Not: bu 160 IQ uzerinden tam verim alabileceğinizi varsayarak soruyorum.
Bence verimli bir 160 IQ 50 milyon dolardan daha değerli sizin fikriniz nedir?
160 IQ
50 milyon dolar
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Not: bu 160 IQ uzerinden tam verim alabileceğinizi varsayarak soruyorum.
Bence verimli bir 160 IQ 50 milyon dolardan daha değerli sizin fikriniz nedir?
Seçicinin burada karar vermesi gerken şey hayat standartlarının neyi temsil ettiğidir. Tarihte yüksek IQ sahibi çoğu insan fakirlikle kırılmış kişilerdir. Daha çok insanlığa katkıda bulunabilecek icat ve değerler üretmişler. Parayla zeka arasında bir korelasyon yok maalesef. Eğer yaşam standartlarının iyileşmesini bekleyen biriysen parayı seçmelisin. Yok ben içsel değerlerimle haşır neşir olayım diyorsan IQ. Ayrıca yüksek zeka içsel buhran da getirir. Yani zekanın seni mutsuzluğa götürmesi çok olasıdır. Zeki insan narsisizme sürüklenir
Cevap
6Cevap
160 IQ tabi ki de.. derdim ama şu an ki zekam yeterli 50 milyon dolar olsun
50 milyon dolar. Fazla zeki olmak iyi değildir, krizli bi zihinleri vardır kendileri açısından
160 IQ çok daha değerli çünkü 50m dolara o zeka ile ulaşamazsan bile para ile satın alınamayacak derecede güçlü bir ongoruye ve iyi bir kariyere sahip olacagin için elindeki parayı daha iyi yönetirsin
Evet ama Nikola Tesla vb gibi IQ su yüksek insanlar toplumdan izole, topluma uyumsuz ve kendilerini tatmin eden bir ortamları olmadıkları için mutsuz ya da kendini işe, bilime, üretime adayan insanlar. O IQ ile normal birisi olmak, normal şeylerden haz almak mümkün olmayabilir. Ben o kadar zeki olmak istemezdim özetle :f
Elon Musk mutsuz birisi değil ve bu izolasyon onu psikolojik olarak harap etmiyor çünkü yüksek zeka seviyelerinde hedefler ana tatmin noktası oluyor ancak son derece sosyal üstün zekalilar da var Mark Zuckerberg gibi
Elon Musk bir dahi bence zira hem şirket ekonomisini hem de ARGE tarafını muhteşem şekilde yönetebiliyor ve para kaybettiğinde bile bunu avantaja cevirebilen birisi
Kül yutmazcigım elon musk bir manipulator yatırımcı ayrica elon musk zeki biri degil sadece çok çalışkan biri hepsi bu kadar zeka doğuştan gelir herkeste var onemli olan ne kadar isleyebildigindir. Ben ornegin belgesel ve klasik müzik tüketiyorum sürekli ve bana inan çokta verimli geçiyor benim açımdan önemli olan zekaya sahip olmak degildir. Önemli olan varolanı isleyebilmektir. O yüzden 120 iq bana yetiyor 50 milyon ise bu iq yu refah icerisinde beslemem icin yeterli @Külyutmaz22
Mert bence de Elon Musk aman aman zeki birisi değil. Çok çalışkan ve başarılı bir kariyeri var, ama ben ingilizce bildiğim için gerek konuşma tarzı olsun gerek sosyal ilişkileri vb hatta attığı tweetler bile gayet sıradan birisi. Mark çok daha zekidir ondan 😅 ha ama Elon da zeki, 135 falan vardır IQ su ama dahi denlecek kadar bi falsosu yok ya.
Benimde dedigim gibi elon bir manipulator yatırımcı ve girişimci bir büyüsü yok tek büyüsü bol kitap okuması bu kadar
@MertCeylantepe Elon Musk çalışkan birisi ancak yönettiği servet, piyasa etkisi, ARGE konusunda efektif atılımlar ve birden fazla alanda kendini göstermesi zaten çok zeki olduğunu gösterir... Bu kadar çalışıp Elon Musk kadar fazla şeyi başarabilen kişi sayisı son derece nadirdir.
Zekayı işlemek konusu ise bazı durumlarda doğrudur. Bazı durumlar dediğim kısım ise Einstein kadar farklı bir zekaya ve bakış açısına sahip olmayan birisi onun yaptıklarının ne kadarını yapabilir? Zengin olma konusunda hatta belirli bir yere kadar ARGE konusunda zekayı işlemek on plandadır ancak bazı şeyler için deha gerekir
Bunu yapman icin zeki olmana gerek yok sen hiç yönetim etkinliginde bulundun mu sence her yönetici teknik bilgiye sahip mi?
@MertCeylantepe Hayır bulunmadım sadece girisimcilikle ilgili temel-orta düzey bir genel kulturum var ve henüz hayata geçirmedigim profesyonel bir ekip ile incelediğim iyi bir projem var sadece
@MertCeylantepe Zaten teknik bilgiye sahip olmak gerekmez bir girişimci veya lider esasen genelgeçer seviyede de olsa birleşebilecek seviyede şirketteki neredeyse her şey hakkında ufakta olsa fikir sahibi olup o fikri ilerletmek konusunda uzman kişilerdir
Ama söz konusu spacex gibi bir firma olursa farklı spesifik gereksinimlere de ihtiyaç oluyor
Elon musk kadar yok diyorsun peki ornekleyeyim vehbi koç sakıp sabancı Selçuk bayraktar warren buffet jeff bezos bill gates mark zuckerberg daha sayayım mı? Bunların hepsi kendi alanlarında uzman isimler ve emin ol hepsinin teknik bilgisi sınırlı elon risk alıp herseye girişiyor bu adamlar ise risk almayıp o alanlara yatırım yapiyor ama bu onların elonun dışında kaldığı anlamına gelmez.
Ona bakarsan jeff bezosun blue origin adlı uzay teknolojisi üreten sirketi var
@MertCeylantepe Evet doğru fakat Elon Musk sektörü domine edecek kadar derin bir manipülatif yeteneklere ve ongoruye sahip iken diğerleri değil farklı yapan da o zaten.
Bundaki etkisi zekası degil bundaki etkisi sosyal medyada itibar sahibi olması + itibarını ise sadakat zinciri kurmak için kullanması sence elon muskın urettigi tesla tipi otomotivleri tesladan önce kim üretiyordu (Japonya) uzak dogu ülkeleri peki doge coin gibi bir coini millete aldirirken coinin icerigini okumamışmıdır okumuştur peki neden sonrasında dogede millet patladı çünkü adam balina misali avını aldi gitti
Kimde ne eksikse onu istermiş. 50 milyon doları alayım lütfen
160 IQ puanı tam verimle zaten yüksek bir meblağda paraya erişebilir ve 50m olmasa dahi emekle gidilen bir yolda ve güçlü bir zekayla elindeki parayı doğru yönetme olasılığın çok daha güçlü
Merak etme 120 iq bana yetiyor 50 milyon dolar ise bana daha da çok yeter
Yüksek zekaya sahip olmak isterdim
Yabancı diller öğrenir
Bir duyduğumu unutmamak isterdim
160 IQ ya sahip 9lsam muhtemelen 1-2 yıl içinde o parayı kazanırım
1-2 yıl içinde kazanman yine teknik olarak düşük bir ihtimal çünkü 50-100 m bandı için zeka tek başına yeterli değil ciddi bir şansta gerekir ama 5m ye bile ulaşsan o zeka ile parayı nasıl kontrol edeceğini çok daha iyi bilirsin 😃
İllegal yollara falan başvururum, o zaman olur
50 milyon dolar alayım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?