+1 yılNedense değişmem diye düşünüyorum, çünkü mütevazı yaşamayı seviyorum ben. Çok zengin de olsam, yine indirim kovalarım, tasarruf etmem, hatta indirim peşinde koştuğum için de kıvanç duyarım kendimle, marka takıntım yine olmaz, taksi kullanmam, toplu taşıma kullanırım keyfiyeten, hem tasarruflu hem de samimi olduğu için esnaf lokantalarını tercih ederim, damak tadım da değişmez, yine şaşmam Türk mutfağından, uçlarda yaşamam hayatı, yine aynı kalırdım, çünkü yaşam biçimimi değiştirmezdim, fazla para harcamak bana kazıklanmak gibi geliyor, bir ürüne lüzumundan fazla para harcamak kazıklanmaktır benim için, bu düşüncem değişmezdi çok zengin olsam da.
23 Yorumla- +1 yıl
Kendini çok güzel ifade etmişsin bence :) insanın kendi yaşam tarzını bilmesi ve neler istediğini bilmesi ne olursa olsun çizgisini koruyacağını bilmesi güzel bir şey
- +1 yıl
Sade yaşamayı seviyorum, her şey yine aynı olurdu, her dem sadelikten yana oldum😊
- +1 yıl
Ne kada güzel :)
En İyi Cevaplar
+1 yılParayı kazanmak, elde tutmak, çoğaltmak hepsi birbirinden farklı yeteneklerdir. Eğer ki kişi kendini biliyorsa her şekilde destek alarak parayı işleyebilir. Yeter ki kendini bilsin.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılBence her insanı değiştirmez.. mesela kolay değişen karakteri düşük insanları hemen değiştirir para.. bir den arkadaş dediklerini siler.. ya da görmemiş gibi davranır bu tür kişilerden de uzak dururum her zaman.. insan parayı bulunca bence özünü unutmaması gerekir. ben parayı bulsam şu an ki hayatımdan farklı yaşamam sadece yeni bir hayat kurarım ama olmadığım biri gibi davranmam.
22 Yorumla- +1 yıl
Haklısın dostum kişinin duruşuyla alakalı bir şey bence de
- +1 yıl
Bence de dostum
Para insanı değiştirmez, insanın sahip olduğu gerçek karakteri ortaya çıkarır. Parayı bulduktan sonra kibir içinde yüzüp, ş. erefsizleşen de var, parayı bulduktan sonra daha çok fakire fukaraya yardım edip, karakter olarak daha oturan da var. Şu an çoğu insan parasızlıktan (özgür olamadığından) gerçek karakterini gösteremiyor, maske takıyor. Gerrçek karakter özgür olunduğunda (para bulunduğunda) açığa çıkar.
21 Yorumla
+1 yılDeğiştirip değiştirmiceğini anlamam için param olsa keşke falan diyormuşum kxkdkddj
Şaka bir yana yaşam tarzımda muhakkak bir değişiklik olur şimdi inkar edemem bir sürü kıyafet falan alırdım herhalde 😃 ama karakter olarak bir değişimim olmazdı açıkçası çünkü benim inandığım, değer verdiğim, içinde olunca mutlu olduğum şeyler belli ve bunların maddiyat ile yakından uzaktan bir alakası yok:dd
12 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
+1 yılPandemi zamanı normal bir düzeydeydim lakin pandemide işler değişti ve şu an hayalini bile kurması imkansız durumdayım ama bakıyorum kendime şu an karakterim olsun huyum. suyum. olsun aynıyım değişen bişey yok aksine daha iyi bir karakter içine girdim oda mevkimin verdiği güçle alakalı olsa gerek
11 Yorumla
+1 yılBeni değiştirmez ben neysem oyum bir para için değişecek bir insan değilim meslek sahibi oldum çok şükür yetecek kadar kazanıyorum ve herkese veriyorum.
Evet, bazen sonradan gelen zenginlik insanları değiştiriyor sonradan görme diyoruz biz onlara Ancak, herkes için geçerli değildir. Zenginlik, kişinin karakterine ve değerlerine bağlı olarak farklı etkiler yapabilir.12 Yorumla- +1 yıl
@mrkuzey teşekkür ederim
+1 yılBuyuk bir cogunlugu degistirir. Kisi degismeyecegine inansa bile zamanla bir baskasindan kendi degisimi hakkinda birsey duymadigi taktirde degistiginin farkina varmaz.
Ben degisebilecegimden korkuyorum , hayir degismem veya evet degisirim demem emin oldugumu gosterir ama degilim. O nedenle zengin olmak istemem yasayabilecegim kadar paramin olmasi yeterli olur.
12 Yorumla- +1 yıl
Fazlasiyla.
bazılarımızı değiştiriyor, bazılarımızı değiştirmiyor.
hatta bazı insanlar iyi yönde değişiyor, bazıları ise kötüleşiyor.
Zengin olduktan sonra bazı insanlar sanki hiç iflas etmeyeceklermiş gibi yaşıyorlar, kendilerini bir şey sanıyorlar aa benim param var diyerek. Ego tavan
boş iş 🧸🤷🏻♀️11 Yorumla
+1 yılDeğişeceğimi sanmam. Sadece zamanında bana zorbalık yapan insanlara karşı değişirdim o kadar. Bir de zenginliğimi saklardım büyük ihtimalle. Zenginliğim için benim yanımda durmak isteyen insanları ayırt etmek için. Temkinli ve dikkatli olurdum ama tabii insanlar sen değiştin der bu durumda. Kendimi fakir gösterirdim ve tepki toplamaya çalışırdım. Gösterişten uzak bir hayat yaşamaya çalışır ve daha sağlıklı beslenirdim.
10 YorumlaVasıfsız, yaşamak için bir amaç ve yer edinememiş, dünya görüşü olmayan zayıf kişileri değiştirir. Ben şu anki halimle değişmem diye düşünüyorum, maddeci bir insan değilim. Hayatın gayesini biliyorum. Elimde kalacak olanları da.
11 Yorumla
+1 yılHer insanı bir parça kibre yöneltebilir sanki ya.
31 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 400 cevap paylaştı.
+1 yılPara insanı değiştirir ama bu değişim iyi yönde de olabilir kötü yönde de bu tamamen kişinin yetiştirilme tarzına ve vicdanına kalmış bir durum
12 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle öyle 👍👍
Ultra zengin olmasam da hiç maddi sıkıntı çekmedim, kişilik olarak maddiyata önem veren biri hiçbir zaman olmadım, hep alçakgönüllü mükemmel bi insandım😂 bundan sonra da değişeceğimi sanmam
15 Yorumla- +1 yıl
Çekme sen bir zahmet allah aşkı için 7-24 çalışıyorsun hkkhkj
- +1 yıl
Ay yok be sana nasıl bi izlenim verdiysem benim ömrümün çoğu yatmakla geçti son 2 senedir çalışıyorum çok da abartma istersen fenekemwöwö
- +1 yıl
şaka yapıyorum ya :D
- +1 yıl
Sen pek çalışmıyo gibisin gjddkdmdm
- +1 yıl
yarın iş başı yapıyoruz kgkhkj
Değişebileceğim kadar zenginlik istemem. İnsanız, nefs taşıyoruz. Ahkam kesmeye gerek yok. İnsan değişmeye müsait. Hele ki paraysa daha da. Şimdi ki aklım asla değişmezmişim diyor.
11 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 483 cevap paylaştı. Bende önceden gelen zenginlik var. Sonradan fakirleşme şimdi normalleşme sürecindeyim daha değişmedim. Tekrar zengin olursam yine değişmem.
23 YorumlaGüçlü bir karekterin yoksa eğer %100 değişir insan. Ama tam tersiyse değişebileceğini pek sanmıyorum açıkçası
22 Yorumla
+1 yılHer insanı değil ama çoğu insanı değiştiriyor.. Buna biraz da o insanın çevresi sebep oluyor.. Çünkü o zaman daha bir saygı gösterilip Önemseniyor.. Buna net bir cevap verebilmek için bunu yaşamak lazım..
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBüyük konuşmak istemiyorum ve bilmiyorum ama değişmem diyen insanlar ilk değişen insanlar oluyor genelde. Para güçtür bunun altını çizmek gerek ve bazı insanlar özellikle maddiyatan ötürü ezilmiş, görmemiş kişiler bu güce kavuşunca güç sarhoşu oluyor, egoları tavan yapıp bir zaman oldukları kişiyi unutup başkalaşıyorlar, buna kendi akraba çevremde de şahit oldum.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsadece yaşantı olarak bir değişim olur diye düşünüyorum. Tabii yaşantı olarak değişim dediğim de marka ayakkabılar, araba koleksiyonu, yılda bir telefon değiştirme, 3 öğün et yeme tarzı şeyler değil. Dünyayı gezmek, artık bir işte çalışmamak, daha sosyal bir insan olmak gibi değişiklikler olur.
10 Yorumla
+1 yılDeğişebileceğim kadar değiştiğimi düşünüyorum daha ne kadar değişebilirim bilmiyorum ama insanların arasından soyutlanacağım kesin gibi bir şey
11 Yorumla
+1 yılKişilik okarak pek değişmem zengin değilim çoğu kişi umrumda değil zengin olsam yine umrumda olmazlar
110 Yorumla- +1 yıl
Hakaret gibi oldu sanki
- +1 yıl
Sende çok ciddisin arada dalgaya vuruyorum ben
- +1 yıl
Sen erken yaşlanırsın
- +1 yıl
Formül mü keşfettin🤔
- +1 yıl
🥸🥸
+1 yılDeğişirim ya muhtemelen egom biraz yüksek çünkü. Boğa burçlarının düşük egolusunu yapmamışlar ki eldeki modeller bu
14 Yorumla- +1 yıl
Bozmaz derim bozar Yalancı çıkmak var işin ucunda 😂
- +1 yıl
😂😂
O zenginliğin çeyreği gelse kimseyi tanımayacak bir çok insan tanıyorum. Niyet bozuksa bir paket sigaraya adam bıçaklayandan ne farkı vardır.
11 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 837 cevap paylaştı. Açıkçası ben paranın değiştirdiği biri olmak istemedim, cömert tarafımı kaybetmezdim gibi geliyor dostum.
12 Yorumla
+1 yılDeğiştirir. Şahsen ben değişirim parayı bulup değişmeyen yoktur ve değişim şart. Misal cömert bir insansan zaten seni kullanmak isteyen çok olur. Benim kişiliğim de insanlardan daha çok uzak durarak değişir.
20 Yorumla
+1 yılVallaha beni soruyorsan ben her zaman aynı benim kral para kazansamda aynı ben olurum ama birilerine karşı soruyorsan bazı kişiler var onlara karşı tavrım çokta iyi olmaz onlara karşı değişirim elbette.
10 Yorumla
+1 yılBir noktada değiştirir değiştirmesi de gerekir. Bunun gerek olduğuna inanıyorum. Standartların, değerlerin, yükselmesi gerektiğine inanıyorum. Bence her insan zenginliği hayatında en az bir kez tatması gerekiyor😀
10 YorumlaBeni değiştirir ada satın alıp orada yaşarım kötü olan her şeyden uzak. ddd 🌚
17 Yorumla
+1 yılBeni, seni, onu, şunu, bunu herkesi az da olsa değiştirir ama nasıl bir değişim olduğu da önemli kimileri iyi anlamda değiştirirken kimilerini ise kötü, kısacası sonradan gelen çok para herkesi değiştirir.
10 Yorumla
u +1 yılHer insanı değilde karektersiz insanı değiştirir
11 YorumlaBence herkesi az veya çok değiştirir bi kere refaha erişiyorsun bu bile büyük bir nimet
11 Yorumla
+1 yılFakirken dahi cömert davranabilen insanları değiştiriceğini sanmıyorum.
11 Yorumla
+1 yılBilemiyorum değişmem derim herkes der ama kim bilir para illa değiştirir
11 Yorumla
s +1 yılİşte bunu anlamam için bir zengin olmam lazım 😂😂🤌🏻
12 Yorumla- +1 yıl
Hıh evet evet😂😂
- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılDeğiştirmez diyen yalan söyler , mutlaka değiştirir
11 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 5,7b cevap paylaştı. Değişirim; ama öyle ultra lükslerle işim olmaz.
11 Yorumla
+1 yılBeni değiştirmez onda eminim. Ama bir çok kişiyi değiştiriyor maalesef...
14 Yorumla- +1 yıl
Zengin olmadığım için eminim belki de değişmem gibi geliyor of yine büyük konuştum ksnjdb
- +1 yıl
🤦♀️🤐
Para & Ekonomi konusunda 334 cevap paylaştı. Değişenler mutlaka olacaktır. Ben değişeceğimi sanmıyorum
11 Yorumla
+1 yılParanın değiştirmediği çok az insan var bence bazıları iyi anlamda değişir bazıları kötü
11 Yorumla
+1 yılher insanı değil, kendi tırnaklarınla kazıyarak yaptığın servetin varsa, birden uçabileceğinin her daim farkında olur nereden geldiğini unutmadan yaşayarak herkese saygılı olursun.
20 Yorumla
+1 yılDeğişir bence her insan illa kötüye değil…. çevresi de değişir tanıdıkları da değişir
kişilik değişmez ya bastırılmış duyguları dışa vurur ya da korunmak amaçlı saklanır10 Yorumla
+1 yılKarakter meselesi bu. İlla ki düşünce konusunda değiştiğim noktalar oldu ama bu karakterimi köklü değişime sokmadı, sadece etrafımdaki insanları temizlemek en büyük değişim oldu.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok zengin olmasam da neredeyse kendimi bildim bileli varlık sahibiyim. Değiştigimi düşünmüyorum. Öncelikle insan olmayı biliyorum
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSağol
+1 yılAslında kişilik değişmez. Para yokken idareten ve mecburen baskıladığı gerçek benliğini daha cesurca yansıtmaya başlar. Daha rahat tercih yapar, daha cesur rest çeker.
10 Yorumla
+1 yılHer insan değişime açıktır bir şeyleri değiştirmek tabiatımızda var jdjd fakat dediğin bozuntusuna veriyorsa jsjs gerçek kişiliği dır jdj
10 Yorumla
+1 yılParanin sucu yok.. para gizlenmis kişiliği ortaya cikaran bir araçtır.. asalet doğuştan olur. Fıtrat önemli
10 YorumlaKalıplaşmış bir kişiliği olan insanın durumu değişmez bence olmaz diyorum da istisnalar vardır İlka ki
10 YorumlaBolluk çoğu insanı değiştirir. Yokluğu da bolluğu da erkenden gördüğüm için değişmediğimi öğrenmiş oldum.
10 Yorumla
+1 yılDeğiştirir.. Sonradan görme insanlar çevresine mide bulantısı yapabiliyor yan etki olarak
10 Yorumla
+1 yılDeğiştirir daha aç gözlü, doyumsuz, sonradan görme ve egolu olur
10 YorumlaNe demiş ünlü düşünür "ben zamansız gelen paranın üzerine sicarim sizde için"
10 YorumlaHic bi insan değişmez kimsenin özü değişmez isterse milyarder olsun içinde varsa o çıkar
10 Yorumla
+1 yılÇoğunun karakterini , azının sadece yaşam standartlarını değiştiriyor.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 720 cevap paylaştı.
u +1 yılKesinlikle değiştirir nerden geldiğini unutuyor
Beni değiştirir mi bilmiyorum umarım değişirim😀10 Yorumla
+1 yılBütün alanlar değişiyor o yüzden bu insanı değiştirir
10 YorumlaDeğişim her koşulda engellenemez gibi. Burada önemli olan nasıl değiştirdiği sanırım.
10 Yorumla
+1 yılHayır değişmezdim.. Çok şükür görgüsüz bir insan değilim..
10 Yorumla
+1 yılDegismekten kasit gorgusuzlukse benim uzaktan yakindan alakam olmayacak sey yani degismem.
10 Yorumla
+1 yılDeğiştirir ister istemez her anlamda değişir insan
10 Yorumla
+1 yılHayir o parayla Hacca gidip Haci unvani alip Cogaltirim
10 Yorumla
+1 yılBen atasözlerine değer veririm sonradan görme gavurdan dönme derler
10 Yorumla- Devamını Gör (102)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026