Nasıl bir şekilde borcunuzu ödüyorsunuz.
Ben çözüm yolu bulmaya çalışıyorum da.
Ben çözüm yolu bulmaya çalışıyorum da.
23 yaşından 30 yaşına kadar aralıksız olarak borçla yaşadım. Sürekli devasa ev araba gibi kredilerim oldu.
Borçtan kurtulmanın tek yolu akıllı ve uzun vadeli harcama planları yapmak ve bir süre harcamalarını olabildiğince kısmaktan geçiyor.
Örneğin bu ayki borcunu ödeyemiyorsan, mecburen borcu borçla kapatacaksan sadece ödemen gereken borç kadar yeni borç edinmen lazım.
50 bin ödemen gerekiyorsa, bana da biraz para kalsın diye 70 bin borç almamalısın.
Yeni alacağın borçların vadeleri olabildiğince uzun olmalı, hatta mümkünse birkaç ay ödemesiz olmalı. Mevcut enflasyon nedeniyle maaşlarda anormal oranlarda artış oluyor, uzun vadeli ve bir süre ödemesiz borçlar, maaş artışıyla birlikte önemsiz tutarlara dönüyor.
Teşekkür ederim önerilerin için.
Uygulamaya calisacam.
Teşekkür ederim 🙂
Yatırım yaparken çoğunluğu nakit hazırlayıp kendimizi zorlamayacak sekilde kredi cekiyoruz. Babam asla aylık gelirden daha yüksek borca girmez. Seneler önce zorlanmistik bir mağaza almıştık. Onda da tüm hesapları fonlari bozdurmustuk. Borca girmeden yatırım yapilmiyor. Bazen dibin dibini görürsün
Evet bende girmezdim ama bu sene sapittim.
Dibin dibini gördüm gibi.
Neyseki çalışıyorum da Allah'ın lütfettigi bir meslekte , borcumu kapatirim inşaallah 🤲 aminn.
Yorum için teşekkür ederim 🙂.
İnşaallah. Allah razı olsun.🤲 aminn
Bu arada söylemeden edemeyeceğim, güzelliğiniz şaka gibi. Rabbim güzellik ve nur vermiş.
İçimden geldi soylemekte, onun için söyledim.
Rica ederim 🙂
Rica ederim ne demek 😊
Cevap
1Cevap
borcum yok..
Ne güzel bir şey.
Teşekkür ederim 🙂
Yorumun için teşekkür ederim
Hiç borcum bulunmamaktadır. Ve kredi kartım da yok.
Ne güzel bir şey. Tebrik ederim seni.
Teşekkürler
Rica ederim 🙂
Birikimlerimi satıyorum
En güzelini yapıyorsun.
Ben de de birikim kalmadı 😥.
Ne borcun var
120 TL gibi bir şey var
120 bin mi? Ödenir ya kime borcun
Bankaya borcum var
Kredi mi çektin? Eşten dostan altın borcu al eline geçtikçe öde bence. Bende borca gircem yaza doğru öyle yapmayı planlıyorum
Anladım. Güzel bir öneri de eş yok dostta o kadar para yok.
Bekleyecez bakalım iki ay kadar.
Umarım bulursun
Teşekkür ederim 🙂.
İnşaallah
Evet var
İnşaallah borcunu hayırlısıyla ödemek nasip etsin 🤲 aminn
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?