Arkadaşlar selamlar,
aranızda bilgi sahibi olanlara sesleniyorum. Bana yardımcı olan ve olmayanlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Kendime iyi bir SMMM buldum ve işletme defteri açtırdım. Artık bir çok şey dijital ortamda hallediliyor. Dijital vergi dairesi ve e-arşiv portali için üyelik bilgilerini aldık daha doğrusu şifre oluşturduk. Benim SMMM bu bilgileri kullanacağını sitelere erişim sağlayacağını yapacağı işlemler için bunun gerekli olduğunu söyledi hatta bana e-devletimide sordu ama o bilgiyi paylaşmak istemiyorsan vermene gerek yok dedi. Dijital vergi dairesi ve e-arşiv portalini tam olarak neye kullanacak içeriğini kurcalayamadım henüz?
Bu sitelere girerek neler yapabilir? Farz edelimki benim SMMM art niyetli çıktı. Bana her hangi bir şekilde zarar verebilir mi? Beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim çünkü hiç bir fikrim yok.
Hepinize teşekkür ederim her şey gönlünüzce olsun.
Arda
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bu şifreleri bilmez ise adam nasıl işlemleri yapsın :)
E arşiv portal
Dijital vergi dairesi
Sgk
gibi şifrelerini bilmesi gerekiyor.
zaten orasından sıkıntı yok. Erişimin önemli olduğunu bu bilgileri iş güzerlık olsun diye almadığını biliyorum. Fakat SMMM bana zarar verecek bir durum oluşabilirmi diye merak ediyordum. Sitelerin içeriğini olanaklarını bilmediğim için.
Sana zarar vermek istese şifrelerini bilmese bile verir 😂 adam senin SMMM muhasebecisi yüzünden zarar gören çok kişi var. Önemli olan işini düzgün yapan biriyse sıkıntı olmaz.
eyvallah kardeşim. Bilgi için teşekkürler.
Smmm nin art niyetli çıkması beklenen durum değil. Zira smmm firman içinde özel muhasebeci değil. Onun mesleği smmm.
Ve evet; bilgilerinize (bahsettiğiniz şifre dahil) ihtiyacı var, yeri gelecek maliyeye dilekçe yazacak, yeri gelecek beyannemelerinizi girecek.
Şüpheli bir durum yok yani, bu konu da rahat olun.
Ve işiniz hayırlı olsun, bol kazanç, bol bereket dilerim.
Öncelikle geri dönüşün için teşekkür ederim. Belirtiğim sitelere girebilmesi bana vereceği destek ve hizmet için gerekli olduğunu görüyorum. Sadece tek merak ettiğim şey bunu istismar etmek için kullanabilecek herhangi bir şey var mı bu sitede. Ne bileyim yaptığı bir hamleyle beni zarara sokabilecek bir şey yapmaya açıkmı buralar? Benim SMMM böyle bir sahtekarlıkta bulunur demiyorum. Ama dünyanın bin türlü hali var. Onun için o sitelere giriş yapıp benim alehime hiç bir şey yapamıyacağını bilmem beni rahatlatırdı.
Hayır asla. Zaten ciddi konularda sizin imzanız gerekir. Maliye ye sistem üzerinden dilekçe gönderilebilir ki bu da örneğin vergi levhanıza yeni hizmet kodu ekletmek istersiniz (ek hizmet / ürün vs) bunu ekletmek için dilekçe yazması gerekir smmm in. Bu gibi şeyler yapabilir. Sizin aleyhinize yapabileceği bir şey olmadığı gibi, ip ler kayıt ediliyor zaten. Yani siz zaten mesul tutulamazsınız. Ama her şeye rağmen bir smmm kötüye kullanmaz sistemi, bunu yapması için mesleğinden vazgeçmiş olması lazım. 1 müllefe dahi art niyetli işlem yapacak olsa, zaten mesleğini yapamaz yasal olarak. Smmm güvenin.
Bu arada bende mükellefim. Benim bilgilerimde mali müşavirimde. 16 senedir hiç bir sıkıntı yaşamadım. Yaşayacağımı da sanmıyorum. Cidden aklı başında insanlar merak etmeyin.
İçimi rahatlattınız. Büyük bir iyilik yaptınız çok sağolun. SMMM'den şüphelenmiyorum zaten. Ama insan yinede olabilecekleri düşünüyor ister istemez. Hayatımde belki ilk kez bana ait bir şifreyi biriyle paylaştım. Biraz garibime giden bir durum oldu. Şu içim rahat. her şey gönlünüzce olsun.
Kesinlikle içiniz rahat olsun. Yanlış anlaşılmasın maksadım aşağılamak değil, ama bazı şeylerin cevabını bilen biri vermeli ki soran net bilgi alsın. Ticaret ile ilgili olmayanlar, konu da sırf şifre geçtiği için atıp tutabilir, bu yanlış bir şey aslında ama olabiliyor. Kesinlikle içiniz rahat olsun. Siz kendi göreblerinizi yerine getirin, faturanızı vs ihmal etmeyin kesin, evraklarınızı titizlikle atlamadan hazırlayıp veri mali müşavirinize, gerisini ona bırakın gönül rahatlığı ile. Hiç kafanıza takacak bir durum yok. O şifre onda olmak zorunda ve o senin kötülüğünü isteyen bir düzenbaz değil, senin mali müşavirin, asla aksini düşünme. Ama tabii zamanla oturuacak bu bilgiler, işyerimi ilk açtığımda ooo ben neler düşünüyorum mali müşavirim için 😀 her şey seninde gönlünce olsun kardeşim ve işin için boş başarı diliyorum sana, Allah utandırmasın. Sağlıkla kal.
Gece gece yorgunluktan olsa gerek son yorumum hatalarla dolu, neresini düzelteyim😀 siz diye başlayıp, sen, sonra kardeşim diye hitap etmek, Eksik harfler vs vs. Ama düzeltme ihtiyacıma söz konu olan "boş başarı" olarak çevirmiş telefon... bol başarı kardeşim o, rızkını kazancını bereketlendirsin Allah.
yok yok sorun yok önemli olan niyet. Ben duymam gerekenleri duydum içim rahat artık. Tekrardan teşekkür ederim. Emeğinizin yardımlarınızın karşılığını alırsınız inşallah.