 Takip Et
    Yoda Yaş: 40 , eic 100%
    +1 yıl

Fiyatlar abartı!

Evet evlilik zor ona lafım yok. Ama fiyatlarda bu değil. 400 bin altın, 2 milyon ev, sıkın dişinizi kirada oturun. 300 bin çeyiz ne alınıyor acaba? Gelinlik damatlık 70 bin eh yuh yani :)

Evlenmek istemeyen fiyatları sanırım bunlar 😁

Zira evlenmek isteyen fiyatları bu kadar da abartı değil yahu.

2
    0 Yorumla
  • Asya_2275
    Asya_2275 Takip Et
    Mentor Yaş: 21 , eic 99%
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 828 cevap paylaştı.

benim düşüncem düğün yapmak yerine para biriktirip güzel bir ev alınmalı. mobilyaların fazla pahalı olmasını gerek yok sadece iyi olsa yeterli. öyle altınada gerek yok yani ne kadar yapabiliyorsa onu yapmalı. onun haricinde istemede böyle arka planı süslemek gibi şeylere para vermek, nişan, düğün falan gereksiz masraf. erkek tarafı zaten bi kıza çeyiz yapıyor, altın takıyor düğünün çoğu şeyi onlara kalıyor. boşa masraf hepsi en iyisi sadece bir nikah yapmak zaten herkes gösteriş için yapıyor

2
    10 Yorumla
    • dorelendiniz
      dorelendiniz
      +1 yıl

O parayı size verecekler mi düğün yapmadınız altın aldırmadın diye 😄

Yorumla
    • Asya_2275
      Asya_2275
      +1 yıl

vermezler mi shdjsj TwT

Yorumla
    • dorelendiniz
      dorelendiniz
      +1 yıl

Ah cahil kızım ah saf kızım ah kalbi güzelim harcarlar seni 😄

Yorumla
    • yenibori
      yenibori
      +1 yıl

@dorelendiniz altınları ana baba mı alıyor sanıyorsun? onu da damat alıyor merak etme. Altınları alacak gücü olan aile zaten her türlü destek yapıyor emekli maaşı 10.000 tl bu ülkede kendinize gelin

Yorumla
    • dorelendiniz
      dorelendiniz
      +1 yıl

Sizin çevreniz öyleyse herkes mi öyle?

Yorumla
    • yenibori
      yenibori
      +1 yıl

@dorelendiniz vah vah paraya tamah edip üste çıkmaya mı çalışıyorsun sen gelelim çevreme evet çevrem böyle yukardan bakmıyorum insanlara benim yaşıtlarım şu an bu durumda 26-27 yaşında insanlar gençliğinde biriktirdiği parayı milletin göbek atması için, hayatta bir kere evleniyorum diyen, herkes 8 bilezik takıyor benim neyim eksik diyen eziklik belirtileriyle hayat sürdüren insanlar için harcıyor ya da son anda dönüyor burası Türkiye ufak bir kezim hariç bunu kaldıracak maddiyat kimsede de yok ha beni soracaksan da aşağıda da yazdım çok sükür Allah benim yüzüme güldü küçük bir şehirde de olsa iki evim var onları almak için gençliğimi heba ettim ve hiçbir zaman bundan arkadaşlarımın bile haberi olmadı konu ne zaman sizin dediğiniz gibi mala mülke gelse yönümü değiştirdim bugün şukadar takı istiyorum almazsan olmaz diyen bir insan yarın battığımda yanımda olmaz o yüzden hiç malımı mülkümü bilmesine gerek yok öyle birine ihtiyacım da yok umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Yorumla
    • dorelendiniz
      dorelendiniz
      +1 yıl

Sizin konuyu anlama seviyeniz neyse iyi geceler dilerim size makalelerinizi başkasına yazın 😄

Yorumla
    • yenibori
      yenibori
      +1 yıl

@dorelendiniz konuyu anlama seviyesi evet sana başlık paranla mutluluklar feminist

Yorumla
    • dorelendiniz
      dorelendiniz
      +1 yıl

Başlık param 🤍 😄

Yorumla
    • dorelendiniz
      dorelendiniz
      +1 yıl

Bu arada başlık parası alan feminis 😄 her şeyim değişik lan benim 😄

Yorumla
  • PuellaGladiis
    PuellaGladiis Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Gerçekten çok yüksek ve ortalama olarak insanların karşılayamayacağı durumda fiyatlar. Sonra Türkiye’de doğum oranı düştü diyorlar. Tabi ki düşer insanlar evlenemiyor. Diğer bir durumda bazı aileler ve kızların marka takıntısı var. Kuzenimin nişanlısı her şeyi marka istemişti ve ayrılmışlardı.

1
    0 Yorumla
  • yenibori
    yenibori Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 99%
    +1 yıl

kız tarafı söğütle domaniçi çeyiz olarak verecekse sorun yok bekar ölürüm daha iyi öyle evlenir evlenmez ev istemek nedir kim anası babası kaç yaşında ilk evini almışta damattan ev isteniyor? dostum hiçbir sevgilime mülklerimi söylemedim 2 tane evim var ve yaşım 26 iş ciddiye binmeye başladığında kim ev vs. şart koştuysa yol verdim. Yarın bir depremle iki evi de kaybetmeyeceğimin garantisi yok mal mülk için gelecek olan hiç gelmesin

0
    0 Yorumla
  • mervems91
    mervems91 Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 68%
    +1 yıl

Düğün ve düğün fotoğrafları bana inanılmaz gereksiz masraflı geliyor kendi adıma düşünmüyorum. DSLR fotoğraf makinem var fotoğraf işini ben hallederim.. Düğün zaten apayrı bir rezillik.

2
    0 Yorumla
  • Bαყαɳʂҽϝƙαƚ
    Bαყαɳʂҽϝƙαƚ Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 99%
    +1 yıl

Gerçekten o ne ya öyle masrafa bak yazık evlenmek isteyenlere haklısın heleki damatlık, gelinlik bir gece giyilecek 70 bin nedir ya Allah yardımcınız olsun.

1
    0 Yorumla
  • flawsome25
    flawsome25 Takip Et
    Master Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Bazı adetler gereksiz zaten ama ev konusu önemli ve bunlar tek bir tarafa yıkılmamalı veya çoğunluğu belli bir tarafa yıkılmamalı. Eğer birisinin durumu iyiyse çoğunluğunu o alabilir o başka.

1
    0 Yorumla
  • ahu_dudu
    ahu_dudu Takip Et
    Xper 7 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Evlilik düşünmüyorum. Masrafları da şu an gözüme gereksiz geliyor.

3
    0 Yorumla
  • Aristokratımsı
    Aristokratımsı Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 3,2b cevap paylaştı.

Evlenmek demek iki kişinin hayatlarını birleştirip yuva kurması değil mi? Neden direkt ev alınmalı ki? Kadın da erkek de çalışmalı, eve katkıda bulunulmalı, ortaklaşa harcanmalı ve mutlu mesut yaşanmalı.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Bu arada listedekiler herşeyin en ucuzu olmasına rağmen dünya kadar borç çıkmış. Bir defa evi geçeceksin zaten artık büyükşehirler 2 milyona ahır bile alamazsın anca kiraya çıkar şimdiki çiftler ev almak hayal eğer aileden zengin değilsen.

2
    0 Yorumla
  • Manhesuss
    Manhesuss Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

Evlilik diye parmağa pranga takılacaksa, vuya diye zindanlara düşeceksek hiç almayalım. Böyle bir senaryo olacaksa ya hiç gerçek olmaz ya da sevgili etiketinde yaşarım daha iyi başlatmasınlar adetine falan

0
    0 Yorumla
  • Eliff0088
    Eliff0088 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Bana neden normal geldi jdjx fiyat algimi kaybettim

1
    0 Yorumla
  • innciii
    innciii Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

Artık evlilik masrafları yüzünden evlenmeyi düşünen kalmadı

1
    0 Yorumla
  • Fearlesgirll
    Fearlesgirll Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

Değil... Millete gösterişe gerek yok bütçe kısıtlıysa. Ev masrafları illa ki olucak onun çaresi yok

1
    0 Yorumla
  • verwindung
    verwindung Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 94%
    +1 yıl

Düğünü bir tür asalak abartısı olarak görürüm ben, hayattaki varlık amacı kendini tatminle sınırlı olan bir sığ beyindir çünkü bu, ondan olacak ki böyle bir konuda böyle bir arayışa koyulacaktır

0
    0 Yorumla
  • Cod2009
    Cod2009 Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Düğün için Israr Edenlerin Vicdansız olduğunu düşünüyorum zaten zor geçiniyorsuniz değer mi gösteriş Eğlence için o kadar yüke girmeye düğün nasıl yapılır Durumun el veriyorsa

0
    0 Yorumla
  • kdsljdkspalsls
    kdsljdkspalsls Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 394 cevap paylaştı.

Düğün nişan kına vs boş iş direkt git imza at evlen bitsin gitsin böyle altın işine felan giren bir kafayla evlenmem zaten kendini satacak başka biri bulsun

0
    0 Yorumla
  • Zz___eeyuyy
    Zz___eeyuyy Takip Et
    Guru Yaş: 22 , eic 95%
    +1 yıl

Asgarî ücretin 17 k olduğu bir ülke için baya masraflı evlilik ama abartıya kaçmadan yapılabileceğini düşünüyorum.

1
    0 Yorumla
  • imbackbitchezzz
    imbackbitchezzz Takip Et
    Yoda Yaş: 20 , eic 100%
    +1 yıl

Ihtiyac disinda gosterise para harcamak kadar buyuk sacmalik yok ya.. tek dertleri konusurken ovunecek malzeme olmasi..

1
    1 Yorumla
    • imbackbitchezzz
      imbackbitchezzz
      +1 yıl

Max dugun yakinlarla bi yemek kokteyl gibi bisey olabilir maymun gibi suslenip gezinmenin alemi yok :D

Yorumla
  • MarstakiJupiter
    MarstakiJupiter Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 72%
    +1 yıl

Karşıma biri çıkarsa evlenirim ev var şükür ondan yana sıkıntı yok gereksiz düğün gibi masrafları da çıkarırsak gül gibi yaşarım yaşatırım

0
    0 Yorumla
  • Banker_Bilo
    Banker_Bilo Takip Et
    Master Yaş: 51 , eic 100%
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 596 cevap paylaştı.

Yaklaşık 3 milyon TL. Evlenmeyin olm mal mısınız? Boşanırken de yarısını vereceksiniz bunların. Aklı olan erkek evlenmez.

0
    0 Yorumla
  • onlyteenage
    onlyteenage Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 97%
    +1 yıl

Biri bu hesabın toplamını söylesin gidip hesap yapıcam. Evde kalmak mı daha iyi yoksa gitmek mi? Bunun artı ve eksilerini yazıcam😂

0
    2 Yorumla
    • dorelendiniz
      dorelendiniz
      +1 yıl

Ben yazardım da üşendim 😄

Yorumla
    • onlyteenage
      onlyteenage
      +1 yıl

Bende hesap makinasından hesaplardım da bende üşendim.😂

Yorumla
  • MrDarcy096
    MrDarcy096 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Ev olmasada olur kirada oturabilir insanlar. Ancak yine de şu masraflar aşırı pahalı eğer bunlar normalse kimse evlenemez.

0
    0 Yorumla
  • sessiztospa
    sessiztospa Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 84%
    +1 yıl

Yani millete duyurma gibi gir niyetim yok. Evlenirsem sadece bir nikah yaparım. Yeterli olur. Tabi evlenirsem.

0
    0 Yorumla
  • pinkcivcivv
    pinkcivcivv Takip Et
    Yoda Yaş: 22 , eic 96%
    +1 yıl

Evlilik zaten başlı başına saçma, masrafları ayrı gereksiz. Onca parayla dünyayı gezerim ev araba alırım kendime, bir sürü marka eşya alırım falan.

0
    0 Yorumla
  • BLUE1982
    BLUE1982 Takip Et
    Guru Yaş: 44 , eic 99%
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 327 cevap paylaştı.

Bu saaten sonra bu faiz oranları ve ekonomik şartlarda zor. Allah bundan sonraki nesillerin yardımcısı olsun.

0
    0 Yorumla
  • forkesen019
    forkesen019 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 65%
    +1 yıl

Evin eşyaları dışında herşeyi gereksiz buluyorum herşeyin en iyisi olsun diyen herkezi de gereksiz buluyorum galiba nu yüzdende yalnızım

0
    0 Yorumla
  • VişneliBrowni_
    VişneliBrowni_ Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Şunlara vereceğim düğün parasını biraz daha biriktirir yurt dışına tatile giderim.

1
    0 Yorumla
  • Onlygirl_
    Onlygirl_ Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 67%
    +1 yıl

Ya ev için masraf edilir de düğün ve kına için çok gereksiz

1
    0 Yorumla
  • dorelendiniz
    dorelendiniz Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Beyaz eşyalar bile 50-100 bin arası gerisini siz düşünün bir halı olmuş en az 5 bin 🥲

1
    0 Yorumla
  • Chıld_Of_GOD
    Chıld_Of_GOD Takip Et
    Guru Yaş: 45 , eic 93%
    +1 yıl

Bir partinin sloganı vardı bir zamanlar. İstikrar sürüyor Türkiye büyüyor

0
    0 Yorumla
  • Sedefffe
    Sedefffe Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

Bence cok masraf yapilmamasi gerekir gereksiz cunku

0
    0 Yorumla
  • Alonza97
    Alonza97 Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 98%
    +1 yıl

Bu paraya dükkanlar alırsın kiraya verisisin 5 senede ferrari alirsin

0
    0 Yorumla
  • Yunus3577
    Yunus3577 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34 , eic 94%
    +1 yıl

Düğün falan eskide kaldı direk evlilik şart oldu artık

0
    0 Yorumla
  • Cihanmb
    Cihanmb Takip Et
    Xper 6 Yaş: 41 , eic 93%
    +1 yıl

Bu devirde evlenmek çok zor Allah kolaylık versin evlenecek olanlara

0
    0 Yorumla
  • tıme-traveler
    tıme-traveler Takip Et
    Guru Yaş: 45 , eic 100%
    +1 yıl

Bence evlenmeyin bugün sizinle evlenen yarın başkasıyla evlenir 😂

0
    0 Yorumla
  • Sjsjskakaka
    Sjsjskakaka Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 100%
    +1 yıl

Düğünsüz evlenmek en iyisi. Adet diye tutturan ödesin adet masrafını.

0
    0 Yorumla
  • -Afroditimsi
    -Afroditimsi Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl

Ev düzmek düğünden daha pahalı yalnız düğün yapma yine deve yükü ile para dökmek gerekiyor

0
    0 Yorumla
  • Dépaysement_
    Dépaysement_ Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Düğün yapmayınca gerisi kolay. Her şeyden bu kadar korkulmaz yaa

0
    0 Yorumla
  • HakanUmraniye34
    HakanUmraniye34 Takip Et
    Yoda Yaş: 38 , eic 89%
    +1 yıl

Banka soymak ve operasyon sonucunda yakalanmamak gibi yeteneğin varsa evlen derim 👌

0
    0 Yorumla
  • Dismanio
    Dismanio Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

Bu devirde evlilik sadece Fuzuli masraftır düğün neyinize yetmiyor derim

0
    0 Yorumla
  • hicbilemiyorumaltan
    hicbilemiyorumaltan Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Düğün istemiyorum milleti mi doyuracagim hayır kurumu muyum ben

0
    0 Yorumla
  • 7densonra
    7densonra Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 100%
    +1 yıl

Evim var kabul eden eder. Etmeyen istedigini alip koyabilir evimize

0
    0 Yorumla
  • HrdB0X
    HrdB0X Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 99%
    +1 yıl

Aklı olan yaklaşmaz hatta o düşünceyi tekme tokat kovalar

0
    0 Yorumla
  • Nosad
    Nosad Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 98%
    +1 yıl

Çoook fazla ve çook gereksiz adet var
    Hayirli işi vekletmek olmaz😉

0
    1 Yorumla
    • Denizlidenbiri
      Denizlidenbiri
      +1 yıl

Yukarıda yazdıkları yanlış ki yani üçbeş büyükşehirden birinde oturmuyorsan yukarıdaki sap tutmaz daha düşüğe gelir

Yorumla
  • renkli_bukalemun
    renkli_bukalemun Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Yazıklar olsun eskiden 100 bin e hepsi olurdu ne hale geldik 😔

0
    0 Yorumla
  • Jeynepp
    Jeynepp Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Düğünü çıkar yine fazla ya. Kredi falan da sıkıntı, faiz var olmaz yani.

0
    0 Yorumla
  • yeterhayeterhayat
    yeterhayeterhayat Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 67%
    +1 yıl

Kafa dengine denk gelmediğin sürece tam zulüm. tam sömürü sistemi...

0
    0 Yorumla
  • Bahayreiss
    Bahayreiss Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 77%
    +1 yıl

Herşeyin en pahalısı alınmasa bile bir ton masraf çok zor birde üstüne 3 çocuk isterler

0
    0 Yorumla
  • mistikkadin__
    mistikkadin__ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Evlilik bu değil ya sade bi nikah tamam oldu bitti ne bunlar ya gösteriş gösteriş

0
    0 Yorumla
  • Keremcanq
    Keremcanq Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25 , eic 90%
    +1 yıl

Fazla gereksiz iki tarafa bu konuda anlaşıp orta yolu bulabilir

0
    0 Yorumla
  • gariphikaye01
    gariphikaye01 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 53 , eic 100%
    +1 yıl

Öl daha iyi,😅ya git evlendirme dairesine evlen ,, çağır bizi altın takalım para biriksin

1
    0 Yorumla
  • falanca-filanca
    falanca-filanca Takip Et
    Guru Yaş: 39
    +1 yıl

Ev almak zorunda dglsn. Kirada dur. Gelınlık damatlıkta abartı değil mı 70bın nedır

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (63)
Devamını Gör(108)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Evlilik masrafları hakkında ne düşünüyorsunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Evlilik masrafları falan? 4 cevap verildi
Evlilik masrafları? 11 cevap verildi
Evlilik maliyeti? 5 cevap verildi
Sizce şu an evlenmenin maliyeti ne kadar tutar? 7 cevap verildi
Evlenmenin maliyeti? 3 cevap verildi
Evlenmenin maliyeti? 3 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Bir ilişkide sessizlik mi, kavga mı daha tehlikeli?
  • 2 aylık ilişkide sevgiliden para istemek doğru mu, soğumasına neden olur mu?
  • Hangi içecekle güne başlamak daha keyifli?
  • En son neye kahkaha attınız?
  • Evi kim yönetmeli, kadın mı erkek mi?
  • ​Y kuşağı burayı bir uplasın bakayım, gerçekten bu durumda mıyız? Görseldeki gibi kimlikte 30'lar, ruhen 70'lerde?
  • Guzel olmus mu kombin?
  • Lahmacun mu seversiniz yoksa pilav üstü döner mi ankete cevap veriniz lütfen ve yorum yapınız?
  • Bir insanın sesi mi, kokusu mu daha çok iz bırakır?
  • Bir gün hafızanı kaybedeceğini bilsen , sana kendini yeniden anlatmasını istediğin ilk kişi kim olurdu ?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨