Düşünsene Dünya kadar Borca giriyorsun ve aldıklarınızla övünüyorsunuz. Bazıları diyecek ki ama ben bir kere evleniyorum. Sadece sen değil karşı taraf ta hayatında bir kere evlenecek ve yuva kuracak.
Eğer karşındaki insan senin için ideal bir eş ise zaten senin için hayatını ortaya koyar. Parasız da seni el üstünde tutar. Kendi hayatından çok seni düşünür. Ama ne yapar ne eder o da yuvasının güzel olmasını ister. Hiç bir erkek eşinin yüzünün öne eğilmesini isteme dâhi vicdanı buna el vermez. Daha güzel bir yuva ve yaşam için canını ortaya koyar. Ama karşındaki insan bununhak ediyor ise.
Eğer karşında Eşinin derdi malla mülkle övünmek, böbürlenmek ise dâhi bunlara şart koşuyor ise Yol ver gitsin. Kıymet bilmeyen bir insanı hayatına alma.
İnsanlar Yuva kurmak için evlenir. Daha konforlu yaşamak için değil. Ama günümüzde artık bu böyle oldu. Sanki bu olmazsa olmaz.
Borca girip, koluna altınlar takıp, borçlandığın çeyizle hava atmaya çalışan insanları aklına getir ve bir daha düşün.
Müstesna Kadınlar var. Onlarda vefakâr ve kendinden çok karşı tarafı düşünmekte hassaslar. Böylelerine insan zaten candan öte varını yoğunu ortaya koyar. Mesele kıymet bilen insana denk gelmektir.
Evlilik bu devirde maddi olarak zor. Ben Bşanmış bir insanım Kızım ve Oğlum var. Bir Baba olarak kendi mutluluğum ve Huzurumdan çok onları düşünüyor. İlk önce onlar sonra kendim. Mesele Evlenmek değil halde anlayan güzel ahlâklı , merhametli, vicdanlı insanı bulmak.
Sevgi Emek ister arkadaşlar. Bu işler öyle BEDAVA olmaz. Yani iki tarafında çabası şart. Mâdem Borca girilecek o vakit birlikte olacak bu işler. O zaman kıymeti olur.
Aşk kıymetli bir nesnedir, herkese emanet edilmez...
Bunu hangi şehre göre yaptınız? Ben size kendi şehrime göre göre söyliyim bu yazdığınız fiyatlar çok fazla fazla.
Düğün salonu o kadar pahalı yok burada.
Gelinlik ya da damatlık o kadar pahalı değil
Ev fiyatları normal yazdığın benim bulunduğum şehirde alacağın eve göre değişir sıfır mı alacaksın ikinci el mi alacaksın 2 milyon TL’ye sıfır bulunur burada 2 + 1 falan merkezde
Beyaz eşya aşağı yukarı doğru yazmışsın
Koltuk takımı Aşırı fazla yazmışsın ki 100.000’e halledersin onu
Rakamları fazla fazla abartmanın anlamı yok İstanbul Ankara İzmir bu şehirlerin dışında hatta şöyle 6- 7 il dışında Yazdıklarınızın biri bile tutmaz
Tabi ben yukarıdan gideceğim falan derseniz benim dediklerim düşük fiyat bile değil ortalama fiyat tabii siz yüksekten gideceğim derseniz hesabinizi yine yanlış yüksekten gidince de o fiyatlar daha fazla
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Düğün dernek artık zengin işidir. Zengin değilseniz yapamazsınız. Buna rağmen yapmak isterseniz de altından kalkamazsınız. Evlilik zaten bu devirde başlı başına sıkıntıdır ki mesele sadece masraflar veya maddi olarak evliyken geçinememek değildir. Bu devirde sadakat, aile, saygı anlamını yitirmiş kavramlardır. Sosyal medya aile yapısının içinden geçmiştir. Bu devirde çocuk yetiştirmek bir eziyet haline gelmiştir her açıdan çok ama çok zordur. Hal böyleyken bari düğünü müğünü bırakıp sade bir nikahla işinizi halledin ama buna da tabi babalarının biricik prensesleri yanaşmaz. Bu devirde evlenmek isteyen erkekler benim gözümde enayidir. İnanın mesele sadece para meselesi değil.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Adet kavramı altında her şeyi yapmak şart değil. Herkes kendi zevkine ve istediğine göre yapmalı bence. Kimi düğün yapmak yerine sade bir nikah yaparım ona ayıracağım bütçe ile harika bir tatil yapar güzel bir balayı geçiririm diye düşünüyor ki bence de böylesi çok daha güzel.
Bunların hepsi bana çok abartılı geliyor. Evlenen herkes satın mı alıyor evini? Ya da altın 400k nedir, insan evleneceği kişiye zorluk vermemeye çalışmalı. O borcu daha sonra birlikte ödeyecekler. İnsanları evlilikten caydırmak için yapılmış bir liste sanki..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Erkek arkadasimla bi ara konuşmuştuk hiçbirisini istemiyoruz biz kendimiz aileden bağımsız calisip ikimiz de evimizi kurmusuz zaten ikimizinde esyali evi, arabası falan var. Ceyize gelince çeyiz yapmadım kendi evimi kurdum yaşıyorum , düğün istemiyoruz 70 kişilik falan bi yemem yeter yani o da çok tutmaz, bunlar altın hesabını bile yapmış ben gerek duymuyorum gözüm yok hevesimi aldım kaldı ki erkek arkadaşım da yeri geldiğin de hediyeleriyle mutlu ediyor beni gayet. Bunlar bana saçma geliyor biz yapsak bugün max 200k bile tutmaz belki hskdjskkc
Masraftan kaçmak için evlenmek istemeyenlere anlam veremiyorum aksine. Masraf bir şekilde hallolur borçlar biter para yeniden kazanılır vs.. bu yüzden yalnız yaşayıp yalnız ölmek daha mı makul, bence değil.. Hem abartıya kaçmaya gerek yok, gereksiz görülen masrafa girilmez mesela düğün yapmazsın her şeyin en lüksüne kaçmazsan daha uyguna halledilebilir.. burada anlayışlı olup fedakarlık göstermek önemli, karşı tarafın maddi gücünü zorlamamak gerekir..
Bunların hepsi planın parçası. Kimse evlenmesin azınlığa düşün diye yapılıyor. Mutlu olmayın topraklarınızı terk edin diye yapılıyor. Güya savaştan kaçıp "sığınmacı" adı altında ülkenize yerleştirilen nankör ırklar. Gayette çoğalabiliyor. Bunları kim finanse ediyor da bu ortamda 8-10 çocuk getirip bakabiliyorlar. Sessiz istila ve adı belli projenin uygulamaya geçtiği çok bariz. Bu gidişle üstünde yaşadığımız toprağıda, üzerimize mezar eyleyecek. Süper ekonomist abimiz, adam bitirmeye yemin etmiş "Türk"leri.
Arap kültürünün gelenek ve görenekleri. Şatafatlı gözükülecek, insanlara nispet yapılacak, eş dost kıskandırılacak. Gereksiz masraf. Hem kötü huyları depreştiriyor, hem nazar topluyorsun. Bunun için kimsesiz çocuklara gizliden yardım yapılsa ve o şekilde bir masraf olsa bu konuda eleştiri yapma hakkı bile bulmam kendimde. Ama gel gör insanlarımızın egosu tavan olmak üzere kurulu.
Evet evlilik zor ona lafım yok. Ama fiyatlarda bu değil. 400 bin altın, 2 milyon ev, sıkın dişinizi kirada oturun. 300 bin çeyiz ne alınıyor acaba? Gelinlik damatlık 70 bin eh yuh yani :)
Evlenmek istemeyen fiyatları sanırım bunlar 😁
Zira evlenmek isteyen fiyatları bu kadar da abartı değil yahu.
benim düşüncem düğün yapmak yerine para biriktirip güzel bir ev alınmalı. mobilyaların fazla pahalı olmasını gerek yok sadece iyi olsa yeterli. öyle altınada gerek yok yani ne kadar yapabiliyorsa onu yapmalı. onun haricinde istemede böyle arka planı süslemek gibi şeylere para vermek, nişan, düğün falan gereksiz masraf. erkek tarafı zaten bi kıza çeyiz yapıyor, altın takıyor düğünün çoğu şeyi onlara kalıyor. boşa masraf hepsi en iyisi sadece bir nikah yapmak zaten herkes gösteriş için yapıyor
@dorelendiniz altınları ana baba mı alıyor sanıyorsun? onu da damat alıyor merak etme. Altınları alacak gücü olan aile zaten her türlü destek yapıyor emekli maaşı 10.000 tl bu ülkede kendinize gelin
@dorelendiniz vah vah paraya tamah edip üste çıkmaya mı çalışıyorsun sen gelelim çevreme evet çevrem böyle yukardan bakmıyorum insanlara benim yaşıtlarım şu an bu durumda 26-27 yaşında insanlar gençliğinde biriktirdiği parayı milletin göbek atması için, hayatta bir kere evleniyorum diyen, herkes 8 bilezik takıyor benim neyim eksik diyen eziklik belirtileriyle hayat sürdüren insanlar için harcıyor ya da son anda dönüyor burası Türkiye ufak bir kezim hariç bunu kaldıracak maddiyat kimsede de yok ha beni soracaksan da aşağıda da yazdım çok sükür Allah benim yüzüme güldü küçük bir şehirde de olsa iki evim var onları almak için gençliğimi heba ettim ve hiçbir zaman bundan arkadaşlarımın bile haberi olmadı konu ne zaman sizin dediğiniz gibi mala mülke gelse yönümü değiştirdim bugün şukadar takı istiyorum almazsan olmaz diyen bir insan yarın battığımda yanımda olmaz o yüzden hiç malımı mülkümü bilmesine gerek yok öyle birine ihtiyacım da yok umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Gerçekten çok yüksek ve ortalama olarak insanların karşılayamayacağı durumda fiyatlar. Sonra Türkiye’de doğum oranı düştü diyorlar. Tabi ki düşer insanlar evlenemiyor. Diğer bir durumda bazı aileler ve kızların marka takıntısı var. Kuzenimin nişanlısı her şeyi marka istemişti ve ayrılmışlardı.
kız tarafı söğütle domaniçi çeyiz olarak verecekse sorun yok bekar ölürüm daha iyi öyle evlenir evlenmez ev istemek nedir kim anası babası kaç yaşında ilk evini almışta damattan ev isteniyor? dostum hiçbir sevgilime mülklerimi söylemedim 2 tane evim var ve yaşım 26 iş ciddiye binmeye başladığında kim ev vs. şart koştuysa yol verdim. Yarın bir depremle iki evi de kaybetmeyeceğimin garantisi yok mal mülk için gelecek olan hiç gelmesin
Düğün ve düğün fotoğrafları bana inanılmaz gereksiz masraflı geliyor kendi adıma düşünmüyorum. DSLR fotoğraf makinem var fotoğraf işini ben hallederim.. Düğün zaten apayrı bir rezillik.
Gerçekten o ne ya öyle masrafa bak yazık evlenmek isteyenlere haklısın heleki damatlık, gelinlik bir gece giyilecek 70 bin nedir ya Allah yardımcınız olsun.
Bazı adetler gereksiz zaten ama ev konusu önemli ve bunlar tek bir tarafa yıkılmamalı veya çoğunluğu belli bir tarafa yıkılmamalı. Eğer birisinin durumu iyiyse çoğunluğunu o alabilir o başka.
Evlenmek demek iki kişinin hayatlarını birleştirip yuva kurması değil mi? Neden direkt ev alınmalı ki? Kadın da erkek de çalışmalı, eve katkıda bulunulmalı, ortaklaşa harcanmalı ve mutlu mesut yaşanmalı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu arada listedekiler herşeyin en ucuzu olmasına rağmen dünya kadar borç çıkmış. Bir defa evi geçeceksin zaten artık büyükşehirler 2 milyona ahır bile alamazsın anca kiraya çıkar şimdiki çiftler ev almak hayal eğer aileden zengin değilsen.
Evlilik diye parmağa pranga takılacaksa, vuya diye zindanlara düşeceksek hiç almayalım. Böyle bir senaryo olacaksa ya hiç gerçek olmaz ya da sevgili etiketinde yaşarım daha iyi başlatmasınlar adetine falan
Düğünü bir tür asalak abartısı olarak görürüm ben, hayattaki varlık amacı kendini tatminle sınırlı olan bir sığ beyindir çünkü bu, ondan olacak ki böyle bir konuda böyle bir arayışa koyulacaktır
Düğün için Israr Edenlerin Vicdansız olduğunu düşünüyorum zaten zor geçiniyorsuniz değer mi gösteriş Eğlence için o kadar yüke girmeye düğün nasıl yapılır Durumun el veriyorsa
Düğün nişan kına vs boş iş direkt git imza at evlen bitsin gitsin böyle altın işine felan giren bir kafayla evlenmem zaten kendini satacak başka biri bulsun