Gizli Üye(30-35)+1 yıl21.000 tl maaş, 45 Gram altın ve Annemin aldığı yarısı benim adıma olan 6 yaşında evim var. Memur olmaya çalışıyorum, mesleğimden memnun değilim
Şöyle ki Avukatım ve Lüks mesleği yüksek vergiler ve giderler nedeniyle pahalı yapmak zorunda olduğumuzdan ve piyasada ihtiyaçtan fazla Avukat olduğundan; Avukatların çoğunluğu memur kadar kazanamıyor. Bir de sorumluluğu yüksek ve sıkıcı bir meslek. Eğer memurdan fazla kazanamıyorsanız, tek bir artısı yok. Bağımsız olduğunuz da yok bu arada. Çünkü müvekkiller, kafanızı ütülüyor.
Ama yüksek ikna gücüne sahipseniz ve her ortamda çevre edinebiliyorsanız ; bir beş sene sonra memurdan fazla kazanırsınız.
Işte Böyle insanlara , alfa deniyor. Türkiye 'de alfa insanlar azınlıkta olunca, çoğu erkek Avukat bu özelliklere sahip olamıyor. Ama kadınlarda alfa kişilik çoğunlukta olduğundan, başarılı oluyorlar.
Ama Memur maaşının, iki katı kadar da kazanan çüzi kesim var. Yani bu meslekte, zengin olmak baya zor artık. Bizim patronlar bile, taksitle araba aldı ve yazlıkları yok. Gerisini, sen tahmin et.
Eğer alfa kişiliğiniz yoksa ve çalıştığınız yere kazandırdığınız para kadar maaşınız oluyor. Ben Aylık ortalama, 50.000 tl civarı kazandırıyorum. 30.000 tl maliyetim var ama net 21.000 tl maaş alıyorum. Piyasada benim kadar kazandıranlar, 25.000 TL maaş alıyor. Bu da asgarinin ortalama, %30-35 fazlası yapıyor. Ağustos ayında, yeni işyeri arayacam ben de. Ofis de kötü zamanlar geçiriyor zaten. Kpss yüzünden, bekliyorum ki izinlerimi kullanabileyim. Yeni bir yere başlasan, bir seneden önce izin kullanmak doğru olmaz.
Maliyetinin en az 2 katı kadar kazandıranlar ise, 30.000 tl alıyor. . Bu hesaplar da asgarinin ortalama, %70-80 fazlası yapıyor.
Ancak 30.000 üstü ( Asgarinin iki katından yukarı) yok denecek kadar çok az. Eğer iyi Ticaret ve İş hukuku uzmanı Avukatıysan, ne kadar kazandırdığının da önemi olmayıp 25.000 tl den az almıyorsun.( Asgarinin %50 fazlası) Ancak İcra Avukatı piyasada çok olduğundan ve icra dosyalarında tahsilat iyi değilse, 17.000-24.000( Asgarinin %30 fazlası) bandında maaş alıyorsun.
30.000 ( Asgarinin 2-2.5 katı) üstü veren yerler ise, çok nadir olup haftada 60 saat çalıştırıyorlar, hergün şehir dışı ve ciddi mobing var. Özetle bir memur maaşını , Avukatlıkta kazanmak çok zor.
31 Yorumla
Soran+1 yılYaa gerçekten çok kötüymüş. O kadar emek verip memur kadar bile kazanamamak zor olmalı. İnşallah sınavı kazanıp atanırsınız
En İyi Cevaplar
+1 yılSevdiğim ve getirisi güzel olan güzel bir mesleğim var İstanbul'da evim var yazlığım var arabam var yatırım amaçlı kripto para arsa ve benzeri bazı yatırımlarım var Şile'de ayrıyetten dağ evim var daha ne sayabilirim bir de İstanbul'un önde gelen yerlerden birinde dükkanım var yani kısacası bir tık zenginim diyebilirim
07 Yorumla- +1 yıl
Abi beni al
- +1 yıl
Ahahah kontenjan kısıtlı kardeşim ☺️
- +1 yıl
Yok yok hiç yer kaplamam sesim de çıkmaz gel dersen gelirim git dersen giderim, çok uysalımdır pişman olmazsın
- +1 yıl
Ahahaha eyvallah kardeşi Allah sana da nasip etsin inşallah
- +1 yıl
Amin
Soran1 yılSizin adınıza sevindim. Mesleğiniz nedir
- 1 yıl
Asıl meslek sağlık sektörün deyim estetik ve acil hekimi tabiki bunun dışında da farklı ticaret dallarında da ilgimiz var
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
132Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılAsgari ücretin fazlası gadası
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 22,7b cevap paylaştı.
u +1 yılBenim kötü.
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah iyi olur
Birgün zamanın birinde Bir gemi varmış her vefası geldiğinde denizine açılırmış öyle bir gemiki ne yolcusu var ne dümeni nede yelkeni var karanlığın girdabında belirir sessiz sedasız gidermiş nice rüzgarlar nice dalgalar geçirmiş matemin hikayesidir bu birgün günün birinde geçenin karanlığının karanlık bir yönüne girmiş gemi o ne ne çetin bir fırtına o ne çetin bir rüzgar çıkmış öyle dalgalar gelmişki ne buhranlı bir gece bu ne seraplı bir gece ürkütücü korkutucu insanı derinden sarsan bir matem bu bütün bunlar olurken sessiz gemi kayaklıklara çarptı bu ne denli bir fırtına görmemiştim gözlerimi açtığımda artık içimdeki gemi ve ben o fırtınadan denizin dibine yavaş yavaş battık
... Kim bilir belkide günün birinde ben ve içimdeki gemi denizin derinliklerinde duran gemim ile tekrardan denizin okyonusun görünmez bir yerinde ilerleyecek
15 Yorumla
Soran+1 yılYanlış soruya yanlış görüş paylaştınız sanırım
Soran+1 yılÖyleyse pek anlaşılmadı yorumunuz
Soran1 yıltamam
+1 yılÇok kötü durumumuz borçlarımız var maddiyatsızlık yüzünden eşimle tartışıyoruz kira faturalar derken elimize bişey kalmıyor bizim burada küçük bi bakkal amca var ona yazdırıp alıyoruz ekmeğimizi oda bi zaman sonra vermeyecek zaten ben çalışamıyorum ilaç kullanıyorum rahatsızlığım var eşim de yetiremiyor çocuğumuz yok annem bırak gel sana bakamıyorsa diyo eşimi seviyorum ayrılmak istemiyorum ama psikolojim bozuldu yeterli beslenemediğim için vitamin eksikliği oldu doktora gittim ilaç yazdı ilaçların parasını ödeyemedim alamadım B vitamini eksikliğinden başım dönüyor ayakta duramıyorum. Benden daha kötüleri var diye kendimi avutuyorum.
24 Yorumla
Soran+1 yılÇok üzüldüm :( Allah yardımcınız olsun :(
- +1 yıl
bizim maddi durumumuz iyi ama annemi tüm depoları boş yani beslenmeyle alakalı degil zaten yediklermizde vitamin yok.. Adamı bırakıp gitmeye hakkınız yok kendinizi toparlayıp destek olmalısnz sonrasnda kiminle evlenirseniz evlenin artık günümüz türkiyesinde yetmiyor erkeklere hak veriyorum.. eskiden sorulmazdı şimdi ise kadın da çalışmıyorsa erkek almıyor :)
- 1 yıl
Çocuk yoksa size uygun bir işte çalışın bence
Soran1 yılEvet çocuk yokken sen de çalışıp destek olabilirsin
+1 yıl350 bin borç
50 bin değerinde motor
120 bin değerinde tarla
140 bin değeri araba
Bankada 5 bin
Maaş asgari ücret
Ev kira
Faturalar
Mutfak masrafları
Vs
Karda mıyım zararda mıyım bilmiyorum12 Yorumla
Soran+1 yılYani idare ediyorsun gibi görünüyor
- +1 yıl
Gel dr bana sor 😀 maaş asgari ücret aylık ödeme 50 bini geçiyor 👀
Para & Ekonomi konusunda 5,6b cevap paylaştı. Tüm aile olarak; 2016 model 2+1, 2023 model 3+1 daireler (2023 model olan eskiden 1972 model 2+1 müstakil ev idi, müteahhite verilip yıkıldı), 2 adet 2001 model arabalar, yarım milyonun biraz üzerinde evlilik birikimi, iki köyde 3 tarla; (tarlanın birisi satılık). Toplam 47 bin TL gelir.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBir range lover sport ve bir mercedes var. Babadan iki apartman kaldi. Toplamda 50 dairem var. 5 taneden dukkan. iki tane petrol istasyonu var. allah bin bereket versin geciniyorum.
14 Yorumla- 1 yıl
At kafadan bilgi yarışması gkfkf
Soran1 yılPeki okudun mu, yaptığın bir iş var mı yoksa hazirı mi hazır mı yiyorsun
Cevap sahibi1 yıl@Cedricsizchenn98 Kanka bu arada ciddiyidim
Cevap sahibi1 yılUniversite okudum master yaptim. MBA uzerine. islerimi kontrol ediyorum. Ve dahada buyutmeye calisiyorum
+1 yılKaş da 5 dönüm arsa , iskenderun da bir dükkan
6 haneli bir birikim başka yok😅15 Yorumla- +1 yıl
İskenderun’daki dükkanı bana kaça satarsın? Bana dükkan lazım ya
- +1 yıl
Depremden sonra değeri düşmüş müdür
Soran1 yılHangi işte 6 haneli kazanıyorsun ki
- 1 yıl
6 haneli kazanmıyorum
Birikimim 6 haneli 😅
Dükkan satılık değil dostum
Soran1 yılHeee perdon yanlış anlamışım sorry
+1 yılMaaşa bakarsan iyi görünüyor ama elimdekine bakarsan sıfır sıfır sıfır 😁
13 Yorumla
Soran1 yılNe kadar ki
- 1 yıl
50 bin
Soran1 yılNormal. bence
Maddi durum kıstasımız nedir? Bana iyi olan başkasına iyi olmayabilir ya da tam tersi?
11 Yorumla
Soran1 yılOrtalama bir kanı olabilir
Dudak uçuklatan paralar kazanıyoruz aile şirketi gerisini sen hesap et MAAŞALLAH 🧿
11 Yorumla
Soran1 yılHangi sektör
+1 yılCok şükür ne zengin ne fakir ne muhtaclıgım var geciniyorum
17 Yorumla- +1 yıl
Şunda söyleyim zenginim şukadar param diyenler parasını harcamasını bilmeyenlerden cok cok iyim övünmeyi sevmem cok şükür
Soran+1 yılAllah daim etsin diyelim o zaman. Çok zengin olmaya gerek yok. Orta duzey maddi imkan bir çok şeye yetiyor zatenn
- +1 yıl
Aynen dogru söyluyısunuz
Soran+1 yılEyvallah
- +1 yıl
Fazlasında gözüm olmadı olmasında
- +1 yıl
Siz bana takip istegi attınızmı
Soran+1 yılHayır
Gizli Üye(25-29)+1 yılaylık 100 bin civarında gelirimiz var diye fakirlikten yakınan ben,, yorumlarda baya kötü durumda olanları gördüm.
28 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyok istemem, parazit sevmyom, 😂
Cevap sahibi+1 yılsevdiklerine ortak ol büyük büyük
- +1 yıl
maşallah
Cevap sahibi+1 yılbu devirde bir şey değl ama
Soran1 yıl100 k ya nasıl az diyebiliyorsun ki? 100 k normalin biraz üstüdür
Gizli Üye(25-29)+1 yıliyi sayılır. şükür.. iki ev var, iyi kötü bir araba, her ay düzenli maaş
32 Yorumla
Soran+1 yılGüzel
+1 yılDurum mu kaldı bende ya işsizim iş bulamıyorum.. en sonunda siyasete atılacam diyorum ama iş tecrübesi olmayana siyaset yaptırmıyorlar yurtdışına çalışmaya gidemiyor kısıtlıyor hayat bizi..
10 Yorumla23.000 orta düzey degil arkadaşlar. Alenen asgari ücretten hallice oluyor. Orta düzey dediğiniz 35.000 den 60.000 e kadar olan barem günümüzde. Bendeniz Orta halliyim.
11 Yorumla
Soran1 yılKatılıyorum sana
Gizli Üye(30-35)+1 yıl50k maaş alıyorum 30k da babam destek oluyor. Aylık masrafım 30k'yı geçmiyor
11 Yorumla
Soran1 yılMaaşını direkt kenara atıyorsun yani o da iyiymiş djdjdj
+1 yıl3 kuyumcu, 2 döviz bürosu, 2020 Mercedes g400d araç. 3 daire. Turkiyede 14000 dönüm arazi. Aylık gider 42-48000$.
224 Yorumla- +1 yıl
Abim güzel sakladin 😀
- +1 yıl
Türkiyeye geldiğim bir dönemdi. Buna benzer muhabbet döndü, bayanın biri de senin gibi deyip güldü, sabah gözünü otel odasında açmıştı. Parayı görünce neşesi arttı. Tıpkı senin gibi 😉
- +1 yıl
Abim ben bayan değilim yapma abi hakaret etmedim sana kardeşinim gel buyur soframız açıktır
- +1 yıl
@Bir-Yaz-Esintisi yemeklerimiz guzel. 3 sene önce gelmiştim.
- +1 yıl
Gel abim beklerim gönlünüz kapımız açıktır nerede yaşıyorsun abi
- +1 yıl
@Bir-Yaz-Esintisi İsrael
- +1 yıl
Ooo ne güzel gelmek isterim abi davet ette geleyim 😊 bu kadar zenginliğin içinde davet edersin abim
- +1 yıl
@Bir-Yaz-Esintisi ederim
Hatta masraflarını da karşılarım. Ama seni tanımam. Lazım. - +1 yıl
Abim çok teşekkür ederim çok güzel kalplisin tabiki tanıtım kendimi abi sen bende. seni tanımıyorum haklısın abi
- +1 yıl
Yalakalık neden yapayım lütfen kimseyi tanımadan emen yargılama
- +1 yıl
Lütfen insanlara ön yargılı yaklaşmayın sağlıcakla kalın.
- +1 yıl
Benide al reis
- +1 yıl
@solcugazete senin dünya görüşüne siyonizm ters
- +1 yıl
🤣 🤣
- +1 yıl
Abi çok güldüm
Soran1 yılSenin siyonizmine s*çayım ben it! İnsan mısınız lan siz p******
- 1 yıl
Hanımefendi siyonizm ile yahudilik aynı şey değil. Avrupada ve İsraelde bir çok Yahudi savaşı protesto etti. Savaşı ben de desteklemiyorum. Siyonizm bu işin milliyetçilik tarafı. Mesela şöyle düşün. Müslümanı dediğinde kafa kesen terörist demiyorum sana, zaten bu yanlış. Umarım kendimi ifade edebikmisimdir. Teşekkür ederim.
- 1 yıl
Ve emin ol savaş karşıtı Yahudilerin mücadelesi, sessiz kalan Ümmet ten daha etkiliydi.
- 1 yıl
Hanımefendi neden hakaret ediyorsunuz neden küfür ediyorsun neden hırçınlıginiz neden sakin olun ve hakaret ederek tartisamaSin yazık size beyefendi size ne. kadar güzel cevap veriyor...
Soran1 yıl@Bir-Yaz-Esintisi sen bi sus öncelikle
Soran1 yıl@child_of_god sen bu soykırıma utanmadan savaş diyebiliyorsan ben senin hiçbir şeyini kâle almam. Ayrıca sizin nüfusunuz kaç ki siz hepiniz askersiniz orada. Öyle ılımlıymış gibi konuşup da milletin gözünü boyayamazsın
Soran1 yılYemezler!
- 1 yıl
Neden hakaret ediyorsunuz
- 1 yıl
youtube.com/shorts/QhYreU3IGg0?si=1IeiCDJd7x6_mnLw
Baruşsever ve siyonist olmayan İsrailli böyle olur
+1 yıl40 bin sabit maaş Prim
Evimi aldım çok şükür kira derdi yok
(Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah)
Bekar biri olarak bana fazlasıyla yetiyor fatura çok az geliyo. En çok yeme içmeye harcıyorum 😁30 YorumlaÜlke sıralamasına göre çok iyi
Dünyaya göre sıradan10 Yorumla
+1 yılKendine yeterli düzeyde bakabiliyor. Fazlasına lüzum yok.
10 YorumlaBorç yok ev araba ve işim var hesapta da biraz birikmişlik var bu kadar
10 Yorumla
+1 yılYuvarlanıp gidiyoruz işte. Bi Allah'a can borcum var.
10 YorumlaÇok şükür iki aileyi rahat gecindirebilecek kadar kazanıyorum
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 349 cevap paylaştı.
+1 yılNormal istediğim gibi hayatı sürebiliyorum çok şükür
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılOrta halli kendi halinde ilerlemeye çalışıyoruz diyelim..
10 Yorumla
+1 yılTek yaşıyorum. Orta ya. Çok şükür diyelim. Kaynıyor tencere
10 Yorumla
+1 yılBu geniş kapsamlı bir soru. Sadece nakit ile açıklanamaz. Ben kısaca çok şükür diyorum.
10 YorumlaEh işte normal aylık 40 bin üzeri kazanıyorum kira yok biraz da kenarda birikmiş var Allaha sukur
10 YorumlaYorumlarda 23 bine orta düzey demişler hepimiz fakiriz ne ortasi ne normali
21 Yorumla
Soran1 yılKatılıyorum
maddi durumdan sorun yok manevi durum sıkıntılı :))
11 Yorumla
Soran1 yılEn önemli yer orası duzeltmelisin acilen
Benim maaşim 2700€
Eşimin 2300 kiramiz 1035€ yinede geçinemiyoruz. ay sonu hep eksideyiz11 Yorumla
Soran1 yılYurt dışında mısınız
Kötü. Bu zamana kadar hep kötü oldu. AKP'ye oy verenler beni daha da kötü yaptı. Sadece beni mi? Ne kadar askeri ücretli varsa onlarıda.
00 YorumlaBir tane arabam var.
Faizde de 300 binim var. Başka da aylık gelirim dışında bir şey yok.
00 Yorumla
+1 yılOff tam palavralık soru 🤣🤣 Alanya da otelim var
02 Yorumla
Soran+1 yılÖylesine sorulmuş bir soru zaten. Bu kadar anlam yüklemeyin
- +1 yıl
Yorumumum sorunla bir alakası yok herkes sıkmış bende sıkayım dedim
2 buçuk senedir is aryorum 😅
316 Yorumla- +1 yıl
İnşallah bulursun
- +1 yıl
Nerede yaşıyorsun ki bu kadar zamandır iş bulamadın
- +1 yıl
Konya evet çok fazla iş olanağı olan bir yer bir çok kez gittim konya ya bende Ankara 'da yaşıyorum normalde
- +1 yıl
Genelde ne aradıklarını bilmeyen çok bende eleman arıyorum ama bir türlü kimse denk gelmedi ama ben erkek eleman arıyorum
- +1 yıl
Yok mermer doğal taş satışı yapıyorum
- +1 yıl
Evet güzel işim var çok şükür
- +1 yıl
Sen nasıl bir iş arıyorsun
- +1 yıl
Evet kesinlikle
Soran1 yılİnşallah iş bulursunuz
Aile şirketimiz var. İstediğime ulaşabiliyorum bence sorun yok.
41 Yorumla- +1 yıl
Çok şanlısın
Gizli Üye(36-45)+1 yılSoruyu kaale alma seviyem :
02 Yorumla
Soran1 yılCevap yazmak zorunda değildi
Soran1 yılDegildin
+1 yılİyi şükürler olsun senin
12 Yorumla
Soran1 yılİyi
- 1 yıl
Ne iyisi
+1 yılFakirin bir altı fasfakir gibi
11 Yorumla
Soran1 yılAllah arttırsın diyelim
Düzenli maaş bir evim bir de arabam var
114 Yorumla
Soran+1 yılİşiniz nedir
Soran+1 yılSağlıkcıyım
Soran+1 yılDüzenli maaşınız olduğuna göre memursunuz sanırım
Soran+1 yılEvet. Kamuda avukat olarak mı çalışıyorsunuz
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılEvet ama her mesleğin zorluğu var
Soran+1 yılSizin de işiniz zor
Soran1 yılEvet.
+1 yılBugün için çorba param var çok şükür
12 Yorumla
Soran+1 yılAllah arttirsin abi
- +1 yıl
Amin
Şu aralar kötü iş yok
13 Yorumla
Soran+1 yılAllah yardımcınız olsun
Soran+1 yılElbette
Gizli Üye(36-45)+1 yılTürkiye de herkes şu şekil😀
https://www.youtube.com/embed/_nq7-J1C54M00 YorumlaDeğişiyor kendi işim. Günü geliyor günlük 20 bin. Bazen ise aylık 20 bin
10 YorumlaBişey yok 😂 bi araba 50 60 arası maaş 😂
22 Yorumla
Soran1 yılOlsun bu da güzel
Gizli Üye(25-29)+1 yılbekar ve öfkeli
21 Yorumla
Soran1 yılJssksj maddiyat sormuştum
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvim arabam isim var eş arıyorum 🙈
24 Yorumla
Soran+1 yılMeslek nedir? (Buradan eş aramayı mantıklı bulmuyorum)
Cevap sahibi+1 yılHer yerde arıyorum 🤗 memurum 🙈
Soran+1 yılPeki size kolay gelsin o zaman
Cevap sahibi+1 yıl😘🙈🙈
Gizli Üye(25-29)+1 yıl15000$ hesabimda var 1000000₺ var faizde arabaam var 2 tane 3 daire
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFakirin bir üstü 😅
12 Yorumla- +1 yıl
Ben xhshwhwwjwjs
Soran1 yılOlsun o da bişey djdjjd
Gizli Üye(30-35)+1 yılGayet iyi senin nasl😊
12 Yorumla
Soran+1 yılİyi
Cevap sahibi+1 yılNe is yapiyon😊
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok iyi aylık oturduğum yerde 55000 tl alıyorum
14 Yorumla
Soran+1 yılKira geliri falan mi
Cevap sahibi+1 yılÇalışıyorum yabancı dilim var
Soran+1 yılBölüm nedir meslek
Cevap sahibi+1 yılCall center
+1 yılOrtalama üstü diyelim
111 Yorumla
Soran1 yılOrtama üstünden kast ettiğin miktar nedir
- 1 yıl
65-70 bin arası
Soran1 yılİyiymiş
- 1 yıl
Fena depil
Soran1 yılEvet
- 1 yıl
Senin ne kadar
Soran1 yılOrta benim
- 1 yıl
Tutar ne kadar
Soran1 yıl50 civarı
- 1 yıl
Güzel takip atsana
Soran1 yılYoo sağol
+1 yılÖğrenciyim yani iyi değil
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 362 cevap paylaştı. Mesleğim yok ki maddi durumum olsun
20 YorumlaŞükür işim var.
21 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 648 cevap paylaştı.
+1 yılOrtalama diyeyim
10 Yorumla Coook fakirim.. sende durum ne
10 Yorumla
+1 yılÖğrenciyiz hocam yani az buçuk
10 YorumlaOrta düzey 23 bin TL Maaş
10 Yorumla- Devamını Gör (134)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem